Året 2013

Året 2013 firades in med vänner och ståhej. Vi sjöng som alltid ”ja må han leva” för Victor som då fyllde 15år. Det här året skulle bli bra, riktigt jäkla bra. Som alltid varje år så lovade jag mig själv att träna mer, röka mindre och unna mig ett och annat glas vin. Vissa saker lyckas man med och andra inte. Nåväl den hösten och vintern hade varit fylld med aktiviteter och det nya året var otroligt efterlängtat, mer än vad jag trodde kanske!?

IMG_1088

Vi gjorde comeback i teverutan. Och i januari så  kunde man börja följa oss i Familjen Annorlunda igen…

IMG_6455

IMG_6430

IMG_6316

Ebba inslagsproducent arbetade bäst på rygg 😉

wpid-20120929_103349.jpg

En vanlig inspelningsdag…

wpid-20120928_155132.jpg

Tuva-Li besökte simhallen för första gången.

Mobilbilder 7367

En pappa med drömmar om golfproffs…

Mobilbilder 7341

Roligast var golfbilen!

IMG_8436

Vi tror det uppstod kärlek mellan våran ljudkille och kameraman ♥

Mobilbilder 10104

Vi bjöd på oss själva och öppnade upp våran hjärtan. Det var ett helt annat fokus på innehållet och scenerna var ofta väldigt rörande och äkta. Jag pratade om hur det var att bli mamma redan vi 15 års ålder och hur det kändes att bli lämnad ensam med min son. Att se och höra sig själv från ett annat perspektiv fick mig att älska det jag kämpat för ännu mer. Att höra min son prata om kärleken och känslor kändes som den största bekräftelsen jag någonsin fått.

Jag växte som människa och familjens band växte sig ännu starkare.

wpid-20130224_150808.jpg

wpid-IMG_20130814_110046.jpg

Vi fick en vinter och pulkabacken har aldrig varit roligare! Alla mina gravidkilon rasade av mig och träningen rullade på som en del i vardagen. Men allt kan inte alltid vara på topp. Jag fick tandvärk och det var smärtan från helvetet som hälsade på. Givetvis så kom den när vi skulle få besök av Lelle Modig…

2013-02-28 130228

Jag såg ut som en hamster men höll humöret uppe. Lelle var en fantastiskt härlig människa, en varm och genuin person som jag gärna käkar frukost med igen 🙂

wpid-20130308210028864.jpg

När tandvärken lagt sig så besökte jag Göteborg och SVT debatt, jag uttryckte mina åsikter kring hurvida barn ska få bli portade på cafeer runt om i Sverige. Charmiga Johanna Toftby var där. Och jag hann krama om min fina vän Emelie, en tös med skinn på näsan som alltid förtrollar mig med sin Göteborgska.

wpid-20130326004809956.jpg

Så kom Mars månad då vi med glädje styrde kosan mot Karlstad och BARNmässan. Vi träffade härliga mässbesökare och umgicks med med Familjen Wallquist. Drack vin med en snygg singelmorsa som inte hade en aning om att hon skulle träffa sitt livs kärlek bara några månader senare. Idag väntar hon barn och strålar som aldrig förr, fina Ann Söderlund!

130327 014

2013-05-03 1305031

Snart kom våren. Jag målade mina ugglor och fick vårkänslor i hela kroppen.  Barnen växte och vardagen tuffade på. Jag unnade mig mera vin och egentid. Man är ju inte bara en förälder.

fest

En Wallquist kom på besök – vilken kväll! 

party

Det blev några kvällar på dansgolvet men jag var såååå värd dom!

image

image

Victor konfirmerade sig och tog sitt efterlängtade moppekort ♥

2013-05-05 1305053

Blev ett besök i Stockholm hos Fredrik & Filip, vi skulle träna på profylax och undersöka hur ont det faktiskt gör att ha förlossningsvärkar…

wpid-IMG_20130919_221354.jpg

wpid-IMG_20130919_224249.jpg

Sen kom sommaren och Micke och jag valde att flytta ifrån varandra. Det var en tuff tid både för oss båda. Vänner bekände färg och livet fick en annan vändning. Det var en tuff tid. Jag insåg vad som var viktigast för mig. Det spekulerades och skrevs om oss både här och där. Folk som inte kände oss tog sig tom tid att ringa skatteverket för att ta reda på om vi bodde på samma adress. Vi gav frisörerna något att skvallra om och rykten spred sig. De närmaste människorna i vårat liv ville styra våra val och lägga sig i vårat äktenskap på ett känslokallt och fullkomligt vidrigt sätt. Antagligen för att lätta på sitt egna dåliga samvete och sopa sina egna misstag under mattan. Vissa i familjen ville visa sitt stöd andra tog avstånd och finns inte längre i våra liv. Jag har aldrig i mitt liv känt en sådan besvikelse. När man har gett så mycket av sig själv att det inte finns mer att ge, när man blir likgiltig till allt.

Mitt i ett kaos som detta så fick jag en knöl i magen. Magnetröntgen och besök på punktionscentrum gjorde det svårt att somna på kvällen. Smärtan som kom och gick påminde mig om att njuta av de dagarna som var bättre.

wpid-IMG_20130725_150709.jpg

wpid-20130719_122730.jpg

wpid-20130723_170127.jpg

wpid-mms_img-148226010.jpg

Så kom hösten. Charlie kom till dagis med en helt ny frisyr, han hade klippt av sig sitt älskade hår. Jag snyftade lite när jag satte saxen i tofsen men han ville ju själv.

wpid-Screenshot_2013-08-19-08-37-02-1.png

Han trivdes och nog blev han en riktig snygging!

wpid-Screenshot_2013-08-21-23-57-56-1.png

wpid-20130808_012224.jpg

wpid-mms_img-1144086513.jpg

Det blev ett och annat sjukhusbesök med barnen under hösten med gips och stygn. Jag fick en jobbig förkylning med feber som kom och gick. Fick ställa in operationstider och hoppas på mirakel.

IMG_5872

Men Wille gjorde många mål och hösten blev varm.

IMG_5922

Jag kämpade med kosten trots att motivationen var på botten. Till barnens förtjusning så älskar dom min mat som tur är 🙂

wpid-IMG_20130929_181122.jpg

Jag ville fortsätta med gadden på ryggen som bara är påbörjad men det får vänta. Målet är att bli klar med den under 2014 och med det sätta punkt med en text på magen ”with or without you”

IMG_7211

IMG_7243

Jag kan känna mig rik med fina vänner som fått mig att skratta och känna glädje.

wpid-IMG_20131030_092641.jpg

Årets ord är ”selfie” Det blev några sådana under 2013. Ett sätt att uttrycka sig…

image

image

image

image

image

image

image

IMG_7189

Vinter kom, eller dessa månader som vi kallar för vinter. Jag gick i idé blev en tråkmåns drog på oss öroninflammationer, halsfluss och mot slutet nu vattkoppor. Jag har läst mycket och skrivit på något personligt som jag någon gång under 2014 kommer dela med mig av. Lyckats gå upp 16 kilo och druckit många kaffe latte. Även om jag lyckats lägga på mig särbokilon så är jag lycklig! Vi har gosat med barnen och överöst dom med kärlek. Jag har känt mig lycklig och vågat ta stora beslut. I December skrev jag på kontrakt och skaffade min egen studio, ateljé, galleri som ligger i Vadstena. Under året har jag också hunnit pyssla med inredning och jösses vad vi har målat om möbler. Jag har kastat ut det gamla och förnyat mig med känsla. Det här var bara en liten inblick i året som gått, en liten del av mig och mitt.

IMG_8858

Det kommande året hoppas jag bjuder på upplevelser, tårar, skratt och många äventyr! Det blir en ny fräsch blogg och ni kommer få lära känna en massa nya människor. Jag kommer börja podda och prata mycket bebis! Nyårslöftet blir att besöka Paris och inte ha så höga krav på mig själv! 2013 var ett lärorikt år som jag sent kommer att glömma. Hur har ert år sett ut och vad blir era löften?

🙂

 1. Emelie skriver:

  Gott nytt år fina

 2. Emelie skriver:

  Gott nytt år fina

 3. Ida skriver:

  Kan du inte göra ett separat inlägg om dig och Mike? Jag förstår inte riktigt är ni ett par eller ej? bor ni ihop eller ej?

 4. Usch vad tråkigt att folk lagt sig i på det viset. Och även dom närmsta. Trist! Men vänner, och även släkt och familj, kommer och går tyvärr och speciellt vid tuffa händelser då man får se vem som stöttar och vem som inte gör det. Man ska därför fokusera på dom viktigaste. Sina barn givetvis, dom människorna som man vet alltid finns där, och sig själv. Folk snackar skit om andra och fokuserar på andras problem av en enda anledning tror jag. Dom orkar inte fokusera på sitt eget elände. Det är lättare att fokusera och diskutera och styra och ställa över andras problem än att ta tag i sina egna bekymmer som dom på så vis flyr ifrån. Så tror jag.

 5. Paula skriver:

  2013 , ett år jag hellre lägger längst ner i en låda.
  Barnens kusin med cancer , flera släkt o vänner med cancer , cancerns år kanske ? Dödsfall i släkt o vänner …., otroligt mycket skitsnack , backstabbing av de jag håller närmast kär

  2014 är året jag ska rensa, både i hem o själ . Året då jag ska tänka på de glada minnen , ej tänka , tänk om man gjort annorlunda, osv

  Särbo , hur funkar det , hoppas ni hamnar under samma tak till slut

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..