Aptitretare och ”kompiskalas”.

Hej hallå i stugorna såhär på lördagkvällen. Hur har ni haft det? Själv känner jag mig som världens jobbigaste pmskärring, ena stunden glad andra stunden tjurig, gråter för minsta lilla för att efter två sekunder senare utbryta i totalt gapskratt. Jag vet ju att det går över men gud så jobbigt det är när det kommer över en själv hur snurrig man är ibland haha. Har glömt att uppdatera er med lite av vad veckan har bjudit på. Det ringde på dörren sent på måndagkvällen. Jag har i samarbete med Allt För Föräldrar och Citygross fått äran att prova Citygross matkassar. Jag vet lyckos mig!

Man kan såklart inte köpa mig så självklart kommer jag vara ärlig i min recension. Första veckan…

mat2

(Skitpmsveckan som bjöd på badhairdaydagar typ varje dag och mössan var min bästa vän)

Menyn såg aptitretande ut och jag gillade innehållet. Eftersom jag också är världens mest kräsna människa när det gäller mat så är det inte lätt att tillfredsställa mig i matväg. Men det såg lovande ut. En spännande köttfärssås, raggmunk med bacon, vitlöksfrästa morötter, chicken nuggets, kiwisallad, kebabkryddad karré, blandade grönsaker och pitabröd. Det ända som inte föll mig i smaken var fisksoppan, och det spelar ingen roll hur den tillagas för jag äter inget från havet. Barnen däremot jublade! Det kändes som matkassen över lag fått med en allsidig kost spridd över hela veckan.

Tänkte jag skulle bjuda på en utav middagarna i bildform. Den blev också min favorit och avslutade veckan på ett perfekt sätt 🙂

mat5

Kebabkryddad karré med blandade grönsaker och sås i pitabröd.

mat3
Något som jag fastnade mycket för var maché sallad. Varför har jag inte haft det i min sallad förut för? Sååå gott och kommer nu inhandlas ofta. Barnen gillade salladen också.

mat4

Visst ser det gott ut!? Det var det också. Marinaden till karrén som innehöll spiskummin, timjan, oregano och sambal oelek gjorde köttet oemotståndligt. Det ända lilla minuset var att vi gärna hade velat att portionerna var lite större. Annars blir vårt betyg högsta möjliga, 5 matkassar av 5 möjliga!

Har ni inte provat citygross matkasse så kan ni nu tävla om en, och ni som redan har prövat får ju naturligtvis också vara med och tävla såklart. Tävlingen hittar ni HÄR!

Idag har vi varit på tioårskalas. Vilken tårta vi fick, såå fin! Den var i regnbågens alla färger i flera lager och utsmyckad med sminkdekoration. Jag lägger upp bilder imorgon. Jag är så impad över hur kan man göra sådana vackra tårtor som dessutom smakar lika gott som dom ser ut? Engla-Freja fyller år nästa vecka och tårtan vi fick idag la ju grunden för vad damen här hemma önskar sig på sitt kalas nu. Och för första gången så ska Engla-Freja få ha ett riktigt kalas där hon ska få bjuda in kompisarna från skolan. Jag vet inte om det är sen kalasdebut? Jag förstår faktiskt inte hetsen i att börja ha ”kompiskalas” redan när man tre, fyra år. Ordnar ni ”kompiskalas” för era barn och vid vilken ålder började ni?

KRAM

 1. Majken skriver:

  Jag ordnade jättefina kompiskalas för min äldsta dotter när hon var 3-4 år. Alla skulle bjudas så att ingen skulle känna sig utanför. Det brukade sluta med att det var 12-15 småbarn hemma. Det skulle ju vara hemma för att det skulle vara ett ”riktigt” kalas. Vad jag inte insåg då var att jag förmodligen gjorde det mest för min egen skull. Min dotter hade säkert varit jättenöjd med bara släkten och kanske granntjejen på besök..Men jag ville visa mig duktig och trodde nog faktiskt också att det var något som förväntades av mig. Min andra dotter har däremot inte haft så många kalas för kompisar eftersom jag lyssnade på vad hon ville och hon var inte alls noga med det 🙂 Så jag tror ingen far illa av att ”tagga ner” kalasen lite grann under de första åren. Fridens liljor! Hoppas ingen tar illa upp. Det här var bara mina egna tankar och erfarenheter 🙂

 2. Emma skriver:

  Vår 3-åring hade sitt första kalas nyligen. Men dock inte uppstyrt till mer än de vi umgås flitigt med och med fika i form av smörgås och tårta som enda ”arrangemanget”. Det var uppskattat av alla och både barn och vuxna hade trevligt. Inget ”busfabriken” eller massa styrda lekar!

 3. Jenny skriver:

  Åh,det såg gott ut =)

  Min dotter fyller 4 år snart. Än så länge har hon inte haft något barnkalas med kompisar hemma. Däremot brukar hon få ha med något att bjuda på till dagis – på så vis får hon ju ändå fira lite med de kompisarna 😀

 4. Matkasse verkar smidigt, men frågan är hade ni inte bestämt er för att byta konventionellt mot ekologiskt? City Gross är ju inte direkt kända för att bry sig om miljön.

  Det här var inte tänkt som en pik, utan som en påminnelse om någonting som jag tycker är väldigt viktigt: att inte servera barnen gifter.

 5. Felicia skriver:

  Våran 4:åring som fyller 5 nu i sommar har inte haft något barnkalas heller än och det är lite knepigt att få till ett kalas för han fyller mitt på sommaren! 🙂 han har inte ens frågat om han kan få ha ett kalas med sina kompisar men den dagen kommer väll också vart efter….

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..