Ska man vänta längre?

Godkväll. Hujedamej vilken produktiv dag och vad massor jag fått gjort. Tillåter mig själv lite cred faktiskt. Skulle kikat in igår men en sjuk hund satte stopp för det. Mr Devil fick någon släng av maginfluensa. Tackochlov händer det bara var tredje år men när det väl händer så händer det rejält. Inte roligt alls faktiskt, och stackarn han skäms så dant när han inte kan hålla sig. Idag är han och ”plåtmagen” mycket bättre så gott som återställd vilket är jätte skönt. Barnen blev jätte oroliga för sin bästa vän, Devil betyder allt för dom.

Ikväll har vi pysslat med våra nya happy lights. De sprider verkligen glädje  🙂

partylights1

Det kommer bli stämningsfullt och avslappnat i vardagsrummet när jag är färdig med inredning . Lamporna kommer bli pricken över i. Har tänkt att jag ska ha en matslot från Tine K Home och inreda utifrån den. Det ska bli ett litet hörn där man kan sitta och läsa i lugn och ro. Får ni upp en bild av hur jag menar? Lägger upp en bild när det är klart 😀 Lamporna hittar ni HÄR!

Skulle vilja fråga er om något annat. Helt apropå eftersom jag själv har tänkt på på det.

När är det okej att ta hål i öronen på våra barn? Engla-Freja fick ta hål i öronen redan innan hon fyllde fyllde två år. Vad tycker ni? Ska man vänta längre eller inte?

Kram!

 1. elin skriver:

  Hej Madeleine jag är väl mer av din åsikt att jag vill ta hål i öronen på min dotter. Är nu nära dina hemtrakter och min fråga till dig var rekommenderar du att man går och gör det?

 2. elle skriver:

  Det är så himla härligt att se ser på tv och höra eran dealekt. Eftersom jag kommer från eran grann stad. Men har flyttat där ifrån. Verkar vara en mysig familj. ☺

 3. Johanna skriver:

  Jag kan inte komma på en enda vettig anledning till att ta hål i öronen på små barn. För att ”piffa” till dem för sin egen och andra vuxnas skull, eller? Örhängen gör ju verkligen ingen som helst nytta annat än att de kanske kan vara ”fina”, och varför sätta igång utseendehetsen i en yngre ålder än nödvändigt? Tycker samma sak om hårtofsar, hårspännen, nagellack, ringar, smycken osv. Så fort småflickor börjar få långt hår ska det flätas, sättas upp i tofsar, piffas med glittriga klämmor osv, och sakta men säkert lär de sig att deras utseende inte duger utan diverse utsmyckningar.

 4. Andrea skriver:

  Min dotter, 6 år, har tjatat läääänge om att ta hål i öronen. Självklart tycker jag att hon ska få det. Problemet är att det finns ingen, som vi vet, i sundsvall som tar hål i på barn under 7 år! Vi har varit runt och frågat, men alla håller hårt på 7-års gränsen! Då barnen förstår vad dom ska göra, tycker jag att det är ok! =)

 5. Ellinor skriver:

  Jag ville inte ens ha hål förrän jag var 16, så då tog jag det! Jag är glad över att det inte ”tvingades” på mig.
  Min syrra fick det i present när hon var 7-8 år, då hade hon själv önskat det. I den åldern kan jag tycka att det är lagom, då kan barnet bestämma själv och även ta ansvar för rengöringen. Mindre barn ska inte behöva känna någon press att ta hål tycker jag.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..