Mitt nya förhållande med…

Det bästa med att ha en veckomatsedel är att man aldrig behöver stå i köket och slita sitt hår över att man inte vet vad man ska laga för mat. För det händer ganska ofta här hemma. Det är ju ett nödvändigt ont liksom, eller ont ja det tar sin tid i alla fall. Eftersom vi är så många också så kräver ju kökstjänsten lite mer arbete om ni förstår vad jag menar. Dessutom så är det många viljor. Nu kan jag skylla på att vi inte kan välja (superduperbra) vi måste ju gå enligt planen. Det känns som jag har inlett ett nytt förhållande med citygross, majgadd vad det har underlättat och sparat in en massa tid!

Veckans matkassar från citygross slog förra veckans, även om det var svårslaget.

mat7

 

Idag blir det sataykyckling 🙂 Det ser jätte gott ut, hoppas jag lyckas få till den. Uppdatering kommer!

Hörrni spännande att få ta del av era åsikter kring det här med att ta hål i öronen på barn. Många som verkar tycka att runt sex, sju år så är det mer okej!?

image

 

Alltså jag vet inte vad jag ska säga om det? Så här, när du är 6 år så är du ju inte mera mogen om man nu ska se det till en mognadsfas. Du är fortfarande väldigt liten och även om man kan prata med barnet på ett annat sätt så att det förstår så är dom ännu inte mogna att ta ett sådant beslut själva. Jag vet att jag tjatade massor på min mamma om att få ta hål i öronen och efter mycket om och men så fick jag till slut ta dom där jäkla hålen och då var jag sex år. Jag kanske är egoistisk men jag gjorde valet åt Engla-Freja när hon var liten. Hon stoppade in mina örhängen i öronen konstant så till slut gick vi och tog hålen. Och det var ett beslut som jag tog som förälder. Hon sa ingenting utan tittade bara i spegeln och gav oss världens största leende. Vi har aldrig haft några problem med hålen och hon har alltid varit jätte försiktig. Det är inte förens nu som hon har fått tillåtelse att byta örhängen själv och hon säger alltid till innan hon byter. Någon skrev att ”trodde man tyckte sina barn var tillräckligt ”fina” utan att skjuta in en smärtsam bakteriehärd i öronen på dem. Använd inte inte era barn som accessoarer för helvete” Jag anser inte att jag använder min dotter som accessoar, absolut inte. Och Engla-Freja är tillräckligt fin! Man kan i så många fall använda sig av andra utsmyckningar som också skulle kunna kallas som accessoarer i så fall. Rosetter, hårspännen, kläder osv. I andra kulturer så tar de hål på barnen jätte tidigt. Jag har inga dåliga erfarenheter av att ta hål i öronen på mina barn tidigt och skulle det vara som så att Engla-Freja inte vill ha örhängen senare i livet så är det ju inte värre än att hon kan ta bort dom. Jag planerar att ta hål i öronen på Tuva-Li också.

Fel eller inte? Det är ett beslut som ligger hos varje förälder till barnen är arton år. Att säga att barnen är mer mogna vid sexårs ålder är en dålig ursäkt!

 1. Danni skriver:

  Hej, lite sen kommentar men jag undrar bara en sak… Ni som kläcker ur er kommentarer om att det är så hemskt och låt barnet välja själv… Man ska inte tvinga på m.m.

  Har du/ni barn?
  Om ja, är dem döpta?
  Om ja även där… Är dem på riktigt troende? Valde dem de själva?

 2. Min äldsta dotter fick ta hål i sina öron när hon fyllde 4 år efter det att hon frågat om det i 2 års tid. Jag berättade precis hur det skulle gå till och att det kunde göra ont, men nej hon ville fortfarande ha det. Gick även ut på youtube och visade henne några klipp där barn tog hål i öronen och vissa grät hysteriskt men hon ville verkligen ha dom där hålen. Och det fick hon och hon visste att man inte fick pilla på örhänget och att dom skulle tvättas i en massa veckor morgon och kväll och hon var jätteduktig med allt.

  Nu har hon haft hålen i 9 månader och säger att hon älskar Aina 2 hål men att hon inte vill ha flera utan är glad över som hon har (jag har en hel del piercingar och därav att hon kommit in på att hon känner att hon är nöjd med sina)

 3. Therese skriver:

  Gud va överdrivna folk kan vara! Att tro på fullaste alvar att ett barn får anorexia på grund av att dem får ta hål i öronen för tidigt?! Haha så skrattretande. Mina döttrar har fått ta hål när dem själv velat och då blev det ca 4 års åldern för båda och nu väntar jag på att Lill tjejen ska komma och vilja ha som sina storasystrar för dem är ju coolast i världen 🙂 ( men vågar man ge henne också hål så tidigt.. Då ska jag ha tre töser med anorexia det vill man väl ändå inte?!)
  Du är en super bra mamma inte så överdriven och på ”låssas” som så många andra bloggorskor, de vinner du mig på!

 4. Majken skriver:

  Det är ju upp till varje förälder att bestämma men om du ändå vill ha lite tankar om hur andra tänker, tänker jag så här. För att minska risken för allergi skulle jag vänta tills barnet blir så gammalt som möjligt. Dvs när jag inte orkar stå emot längre..Här hände det vid 8 år för min äldsta tjej och 5 år för min yngsta… Då hade de tjatat i ca ett år. Smärtan hanterade de bra eftersom de var VÄLDIGT motiverade 🙂 Den yngsta fick sedan lite problem med infektion i sina hål. Kanske för att hon hade svårt att låta bli att pilla, jag vet inte riktigt. Det finns olika sätt att tänka men att tro att barnen får anorexia eller andra beteendestörningar för att de får göra hål i öronen tidigt är ju absurt. Det är inget konstigt eller onaturligt med att vilja vara fin men det är om det är det viktigaste i livet som det blir fel. Gör vad du tror är bäst Madde. Själv ville jag vänta tills de fått längta ett tag ( sånt som inte är så viktigt för dem brukar de sluta att tjata om) och förhoppningsvis också blivit mindre känsliga mot allergier det eventuellt kan medföra.

 5. Helena skriver:

  jag tycker att mina barn ska vänta lite tills de får hål i öronen. Min stora flicka, Klara är 5 och tjatade om att hon ville ha hål. Jag berättade att man liksom ”skjuter in” ett örhänge och ibland kommer det blod också. Sen ville hon inte ha örhängen längre… Taskig morsa hon har 😉

  Jag vet inte om man skjuter in dem längre men det gjorde min frissa för 23 år sedan iaf 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..