Funkar som huvudkudde!

Idag var vi hos barnmorskan. Det är alltid härligt att få höra hennes hjärtljud och veta att allt är okej. Micke var faktiskt med idag, han har oftast annars fullt upp på jobbet men idag så tog han sig tid.

Mitt blodtryck såg bättre ut och det är ju alltid något. Jag har faktiskt inte känt mig lika snurrig som innan vilket är jätte skönt. Däremot så är jag så fruktansvärt trött och det var inte så konstigt, mitt hb-värde var inte alls bra. En kvinna ska ligga mellan 120-155 gram per liter, jag låg på 104. Under hundra och jag får börja med järnsprutor och det är ingen rolig historia. Usch. Nu ska jag äta Niferex och allt annat som innehåller mycket järn så hoppas jag på att jag får bukt på det och framför blir lite piggare.

Nu går min barnmorska Britt-Inger på semester så jag kommer få träffa en annan barnmorska nästa gång. När Britt-Inger kommer tillbaka så har vi en dejt till sen hoppas jag att EmmyLou är här ♥

wpid-2014-06-13-16.49.10.jpg.jpeg

Så länge så funkar magen som huvudkudde åt storasyster. Tuva-Li tycker nog det är lite märkligt att mammas mage är så stor. Ibland när Tuvis vill klättra på mig så förklarar jag att man måste vara lite försiktig för bebisen ligger därinne. Då kan hon bli lite fundersam och sur. De andra syskonen förstår på ett annat sätt. Men jag längtar efter att får brottas med mina skruttungar utan att magen är vägen.

Micke jobbar i ett par veckor till men när han går på semester så ska jag börja förbereda lite inför hjärtats ankomst. Gå igenom bebiskläder, börja tvätta upp alla sängkläder till vaggan och spjälsängen. Ordna med barnvagn och allt annat man kan tänka sig. Vad tror ni det blir för barnvagn då? Jag har legat lite lågt med barnvagnstankarna. Inte helt lätt att välja en när det finns en hel djungel av schyssta vagnar. Men nu tror jag att jag är helt säker 🙂

 1. Jag hade rätt dåliga järnvärden förra året när jag var gravid. Köpte Blutsaft på hälsokost (finns i välsorterade mataffärer också) Det smakar inte sådär jättegott men det är inte vidrigt. Jag tog ett par klunkar vatten efteråt och då var det lugnt. Hjälpte mitt hb-värde på traven rätt bra faktiskt.

  Ett annat tips för att försöka hjälpa till med värdena lite extra är att knapra lite pumpafrön (gott snacks och nyttiga fetter) Pumpafrön och mörk choklad ( kakaohalt minst 70%) torkade aprikoser innehåller mycket järn ( 15,0 mg, 15,2 mg och 6,0 mg per 100g) jämfört med t.ex jordgubbar som innehåller 0,3 mg per 100g. Dagsbehovet av järn är enligt rekommendation från livsmedelsverket 15mg per dag för kvinnor.
  När man försöker få upp järnvärdena är det bra att inte äta mejeriprodukter i samband med att man äter de järnrika livsmedlen. Högt intag av kalcium i samband med intag av järnrika livsmedel an hämma upptaget av järn… Bara lite tips.. Lycka till med resten av graviditeten och hoppas att du och din familj får en alldeles superhärlig sommar.

 2. Jag tror på en brio go next eller en bugaboo donkey eftersom Tuva-Li kanske behöver åka vagn ibland.
  Kram

 3. Hej
  Har själv haft järnbrist i samband med graviditet, jag åt jordgubbar.
  Det är ju säsong för jordgubbar, ett enkelt och gott sätt att få i sig järn.
  Om man gillar jordgubbar förstås.
  Lycka till!

 4. Jag tror på en bugaboo, som alla andra i Sverige typ.. Själv tycker jag att Emmaljunga och Brio har många fina vagnar!

 5. Maria skriver:

  Spännande barnvagnar är alltid lika kul! 😛

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..