Viktigt att man vågar att prata…

Vilken kalasdag vi har haft. Vi är så bortskämda med att bo i ett sådant vackert paradis som Motala på sommaren. Många turister som kommer hit jämför varamon med medelhavet, jag vet inte så mycket om medelhavet men jag vet att varamon är helt underbart på sommaren. Vi har en promenad på tio minuter ner till stranden. Har ni inte varit i Motala på sommaren så tycker jag verkligen ni ska komma hit. Idag har vi legat på stranden hela dagen, barnen har badat och grävt sandslott.

I närheten så har vi också ett hundbad och det besökte vi igår. Devil älskar att bada han också så vi brukar åka till ”hans” strand också.

bad2

bad1

bad4

bad3

bad10

bad16

Barnen har inga större krav, lite vatten och sand så är deras lycka gjord. Jag förstår att folk vill åka utomlands och se världen, och visst skulle jag vilja låta mina barn få uppleva det också. Men egentligen så finns det så mycket smultronställen i vårt avlånga land som är underskattade. Jag skulle vilja åka till legoland med barnen och den största drömmen vore att få besöka Disney Land Paris med familjen. Det är något jag själv har velat besöka sen jag var liten. Sen vill jag ju se mer av Paris. Eiffeltornet, Notre-Dame, Triumfbågen, Louvren, Jardin du luxembourg (en vacker park som är sååå romantisk) centre pompidou, sacre coeur, saint chapelle och bara sitta på ett fik, höra det vackra språket och låta författaren i mig skriva klart det där kapitlet som jag längtat efter att få skriva. Och där svävade jag iväg en aning men ni förstår att det är en dröm för mig även om det absolut inte är något som är prioriterat. Vi gillar vårt varamon och det gör barnen med. Det bästa av allt är att det är ekonomiskt också. Jag ska spara pengar till en bil, det däremot är vääääldigt prioriterat.

Engla-Freja har stolt på sig Ride Of Hope armbandet ♥ Hon tycker det är jätte snyggt och det tycker jag också. Men hon vet också vad det står för. Hon vet att en sjukdom som heter cancer tog hennes morfar innan hon ens han träffa honom. Men Engla-Freja tänker mest på våran fina vän Anna som gick bort i februari. Engla-Freja hade träffat Anna flera gånger och var den person som stått hennes närmast som drabbats av cancer.

anna

Anna kom på min vernissage och då fick hon vara med på inspelningen av Familjen Annorlunda något som hon verkligen sett framemot. Och jag var med Anna på Rosa Bandet galan. Fina Anna vi saknar dig ♥

bad11

Jag har förklarat för barnen att vi har på oss dom här armbanden för stödja barn som drabbats av cancer och det kändes verkligen fint när Engla-Freja bad om att få ha ett eget armband för hon vill också visa sitt stöd. Det här med sjukdomar och döden är alltid lite svårt för barn att förstå. Som förälder är det inte alltid heller lätt att veta vad man ska säga alla gånger. Ibland så kommer det naturligt och då tycker jag absolut att man ska vara ärlig med sina barn. Jag tror det är viktigt att man vågar att pratar om sjukdomar och döden även om det jobbigt.

Vill ni också stödja barncancerfonde genom att köpa Ride Of Hope armbandet så hittar ni det HÄR!

 1. julia skriver:

  Så underbart, barncancer är hemskt. Jag hade det då jag var liten fick leukemi då jag skulle bli 3 år, många år med vård på sjukhus. Nu är det en gång om året bara. Min vän gick borti leukemi då hon var 12. Hon skulle vart 1 nu . Jag fyller 17. Ett sådant armband skulle jag vilja ha men får vänta då det inte finns pengar till det. Kram Julia

 2. Sandra skriver:

  Ett helt underbart armband, jag förlora mina pappa i cancer för ett år sen, är så bitter över denna sjukdom som tog min pappa som aldrig får träffa sina barnbarn den dagen jag får barn, man måste verkligen uppskatta sina nära och kära! En jätte bra blogg!!

 3. Hej! Håller helt med dej att Varamo badet är underbart.
  Men har du ett svar på när dom tänker rusta campingplatsen.
  Den är ju under all kritik luktar mögel på sanitetsutrymmena
  och så ofräsch. Tänkte jag skulle få uppleva lite Sverige reviära
  på närma håll har bara 15 mil dit .Lycka till med alla era fina barn.

 4. Har tänkt att beställa armbandet i flera dagar men aldrig fått tummen ur. Idag nåddes jag av det vidriga beskedet att min väninnas dotter, 1 år om ett par dagar, drabbats av akut leukemi. Armbandet är nu beställt, tack för din insatts för våra små skruttar. Många bäckar små som man säger…

 5. Linda skriver:

  Jag beställde ett armband förra veckan till Tyskland, och vilken fin service: Snabb leverans och faktura i €. 🙂 Ändamålet är ju SÅ viktigt och armbandet så snyggt! Kommer att bära det ofta ofta.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..