Inspiration.

Så var det redan onsdag. Jag vet inte vart dagarna tar vägen? Har en sjuk Tuva-Li hemma och samtidigt så försöker jag pussla ihop vardagen med en nyfödd liten EmmyLou och jobb mellan det. Det går men jag ska faktiskt erkänna att vi har missat ett tandläkbesök och ett utvecklingssamtal. Man är inte mer än människa, sådant händer även den bästa.

I måndags var jag som vanligt i Norrköping och spenderade tid med härliga kollegor. Och som alltid så har vi väldigt roligt under inspelningarna. Jag ska försöka få in klippen till bloggen så ni kan ta del utav dom lite smidigare så småningom. Nästa vecka kommer vi prata om bloggar och hur det går i bloggvärlden. Det får ni inte missa!

Efter inspelningarna så skyndade jag mig till  Brands For Kids i Linköping för att träffa Cecilie . Alltså jag älskar hennes lilla butik. Jag får alltid inspiration när jag är hos henne!

brands1

brands3

Dessa bedårande tyllkjolar är så fina att bara ha hängandes i barnrummet. Eller varför inte göra o dom till små lampor när barnen vuxit ur dom

brands5

Fina Cecilie…

Jag köpte en ny skötväska som jag spanat på länge. Ännu en LittlePhant. Ja, jo jag är nog lite besatt i dom! Grejen är den att dessa väskor kommer få följa mig länge, och de kommer inte heller bara att funka som ”skötväska”. Jag med allt mitt bra-ha-kit kommer ha stor användning för väskan. Visar den i morgon. Jag hoppas kunna träffa Cecilie på lördag igen. Det är nämligen barnmässa i Linköping, eller barnkalaset som det heter på konsert & kongress. Kom dit vetja så kanske vi ses!

Igår fick jag besök av två tjusiga herrar från Stockholm. Varför kan jag inte riktigt berätta men till detta hör i alla fall att jag hade velat bjuda på kaffe. Ni vet när man väntar besök och man vill ge ett trevligt intryck osv och där står man utan kaffe. Katastrof. Och pinsamt. Jag bad om ursäkt flera gånger. Hela dagen gick jag sedan och irriterade mig på det där jäkla kaffet. Men varför bjöd jag inte på något annat då? Kanske saft? Så dumt. Nu funderar jag på att skicka ett kaffebud.  Kan man göra det?

Hoppas på en lugnare dag idag. Har ”bara” två möten inbokade, läkartid (medmindummamage) och ett frisörbesök. Det känns som det är något jag glömt? Lika bra att jag ber om ursäkt redan nu om det det skulle vara så, om någon skulle känna  sig glömd? Amningshjärnan, jag skyller på den.

 

 1. Kan lätt bli att man glömmer saker och ting när man för mycket att fokusera på. Du kanske borde dra på tanken en aning. Hoppas det kommer gå bra med din mage, att du får rätt hjälp. Jag är nyfiken på ateljén du hyrde, har du den kvar? Vore kul om du ville berätta lite hur det går med din konst. Och resan du berättade om, vad hände med den? Det vore intressant om du ville berätta om det. Inte för att jag vill snoka eller lägga mig i om nu någon får för sig det utan för att jag tycker det är kul att läsa om allt du har på gång och hur du lyckas få allt att gå ihop.

 2. Åh vad skönt att höra andra som också glömmer ;-). Jag missade en tandläkar tid igår och skäms massa. Får också skylla på amningen, min lilla tjej är ju 12 dagar och tycker det är svårare denna gång att få ihop vardagen med en vild 20 månaders kille. Lycka till med läkarbesöket hoppas du får hjälp nu!

 3. Vilken bra idé med kjolen/lampan 🙂
  Jag kollar alltid på Snacket Går dagen efter på mobilen, tycker det är rätt kul haha.
  Usch jag fasar för amningshjärnan, eller mina vänner gör, för jag är så tankspridd annars… Men det bjuder jag på för min önskan är att jag ska kunna amma denna gången!!! Å snaaart kommer bebisen men den får gärna stanna inne ett par dagar till iaf eftersom jag vill gråta lite till först, min farmor dog igår 🙁 Å jag ångrar så att jag inte talade om för henne vad som fanns i magen!!!!
  Ha en bra första oktober 🙂
  http://lotte4.blogspot.com

 4. Hej Madde!! Man har nog för mycket att tänka på i vardagen med många barn och tider hit och dit. Jag tycker du är så himla bra.Avundssjuk på dig ?Ja det är jag. Roligt att se din minsta tjej så lik dig.Tack Madde för att du är du!!♡

 5. Det är nog dags att dra ner på tempot när man glömmer utvecklingssamtal och tandläkarbesök. Det är respektlöst mot både barn och barnens lärare/ tandläkare. (Det verkar ju som om det var bestämt att det var du som skulle gå på dessa).
  Frisörbesök är väl inte så viktigt i sammanhanget, inte heller inspelningarna du håller på med. Har man många barn är det hög tid att sätta sig själv åt sidan – det gäller iofs även om man bara har ett barn också… Barnen är viktigast och de klarar sig inte utan en närvarande förälder.

  1. Håller med! Inspelning missas minsann inte, men stackars tandläkare och lärare i skolan får sitta och vänta utan att nån dyker upp. Mkt respektlöst tycker jag. Prioritera barnen framför dig själv. Design lampor och designade skötväskor… Vem bryr sig? Barn behöver närvarande föräldrar som visar att de bryr sig genom att ex gå till utvecklingssamtal.

     1. Ja du är ju alltid så älskvärd . Det har du alltid varit här. Men Madde bryr sig inte . Vet att du lider av något elakt haha!

    1. Hihi! Lovisa! Får du betalt:-) bedrövligt st hur vissa prioriterar…Madde, du väljer lägga din tid på någon inspelning istället för sin familj??? Dessutom anser du det inte så gjorde så mycke? Jag, hade 2 barn och häcken full. Allt från tvätta, vika tvätta och lägga i lådor/skåp, tvätta fönster, handla, fixa mat, bädda, städa fotboll/hockey träning, föräldramöte m.m….det fanns alltid något som behövdes göras….Du, har 9 barn och en man som förmodligen jobbar heltid…hihi! Det, lär inte sluta lyckligt:-) är, du kändis mamma nu???? Tycker inte du verkar få ihop dom viktigaste bitarna eller blir det Mickes uppgift. Det där lär inte hålla länge! Inget illa menat uran mer med,tanke på att det inte.är står länge sen ni lappade ihop korthuset
     korthuset och direkt blev med barn istället för att hitta tillbaka.i lugn och ro…barn behöver inte bara nya kläder vagnar och väskor utan mycket mer!!!!

    2. Lovisa! Ska, jag vara ärligt tror jag att Madde sköter i väldigt mycke vad andra säger. Tog.m sin egen man Micke får nog dansa efter hennes pipa, vilket tidigare program visat. Madde, är ingen svärmorsdröm!!! Nonchalant, tror sig vara mer än för andra….andra mammor med många barn från annorlunda är noga och fokuserar på barnen. Varför! Skaffar hon alla barn istället för att på heltid arbeta och inte flacka med sin nyfödda? Inget kaffe? To.m det missas..nej! Den människan hoppas jag slippa se i fam annorlunda.

 6. Men oj jag trodde först att det var vår vackra kronprinsessa du hade på fotot. Bara jag som tycker de är lika? I övrigt håller jag med några av de ovanstående; dra ner på tempot! Man måste inte vara duktig och klara allt! Lägg all fokus på minstingen, vila och ta det lugnt annars är det bara risk att det blir strul med amningen också!

 7. Låter stressigt! Har inte dina svärföräldrar eller din mamma möjlighet att ställa upp i veckorna så den lilla tösen får lite lugn och ro.Bebistiden går ju så snabbt ett tu tre är dom stora varför inte bara passa på att njuta och bara vara? Måste man verkligen göra allt samtidigt som man har småbarn? Alla dessa projekt måste ju ta fokus från barnen!

 8. Vilket jävla gnällkärringar som skriver här.Det känner endast du vad du orkar med. Du är kanonbra så bry dig inte . Man baxnar över en del kärringar.kram.

  1. Inger! Har vi nån ålder på dig? 15 eller vad! Du, har ett fint ordförråd. Kärring blir förhoppningsv och du med:-) att du anser människor kärringar för deras åsikter är beklämmande 🙂 måste vara oerhört svårt att ‘jamsa’ med i allt 🙁 ingen kommentar för sånt!!! Håller med tidigare” vad hände med alla dina projekt? Madde! Jag, tror du lider av en diagnos ex.Adhd. V
   Knöl i mage måste du ha överdrivet. Knep för få Micke?

   1. Knep för att få tillbaka Micke? Snälla lilla du jag stör mig på såna som dig som kommer om på en Blogg bara för att klandra ner på andra människor som du inte har en blekaste anning om vilka dom är! Gå och ta lite kaffe och lugna nerverna så ska du se att allt blir bra! Ha en bra dag!

 9. Madde!! Dra ner på takten hördu!! Ja, det är bra att ha fullt upp i livet men nu har du just precis fått barn. Du har också 8 andra barn och DERAS tider, läxor, skjutsningar, FÖRÄLDRAsamtal m.m. att ta hand om! Varför känns det som att du prioriterar fel i allt detta? Du hade tid att besöka en inredningsaffär, men inte att besöka tandläkaren eller gå på samtalet med läraren? Du HINNER nog jobba sen, varför flacka kring på det där viset?

 10. Ta bort dom fast dom byter ipadress hela tiden förstår jag nät troll gör ju det. Anmäl dom.Du är för snäll mot mobbare Madde. Jag ska anmäla dom.

 11. Rekommenderar ett TV- program som börjar nu ”Tidsjakten”! Läkarna varnar för att vi om ett par år kommer ha en hel generation kvinnor som ligger som flugor – utbrända och utmattade. Gå inte ut för hårt Madde…..tänk på din hälsa och att du i framtiden ska orka vara en bra tonårsmamma till ett stort gäng tonåringar. Då kan jag garantera att du måste lägga in högsta växeln. Se till att ha reservenergi, det kommer gå åt!

 12. Madde borde bli bättre på att göra en sak i taget och göra det färdigt istället för att dra igång en massa saker samtidigt. Viktigt att man tar hand om sig själv och tar det lugnt mellan varven.

 13. Visst….man kan vara både businesskvinna och mamma men det är nog ett högt pris man betalar…..fattar överhuvudtaget inte själva grejen….ju fler barn ju mera projekt? Var finns logistiken?

 14. Klart att det är bra att ta det lugnt… Men om Madde inte jobbat hade det varit klagomål på det med… Missa möten kan alla göra.

 15. Oj vilka bekymmer ni har för Madde. Ta tag i era egna liv istället .Hon klarar sig galant men det gör nog inte en del av er som skriver en massa skit här det märker man ju.Heja Madde ! Haha vet att du skrattar när du läser mycke vad folk skriver här. Du kan nog lätt fylla en bok haha!!! Kram från en vän puss puss!!

 16. Oj vilka påhopp.Hon gör som hon vill oavsett vad alla tycker o tänker.Så skit i att klanka ner nu och var glada för nu är det fredag☺

 17. Det är ju nån grej nu verkar det som, speciellt bland de mammor som bloggar och vars blogg är välbesökt, att man ska ha så mycket jobb och projekt som möjligt för sig hela tiden. Det verkar vara ”inne” , alla ska jobba, skriva bok, driva blogg, anordna event, skapa klädmärke you name it. Verkar som om folk tror att det SKA vara så å att det ger någon slags status. Tycker synd om barnen vars föräldrar jamsar runt så mycket tid med barnen missas, men det är jag det 🙂

 18. Men nu får ni väl ge er. Lev era egna liv ni som tydligen vet bäst. Varför läsa Maddes blogg när ni inte gillar den lustigt att ni vill det. Läs den ni gillar istället. Men ni gillar nog att MOBBA folk fy!! Madde bry dig inte du är bäst. Det måste reta en del.hej!!

 19. Intressant att ser hur dagens moderna mammor tänker, ett kvitto på hur denna generation barn blir får vi först om ett antal år! Då kan man inte vrida klockan tillbaka, som man sår får man skörda! En närvarande förälder har betydelse det måste väl ändå vara så?

 20. OMG hur fan beter sej folk. Om ni inte har nått vettigt att säga så kan ni väll lika väl hålla käft. Sluta läsa bloggen om ni stör er så in i helvete på allting. Madde har ju som alla vet 9 BARN… så jag anser att hon är rätt kapabel själv att känna vad som passsr henne.
  Jag har följt dej i flera år Madde och jag gillar dej jätte mycket.

 21. Skrämmande att läsa vissa kommentarer här. Jag jobbar som lärare och nej, det är inte kul att förbereda inför ett utvecklingssamtal och sedan vänta förgäves när man kunde använt den tiden till något annat av allt det viktiga som måste hinnas med MEN det är mänskligt att glömma. Själv har jag också en liten här hemma och jag som vanligtvis har koll på ALLT och aldrig glömmer missade både en läkartid och ett annat viktigt möte samma vecka. Amningshjärnan är inte att leka med.

  Lite surt för lärare/tandläkare alltså och för den med amningshjärnan är det pinsamt, jag personligen skämdes till tusen men vad göra annat än att be om ursäkt och försöka ge sig själv påminnelser mha t ex mobilen i fortsättningen. 😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..