Shake it off!

Vaknade i morse och precis som varje morgon så började jag dagen med att le. Sängen full av underbara ungar som pussade på mig. Och den allra minsta som idag gav mig ett leende för första gången. Förstår ni vilken lycka. Jag såg något i henne som jag känner igen, en värme. Hennes ögon lyste och jag låg länge och bara tittade på henne. Tuva-Li sjöng för henne och avslutade varje vers med att ge EmmyLou en puss på kinden.

Underbara barn.

Jag har sett att några av er som kommenterar tycker att jag prioriterar fel. Och att jag är respektlös som missar en tandläkartid. Kom igen nu!? Alltså tycker ni verkligen att det är rättvist att hänga mig för att jag missat en tandläkartid? På riktigt? Jag är inte mer än människa och jag är helt övertygad om att jag inte är ensam om att ha missat något. Sen att ni drar paralleller till att jag i stället hunnit med att gå i affärer eller köpt en skötväska är ju bara så larvig. Men jag kan stilla era åsikter med att berättat att detta tandläkarbesök inte var under tiden då jag var och shoppade.

Jag njuter till fulla av min lilla bebis och jag tar verkligen till vara på tiden. Det behöver nödvändigtvis inte betyda att jag inte skulle kunna kombinera det med att fortsätta att jobba. Jag är känner mig privilegierad att ha det arbete jag har för jag kan ha med mig EmmyLou. Hon får min uppmärksamhet till hundra procent och det får de andra barnen också. Det är inte ofta jag är iväg på event, bloggträffar, galapremiärer och andra tillställningar. Jag är en av de som valt att lägga den tiden på min familj istället. Av nio fall av tio så tackar jag faktiskt nej till sådant. Att jag är trött är väl också väldigt naturligt när man har en nyfödd bebis? Det behöver inte bero på att jag har många projekt igång. Jag är en impulsiv människa som gillar att ha många bollar i luften samtidigt. Kreativ och gör det som faller mig in. Tänk vad många drömmar jag har, och det enda som kan stoppa drömmarna är väl tanken på att jag inte skulle kunna förverkliga dom. Man lever bara en gång och jag tänker suga ut så mycket jag bara kan av livet. Jag lägger fokus på det som är viktigast i livet och det är givetvis mina barn, men jag tänker för det inte tappa bort mig själv. Det gäller bara att hitta ett levnadssätt som funkar, och jag har hittat mitt!

Jag är hemskt tacksam och rörd över att vissa av er verkligen genuint bryr sig om mig. Jag känner när det är dags att dra ner på tempot. Och till er andra, skaka av er alla bekymmer vetja! Att ösa skit på mig är ingen big deal, det rinner av mig ganska direkt. Jag tar inte åt mig. Det kommer alltid finnas folk som tycker och tänker om andra. Jag skulle vilja tillägna en låt till er…

och som vanligt funkar det inte att lägga in videos. Börjar bli riktigt tröttsamt. Här kommer länken…

I stay up too late, got nothing in my brain

That’s what people say mmm, that’s what people say mm
I go on too many dates, but I can’t make ‘em stay
At least that’s what people say mmm, that’s what people say mmm

But I keep cruising, can’t stop, won’t stop moving
It’s like I got this music in my body and it’s gonna be alright

‘Cause the players gonna play, play, play, play, play
And the haters gonna hate, hate, hate, hate, hate
Baby, I’m just gonna shake, shake, shake, shake, shake
I shake it off, I shake it off
Heartbreakers gonna break, break, break, break, break
And the fakers gonna fake, fake, fake, fake, fake
Baby, I’m just gonna shake, shake, shake, shake, shake
I shake it off, I shake it off

I’ll never miss a beat, I’m lightning on my feet
And that’s what they don’t see mmm, that’s what they don’t see mmm
I’m dancing on my own (dancing on my own), I’ll make the moves up as I go (moves up as I go)
And that’s what they don’t know mmm, that’s what they don’t know mmm

But I keep cruising, can’t stop, won’t stop grooving
It’s like I got this music in my body saying it’s gonna be alright

‘Cause the players gonna play, play, play, play, play
And the haters gonna hate, hate, hate, hate, hate
Baby, I’m just gonna shake, shake, shake, shake, shake
I shake it off, I shake it off
Heartbreakers gonna break, break, break, break, break
And the fakers gonna fake, fake, fake, fake, fake
Baby, I’m just gonna shake, shake, shake, shake, shake
I shake it off, I shake it off

I, I shake it off, I shake it off
I, I shake it off, I shake it off
I, I shake it off, I shake it off
I, I shake it off, I shake it off

Hey, hey, hey, just think while you’ve been getting down and out about the liars and dirty, dirty cheats in the world you could have been getting down to this sick beat

My ex-man brought his new girlfriend
She’s like ”oh my God”, but I’m just gonna shake it
And to the fella over there with the hella good hair
Won’t you come on over, baby, we can shake, shake, shake

‘Cause the players gonna play, play, play, play, play
And the haters gonna hate, hate, hate, hate, hate
Baby, I’m just gonna shake, shake, shake, shake, shake
I shake it off, I shake it off
Heartbreakers gonna break, break, break, break, break
And the fakers gonna fake, fake, fake, fake, fake
Baby, I’m just gonna shake, shake, shake, shake, shake
I shake it off, I shake it off

I, I shake it off, I shake it off
I, I shake it off, I shake it off
I, I shake it off, I shake it off
I, I shake it off, I shake it off
I shake it off, I shake it off
I, I shake it off, I shake it off
I, I shake it off, I shake it off
I, I shake it off, I shake it off

 1. Tänk att få möjligheten att kunna jobba med sina drömmar så mycket man känner att man hinner och vill, samtidigt som man laddar med energi till familjen. Att bara få komma iväg en stund nångång ibland och få längta hem. Det är väl den bästa grejen man kan få göra för att få energin att räcka till som småbarnsmamma/föräldrar.
  Heja dig!

 2. Tycker det är så kul att följa din blogg madde och det har jag gjort i många år, för den är så blandad med foton, konst, mode tips och allt om din vardag, beundrar att du har energi till allt 🙂 och alla kommentarer du får av gnälliga människor det är bara för dom är så sjukt avundsjuka och inte kan hantera andra människors framgång så skit i dom! 🙂

  1. Man behöver inte vara avundsjuk eller missnöjd med sig själv bara för att man ifrågasätter saker, det är inte detsamma som att kritisera och gnälla. Och ni som hyllar Madde gnäller ju på de som kommer med påhopp. Är ni så mycket bättre själva som ser ner på de som har andra åsikter?

 3. Ida en del kommentarer är riktiga otrevliga påhopp och ska anmälas man gör och säger eller skriver inte så. Här ska anmälas varje gång.Så är det bara.Mobbare ska inte finnas här.

  1. Ja jag fattar också att mobbning inte är okej. Men att inte hålla med om allt som skrivs är inte att mobba, beror helt på sättet man skriver på. Det finns en del som alltid vill klaga och provocera men hur ska man få slut på det? De fortsätter ju sin elaka stil ändå. Och är då någon som talar om för de att de är otrevliga så blir de ännu kaxigare.

 4. Älskar din ärlighet. Jag har ett barn och en välbakad i magen som kan komma när som helst. Höll på och glömma hennes föräldramöte på förskolan för ett par dagar sen. Hade inte gått dit om inte pedagogen hade sagt till mig, hade glömt att skriva upp det i kalendern. Så skjut mig!!! Haha De viktigaste är att vi visar hur mycket vi älskar våra barn så dom vet vad som är viktigt på riktigt;-)

 5. Alla är vi olika. En del är hönsmammor andra dess motsats. Men det skär i mitt mammahjärta när man läser att tex Carolina Gynning lämnar sina småbarn hemma för att åka till Ibiza en längre tid för ett konstprojekt. Visst de har sin pappa hemma men jag som mamma skulle aldrig komma på tanken att åka ifrån min baby!! Jag lever min dröm, jag vill leva livet fullt ut……på vems bekostnad? Själv sätter jag mina barn i främsta rummet. Man kan göra karriär både innan och efter man har småbarn, barnet i centrum med en närvarande förälder är A och O, basic tycker jag.

  1. Skulle aldrig heller åka ifrån mina småbarn. Vill knappt låna ut dom till någon annans famn…och har knappt lust att bädda eller plocka undan disken när de är små, vill bara sitta och hålla, sniffa på dem, njuta…så jag har svårt att förstå dem som börjar jobba/ställer sig på scenen två dagar efter förlossningen och väntar sig applåder för det. Från mig kommer inga i alla fall. Är glad att jag bor i Sverige med vår generösa föräldraledighet!

  2. Om man läser bloggen låter det som att hon tar med sig barnen . Hon skriver att det kommer bli tungt att väcka barnen klockan 5 på morgonen eller något liknande.

  3. Du sätter dina barn främst? Enligt vems standard? Knappast enligt den som menar att ditt bittra, förtalande inlägg och din lögn om Carolina Gynning, tyder på att du ägnar din barn för lite tid och inte är ärlig i din relation till dem. Eller? Du kanske menar att det är DIN standard som borde utgöra ramen för gott föräldraskap världen över?
   Carolina tog med sina barn och sin man till Ibiza och precis som den absolut största majoriteten av föräldrar så gör säkert du så gott du kan, vad du tror är bäst för dina barn.
   Seså, ner från dina höga hästar nu och jobba bort den där bitterheten! Goda tankar / Anna

 6. Du är en bra Mamma klok också det kan inte en del här skryta med ♡men mobba kan dom.fy sjutton.Stor bamsekram till dig Madde.♡

 7. När jag såg en del av de trista kommentarer du fått blev jag ställd, du har uppenbarligen fått en del nät-troll på halsen och det finns inget positivt i det, hoppas att de kommer över de problem de har och kommer till insikt med att det är fint med omtanke och respekt gentemot andra människor. Jag önskar dig och din fina familj allt det bästa!

 8. Det är väl fantastiskt att ha möjligheten att kombinera barn med jobb och annat i livet. Min första föräldraledighet var katastrof dels blev jag deprimerad och sen väldigt uttråkad pga brist på input. Under min andra och tredje föräldraledighet valde jag aktivt att göra annorlunda, jag satsade på mig själv både gällande studier och träning därmed blev jag en gladare och aktivare mamma med barnen, det handlade om en timme träning och en dags studier här och där och barnen har ju faktiskt en pappa också! Kör på det som passar DIG! Stor Kram

 9. Hejja dig Madde!
  Du har ingen aning om vad dina ord betyder för mig nu!
  Ligger på sjukhus efter en självvald operation (en förlossningsskada) som kunde ha väntat, som tyvärr medfört en hel del allvarliga komplikationer.
  Ligger här med samvetskval och tårar som rinner.
  Önskar att jag hade mer av ditt och inte slog på mig själv så hårt.

  Tack!

 10. Att en del töjar. ….Vi är alla människor o gör vårt bästa. De är ingen tävling i att bli bästa mamman…
  Tycker du gör de du tror blir bäst.Sen rådfrågar du säkert dom du lever/umgås med.Vi borde bli bättre på o inte dömma. De gäller nog oss allihopa över lag…

 11. Varför! Lägger du energi på att förklara dig? När, du alltid tycker att det du gör” minsann alltid är rätt? Finns, det överhuvudtaget nån gång du klarar kritik? Tror inte!!
  Hur! Kan en mamma med,alla ungar, öppet skriva på instagram! Hur kan mammor överge sina barn??? Du, kanske skulle försöka få in lite empati i din vardag, du kanske borde följa med bättre, där världen inte består av shopping på vagnar/väskor och annat krafs du oftast nämner i din blogg!!! Just nu kliver en ensam mamma över gränsen till sitt barn, någon mamma har ett liv där adoption är ett måste, mammor har inte mat för dagen och tvingas lämna sitt barn!! Kort o gott! Hur, kan en mamma på 30 år vara så otroligt insnöad på materiella saker men inte verkliga livet!!!! När,.slet du sist för att få ihop vardagen? Det har varit Mickes uppgift under några år!!! Du shoppar, tittar dig i spegeln och tror dig.leva nåt lyxliv som hemma fru….dom inte andra människor, sluta tro att du är nåt speciellt och.mer än för andra..

  Jo! Dina barn får nog inte känslan av att synas.utan det är din bebis som gäller! Hihi. Väg f-n till dig!!!!!! Hur tror du en mamma som kanske läser din blogg skulle känna? Tror inte att du platsar bland alla mammor på events. Du verkar inte klara utav umgänge med andra utan intriger efter ett tag!!!!

  1. Mobbing är inte att säga sin mening! Mobbing är inte att inte hålla med Madde i allt från spegel till shopping! Mobbing är heller inte att påpeka hennes brister såsom hon påpekar andras öppet på sin blogg!
   Mobbing! Är däremot att klanka ner på dom stackars mödrar som inget val har haft att behålla sitt barn!!!
   Uppenbarligen har ni i Motala inga tiggare! Mammor som inte frivilligt lämnat sina barn utan tvingats göra för att ge dem någon chans till bättre liv!
   Du,.kanske sitta.utanför ica och.känna skammen…du som lever ett liv med flachback och lyx…..undrar om fler av dominans Fan är skolkamrater till dina 2 äldsta söner? Skulle.kunna tro det då reaktion på dina dumma ord inte gav någon större storm! Skäms

   1. Om nu Madde skulle vilja leva lyxliv, vad spelar det för roll för oss läsare? Man får väl leva och göra som man själv vill. Vad är det Madde ska skämmas över? Att hon är sig själv och säger vad hon tycker och tänker? Varför ska man ge upp sig själv bara för att man får barn? Tror man mår bra av att ta hand om sig själv och att det även är bra för barnen.

   2. Men bloggar är lite som böcker. Antingen gillar man boken eller inte. Man väljer ju det som man vill läsa om. Vill man läsa om barnvagnar, skötväskor, inredning, maddes bebis osv så väljer man denna blogg, vill.man läsa om mammaliv blandat med eget företagande och lite inredning ja då tar man blondinbella. Vissa gillar det andra gillar det inte. Bloggarna är bra och dåliga i omgångar. Jag hade valt en annan mer seriös, tragisk och djup blogg om jag varit du, har inga tips på det, kanske där någon är barnlös eller sjuk.. Då kanske du fått ut mer av bloggen.

 12. Man är alltid utsatt när man bjuder på sig och det gör man ju när man har en blogg. Jag har följt dej ett tag och såg er i familjem annorlunda också. Är inne och kollar varje dag om du har gjort ett inlägg, för att jag tycker att det är så mysigt att följa er familj, inte minst i bildform.
  Jag har länge tänkt att jag skulle skriva att jag tycker att du är fantastisk! Att ha en så stor familj, men ändå hinna baka, göra utflykter med fikakorg, ha barnen rena och fint klädda och att du även fixar att ta hand om dej själv. Att orka jobba lite, sköta om ditt yttre och ha koll på träning, vikt och mode. Heja dej!

 13. Låt oss dra en parallell till forna tiders ”mammaguru” Anna Wahlgren. Visste och kunde allt om barn . Har väl ingen särskild bra kontakt med sina idag vuxna barn, ord och verklighet stämde bevisligen inte där.

 14. Jag brukar inte kommentera i olika bloggar/socialamedier men när jag läste kommentarerna du fått på dina senaste inlägg så fick jag ont i magen, på riktigt!! Vad man än gör rätt eller fel så ska man inte behöva få sånna ord kastade i ansiktet. Fy vilka hemska människor det finns! Kämpa på! Jag gillar din blogg:-) Kram<3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..