Mycket känslor!

Har precis tittat igenom förlossningsvideon. Åh jösses. Så mycket känslor på en gång. Nu kunde vi inte filma hela förlossningen eftersom det gick så fort när det väl satte igång. Men jag är verkligen glad över att vi filmade så mycket som vi kunde. Ångrar att jag inte filmat tidigare förlossningar. Fint att kunna titta tillbaka på världens största ögonblick. Och faktiskt kunna dela det med den man älskar. Dessutom kommer jag även att dela med mig vissa små delar till er.  Men det får bli när den är redigerad.

oktober11

oktober7

oktober5

Tänk att min lilla kärlek hunnit bli en månad redan. Jag är så tacksam.

Idag har jag Engla-Freja hemma från skolan. Hon fick följa med mig till jobbet och sen lunchade vi två ihop. Mysigt att få lite mamma och dottertid tillsammans. EmmyLou har såklart också varit med, hon blev i vanlig ordning bortskämd med en massa gos från mina härliga kollegor.

I kvällens snacket går så pratar vi om bloggar och det nya nätverket Ello. Vad sägs om ett nytt Facebook helt utan reklam? Ja det är lite så Ellos grundare har tänkt. Däremot måste man för att skräddarsy sin profil köpa till olika funktioner. Jag tror absolut att det kan vara en lysande affärside dock så tror jag inte att det är så lockande att du måste betala för vissa funktioner. Vad tror ni?

Nu ska jag ta en promenad, rensa skallen och testa nya barnvagnen.

Kram på er!

 1. Håller med resterande talare: söt tjej o lik dig. Roligt för dom andra två är så lika Micke 🙂
  Tvillingarna är mycket lika dig.
  Ska bli spännande med filmen: finns inte mycket som berör så som en förlossning
  Hoppas skallen blev rensad o att vagnen var till belåtenhet
  Med vänlig hälsning Monica

 2. Hihi! Enkla-Freja! Hemma från skolan? Kan dina vänner ungar vara hemma lite då och då? Egentid?! Inte illa, för egen tid med sim mamma”! Undra om fler barn behöver det med sin mamma istället för skola! När, mina barn var hemma berodde det på sjukdom och hemma!!! Du, gör lite vad du känner för? Andra ska anpassa sig efter dig! Din nya bebis går inte undgå är ditt allt! Dom andra nämns nämns inte som tidigare, inte ens din fästman/man!!! Ursäkta! Hur, kan du tillåta arbets kamrater och andra bära henne?! Borde så vara när du skriver ‘skämma bort’ mina barn låg i läggdags fick absolut inte människor stoppa ner sina händer och kladda! Händer som inte tvättats med massa baciller!!! Små bebisar ska skyddas från sånt….Du är som du är!

 3. Läggdags….trött/bråttom som oftast. Måste läsa det jag skriver innan jag sänder iväg:-) även om jag tror ni Fan är riktigt duktiga på tyda det mesta på bloggen. Ni, vet ju allt/ natti sov gottis

 4. Ja det ser ju till och med jag, som har svårt för sånt, att du och Emmy är väldigt lika!!! Så himla härligt att se bebisklrt. Jag ska in på igångsättning idag, om några timmar så jag kan inte sova… Men ÄNTLIGEN ska vi får se vår lilla skatt vi med❤️
  http://lotte4.blogspot.com

 5. Du såkallade ”Anna” väldigt onödig kommentar tycker jag av det man kan förstå av innehållet. Kanske borde du gå i skolan först och lära dig skriva och lära dig det svenska språket. Till dig Madeleine måste jag säga att di är en grym mamma och du är så mån om ALLA dina barn 🙂 jag har själv nio barn så jag vet hur du har det haha. Önskar dig och alla dina barn det bästa/ kram

 6. Underbart, den mjuka bebishuden och doften känns genom bilderna 🙂 Och lilla gropen i kinden – jag smälter 🙂 Lyckliga du, vilken rikedom med alla barnen! Och lyckliga barn som har en mamma som är inspirerad och lever sitt liv, den bästa gåvan man kan ge sina barn, tycker jag! Och att lillan får vara med, omgiven av kreativa människor som ger henne uppmärksamhet, beröring och bekräftelse – så önskar jag att alla nyfödingar fick ha det, vilket fantastiskt välkomnande att få! Det är att i handling säga till barnet – Välkommen till jorden älskade barn, det är en underbar plats med massor av människor som är lyckliga för att just du kom hit, och här är det roligt att vara, det finns möjligheter och förutsättningar för dig också att leva kreativt och spännande! Du är en fantastisk mamma, grattis till dina barn!

  Tycker Ninna

  1. Men tösen har rätt o ta de lugnt om hon är hängig o jag tror varje förälder kan avgöra den saken själva..
   De finns dom som så fort loven är över åker på semester med sina barn veckovis så en dag vad gör de om hon då dessutom är hängig..

 7. Hur gick det på husvisningen?
  Ska ni vara med i fam annorlunda?

  Ofta får vi nyblivna mammor för oss många idéer, som att flytta, klipp sig kort, separera, vrålbanta mm.

  Men tänk på att” gravidhormonerna” fortfarande spökar, så mitt tips – gör inga stora förändringar än

  försök hinna bara vara, man behöver inte vara så ”duktig”,

  se till att hitta era egna rutiner familjen,

  se varandra du & micke, och SOVA när du kan.

  Kämpa på

 8. Ha ha vad roliga och väldigt otrevliga folk det finns. Vet ju att du inte bryr dig om elaka folk man måste ha överseende med dom som sagt KARMA. Puss på dig supermamma!♡

 9. Vilka jättefina kort på dig och EmmyLou 🙂 Ignorerar de som bara vill komma med påhopp, det enda de vill är att få uppmärksamhet. Jag beundrar dig som har så mycket på gång hela tiden, att du har sådan energi.

 10. Ge er nu, ni som pratar om skolplikt och har synpunkter på att Madde hade sin dotter hemma en dag. Vad vet ni om orsaken? Kanske hade hennes lärare en studiedag så att hela klassen var ledig? Kanske tösen var lite trött och hängig och behövde en ledig dag med sin mamma? Även om man inte är uttalat sjuk kan man behöva ta en paus – för att inte BLI sjuk! Vi vuxna uppmanas att lyssna på oss själva och våra kroppar, att lyssna på signalerna och ta ett djupt andetag INNAN vi bränner ut oss! Madde får många uppmaningar här att varva ner, bara vara, ge sig tid till vila osv, och det är bra! Men barnen? Det är inte alltid så avslappnande att vara skolbarn precis. Stora grupper, ständiga ljud och rörelse, krav på att man ska uppföra sig efter senaste uppfattningen om vad som är ”lydiga och sociala barn”, passa in i senaste trenden för pedagogik och undervisningsform, det är krav från alla håll, och man ska så liten man är kunna läsa av sociala koder från kompisar och lärare, man ska vara populär och bli godkänd, inte bara rent kunskapsmässigt och ”nå målen” (som någon annan bestämt) utan också från alla skolelever. Herre gud, att snacka om ”skolplikt”… Det är varje förälders plikt att bevaka och stå upp för sitt barns behov, och om barnet behöver en ledig dag och föräldrarna kan tillgodose det är det bara att gratulera detta barn som blir sedd och hörd och tagen på allvar. Hon kanske hade sovit lite dåligt, som vi alla gör ibland, hade lite huvudvärk, som vi alla har ibland, eller lite ont i halsen, som vi alla har ibland. Då måste man inte vara nerbäddad i sängen, utan då är bästa medicinen att få en dag med mamma eller pappa och slippa de kraven som skolan ställer, både kunskapsmässigt och socialt, och med den ljudbullriga miljö som är i de absolut flesta skolor. Heja Madde, fler såna mammor som du 🙂

  1. Väldigt tänkvärda ord, Ninna. Ibland kan även barnen behöva ett break för att orka med alla krav och intryck. Och vi läsare har ju ingen aning om anledningen till att Madde hade sin dotter hemma en dag. Att det ska bli så stor grej av allt fattar jag inte. Vore väl bättre om vi stöttade och uppmuntrade varandra istället?

 11. Oerhört förvånande att fru Bekräftelsebehov funderar på att lägga ut sin förlossningsvideo, du lever ju på att exploatera dina barn

  1. Ett litet tips Maria: Om du tycker att Madde exploaterar sina barn genom sin blogg så sluta då att sponsra något du tycker är fel genom att inte läsa bloggen mer. Svårare än så är det inte. Om du vill göra en insats för barn som far illa så gör då något för de barn som verkligen far illa. Det finns många hjälporganisationer som behöver alla frivilliga händer de kan få. Lycka till!

 12. Fast skolplikten innebär att man inte FÅR vara hemma hur som helst, absolut inte bara för att man ”känner för det ”. Restriktionerna kring ledighet har skärpts åt de senaste året.
  Självklart ska barnen vara hemma om de är sjuka men för annan ledighet så måste man lämna in en skriftlig ansökan…. Så att bara ”ha barnen hemma ” för att man ”vill ha mor och dotter tid” är faktiskt inte okej. Oavsett antal barn .

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..