När det går ner…

Bra initiativ. Ibland syns det inte utanpå. Det här är något som inte är så lätt att leva med alla gånger… Hoppas alla tittar och uppmärksammar denna sjukdom. Jag har inte fått det fastställt ännu men man tror att det är endometrios jag har. Det går upp och ner, men när det går ner så är det riktigt jävla jobbigt!

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=tOYVUXo6Asc’]

 

 

 1. Hej Madde!! Jag har endometrios vet vilket helvete det är.
  Opererade bort livmodern och äggledare för snart ett år sen. Återhämtning efter op har tagit tid men absolut värt det.
  Kram

 2. Hej!
  Jag är en av alla kvinnor som lider av endo. Har sökt hjälp i alla år. Var 33 när jag äntligen fick diagnos efter en operation…
  För exakt en månad sedan opererades jag igen.
  Läkaren fick en smärte chock när jag öppnades. Alla mina organ är totalt sammanvuxna. Äggledare fick tas bort. Äggstockar, livmoder, bukvägg mm Dotte helt ihop. Urinblåsan är angripen av endo. Och värst av allt så är tarmen fastvuxen i livmodern och den gick inte att lossa. Då jag inväntar ännu en op där tarmkirurg skall medverka och det är stor risk att det blir stomipåse ett tag efteråt….
  Vi lider även av sekundär barnlöshet få sjukdomen gjort så bi inte kan få syskon på naturlig väg.
  Vidrig sjukdom och vp får Alm för lite hjälp.
  Hur var det med dig? Hade du opererats eller hur var det?
  Kram på dig!

  1. Vad jag har läst så är det svårt att bli gravid om man har endometrios men det behöver ju inte vara så. Är ju individuellt som med allt annat men visst finns ett samband.

  2. Hej
   Ca 60% av oss som
   Lider utan endometrios lider även utan ofrivillig barnlöshet så det finns ett stort samband men varför är väldigt individuellt.

 3. Hej!
  Jag har denna hemska sjukdom. Jag tycker den är hemsk pga av den smärta den kostar mig varje månad. Har nu spiral som tyvärr inte hjälpt mig från blödningar. Pratat med gyn, men det är inte tillräckligt akut för att få komma till dem. Då måste man söka akutvård. Men vem vill söka för lite ”menssmärta” som det så fint kallas. Men att man ligger och kvider och kan knappt röra sig, vem bryr sig.
  Jag har haft turen och fått två barn. Vid min förra operation (de bränner bort blodfläckar inne i magen) som tog 1 1/2h (ist för 20 min) som läkaren, fick jag beskedet att om jag vill ha barn är det nu efter op jag ska försöka. När magen är ren från fläckar. Tog mig 1,5 år (med några missfall emellan) innan jag blev gravid. Detta har gjort att jag drar mig för att bli gravid igen, om jag kan bli gravid. Jag vet också att jag ska vara tacksam för de barn jag har, men längtan efter ett till finns. Ett tredje.
  Problemet är att jag tycker inte sjukvården tar en på fullt allvar, var tacksam för du fått barn. Hur många gånger har jag inte hört det.
  Men jag ger inte upp hoppet om en tredje liten bebis.

 4. Hej
  Har haft endometrios i 30 år, efter dignos fick jag äta gulkropps hormoner och pga detta har jag inte haft någon mens(skönt), har fött 2 friska barn och har nu kommit upp i ålder och efter en koll nu så är den borta pga övergångsåldern (jag är 53 år), men förstår inte att en del blivit opererade? jag måste ha haft en bra läkare och medicin, säger till andra som har det. ett stort lycka till, jag vet hur det är.

  1. Hej och grattis till att du fått två barn och är bra!
   Hur menar du att att du inte förstår att en del blivit opererade?
   Är du inte opererad? Hur har du då fått fin diagnos? Och endometrios är en kronisk sjukdom som inte försvinner men kan lindras och ofta blir måmga besvärsfria som du, i övergångsåldern då vi automatisk minskar vår egna östrogen produktion.

   1. Hej igen
    Endometrios är choklad systor på äggledarna, och jag har inte opererat mig och i dags läget är dom borta, min medicinering har fungerat,och pga den så sprang jag över övergångsåldern, känns och ser helt perfekt ut idag. men vet vilket helvete det kan ställa till, kan även meddela att min första gyn läkare rek operation, men jag sökte vidare och fann hjälp. tänkte inte operera mig om jag ej behöver.

  1. Madde! Lider i alla fall inte av sin sjukdom som har så mångavjärn i elden!! Mångavjärn har hon också om allt måste plockas bort, dessutom har hon gått lång tid utan att något hänt!!! Skrattar! När jag inser att bandet backas på bloggen! Nu är det åter träning mat och knöl på listan*-:-) det enda som fattas är separationen:-( livet går inte fort fram hos vissa:-) Hihi!

 5. Om du misstäntänker att du har endometrios så ska du ju gå och få en p spruta redan vid första mens så att blod cystorna inte kan växa på sej. Har inte din gyn läkare berättat detta så misstänker dom inte det på dej. Svårare än så är det inte. Din läkare kan dessutom se om cystan är vatten eller blodfylld med ultraljud. Jag var åxå helt sammanväxd vid operation och hade fruktansvärda smärtor varje dag men allt upphörde då jag började ta p spruta. Du har ju dessutom precis som jag dina barn gjorda nu. Lycka till!

 6. Stackars dig . Har hört det är en jäkla värk. Få se vad läkarna säger när det blir dags. En del vill inte operera endo. Kram till dig tjejen♡

 7. Endometrios beror på boat av progresteron. Själv har jag använt mig av progresteronkräm några månader och symptomen är som bortblåsta!! Tips till alla med endometrios!

 8. Jag lever med Endometrios, och kommer göra min 3:dje operation nu på måndag! Det är den jobbigaste sjukdom jag varit med om.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..