Intelligensen är inte mera intelligent för att den är påklädd!

Min syn på en ganska subjektiv känsla – nakenhet!

Jag är en kvinna med ambitioner, jag kan vara en urmoder och jag tänker inte be om ursäkt för att jag stolt visar upp min kvinnokropp. Att visa sina bröst iklädd en behå behöver inte ha med porrindustri att göra. Det tyder på en helt personlig uppfattning. Det finns smått militanta hardcore-feminister som alltid måste analysera allt politiskt. Utan att behöva utveckla det mera så är jag för jämställdhet. En naken bild idag behöver inte vara kontroversiell. Det är upp till betraktarens öga. En naken kropp i olika miljöer kan vara konst. En naken kropp kan också ha ett budskap. Slutligen så har man en manskropp eller en kvinnokropp vem du sen väljer att vara är obetydligt, människan har samma värde. Har man en sund inställning till ytlighet så vet man också att man inte kan bygga upp en identitet kring sitt utseende. Alla är vackra oavsett om man väger för lite eller för mycket.

Man ser nakna kroppar i marknadssyfte överallt. Är de automatiskt inte föräldrar då? En mamma ska kunna visa sig i en behå utan att andra ska ha negativa åsikter. Mina barn blir inte negativt påverkade av att jag bär bikini på sommaren, de blir inte heller negativt påverkade av att jag väljer att posta en en bild på mig själv i behå i sociala medier.

Jag trött på moraltanter (för oftast är dom kvinnor) som sätter de sociala reglerna för vad som är rätt eller fel. Vi kan väl istället ändra relationen till samhället. Höja varandra och spegla en positiv syn på vår sociala kompetens. Intelligensen är inte inte mera intelligent för att den är påklädd.  

glammom2

glammom1

Och nej jag tänker inte låta någon annan forma mina barns känslor genom hur andra tänker och tycker. Mina barn blir stolta över min trygghet att kunna posta en ”naken” bild!

Och till alla härliga super moms som vill ha lika bra behåar som mig kika in hos GlamMom.se 

 1. Tänk att folk att folk måste ha så många åsikter om andra människors liv.förstår heller inte varför det ska bli sånt liv för att du visar dig i bh, hade du haft en bikinitop på dig så hade ingen sagt nånting…min reaktion på bilderna var ”snygga bhar och snygg tatuering på armen”.

 2. Fina du!
  Håller med dig till fullo. Inte går vi i byxor och tröja på stranden. En man i boxer är inga konstigheter men en kvinna i bh…gaaaaa! Och så säger vi kvinnor att vi vill bli lika behandlade som män, ändå är det vi själva som gör att det blir dessa glapp och sätter våra egna gränser.

  Ursnygga bh:ar du visar. Har köpt några från Glammom som jag Kommer behöva börja använda inom kort! Längtar!

  1. Ja, för ungefär 6 månader sedan när hon postade inlägget med de bilder ovan som hon refererar till.
   Aningens sen reaktionsförmåga kan tyckas.

 3. Tummen upp till dig Madde 🙂 Du är underbar och gillar dig skarpt 🙂
  Är så trött på alla gnällkärringar som inte har något annat för sig än å gnälla och klaga på andra. Dags för dom att ta en titt på sitt egna liv!!! och skita i hur andra lever!!!

 4. Är det någon som haft synpunkter på att visat upp dig i bh? Du gör väl som du vill utan att någon annan behöver lägga näsan i blöt.

 5. När jag var gravid med min son la jag upp en bild på fb i bh & trosor stolt poserande med magen i vädret och fina underkläder.
  Det var tydligen katastrof och jag tog illa vid mig, tyckte det var fina bilder och inget porrigt alls över dom i min mening. Till saken hör att det mest var familj och annan släkt som reagerade. Skulle jag vilja göra det ingen kommer jag stå på mig mer.

 6. Visst, nakenhet är vackert och naturligt MEN jag tror att man ska vara försiktig med vad för bilder man lägger ut på nätet. Det finns människor med sjuka tankar, människor som kan få för sig saker som inte är sunda. Det är många unga tjejer som blottar sig själva på nätet, både själsligt och kroppsligt. Varför? För uppmärksamheten eller för något annat? Det finns människor som genom internet förlorat sina liv för bilder som aldrig borde funnits där. Jag tror man ska vara väldigt försiktig. Du gör så klart hur du vill men om det var bh:n du ville visa så kunde den lika gärna hängt på en galge.

 7. Rubriken säger allt Intelligensen handlar väl självklart inte om du visar brösten eller inte. Det handlar om respekt för dig själv och andra människor.
  Du är väldigt hård i dina omdöme, har liksom inget över för de som inte tycker som du.
  Det handlar väldigt mycket om intelligens att kunna stå ut respektera människor med andra åsikter än sina egna.
  Det handlar om barn likväl partner eller andra människor. Du måste väl kunna vara lite ödmjuk, moraltanter är man väl inte bara för att man inte tycker som du

  1. Annapanna: intelligens verkar vara något du har brist med tanke på att du inte ens vet var du ska sätta punkt eller kommatecken i en mening.
   Vad är du för en människa som måste sitta och ge negativa kommentarer varje dag till en ung, stark kvinna som lyckas ta hand om 9 barn och ändå vara lite självisk ibland, precis som det ska vara.

   Var ifrån får man denna bitterhet och detta hat? Du kanske själv aldrig lyckats få barn eller hittat en man som vill skaffa några med dig. Du kanske själv är missnöjd över din kropp och blir förbannad över att någon annan inte är det.
   Du verkar vara i 50-60 års åldern och du ger dig på en kvinna som skulle kunna vara din dotter åldersmässigt. Tänk efter nästa gång du postar en kommentar, det är inte någon annans fel att du mår dåligt över ditt liv. Det är dina problem och istället för att vara avundsjuk på andra, ta tag i ditt eget liv istället innan det är försent.

  2. var det inte du som konfronterades på trolljägarna? du bad om ursäkt och påstod att du inte skulle skriva mer sådant här? vad tänker du med egentligen?

   1. Jo det var det, och på det viset hon pratade, att hon ångrade sig.. Allt lät bara som en stor fet lögn. Jag hoppas du förstår att min kommentar var mot ”Annapanna” och inte till Madelene. / amanda

 8. Molly Sanden förhärligade nyligen cannabis och Madeleine gillar naket ….kan ju snart tro att alla bloggare är fjortisar. Pinsamt!!

  1. Haha. Molly sa att cannabis inte är farligare än alkohol (vilket faktiskt är sant). Vet inte riktigt om det är att förhärliga. Om det är så pinsamt så är det väl bara att sluta läsa då.

 9. Vem vill du visa upp dig för? Tydligen är inte din man tillräcklig att posera för, tråkigt. Men jag förstår verkligen att många blir påverkade av dagens sexistiska samhälle. Unga tjejer och vissa mammor. Stolt över bilderna inför dina barn (blivande kvinnor och män de också)? Var är mammarollen på väg? Drömmen skulle vara om mammorna generellt skulle va stabila förebilder för alla tonårstjejer, mammor med båda fötterna på jorden.

   1. Ja, typ:) Finns andra sidor hos dig som jag är väldigt imponerad av. Strukturerad, barnkär, kör ditt eget race på sätt som jag gillar osv. Så jag vill absolut inte klanka ner egentligen. Men blir galen på för mkt utseendefokus. Kram

 10. Det där var bra skrivet, att visa upp en bh är väl inget alls anser jag. Modeller gör det varje dag, vad är grejen. Men när du skriver NAKENbilder så ser jag något annat, med könen i vädret och allt och DÄR anser jag att man kan dra gränsen som förälder eller överlag faktiskt. Men det är MIN åsikt. Varför? För att mina barn ska inte behöva höra att ”jag såg din mammas tuttar och mutta..” när dom är på dagis eller skolan… men behå är inget att inte kunna få visa, man modellerar med underkläder helt enkelt. 🙂

  Bra skrivet och ja det är väl överdrift om man klagar på såna bilder som du lägger upp, inget att gnälla över alls. Ps. Gravida visar ju sina magar och i behå och trosor hela tiden. Då säger ingen något alls minsann..

 11. Håller med dig om att det är allas rätt att visa sig i underkläder. Skönt att visa barnen hur trygg du känner dig med dig själv och din kropp, och det kommer ju alltid vara ditt och ingen annans val vad du postar på internet.
  Vill bara lägga in ett litet försvar för feminismen, du skrev att det är hardcore-feminister som har saker att säga om den nakna kvinnokroppen och det kan säkert stämma i vissa fall. Dock tror jag snarare att de problematiserar synen på kvinnokroppen överlag i samhället snarare än dig, om inte annat så hoppas jag det! I annat fall vettekatten ifall de är så värst feministiska av sig då feminism för mig går ut på analys och problematisering, inte personliga påhopp.
  Istället står ju feminismen för att man en ska kunna visa upp sin kropp utan att bli bedömd enligt normen och påhoppad. Alltså att ingen ska bli objektifierad utan att kroppen istället bara får vara en kropp.
  Hoppas min poäng gick fram och att du förstår att jag står helt bakom din och alla andras rätt att posta vilken satans bild som helst på sin egen kropp. Min invändning är just att feminister anklagas, och vill ge min feministiska bild av det! 🙂

 12. Jag förstår hur du menar. Kroppen är någi vackert. De jag tänker på är förebilden för unga unga tjejer. Dom ser en mamma en ”offentlig ” fin mamma som lägger ut bilder på brösten & kan då tänka att (kan hon så kan ju jag) tror ingen mamma vill att sina tondårsdöttrar lägger ut ”naken” bilder på sig själva på Internet. Tror inte att du själv skulle vilja se dina döttrar visa upp tuttarna i bilder på Internet med tanke på snuskfolk som finns idag tyvärr. Vilket du visar är helt okej att göra. Jag förstår absolut hur du menar. Vi ska kunna visa upp oss & vara stolta Över oss själva vilket jag tror att det är det du vill visa dina barn & andra att Man ska vara trygg i sig själv, men tyvärr är dagens samhälle så stört med störda äckel människor :/

 13. Din kropp, dina val och ingen har rätt till att kränka dig pga dina val. Man kan ha en åsikt men är den utav ondo så får man spara den för sig själv.
  Tycker du är kanon som är dig själv i vått och torrt. Det är något som inte alla klarar av alla gånger och det tror jag bidrar till en vis avund, som syns här inne trist nog.

  Måste bara få påpeka hur underbart det är att se din blick du ger Micke varje gång ni sitter tillsammans och diskuterar något, i familjen annorlunda. Det riktigt lyser om dina ögon 🙂

 14. Hej såg på din instagram att du tipsade om barnmässan i Karlstad kan du inte berätta lite om den? är gravid i vecka 10 och om allting fortlöper som vi önskar (vecka 10 är ju rätt tidigt) så skulle jag finna att mässan kan vara intressant

 15. Hahaha att folk bara orkar lägga ner energi på en bild med en BH.. hon är ju inte direkt naken… Bra skrivet Madde, snygg BH och snygg hylla..;)

 16. Men det var ju jätte länge sen du la ut bh bilder…ville du ha lite reaktioner? Jag tycker absolut att samhället har blivit för sexualiserat och att unga kvinor objektiseras hårt. Kraven på lvinnors utseende är tuff. Jag tror inte alls naket betyder frihet automatiskt. Man kan jämföra det med alkohol. Den som super värst är inte friast.

 17. Att kritisera enskilda personer ska man inte göra. Däremot kan man kritisera normer, sociala ”påhitt” och liknande. Det är dock synd att en del går ner på personnivå och kritiserar personen. Kan dock säga att de som är feminister oftast kritiserar strukturer, normer o.s.v. och förstår att det inte är ok att skuldbelägga enskilda individer. Jag är själv feminist och är mycket inne i dessa forum och det är, enligt min upplevelse, oftast ”nybörjare” som kanske inte lärt sig så mycket om ideologin än som kritiserar personen istället för strukturen. Varje människa ska vara fri att göra vad den vill med sin kropp.

 18. Det är verkligen ingen feminist som tackat ner på dig för detta. Feminismen är totalt emot att lägga skam på hur kvinnor beter sig.

 19. Håller med dig! Mycket bra skrivet! Tack för en bra blogg, jättekul att jag hittade hit! Och bry dig inte om vad avundsjuka och missunsamma människor kommenterar eller säger. Heja dig/er! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..