Ledig dag och nya muggar!

Idag vaknade jag med ett lugn i kroppen. Jag har sovit som en prinsessa och det känns lite som man har lättat sitt hjärta. Nu vet jag att det finns de som har och har haft det värre än mig när det gäller näthat men oavsett så känns det bra för mig. Bra att jag tydligt visat att det inte är okej. Jag vill också ännu en gång förtydliga att bara för att man är offentlig, bloggar, jobbar med social media och är med i tvprogram automatiskt ska behöva ta en massa skit. Det här snacket med att ”har man en blogg eller är mediakåt så får man räkna med mothugg” inte stämmer! Herregud, vore det inte för media så skulle ni inte ha ett skit att titta på. Det blir lite dubbelmoral. Sen ska man inte dra alla över en kant. Jag är inte så kontroversiell som många andra i tv-världen kan vara. Jag har många barn men jag har inte varit med i paradise hotell, och med det så menar  jag inte något illa men självklart blir det ett helt annat snack om man väljer att ligga i teve. Jag har absolut inget emot deltagarna i Paradise Hotell – men nejtack jag skulle ALDRIG vilja exponera mig på det sättet! Oavsett så finns det ju en gräns för hur man pratar om en person, skriver om en person. Ibland undrar jag om folk inte har det där sunda bondförnuftet? #stoppatrollen

Idag är barnen lediga från dagis. Det är helt underbart att ha den där mysdagen mitt i veckan. Jag lyxade till det med en latte i förmiddags, i min nya kaffelattemugg .

1

2

Visst är den fin? Köpte några stycken på Netto häromdagen ihop med några skålar också. Så skynda att fynda fina muggar och skålar 🙂

Efter en stund med lugn och ro så smög Charlie ner från övervåning. Han smög för han hade tagit Adams underställ som han vet att han inte får ha på sig för Adam.  ”Jag baja lånaj” han är så söt med gluggen där fram som gör att han inte kan prata riktig rent. Vi tränar med honom, och det går framåt. Charlie själv tycker inte att det är några problem att han inte kan säga alla bokstäver ordentligt. Ibland brister han ut i gapskratt när han själv tycker det låter roligt när han pratar. Och som en pedagogisk mamma så måste man ju bara hålla min då. Sötunge.

6

Soffan har äntligen kommit och fåtöljen som det var fel på vid leverans. Blev supernöjd! Även om det fortfarande är mycket kvar runtomkring och kök som ska börja rivas snart så känns det som det går framåt i röran. Sakta men säkert så bygger vi ett hem ♥

5

Nu ska jag testa att göra en helt ny potatisgratäng, kul att testa lite annat. Sen kan det nog hända att grillen åker fram idag 🙂

Kram!

 1. Hejsan är en kvinna på 47 år snart som följt dig genom fam annorlunda och din blogg.fattar mig inte på denna kvinna som de handlade om som näthatat dig jag tycker att ni verkar vara en otroligt fin och sammansvetsad fam dina barn är underbara ni har etta fint hem och trots alla barn städat och fint.och bara för att man får barn behöver man inte sluta leva egentid är viktigt för att samla energi.så all kredit till dig och micke super bra föräldrar.

 2. Fin mugg! En annan ”har inte växt upp än” som man får höra då man inte dricker kaffe så får se om man hittar någon mugg för varm choklad 🙂

  Jättesnygg soffa och fåtölj. Underbart med stora soffor. Har själv en med lång divan+2platser+cosy hörn ifrån Mio. Det gäller att ha plats för det bara. Fin färg!

 3. Jättefint bord. Å snygg soffa + fåtölj! Är dem från EMmöbler? Jag ville köpa den där kombinationen (som varit på kampanj) men fick inte med sambon på idén då han tyckte soffan var för liten 😉 Vi köpte en annan lite större, men i samma färg. Jättesnygg och PRAKTISK färg då man har många småbarn. Smutsen syns inte som den kan göra väldigt tydligt på tex en svart eller vit soffa 😀 Jag har mängder av kuddar och även slängt på en vit fäll och en stor vit hårig pläd. Hög mys och snygghets-faktor! 😉

 4. Såg programmet igår. Förundras över att en vuxen kvinna kan vara en sån fegis och inte ens våga stå för det hon gjort utan komma med undanflykter. Visst, om det varit en kommentar men att systematiskt, under flera år dessutom, skriva kränkande kommentarer övergår mitt förstånd.

 5. Om du väljer att vara en offentlig person och ha en blogg med ett kommentarsfält där du vill att folk ska kommentera så får du ju faktiskt vara med på att alla inte kommer att hålla med dig.
  Och om man väldigt ofta antyder saker så är det väl inte jättekonstigt att folk frågar/ifrågagasätter?
  Du har faktiskt varit en ganska bra kålsupare själv genom att flertalet gånger varit nedsättande mot dina läsare och dragit alla över en kam.
  Genom att agera på detta sätt gör du ju samma sak själv!

  Jag har läst din blogg väldigt länge och även de kommentarer du valt att publicera, många av dessa har lett till en agressiv stämmning i ditt kommentarsfält där olika användare hoppar på både dig och andra.
  Är det då inte bättre att låta bli att publicera dessa kommentarer alternativt stänga kommentarsfältet helt och hållet?

  1. Jag håller med om att tonen och ordvalet både från bloggare och kommentatorer stundtals varit aggressiv och nedsättande även på kommentarer som inte varit påhopp. Detta kan man väl få lov att tycka utan att hamna på svarta listan och riskera bli polisanmäld. Men visst det finns andra bloggare där stämningen är ödmjuk och vänlig.

    1. Dessutom kan ju ställa sig frågan om det är enligt Loppis intention att det ska förekomma kränkningar, fula ord och oförskämdheter på bloggen.

  2. Som människor har vi ett ansvar för hur vi agerar i sociala samspel både digitalt och IRL. Vad är effekten av att stänga ett kommentatorsfält? Inget mer än att troll fortfarande tror att internet är en frizon för att bete sig hur man vill. Madde agerar helt rätt med att tydligt påvisa att du kan få rättsliga konsekvenser precis som mobbing i skolan eller på arbetsplatsen.

   1. Självklart har vi det ansvaret men det gäller ju åt bägge håll, eller hur?
    Om du har följt den här bloggen under samma tid som jag så tror jag nog att du också sett att tonen inte alltid varit så bra varken från bloggaren eller de som kommenterars sida.
    Ibland har det känts som att Madeleine släpper igenom kommentarer just för att trissa upp stämmningen och då är man ju inte bättre själv.
    Det bästa hade väl i det läget vara att inte godkänna ”elaka” kommentarer för att på så sätt undvika att andra läsare ska börja bråka och ta ställning för och emot.

    Dessutom borde du ta och läsa på lite om vad ett internettroll faktiskt är, alla som inte råkar vara av samma åsikt som Madeleine eller kommer med kriitik, saklig eller inte är INTE ett såkallat troll.

    1. Jag har läst. Det jag har sett upprepade gånger har inte haft med kritik på ett sakligt sätt på ett sakligt sätt att göra. Det har handlat om person angrepp och påhopp – varken hur man har uttryckt sig eller i vilket sammanhang har haft med ett respektfullt beteende att göra. Liknande exempel av de som Ashberg läste och Madde själv refererade har vi läst ett otal gånger vid upprepande tillfällen.Hur vi väljer att leva våra liv – offentlig eller inte ger oss inte rätt att förnedra. Som bloggare släpper du in andra personer i ditt liv. Du berättar kanske delar av ditt liv, men här finns ingen skyldighet att vara en öppen bok. Gå tillbaka och läsa några veckor månader så tror jag du kanske upptäcker och får en annan bild.

     1. Jag har ju redan sagt att tonen varit agressiv åt bägge hållen, då vet jag ju uppenbarligen hur det sett ut bland kommentarerna ett par veckor/månader tillbaka.

      Självfallet har inte bloggaren någon skyldighet att redovisa för allt i sitt liv, men om Madeleine ständigt antyder saker samt säger A men inte B så är det inte så himla konstigt att folk faktiskt undrar.
      Man behöver liksom inte vara kärnfysiker för att räkna ut att det kommer att komma frågor på saker M pratat om mycket ett tag för att sedan inte nämna alls.

      Sedan gällande hur man ”ska” uttrycka sig så är det ju varken du eller jag som bestämmer över hur folk väljer att uttrycka sig i skrift, och har man en blogg där man väljer att ta emot kommentarer så kanske toleransnivån kan vara ett snäpp högre.
      Dock är det aldrig okej med rena peronangrepp eller hot men det är det ju heller aldrig någon som påstått.

      Gällande internettroll så kam man ju lite snabbt sammanfatta att den som anonymt eller under påhittat alias/fejkad mailadress etc lämnar kommentarer enbart i syfte att provocera , dra igång diskussioner som inte leder någon vart samt kränka är ett internettroll.
      Vi som lämnar korrekt mailadress är det inte, oavsett vad vi skriver.

     2. Karin, vad det gäller hur man uttrycker sig så finns det allmänna regler för respekt, jämlikt och värdefullt bemötande. Det har inget med bestämma att göra från min sida eller din sida. Oavsett vilket forum det är på nätet skiljer sig inte etiska regler åt från IRL. Det innebär varken att en blogg med kommentatorsfält, en spelsajt där du tillåts kommentera eller en FB-sida har en höjd toleransnivå. Det är ett socialt sammanhang precis som i verkliga livet där du inte kan bete dig hur som helst. Som aktiv deltagare på nätet är dina skyldigheter det samma i bemötandet och innehållet i tilltalet. Det spelar heller ingen roll om du anger korrekt mailadress för man får inte kränka eller trakassera någon och gömma sig bakom yttrande frihet.

  1. Den kommer från EM möbler precis som någon skrev här tidigare… Jag köpte allt i ett paketpris när de hade en kampanj, den funkar så länge lagret räcker. Vet dock inte om man kan köpa fåtöljen separat, men det borde man väl kunna. Ja klart du ska härma – supersnyggt 🙂

 6. Kunde inte hålla med dig mer Karin. Det känns som att bloggare i allmänhet bara är ute efter en massa bekräftelse och beröm, vilket jag kan känna blir ganska äcklande i längden.. Så länge kommentarerna håller sig på en saklig nivå så är det väl uppfriskande med olika åsikter.. ? Säger dock inte att det är ok med näthat och mobbning, men man ska väl kunna uttrycka åsikter även om de inte enbart är positiva..

  1. Jag kan också hålla med dig Jennie!

   Ärligt talat kan jag ibland bli rent utav illamående när man ser dessa perfekta bloggare som alltid har bra dagar, rena hus, nya kläder och alltid är apsnygga och ALDRIG har några åsikter.

   Jag är inte där, inte alls!

   Jag delar ofta med mig av åsikter och begär absolut inte att någon ska hålla med mig. Alla har rätt till en egen åsikt och man får gärna dela med sig utav den. Man kan diskutera och bolla olika tankesätt. Jag tycker det är intressant.

   Det jag inte tycker är okej är näthat. Men det är en helt annan sak.

   1. Haha, det värsta jag vet hos sådana bloggare är när de lägger upp en bild på sig själva, sminkade, strålande och liksom helt perfekta, och klagar ”åh jag blir aldrig bra på bild”, ”usch vad jag ser hemsk ut idag”, ”var är min glow” et c….när man själv känner sig som en säck potatis, blek och eländig, och tänker ” ja, det är sååååå synd om dig…..#:&*!@÷” 😀

  2. Karin, åsyftar Maddes beteende och inte bloggare i allmänhet.

   ”Om du väljer att vara en offentlig person och ha en blogg med ett kommentarsfält där du vill att folk ska kommentera så får du ju faktiskt vara med på att alla inte kommer att hålla med dig. Och om man väldigt ofta antyder saker så är det väl inte jättekonstigt att folk frågar/ifrågasätter?
   Du har faktiskt varit en ganska bra kålsupare själv genom att flertalet gånger varit nedsättande mot dina läsare och dragit alla över en kam.
   Genom att agera på detta sätt gör du ju samma sak själv!”

   Ser lite lustigt ut att Jennie håller med Karin och Madde Jennie….. Har ni verkligen läst vad Karin skriver?

   1. Jag förstår inte riktigt din första mening, är det en fråga eller ett konstaterande?

    Just den komentaren är ju riktad mot Madeleine iom att detta är hennes blogg och kommentaren är lämnad här, dock gäller min åsikt bloggare generellt.

    Jag förstår inte vart du vill komma i den här diskussionen då du argumenterar mot en sak jag redan svarat att har samma åsikt i som dig.
    Jag tycker inte att det är okej med näthat, dock tycker jag att många kommentarer inte klassas som hat utan kritik.
    Och jag menar inte att man har rätt att kränka om man lämnar sin mailadress, dock är man inte ett ”troll” eftersom man således valt att INTE vara anonym.

    Allt kan inte vara positivt och som du ser ovan håller ju Madeleine med om det, det måste få finnas utrymme för positivitet OCH negativitet sålänge den håller en okej nivå.

    Får jag inte lov att tycka det för dig?
    Eller har du utsett dig till någons slags moralpolis som är här för att knäppa folk på näsan?

    1. Det enda jag har läst i dina inlägg är att det borde vara en höjd tolerans nivå på bloggar med öppna kommentatorsfält, att Madde har bidragit själv genom att låta kommentatorsfältet vara öppet och antyda saker, vilket skapat frustration hos läsare. I kommentarerna står inget om bloggare i allmänhet utan ”Madde” utan är ordet som används, men har du plötsligt vänt till något annat. Vi har inte haft samma åsikt här. Man får tänka hur man uttrycker sig. Troll kan du vara oavsett om du är anonym eller visar en korrekt mailadress. Det handlar om hur agerar nätsammanhang.

     1. Jag är ledsen Elisabeth men du har faktiskt fel, man kan inte vara ett troll om man inte är anonym.
      Bara för att man uttrycker en viss typ av åsikter betyder inte det att man är ett internettroll. Om ovan är det enda du fått ur av all den text jag skrivt så tror jag inte att du läst ordentligt, eller kanske inte velat förstå?
      Jag förstår att du tycker att man ska bemöta varandra mef samma respekt som i verkliga livet, jag är av samma åsikt!
      Det jag menar med att toleransnivån måste höjas är att man inte kan gå omkring och känna sig kränkt vara för att man får lite mothugg, att någon kritiserar är inte samma sak som att denne näthatar.

      I övrigt känns det som att det inte är någon idé att jag återigen försöker förklara för dig vad jag menar då du inte verkar kunna utläsa andemeningar utan tolkar allt felaktigt.
      Jag lämnar därför denna diskussion nu, lev väl!

   1. Jag är så avundsjuk på alla som är musikaliska. Jag är det inte ett dugg tyvärr…. 🙁 Hoppas att ni tar vara på den talangen hos barnen om de ärvt den gåvan! (Och har intresset förstås….)

 7. Ser jättefint ut! Skulle vara kul att se fler bilder från de olika rummen i huset. Var har ni köpt soffbordet? Eller ingick det också i paketet från EM?

 8. Glömde skriva att jag tycker det är väldigt roligt och positivt när du är inne och svarar och kommenterar själv! Då känner man sig dels ”sedd” som läsare och andra ”slipper” svara så att det dras igång diskussioner och tjafs…! Tumme upp!

 9. Jättefina möbler! Men var kommer mattan ifrån? Skulle vilja byta ut min svarta matta mot en ljusare, har liknande färg på min soffa och tycker mattan passar jättebra!
  Ha en bra kväll!

 10. Hoppas att du menar: ”Man ska inte dra alla över en kam”… Nu kommer Ascberg, nu kommer Ascberg, la,la,la,la,la,la,la…. Ha de bra alla troll o häxor!!!

 11. Super fint hus och hem ni har, men du verkar ha ett sinne för inredning och det har inte jag 🙂 Såg trolljägarna och tycker det är tråkigt att man som bloggare blir utsatt för något som är mobbning. Blogga är väl som att skriva dagbok om sitt liv och man ska inte bli utsatt för elakheter. Du är en underbar mamma och det ser man ju när man tittar på dina barn! Hoppas det får plats med stutsmatta och pool i trädgården i sommar och grilla låter underbart så hade inte solen försvunnit hade jag nog härmat dig med att grilla i dag 🙂 Ha de kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..