New York tips!? Hjälp…

Äntligen kom fredagen! Hur var eran dag? Jag har körde ännu en vab-dag, lilla Emmy hade som jag misstänkte öroninflammation. Tänk att man som förälder bara vet att det är så. Idag mådde hon i alla fall mycket bättre så jag tror att det kan ha värkt hål i örat och att det värsta lagt sig.

Jag tog med Emmy på en promenad, hon älskar att vara ute och skulle helst vara det hela tiden. Men eftersom hon haft feber så har jag inte velat ta ut henne. Hon blev jätteglad för att sitta i vagnen och jag fick några kilometer i benen. Att jogga med barnvagn är så himla jobbigt, eller det jobbiga är att man inte kan använda sina armar under joggen. Löptekniken blir inte den bästa, men däremot så får man definitivt motion. Imorgonbitti blir det en kopp kaffe och jogg utan barnvagn, det ser jag framemot! Engla-Freja vill gärna följa med, hennes grej är att springa. Hon har alltid gillat det och kan springa hur länge som helst utan att bli trött.

ef2

ef1

Engla-Freja idag…

Adam däremot han springer bara om han måste, eller om han har en fotboll framför sig. Han är lite lat den lilla gossen. Och ofta så kommer han undan med att han är så söt.

a1

Nu till en annan sak, New York! Hur ska jag tänka när jag packar? Så lite som möjligt eller hur? Någon pratade om att man kunde köpa vacumpåsar (heter det så?) för att göra mer plats i resväskan. Är det någon som har erfarenhet? Jag planerar att shoppa en del såklart och vill kunna få med mig så mycket som möjligt hem. Ni vet att jag uppskattar alla era tips, så är det någon som brukar resa lite längre och har bra tips så dela gärna med er!

Nu ska jag krypa ner i sängen och lägga mig bredvid Emmy♥

Kram / Madeleine

 1. Jag har rest till USA flera gånger de senaste åren, två gånger till NY. Fantastisk stad. Flyg med stödstrumpor! Det är hur skönt som helst. Bekväma kläder till flygresan är också ett tips, och flera lager om du är frusen. Nackkudde är skönt, finns bra på typ Jysk för bra pris. Filten och kudden man får på flyget brukar vara sådär skönt… Om ni flyger med SAS är ett tips att ha ätit innan, deras mat är katastrof tycker jag (väldigt lite och snålt med antal mål).
  Till själva packningen är tipset att lägga först skriva en lista och sedan lägga fram allt innan du packar ner. Jag tycker det är skönt att ha med tillräckligt med underkläder, men t-shirts/linnen, shorts, byxor, klänning, kjol, skor, kofta packar jag dånat jag precis skulle kunna klara mig. Alltså sådär så att man kanske behöver använda ett linne en extra dag, men det räknas egentligen som smutsigt. Och så använder jag av det jag köper. Försök snåla med framförallt skor, det är tungt. Jag har rest med ett par sandaler och ett par ballerinas. Och sedan har jag rest i ett par bra gå-skor Tilläggas kan vara att jag aldrig rest bara till NY, när jag åkt har vi rest runt och besökt flera platser.
  Sedan vill jag även slå ett slag för att jag inte tycker att det är så superbilligt som alla säger. Amerikanska märken är billiga om man köper på outlets och hittar bar erbjudanden (typ extra reor). En vanlig outlet är inte så superbillig. Och det går att hitta lika priser i Sverige om man köper på H&M och liknande. Men vill man ha amerikanska märken till ungefär samma pris som andra kläder i Sverige så ska man absolut passa på. Kolla även vad dollarn står i och försök ta ut i bankomater där, mycket bättre växelkurs än på Forex. Ta istället ut lite mer pengar vid några få tillfällen.
  Hoppas några av tipsen var användbara, detta är min bild och åsikt.

 2. Jag och min man har åkt till New York varje sommar i många år. Vi har varit där nästan 1 månad varje gång. Tagit med mig väldigt lite kläder och tvättat på hotellet eller för hand men framförallt köpt kläder som jag använt. Sen har jag faktiskt tagit med kläder som jag inte bryr mig så mycket om och kunnat lämna kvar om det blir tajt i resväskan. Vacuumpåsar går att köpa på Rusta som är till för resor eftersom du kan rulla ur luften istället för att dammsuga. Jag har aldrig behövt det men heller aldrig varit där nu när jag haft barn att handla till. Då kan man nog behöva utrymme;) Även haft en princip tom handbagageväska där jag sedan packat alla dyrbarheter som man inte vill bli av med i fall resväskan kommer på villovägar.

 3. Jag har varit på en del långresor, och jag har några tips:) Bl a kan du köpa på Apoteket eller Ikea family avdelningen små plastflaskor som är perfekt att hälla över schampoo, balsam, hudlotion m.m. Istället för att dra med jättestora flaskor:)
  Sedan brukar jag köpa Y3 tvättmedelspåsar på affären (Ica/Coop), bra att kunna tvätta upp underkläder o strumpor o ev ngt annat plagg så sparar man in plats där med.
  Sedan kan du ju se till att ta sånt stort handbagage som är möjligt, och inte packa det knökfullt, så har du plats till köp på resan.

  I flygplanet är det toppen med öronproppar, nackkudde nässpray om du får ont i huvudet och en tunn kofta att lägga över huvudet:)
  Jag sover bättre då jag lägger tröja kofta över huvudet i flyg, slipper jag oroa mej för att sova med öppen mun eller ngt annat osnyggt, haha

 4. Åh jag älskar att springa med vagn, löpturerna blir så mycket roligare med sällskap. För att inte prata om hur lätt det känns nästa gång man springer sjölv utan tyngden från vagnen. Jag springer alltid med bara en hand på vagnen då du kan pendla med ddn andra och få en bättre löpteknik- men antar att du redan testat det lätta knepet. Annars gör det- enorm skillnad! Lycka till i NY! Kram

 5. Jag och min kompis åker till NY i november för 4:e gången. Handlar MYCKET varje gång. Har oxå vacum påsar. Vi åker med Island air, där får vi ha 2*23 kg / person + 10kg handbagage . Tar med så lite som möjligt dit men hem är det 2 resväskor fulla + fullt handbagage .

 6. Mitt bästa tips är att ha en stor resväska och bara ta med det det nödvändigaste, sedan tar du även med en mindre resväska som går som handbabage där du packar allt tungt inför hemresan.

 7. Hej Madde
  Du har redan fått jätte mycket bra tips vad gäller packning ( Y3, mindre flaskor, vacuumpåse & ”snålpackning” ) och flygresan, det enda jag kan tillägga är att rulla alla kläder. Önskar er Mirka, My och dig all lycka till i New York.

 8. Reser mkt i mitt jobb & på ledig tid.Tips är att packa skor i handbagage&smycken ev.
  Personligen tycker jag det är dyrt m shopping i N.Y city så att åka ut till en stor outlet(på Jersey sidan) är ett bra råd!
  Rulla alla kläder när du packar,då får du plats med mycket mera.
  Jag hade även packat de kläderna du tänkt springa i handbagage,tillfälle c.i bagage kommer bort.Vet att det skulle vara max otur men efter 17 år med yrke uppe ibland molnen kan det ske,tro mig.
  God tur & njut av byen som aldrig sover !

 9. Vaccumpåsar blir konstigt nog sjukt tunga. Inget jag rekomenderar om man även skall hålla nere vikten.
  Må gott !

  1. Klart kläder inte blir tyngre för att man vacumföepackar dem… Däremot blir det ju mer vikt per yta eftersom de väger som förut men tar mkt mindre plats.
   Genom att man får plats med mer kläder om de är vacumförpackade så blir bagaget tyngre ….

 10. Jag har visserligen bara varit i New York en gång, men i USA ett flertal. Vi brukar packa lite snålt med kläder, för att använda kläder vi köper borta. Vi kan även packa ner underkläder som är ”på gränsen” och sen slänga när vi åker hem för att få mer plats.

  Platsen är i regel inte vårt problem, utan vikten! Plats går alltid att pussla med – små plagg/saker i skor etc – men vikten. Gah! Ta med en bagagevåg! Man får försöka pussla med handbagagen och ha lite tyngre saker där. Det brukar gå, även om vi en gång inte lyckades få till det och fick betala övervikt för väskan. Det är dyrt! Det är lika dyrt som att ha en till väska.

 11. Åk till woodbury outlet cirka en timme norrut med buss. Där kan du shoppa mycket för halva priset av det du köpet på Manhattan. Ha bra skor om ni ska gå mycket. Njut av New York!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..