ANNONS

Sluta skriv att jag är tjock, jag är normal!

/

Jag har så många gånger bråkat med mig själv, haft mina inre fajter. Inte känt mig fin och mellan varven inte alls velat umgås med människor pga att jag inte trivts med mig själv. Idag när jag ser kort på hur jag såg ut då när jag uppfattade mig själv som missnöjd med min kropp så skäms jag lite över att jag kände och tyckte så då. Det var inte fel på mig överhuvudtaget, det satt i huvudet. Ibland så händer saker som får en att tappa självkänsla, de kan vara av alla möjliga olika anledningar. Jag blir ledsen när jag ser yngre tjejer kämpa med att bli perfekta, för jag vet hur mycket tid och energi det tar ifrån det vanliga livet. Jag förespråkar inte att man ska sitta hemma och vara fet/överviktig, ursäkta uttrycket en del vet jag tar illa upp av det. Jag tycker man ska röra på sig, motionera och hålla kroppen frisk,för kroppen håller sig friskare om man rör på sig. MEN man kan röra på sig på ett sunt sätt inte låta den ”perfekta” kroppen i tanken ta över ens liv. Du är fin som du är jag lovar!

Jag har former, jag har alltid bett om ursäkt för mina breda höfter och min stora rumpa. Men det tänker jag inte göra mer! Det här är jag och även om jag tränar och vill få en stark kropp så är jag sund, även fast mitt BMI kanske säger något annat. För mig så är kroppen normal, kvinnlig och helt okej, med eller utan kläder! Min kropp har burit nio liv, och med det vill jag säga att man är starkare än vad man tror och kvinnans kropp helt fantastisk. Vi ska inte vara så hårda mot oss själva, tvärtom vi ska vara snälla och sköta om oss.

jag21

mage1
sommar37

En promenad om dagen, skippa sötsaker i veckorna och ät lagom stora portioner. Det låter skitenkelt,men så enkelt är det inte för alla. När man grävt ner sig i sötdiket och dränkt karaktären i tyckasyndomsigsjälvursäkter så känns det som att bestiga ett berg för att bara få i ordning på vardagsmotionen. Att då börja med att lägga upp ett stenhårt träningsprogram och ta ut sig själv de första dagarna är bara ledsamt och destruktivt. Små mål, några veckor i taget och våga ha roligt. När du fått i ordning på det så kan du lägga till andra träningsformer eller öka tempot lite och efter det utöka träningen efter hand. Små tips som gör otrolig skillnad.

Anledning till att jag vill ta upp det här är för att jag sedan en tid tillbaka får ganska elaka kommentarer om min kropp och hur jag ser ut. Att jag är ful, tjock och fet. Den åsikten får stå för den/dom som skrivet det. Jag har idag kommit så långt med mig själv så jag inte tar åt mig, men det finns tjejer runtomkring som faktiskt gör just det. Som mår dåligt över samhällets ideal.

Strunta i vad andra tycker, lev livet och gör sådant som du blir glad av.  Och till er ”hatare” som måste skriva ert skit, jag är den jag är tycker man inte om det så kan man välja att sluta att läsa.

Kram / Madeleiene

118
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00