Sluta skriv att jag är tjock, jag är normal!

Jag har så många gånger bråkat med mig själv, haft mina inre fajter. Inte känt mig fin och mellan varven inte alls velat umgås med människor pga att jag inte trivts med mig själv. Idag när jag ser kort på hur jag såg ut då när jag uppfattade mig själv som missnöjd med min kropp så skäms jag lite över att jag kände och tyckte så då. Det var inte fel på mig överhuvudtaget, det satt i huvudet. Ibland så händer saker som får en att tappa självkänsla, de kan vara av alla möjliga olika anledningar. Jag blir ledsen när jag ser yngre tjejer kämpa med att bli perfekta, för jag vet hur mycket tid och energi det tar ifrån det vanliga livet. Jag förespråkar inte att man ska sitta hemma och vara fet/överviktig, ursäkta uttrycket en del vet jag tar illa upp av det. Jag tycker man ska röra på sig, motionera och hålla kroppen frisk,för kroppen håller sig friskare om man rör på sig. MEN man kan röra på sig på ett sunt sätt inte låta den ”perfekta” kroppen i tanken ta över ens liv. Du är fin som du är jag lovar!

Jag har former, jag har alltid bett om ursäkt för mina breda höfter och min stora rumpa. Men det tänker jag inte göra mer! Det här är jag och även om jag tränar och vill få en stark kropp så är jag sund, även fast mitt BMI kanske säger något annat. För mig så är kroppen normal, kvinnlig och helt okej, med eller utan kläder! Min kropp har burit nio liv, och med det vill jag säga att man är starkare än vad man tror och kvinnans kropp helt fantastisk. Vi ska inte vara så hårda mot oss själva, tvärtom vi ska vara snälla och sköta om oss.

jag21

mage1
sommar37

En promenad om dagen, skippa sötsaker i veckorna och ät lagom stora portioner. Det låter skitenkelt,men så enkelt är det inte för alla. När man grävt ner sig i sötdiket och dränkt karaktären i tyckasyndomsigsjälvursäkter så känns det som att bestiga ett berg för att bara få i ordning på vardagsmotionen. Att då börja med att lägga upp ett stenhårt träningsprogram och ta ut sig själv de första dagarna är bara ledsamt och destruktivt. Små mål, några veckor i taget och våga ha roligt. När du fått i ordning på det så kan du lägga till andra träningsformer eller öka tempot lite och efter det utöka träningen efter hand. Små tips som gör otrolig skillnad.

Anledning till att jag vill ta upp det här är för att jag sedan en tid tillbaka får ganska elaka kommentarer om min kropp och hur jag ser ut. Att jag är ful, tjock och fet. Den åsikten får stå för den/dom som skrivet det. Jag har idag kommit så långt med mig själv så jag inte tar åt mig, men det finns tjejer runtomkring som faktiskt gör just det. Som mår dåligt över samhällets ideal.

Strunta i vad andra tycker, lev livet och gör sådant som du blir glad av.  Och till er ”hatare” som måste skriva ert skit, jag är den jag är tycker man inte om det så kan man välja att sluta att läsa.

Kram / Madeleiene

 1. Maria skriver:

  Hej! Vill bara säga att jag tycker du är fin och framförallt har du ett grymt hår ( avundsjuk på det:) jag tycker du ska strunta i att kommentera dryga människors komentarer stå rakryggad och stå för vem just du är. Vad spelar det egentligen för roll om man är kort, tjock, lång, smal, fräcknig, ljus, mörk osv. Det viktigaste är väl ändå att man är lycklig ( kanske man inte är jämt varje dag…) och att man kan bidra med sunda, fina åsikter som kan stötta och vägleda andra människor. Jag tänker på de människor som kanske ör svårt sjuka, vad värderar dem? Tror alla människor hade kommit långt på att vara snällare mot varandra, stå för vem man är, bemöta andra människor, djur med respekt. Lägga vikt vid sånt som egentligen är viktigt….
  Kram

 2. MÅRD skriver:

  Madde du skriver att du har bra självkänsla och det är väl jättebra i så fall.Det är väl något man kan önska att alla skulle få ha. Men då kanske du kan tagga ner din hårda attityd mot andra som inte tycker exakt lika som du.

  1. Jag har verkligen inte en tråkig attityd, men jag får tyvärr lägga mig i andras nivå när jag svarar.

   Jag är väldigt mycket för meningsskiljaktigheter, alla tycker och tänker olika och det har jag inga problem med tvärtom jag tycker det är intressant. Min självkänsla är det inget fel på, jag har väl skitdagar precis som alla andra men i grund och botten så har den vuxit och jag är helt överens om att alla är olika och att man inte måste vara perfekt. För vem bestämmer vad som är perfekt!

   Däremot gillar jag inte detta kroppsideal och hur våra unga omkring oss påverkas av detta!

   1. Carro skriver:

    Varför måste du lägga dig på deras nivå?

   1. Jenny skriver:

    Vet du vad Madde; du behöver inte alls lägga dig på samma nivå när du svarar på kommentarer, det bidrar ju bara till att du själv sjunker till samma låga nivå… Kolla tex hur Mirka besvarar kommentarer i sin blogg, där kan du lära dig något 🙂

    1. Fast nu är inte jag Mirka, och jag väljer att svara på mitt sätt. Förstår inte varför man kan tycka att man i alla läge ska vara trevlig trots att andra inte är trevliga. För att inte sjunka till samma nivå? Bara för att man valt att blogga så betyder ju inte det at man näste ta emot all skit man får 🙂

 3. Andrea skriver:

  På största skvallersajten Flashback.com diskuteras just nu allt du gör och skriver, Sätt stopp för det för det är inga fina ord som skrivs 🙁

  1. Åh jag vet… Små bittra människor som sitter där och anser oss mammor omogna och ditt och datt! Beklagar sig över våra liv och hur vi väljer att leva. En del saker kan man ju inte ens tro i sin vildaste fantasti att folk skriver om. Men faktiskt, jag tar åt mig och tar det som en komplimang, att dessa människor ägnar så mycket tid åt att analysera vårt liv. Dock så är det ju lite komiskt att de kan sitta och kasta så mycket skit på oss men ÄNDÅ välja att besöka våra bloggar hahahahaha det blir ju nästan bara pinsamt för deras del.

   Nu vet jag ju också att dessa flashback människor kommer läsa detta och det bjussar på! Tror de flesta av dom skulle behöva en kram och lite omtanke!

   Väldigt märkligt också när man tänker efter, vi får lära oss från början att värdesätta varandra. Vi ska skriva på värdegrunder i skolan, lära våra barn att bete sig och att respektera varandra. Men regeringen godkänner näthat, förtryck och förtal på nätet!? Den ekvationen går inte ihop. Tacka vet jag yttrandefriheten men det finns en gräns.

   1. M skriver:

    Familjen annorlunda tråden är enl uppgift stängd på Flashback nu. Den slaksidan borde för övrigt stängas helt !!!

 4. Oj då… här trycktes det nog på en öm punkt med tanke på din blixtsnabba och inte så trevligt formulerade replik Madeleine Ilmrud;))
  Att du ”hänger ut” mig med namn har jag inga som helst problem med. Uttryckte en åsikt som jag anser mig ha rätt att göra och som jag kan stå för… Anser dessutom att den inte alls var ohövligt formulerad, jag har hjärtat på rätta stället och är trygg med mitt sunda förnuft!
  Att bli egoboostad på ett eller annat sätt är väl en härlig känsla….tycker jag iaf!
  En hövlig ton kan man hålla ÄVEN om man bemöter en kommentar som är en aning kritisk och lite ifrågasättande…eller hur?

  1. M skriver:

   Du SKA ha problem med att hon hänger ut dig med namn. Man har rätten att skriva anonymt och det DU skrev var inte värre än det vissa andra skriver. ( nu vet inte jag vad det är som är så hemskt som jag har skrivit heller, för tror hon stoppat mig att kommentera, vilket jag anser är FEGT då jag heller inte skriver nåt elakt, utan håller mig till sanningen )
   Men hursomhelst så är det fel hänga ut folk med namn om man skriver under pseudonym, för det är en rättighet att man har. Sen så får hon väl som sagt gå i svaromål eller ta det personligt med den det gäller. Blir det för grovt får hon väl anmäla och se om polisen kan hjälpa.
   De lägger ut inlägg och självklart får dessa bloggerskor liksom ta att det blir både positivt och negativ, de får ta att folk ställer frågor och att man undrar.
   Sen så behöver man för den skull inte vara elak. Men jag är så fundersam ändå om hon inte läser ALLA kommentarer innan de läggs ut, VAD det är som gör att hon stoppar vissa som inte är ett dugg värre än de som syns ? Ska man sålla bort allt och alla som inte riktigt håller med eller som har nåt annat att komma med, ja då blir att allt ett ensidigt liv.

 5. Har aldrig någonsin läst en enda kommentar om att du skulle vara varken fet eller ful…märkligt eftersom du påstår att du fått en hel del sådana…
  Konstaterar dock att ditt inlägg där du påstår detta gett dig väldigt många kommentarer om hur modig, vacker, naturlig, duktig, begåvad, vacker kropp ……listan kan göras lång….du är.
  Detta i sin tur väcker onekligen en fundering över vad det egentliga syftet med ditt inlägg var…..egoboost månne??

  1. Fast Eva Carin Kristoffersson, varför tror du jag INTE valt att publicera en sådan kommentar!? Det handlar om att jag väljer att berätta om det så att sådana som bla DU ska fatta att man kan uppföra sig hövligt, med sunt förnuft och mera med hjärtat på rätt plats! Jag till skillnad från många andra lägger inte alls ut så mycket bilder på mig själv. Jag gör det men inte för att visa hur snygg jag är, eller pga av att jag vill ha komplimanger. Det anses ganska drygt att ha ett bra självförtroende, men JA jag är jävligt nöjd med hur jag ser ut. Har accepterat vissa saker som jag velat ändra på och andra saker har jag ändrat på. Jag visar upp mig själv som jag ÄR! Utan att redigera för att det ÄR OKEJ att se ut precis som man vill!

   Jösses!

   Att publicera alla dessa kommentarer om hur fet jag är kan påverkar andra tjejer negativt, det ser inte bra ut. Därav har jag valt att INTE publicera dessa!

   1. M skriver:

    Hänger inte du ut nån här nu som valt att skrivs under pseudonym ? Inte juste tycker jag även om inlägget var dumt! Bara för att du vet vem som skriver en kommentar behöver inte andra veta.

    1. K skriver:

     Håller med dig M, inte schysst att hänga ut henne på det sättet.

    1. Ingela skriver:

     Jag tycker inte heller det är OK att hänga ut någon med namn. Räcker väl med att inte publicera inlägget om en läsare skriver någonting som du anser är direkt olämpligt?

   1. Lilly skriver:

    Fy fan vad dåligt att hänga ut någon med namn som bara uttrycker en åsikt.

    1. Men ge er! Är man inte beredd att stå för vad man tycker kanske man ska låta bli att uttrycka sin åsikt.

     1. Fast….som jag oxå klargjort…. jag står fullt ut för min åsikt…. Ser ingen svårighet alls med det!

   1. C skriver:

    Fast !!! du tränar och har lagt om din kost! du försöker att inte äta sött och mycket kalorier .. när du varit iväg någonstans och ätit onyttigt har du ju skrivit att nu blir det skärpning på maten…. det tyder ju ändå på att du vill gå ner i vikt för dinar inte nöjd hur du ser ut nu! Det kan knappast vara åtdragning av kalorier och socker för att du vill ha en ” stark kropp” om man är nöjd m sin vikt och kropp kan man äta allt utan dåligt samvete!! men träna för att stärka sin kropp.. så nej jag köper inte riktigt ditt snack om att vara ” nöjd

    1. Ja jag hade en mindre onyttig kost tidigare! Dvs jag kunde dricka en liter cola till frukost… Jag äter vad jag vill utan dåligt samvete, men för mig som har varit sjukt sockerberoende så tar jag det väldigt försiktigt. ”syndar” lite extra på helger eller när jag är iväg. Och jo jag tränar för att bli stark inte för att få en barbiekropp. Been there done that, jag hade en väldigt tränad och smal kropp efter tvillingarna. Träningen steg mig upp över öronen och det blev alldeles för mycket träning och för lite mat. Det kallas väl insikt och mognad, idag är jag inte samma människa som då. Sen om du vill köpa det eller inte är upp dig 🙂

     1. Ida skriver:

      Men du som hade Olga Rönnberg som PT då vet ju att det sista hon står för är för lite mat utan tvärtom.

      1. Absolut! Men det är ju skillnad på mat och mat också… Det finns bra mat och dålig mat!

     1. Ida skriver:

      Jag antar att om man anlitar en pt och bet för det så äter man väl inte dålig mat. Utan jag menar självklart mycket och bra mat. Reagerade bara på att du skrev att det blev för lite mat och för mycket träning. Tränar själv 5-6 dagar i v för att jag har ett mål som är viktigt för mig och vet Vilks mängder mat styrketräningen kräver

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..