Lite av allt, och moment 22!

Vilken dag det blev igår! Phuuuu, jag var sååå trött när jag kom hem, skulle bara natta EmmyLou och tvärslocknade. Vaknade dock upp mitt i natten och kunde inte somna om. Hatar när det händer. Låg och läste lite på nätet, fick några gulliga godnatt sms från mina två stora pojkar. Försökte somna om men låg bara och vände och vred. Slog på teven och fastnade vid den gamla klassikern Gudfadern. Älskar den filmen! Sista gången jag tittade till på klockan så var den 05.30 sen somnade jag väl någon gång där. Nu känner jag mig liten sliten men det stoppar inte en envis åsna som mig från att följa planen. Idag blir det golvbyte och ett snabbt ikea besök.

Vardagsrummet ska få sig ett lyft! Äntligen ett nytt golv 🙂

Igår dejtade jag Emelie som jag skrev om i tidigare inlägg. Fixade mina naglar. Jag hade bestämt mig för vinröda naglar men ångrade mig, det är alltid snyggt med vinrött men känns mera som höstfärg och nu när sensommaren bjuder på så fint väder så kände jag för en mera naturlig look.

lillynails2

lillynails3

lillynails1

FORMEX! Sååå mycket fint att man döör lite. Jonathan Adler en av mina favoriter, ni ser zebrafaten på bilden nedan samma som jag har hemma i vardagsrummet. Och skultuna levererar alltid tidlösa skönheter.

_14A9904_1

_14A9910

_14A9906

_14A9896

Titta här vilka snyggingar som fastnade på bild, MonasUniversum och Angelica. Fastnade för Monas koftor som hon hade i sin monter. Kan hända att en sådan fick följa med hem 🙂

_14A9818

_14A9815

Jag hade tänkt att jag inte skulle skriva om det men eftersom det har blivit ett sådant herrans liv om det! Det här är min blogg(!) jag skriver vad jag känner, mina uppfattningar om saker och ting, vad jag gått igenom, mina livserfarenheter, min sorg, min lycka, vilka känslor jag än må ha. Det här är min blogg. Det jag skriver behöver nödvändigtvis inte stämma för dig eller för någon annan men för mig gör det de. Min blogg är inget uppslagsverk, det är en skildring av MITT liv.

Och det kommer aldrig spela någon roll hur många gånger jag förklarar det, det kommer alltid finnas de människor som vinklar mina berättelser eller min texter till något annat. Kanske något som de uppfattar, något som står de nära eller något som de associerar min texter till. Om jag skriver om min morgon, att jag får dåligt samvete för min sjukdom som ibland däckar mig, och i samband med det uttrycker min åsikt om mammor som väljer att ligga kvar i sängen istället för att stötta och umgås med sina barn på morgonen. Om jag skriver det, en känsla jag har så blir jag helt plötsligt hängd av jämställdhets ligan. Snart får jag väl nån ilsken PK maffia efter mig och hur var det egentligen med yttrandefriheten? Jag om någon är för debatt och att varje människa har rätt till sin åsikt. Om jag inte svarar på någons kommentar, ja då är jag nonchalant och om jag svarar på någons kommentar som inte är av min åsikt så betyder det att jag inte kan ta kritik eller att jag är dryg. Ni fattar, en bloggares vardag ungefär lite som moment 22! Men hur fan vill ni ha det?

Jag lovade mig själv att jag aldrig skulle ändra mitt sätt att skriva på, alltid vara mig själv (vara öppen) och alltid uttrycka mig från hjärtat oavsett. Det sprack så in i helvete. (kom igen nu mina ordpoliser, mitt ordförråd är inte utav denna värld! Herregud vad ovårdat!) Men jag delar inte med mig av hela mig på samma sätt längre. Lättare att skriva en bok kanske? Där kan man inte kommentera på slutet.

Jag älskar att skriva, älskar att uttrycka mig! Det är inte bara skönhet, utseende, inredning och familjeliv som formar mitt liv. Det är andra saker också faktiskt. Jag brinner för så mycket. Jag är inget unikum men det är idag sällsynt med ett forum eller blogg där ömsesidig respekt visas i ett kommentarsfält. Det är lätt att utge sig för att vara någon annan idag, lätt att gömma sig bakom en skärm. Men mitt råd är, skriv inte något som du inte skulle kunna säga face to face till en människa.

Istället blev det en blogg som skulle handla om guldkanter i vardagen. Sprida härlig energi och ge er ett andrum. Se att andra kan ha lika dant eller helt tvärtom. Livskriser och kärlek. Tänk vilket äventyr min blogg skulle bli och vad det lett till, och allt jag och vi varit med om. Och alla jag lärt känna mer eller mindre, alla jag fått träffa. Och det ju bara början, mer blev det. Senaste veckan hade jag otroliga 758 559 visningar på instagram. Helt OTROLIGT! Jag är tacksam, rörd och glad.

Hoppas ni får en fin dag!

Kram / Madeleine

 1. Hej . Hur prioriterar frågorna du får ? Har ställt frågor tidigare vissa har du svarat på och andra inte. Jag hittade sidan som säljer koftorna du testade på mässan. Ha en bra dag mvh Birgitta

 2. Anne skriver:

  OMG vad goda kakorna såg ut, vad är det för några? Har du recept?:)..

  Tråkigt med den dåliga stämningen… Fortsätt precis som du vill, det är ditt jobb å det är bara du som vet hur du vill/kan sköta det bäst…
  Jag gillar blandningen, livet är inte en enda rak sträcka med rosor och champagne..
  Kram till dig//A

 3. Anna skriver:

  Fast jag förstår inte riktigt vad C gjort som är så hemskt? Hon skojade om ett rykte som är helt befängt enligt henne själv.
  Om Mirka reagerar med ”sorg och tårar” av det, hur sjutton ska det då bli när Peter träffar en ny kvinna?
  Förstår inte heller varför Peter inte kan få prata med en vän o lätta på hjärtat? Det gör ju Mirka…
  Jo jag vet, fel blogg att fråga på men Mirka kanske läser…vem vet…

  1. Ida skriver:

   Förstår inte varför det skulle vara fel att Peter och Carola skriver till varandra? Konstigt att Carola och Madde är osams och bara skyller på den andre.

  1. Anette skriver:

   Ja, samma fattar inte jag heller?? Varför skulle inte Peter få skriva med Carola, om han får nåt ut av det? Han ska ju skiljas och hans fru vill inte vara med honom mer. Varför skulle Mirka behöva ta det hårt om dom två har lite kontakt? Hur ska hon ja då klara det när P träffar nån ny kvinna? Ja, Madde vet inte vad jag ska tro jag heller. Har ju sett att du och Mirka träffats mycket så ni måste ju ändå vara nära vänner. Vet inte om Carola kanske gillar det då… hon verkar onekligen lite bitter och har svårt att erkänna att hon nånsin skulle ha gjort något fel.

   1. Cecilia skriver:

    Då man just valt att separera så är man väldigt känslomässigt påverkad. Även den som tagit steget och valet att lämna drabbas av jobbiga och starka känslor. Det är inte lätt! Att bryta upp ett så långt förhållande med barn är inte lätt oavsett man har känslor eller ej kvar för sin partner. Att ens partner då mitt uppi allt känslokaos går och börjar ta kontakt med ens vänner ”bakom ryggen”. Börjar skriver eller ringer till ens vänner som han aldrig tidigare haft kontakt med. Då skulle jag oxå känna mig sviken och utlämnad. Då skulle jag heller inte längre kunna vända mig till vännen och få stöd på samma vis som innan. Jag skulle alltså ha förlorat en vän och ett förtroende skulle det kännas som. Jag förstår hur den drabbade känner i detta fall.

    Men alla känner olika. Om du har en partner och ni separerar, då skulle du tydligen tycka att det var helt ok ifall han tog upp kontakt med en av dina tjejkompisar som han aldrig haft vänskaplig kontakt med innan (utan dig). Även om det skedde innan ni ens hann flytta ifrån varandra. Men så fungerar inte alla.

    Ni som tycker detta med deras plötsliga kontakt ”bakom” Mirkas rygg borde vara så ok. Respektera de som känner och tycker annat än er istället för att trycka ner den drabbade som är sårad med era ”varför skulle inte de och de vara ok? Hon vill ju ändå inte ha honom!”- frågor.

    Båda kommer nog att träffa nya partners tids nog. Men förmodligen sker det efter att dem _flyttat isär_ och de jobbigaste separationskänslorna lagt sig åtminstone. Då är det lättare att tackla situationen när ens ex (som man fortsättningsvis kommer att träffa iom barnen) skaffar en ny partner.

    1. Anette skriver:

     Som jag förstod det så gällde kontakten mellan Peter och Carola enbart hur de skulle tackla vissa rykten? Gällde ett par sms eller samtal eller nåt dylikt. Där kan man knappast tala om ‘tät kontakt’! Och ja, förstår också om Peter inte längre känner sig förpliktigad att berätta om varje sms han skickar, efter att hans fru valt att lämna honom!! Kanske även han känner sig sårad, vem vet, kanske han rentav vill ge igen på nåt vis? Eller så var det bara helt ogenomtänkt, inget dom reflekterade över alls, utan bara tyckte dom måste reda ut. För mig verkar det som att Mirka inte alls är över P, kanske inte alls redo att ta steget till en riktig skilsmässa om hon reagerar så. Ja, det är annorlunda för att det var Carola, men nu hände väl ändå antagligen inget allvarligare mellan P och C.

     1. Cecilia skriver:

      Inget allvarligare? Hurvida kontakten varit tät eller ej, eller vad som sagts/skrivits över huvud taget vet vi inte. Men det är ju just saken att de helt plötsligt tagit kontakt med varandra som sårar.

      Mirka vänder sig till sina vänner för att prata. Peter kunde valt att vända sig till sina vänner han redan har och känner förtroende för. Eller bara lättat sig för Mirka som trots allt är en av hans längsta livspartner. Istället valde han att inleda en ny vänskapsrelation -med en av Mirkas vänner.

      De skulle prata om ”rycktet”, men ett ryckte går inte att göra något åt. Det finns redan. Hade han nämnt att han behövde prata med Mirkas vän ang rycktet för att ventilera tankar så hade det varit annat. Öppna kort. Som sagt, jag förstår känslan Mirka troligtvis känt/känner. Inget mer att diskutera. De reder nog ut allt själva så andra behöver inte tala om för dem att de dem känner är fel. Visa respekt och förståelse istället var min mening. Finns inte förståelsen måste man iaf acceptera hur andra känner/mår 🙂

     1. Anette skriver:

      Ja men kom igen? Vad har P för skyldighet mot Mirka att rapportera allt han gör numera? Kanske det var stundens ingivelse som gjorde att t.ex. han skickade ett sms till C för att fråga om de skulle reagera på ryktena eller inte? kanske han inte just då kom ihåg att säga detta åt Mirka? Vi vet ju inte hurudant M och P:s förhållande är heller, kanske de inte berättar allt längre åt varandra. Det är nu INGET konstigt alls. Kanske dessutom Carola antog att Mirka visste om att P tog kontakt? Kan vara så också? Vad hjälper det att spekulera? Enda jag tror är ju att C och P inte har nåt fuffens på gång. Vem skulle P ha kontaktat då om inte C som ryktena gällde?? Oj och tyvärr kommer Mirka att måsta tåla mycket värre än detta innan dom har rott skilsmässan i hamn och länge därefter…

     1. Cecilia skriver:

      Ja, de kommer att vara tungt för dem. Och vad dem känner får vi andra helt enkelt acceptera. Dem behöver inte folk som talar om att de tycker att dem är löjliga som blir ledsna och känner som dem gör i deras situation.

      Visst väljer de som bloggar att vara offentliga men andra kan väl visa hyffs mot dem för det.

      Om en dam på stan ramlat och behöver hjälp och är ledsen. Inte skulle jag då säga ”men kliv upp och sluta tramsa, det där såg ju inte ut att göra ont”.

      Punkt 🙂

 4. Ida skriver:

  Enligt Carola så är Madde avundsjuk på hennes och Mirkas relation, skulle gissa att det är precis tvärtom.

   1. Pennan skriver:

    Återigen en massa
    Tjafs ich diskussioner skittråkigt lägg ner skiten

    1. Ida skriver:

     Lägga ner bloggen är väl inget bra alternativ men håller med om att allt tjafs är så trist.

 5. Hej madde ,var kan man köpa koftan du testar? Mvh Birgitta

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..