Tänker lite extra på er…

Tänk vad tiden går snabbt. Roligt att bli påmind på Facebook om gamla händelse. Det här inlägget kom upp imorse som en påminnelse om när jag väntade EmmyLou, en vecka innan hon föddes. Så mycket känslor, jag kommer ihåg det så väl. Men jag är otroligt glad över att jag lyssnade på vad mitt hjärta sa, magkänslan är ofta den som är bäst. Ni som vill läsa hela inlägget hittar det

inlägg1

Det har regnat hela dagen, jag har städat kontoret och fått en hel del gjort. Jag hade tänkt att baka bröd idag ju men orken fanns inte. Istället tände jag ljus, fick middagen lagad (lyx) och kröp upp i soffan. Barnen var också trötta idag, som vanligt på måndagar. Till slut så låg vi allihop som en hög i soffan, en efter en somnade.

höst3

höst5

höst1

höst6

höst7

höst2

Vi tittade på Sofias änglar, om en pappa som blev ensam med tre små barn då mamma Maria valt att ta sitt liv. Herregud vad jag har gråtit, man vill bara krama om hela familjen. Så fruktansvärt, stackars alla berörda. Och att aldrig få veta varför, inte få något avsked och inget brev. Man kan inte ens föreställa sig smärtan. Familjen sa att de ville prata öppet om självmord eftersom ämnet är/känns lite tabubelagt. Jag har ingen nära relation till självmord men ikväll tänker jag lite extra på alla de som har det ♥ Man ska värdesätta alla man älskar och rår om, leva lite mera för dagen och aldrig glömma bort att säga det där man vill säga… 

Kram / Madeleine

 1. Jag har ingen egen erfarenhet av självmord men mkt teoretisk kunskap och självmord är aldrig en egoistisk handling, det är inte ”den lätta vägen” eller ngt man gör ”mot” ngn annan – det är en sjukdom, en diagnos, ett tillstånd.

  Man kan bli arg och besviken på att det händer men man kan inte bli arg och besviken på personen som tar livet av sig – lika lite som ngn med cancer kan rå för att den dör, lika lite kan en djup deprimerad person hjälpa att hen tar livet av sig!

 2. Heidi skriver:

  Hej, jag har upplevt självnord på nära håll och det är fruktansvärt men man ska absolut inte tysta ner det, det har blivit allt för vanligt tyvärr. Jag är varken arg eller besviken, jag är bara ledsen att han inte finns kvar. Det var hans enda utväg enligt jan själv. Han fick tyvärr inte den hjälp han behövde och det är bedrövligt. Jag hoppas att det blir en förändring snart där alla som behöver hjälp kan få det men förstår att det inte är så lätt.

  Tack för en helt fantastisk blogg 🙂

 3. Man mår nog fruktansvärt dåligt om man framförallt väljer att lämna sina barn. Att man inte ser någon annan utväg, hoppas att det kommer satsas mer på att hjälpa dom som mår så pass dåligt. För idag är hjälpen tyvärr långt borta för många.

 4. usch vad hemskt jag kan inte ens kolla på de där programmen, får så ont i magen. Samtidigt arg när jag tänker just på denna familj, hur kan man göra så mot sin familj, att inte ens lämna brev, förklaring för sina handlingar?? Att inte tänka mer än på sig själv och i alla fall förklara för barnen och sin man vad det handlar om. Jag vet inte om jag tänker fel men det är väl det minsta man kan göra om man ändå är så ego att man tar den ”lätta” vägen ut.

  Jag har en vän (min närmsta vän) som tog livet av sig, för ca 2 år sedan. Hemskt, vidrigt, egoistiskt att inte tänka på ALLA (och det är många) som brydde sig om henne och älskade henne. Men samtidigt förstår jag smärtan, känslan och paniken i kroppen och inte klara av det mer. Men hon lämnade brev, berättade allt och alla visste sedan långt innan att hon var självmordsbenägen.

  Stackars familj, lider verkligen med de som förlorar någon till såna handlingar. Eller överhuvudtaget förlorar någon. 🙁

  1. Hej Diana! Jag tror man befinner sig i nåt slags psykos liknande tillstånd när man väljer den vägen att ta sitt liv att det där med att tänka på andra inte finns…

  1. Susanne skriver:

   För det första en djup depression är en dödlig SJUKDOM. Faktiskt t o m med större risk att dö en en del cancersjukdomar. Och det är inte bara det psykiska som mår dåligt; många gånger gör det jätteont fysiskt också.
   En orsak till att många anhöriga inte vågat tala om att deras kära begått självmord är just de kommentarerna att de var själviska osv. Trodde faktiskt att vi kommit längre idag men tydligen inte.
   Så säg inte att de är själviska och att de valde att ta livet av sig.
   Deras SJUKDOM tog livet av dem!!!

   1. Heidi skriver:

    Att dom är själviska, ALDRIG! Det är en fruktansvärd sjukdom precis som du skriver. Hade många fått den hjälp dom behövt (om dom sökt för hjälp) så tror jag den statistiken gått drastiskt ner.)

   1. +1 håller med yttra er inte om något ni inte vet något om håll dina sjuka kommentarer för dig själv du har tydligen aldrig varit svårt deprimerad låter det som…. Och ja jag har själv varit där…

    1. VEM har skrivit sjuka kommentarer? Läs istället och begrunda vad människan skriver….

 5. Wow vart är den fina guldiga ljusstaken köpt? Såå fin !!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..