När olyckan är framme…

Eftermiddagen blev inte riktigt som tänkt. Förskolan ringde och berättade att EmmyLou råkat ut för vad de delvis trodde en olycka eller om hon blivit geting stucken? Hon hade blivit jätteledsen och straxt därefter svullnat upp i halva ansiktet. Ena förskoleläraren hade sett henne ramla från en trampcykel och antagligen fått styret i ansiktet, men eftersom hon svullnade upp så mycket så tyckte en annan förskolelärare att det såg ut som hon blivit stucken av en geting. Så vi vet inte riktigt, kan det ha varit en kombo kanske? Något av det är det ju i alla fall. Hur som helst så åkte vi dit och tog med henne till akuten, för det såg inte bra ut.

Så börjar man ju givetvis att fundera i båda olika banorna, känns bättre att hon skulle ha svullnat upp så mycket av en geting än ett slag mot ansiktet. Svullnaden lade sig lite efter ett tag men nu ikväll har den blivit värre igen. Jag tänker om det kan vara en inre blödning eller om okbenet alltså kindknotan skadats? Läkaren på akuten visste inte riktigt vad han trodde. Han klämde lite, Emmy sa inget då hon brukar bli tyst när vi är hos doktorn. Men hade det gjort ont så borde hon skrikigt eller hur? Vi fick åka hem och ha henne under uppsikt hela tiden och avvakta för att se åt vilket håll det går åt. Det kan ju har varit ett slag som orsakade svullnaden utan att något gått sönder också.

Jag och EmmyLou gick och lade oss i sängen för att vila, det tog inte lång stund så somnade vi båda två. Helt utmattade.

image

Mitt ♥

Lilla Skruttan vilken otur, så hon ser ut. Halva ansiktet svullet, runt ena ögat och över näsan och upp i pannan. Nu är hon svullen runt det andra ögat också. Vi får se hur hon ser ut imorgon, är det inte bättre så får vi åka upp med henne till läkaren igen. När olyckan är framme så går det fort…

image

Jag som knappt sovit något sedan förra natten är helt slut nu, samtidigt kan jag inte riktigt slappna av. Jag får sova med ena ögat öppet och hålla koll på Emmy bredvid mig.

Imorgon är schemat tajt med tandläkarbesök och verkstadsbesök. Hoppas vår lilla tjej är bättre imorgon!

Kram / Madeleine

 1. PElla skriver:

  Har fått höra att Mamma My pratar en massa skit o lögner om dig mfl. Ni som var vänner tidigare?!
  Hon ljuger om allt.

  1. K skriver:

   Å du måste ha en skruv lös som skriver puckade inlägg både här o där.

 2. Men lilla tjejen!
  Hoppas hon är bättre idag <3

  /Charlotte – Mamma och Student? Jag har tipsen!

 3. Åsa skriver:

  Hej fina!
  Getingstick, allergisvullnad. Jag skulle omgående få kontakt med en läkare som kan allergier för och få rätt hjälp. Getingar är livsfarliga för fel personer. Vill inte skrämmas men ev allergi bör ni ta på allvar så inget allvarligt händer med lilltjejen för det kan gå fort….. vet av erfarenhet att vården i regionÖstergötland kanske inte är den bästa/smidigaste men stå på dig.
  Kramar om

 4. Lovisa skriver:

  Varför tjatar du ”ann” Madde har sagt sitt i det här med Carola som någon har hittat på och är väldigt lågt gjort är det kanske du????? Kram Madde!!!

 5. Sara skriver:

  Våran lilla kille som är lika gammal fick precis likadant. Han blev helt blå så det såg ut som att han hade fått sig en riktig snyting. De trodde också att det var ett insektsbett. Hoppas att hon mår bättre.

  Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..