EmmyLou springer omkring och svär, vi är sura och finns det något bättre än tårtdiet?

Idag har jag legat nästan hela dagen bortsett från ett litet ”äventyr” då jag lämnade soffan för en kort stund. Totalt sänkt, inte utav av smärta från endometrios utan av trötthet. Det är inte möjligt att vara såhär trött. Fast uppenbart är det ju det. Det är hur som helst fruktansvärt jobbigt och frustrerande. Jag trasslar vidare med lite järn och bra kost, typ tårta hehehe 😀 Finns det något bättre än tårtdiet? Micke blir sur när jag mår dåligt och inte orkar med något, det är väl kanske av frustration också. Då blir jag sur för att han blir sur och inte fattar. Ett krumilurpiller eller en shot med koncentrerad energi skulle inte sitta helt fel nu. Imorgon ska jag ringa upp till läkaren igen, dags för nya prover? Är jag stressad, på väg in i väggen? Någon sa det, känns det såhär?

Barnens mormor och ”morfar” kom och överraskade födelsedagsbarnen med presenter ♥ Det blir kalas hela veckan lång.

kalas5

kalas1

kalas2

kalas3

kalas4

kalas7

EmmyLou blev överlycklig när hon öppnade paketen, örhängen vrålade hon och sprang fram till spegeln oçh beundrade sina fina öron med hjärtan. Sen satte vi oss till bords och mumsade i oss citrontårta och operatårta.

kalas8

kalas9

kalas10

Barnen fick fina kläder och efter fikat så blev det modevisning. Adam blev supernöjd precis som jag hade tänk! Och klockan blev pricken över i:et enligt honom själv. EmmyLou fick söta Newbie-kläder, de är så himla fina.

kalas11

kalas12

kalas13

kalas14

Nu har alla somnat förutom Emmy och de stora grabbarna. Vi tittar på fotboll och jag försöker hålla mig vaken. EmmyLou springer om kring och svär (heja hammarby) vem f*n har lärt henne att säga så undrar jag? Usch! Det blir ett familjeråd imorgon bitti. Hahaha det är allvarligt.

Var rädda om varandra ♥

Kram / Madeleine

   1. Jag var precis som dig i våras helt slut, läkaren så utsliten och depression typ! Jag kände att det var nåt annat, men alla prover var ”näst intill normala”. Började söka alternativ hjälp och gjorde en håranalys! i det kan man se så mycket mer än läkaren nånsin kan med prover. Jag hade sjukt onormala stora brister på fler ämnen, tex magnesium, d-vitamin, svavel och zink, även protein och omega3! Personen kunde precis säga hur jag mådde och kände pga detta! Värt ett försök kanske!? Har ätit detta i 2 månader nu och känner mig redan piggare! Och som hon sa är bristen stor, räcker det inte med rekomenderad dos, utan det behövs så mycket mer, sen kan det ta månader innan man känner nån förändring!

 1. Åh de är så fina allihop. Och Emmy Lou den lilla sessan, älskar newbie kläderna!
  Och Adam, leias lilla hunk 😉

  Jadu din trötta lilla människa, du har smittat mig med dina gäspningar .. Det är ju positivt , du vet ju vad det betyder Hahahahah 😉

  Puss <3

   1. Men oij, jag skrev att du skulle testa D-vitamin och den är bra men absolut B12 värdet, du är kvinna har många barn, antar att du inte är helt ”blödningsfri” pga endometriosen. B12 behöver man ju inte ta prov för, B-vitamin kan inte lagras i kroppen så bara köp det. Den går med min dagliga medicin på morgonen, testa först och sedan kan du få den utskriven via läkare men den går inte på högkostnad men det är ju enklare att ta den om man fått ordinerat på något vis… (tycker jag)

 2. Jobbigt att va trött, hoppas dina järntabletter hjälper fort. Som någon tidigare skrev, be dom ta B12, Folsyra, kan man va supertrött av när man har brist på det. När dom ändå tar prover kan dom ju ta en massa olika, tex gluten. Skönt att kunna utesluta ”trötthetssjukdomar”. Stort krya på dig!

 3. Den här tiden är det många som är trötta… speciellt kan jag tänka mig att du har det som måste ha massor bollar i luften, eg, må väl du vara uppsagd här nu och blogga på nån annan av alla de portaler som så gärna ville ha dig som storbloggare?

   1. Men feeel och detta är en av anl. till att jag sällan kommenterar det blir ingen klang i språket så jag var inte spydig men du skrev att DU sagt upp dig och att du skulle blogga på annan plattform inom ca 1mån och att det var mycket men spännande och du hade hållt på det ett tag. Har man mycket stress i vardagen, positiv som negativ så blir man lätt trött. De flesta jag pratar med nu är det och då kanske jag ska tillägga som ett tips. D-vitamin, jag var på provtagningar iom att jag har problem med sköldkörteln, och endo som legat latent nu ett tag *pepparpeppar*. Vet du, jag skulle vilja läsa här om? en studie på olika märken av hälsokostpreparat, själv är jag helt körd på Great Earth, har läst att många andra bloggare kör på Better You tex.

 4. 1, har du dåligt järn, be om järndropp. Dyrt men så värt det!
  2, B12, folsyra och D-vitamin brukar soffa på mig när jag är trött.
  3, Trötthet är ett stort tecken på att väggen är nära! Med allt runt omkring så vore det inte så konstigt. Sänk hastigheten, för tro mig du vill inte ramla in i väggen!

  Hoppas du mår bättre snart! 🙂

   1. Om du har så dåligt järnvärde att du behöver dropp då ordinerar din läkare det. Kolla B12 som jag skrivit innan. Men man behöver inte tillsätta nåt av detta förrän man vet om man har brist eller ej. Bra att du ska till läkare, trötthet kan även ha psykiska orsaker, t ex depression eller begynnande sådan. Säger inte att det ÄR så men tala med läkaren om detta också. Det finns mycket en kvinna kan bli trött av.

 5. Hoppas du piggar på dig snart , vissa reagerar med trötthet o matthet när man är på väg in i en utmattningsdepression hoppas dock det inte är så i dit fall .

 6. Bra att du ringer läkaren. Jag har själv diabetes och när mina värden är för höga blir jag otroligt trött. Därmed inte sagt att du har det. Det mesta är ju individuellt. Krya på dig. Du klarar i varje fall att sköta om din familj,, stor eloge till dig för det. Det är så roligt att följa dig, och se alla dina underbara foton, och att läsa din fina blogg. Sköt om dig. Kram

  Till Er som inte kan vara positiva på Maddes blogg, sluta läs och ha er negativa sida för Er själva. Hur hade Ni mått om Ni fått så mycket negativt slängt i ansiktet. Gör om gör rätt.

 7. Det är såklart bra att kolla hos läkaren. Men jag själv o många andra mammor blir jätte trötta efter sommarlovet. Man lixom slappnar av när skolor o dagis börjar igen. Inte för det är tråkigt och jobbigt att vara hemma med barnen. Men det blir ju ändå lite spänningar när alla är hemma samtidigt o inga riktiga rutiner. Sen plötsligt efter lovet blir det så tyst o tomt hemma. Då känner man tröttheten på ett annat sätt. Sen med skola o dagis kommer ju alla bakterier tyvärr. Du kanske har något skit i kroppen som håller på att bryta ut. Ville bara tala om att vi är många som jag känner, som känner så just nu ❤️ . Hoppas du blir kry fort! Micke kan ju inte bli arg för du är sjuk/ trött det kan du inte rå för.

 8. Hej Madeleine. Har läst om din trötthet senaste tiden. Kolla upp din ämnesomsättning, be läkaren ta prover. Det kan vara ngt som heter Hypotyreos. Inte helt ovanligt när man fött flera barn, (behöver egentligen inte ha ngt smaband) är stressad, har genomgått något jobbigt som påverkat en mycket på alla plan. Värt att kolla upp iaf! Hoppas du blir piggare snart
  // Sara

  1. Hypotyreos har faktiskt ett samband med just barnafödsel! Jag själv fick det efter att min son föddes. Så ja Madde kolla upp detta! Denna sjukdom gör att kroppen går på sparlåga….

 9. Jag var väldigt trött. Är väldigt trött. Jag gick inte till dr för kände att ‘vem är inte trött liksom ‘? När jag sedan fick extremt dåligt minne som förstörde min vardag så pratade jag med en sjuksköterska. Jag fick minnesutredning. De tog prover och gjorde tester och min sambo fick svara på frågor. Aldrig sa jag att jag är trött.
  När allt var klart sa min dr ”du är trött va?…du har klassisk utbrändhet – eller som vi säger; utmattningsdepression. ”
  Jag började äta kvinna vitamin som innehåller allt. Försökte lägga om livet men oväntade händelser slog omkull mig om o om igen. (sjukdomar o sjukhus för närastående,tre dödsfall på 1,5 år,ovälkomna akuta renoveringar,utredningar på barn… Listan kan göras lång). Efter att ha återkommande smärta i armar fick jag efter läkarbesök diagnosen Fibromyalgi också.
  När man upplever övernäktig trötthet – fatigue – kan man bara ligga på soffa. Förstår hur du känner det då Micke blir sur.
  Många kramar till dig och krya på <3

 10. Har inte läst de svar du fått..
  Vill bara berätta att även jag varit trött och en massa andra symptom.
  Har en del stress i vardagen så trodde att jag var påväg att bli utbränd.
  Gick till läkaren och tog prover, visade sig att jag hade en underproduktion av sköldkörtel hormon. Fått medicin nu. Be läkaren kolla det vid din provtagning. Tydligen rätt vanligt!
  Lycka till

 11. Hej.Först vill jag bara säga jättebra blogg du har☺Det är bra att du går till läkare för det kan vara en massa olika saker(nu säger jag inte att det behöver vara nåt) så de kan ta prover och undersökningar.Jag hade så i början som du beskriver men jag har gått in i väggen (utmattningssyndrom )de har tagit massa prover och undersökningar.Jag har dåligt järnvärde med.Vitaminer är bra att ta och ändra sin kost.Det gör jag med.hoppas det blir bättre för dig.

 12. Det kan vara utmattning efter vad du gått igenom psykiskt. Jag sov och sov ca ett halvår efter var helt slut. Många jobbiga tankar som åt upp all min energi. Bra att du kollar upp det.

 13. Jag är också så trött att det känns som om mitt andetag vore det sista. Jag har iof låga värden så jag äter B-12, folsyra och D-vitamin på recept men inte blir jag piggare för det. Jag har haft en ganska lång period med mycket, och då menar jag mycket smärta, och andra fysiska problem, sen mår jag skit psykiskt av flera olika anledningar så jag antar att det är kroppen som säger ifrån. Finns folk i ens omgivning, inte nära och kära som inte förstår någonting, vilket i sin tur gör att man snart kokar över. Konstigt att vissa folk inte kan känna empati och kunna se andra än sig själva. Nu tänker jag inte på dig och Micke (så du inte tror det)

 14. Vill göra ett inflikande om att var försiktig med att använda uttryck som ”gå in i väggen” och ”utmattning”.
  tycker det enda folk pratar om idag är stress, väggen blabla. Man blir ju stressad av att bara prata om stress!

 15. Be läkaren ta prover för struma. Jag var galet trött och gick till läkaren för att kolla om jag hade typ järnbrist, hamnade hos en grym läkarstudent som stod på sig och ville ta mer prover för att jag hade så hög puls (vilopuls på 120) medan läkaren han var med ville ha det till att jag var deprimerad. Dagen efter ringde läkaren och sa att proverna visade att jag hade giftstruma, enda symtomet på det var min höga puls (tröttheten berodde på att kroppen gick på högvarv hela tiden). Började googla på giftstruma och insåg vilken tur jag haft, svårt att upptäcka då symtomen är så olika! Så be läkaren kolla det ett litet blodprov är det enda som krävs

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..