Nu vet jag hur min mamma kände när jag berättade att jag var gravid…

Jag skulle för ovanlighetens skulle kunna skriva att jag haft en fantastiskt produktiv dag. Men sanningen är precis som densamma som de tidigare dagarna. Jag hänger i och tar en dag i taget. Min trötthet har självklart orsaker på ett eller annat sätt, jag lyssnar på kroppen. Uppskattar allas tips och upplevelser som ni delar med er av. Gulligt. Det vore ju inte konstigt om jag var hysteriskt trött efter så många känslomässiga bergochdalbanor. MEN med något ont kommer något gott sägs det. Och jag har de senaste månaderna lärt känna mig själv och min omgivning bättre än någonsin och för det är jag glad. Livet är är komplicerat, alla i ens liv har en mening på ett eller annat sätt. Åtminstone tror jag det. En del människor finns där i vått och torrt, andra inte. Det sistnämnda gör ont speciellt när man aldrig kunnat tro så. Nåja allt av en anledning eller hur var det?

Ibland känner jag mig lite gammal, som om jag levt mitt liv länge. Jag började tidigt, jag hade inget val egentligen. Och valet jag hade var otänkbart. Det har ändå varit det bästa som hänt mig, precis som alla de andra barnen. Vad hade jag varit, vad hade jag blivit om inte Victor börjat växa inom mig. Jag identifierar mig inte enbart som en mamma, en människa som fått många barn och inte kunnat uppleva livet med resor och andra äventyr. Det här är mitt liv och jag har precis som alla andra också ett liv ”utan” barn. Det handlar inte heller om att jag valt detta liv pga av alla bidragen man får. Inte klokt att jag ens skriver det men jodå även 2016 så har folk förutfattade meningar om storfamiljer och varför man väljer att skaffa så många barn. Men jag ger mina barn precis samma förutsättningar, trygghet och kärlek precis som vilken annan familj som helst.

Packade upp mina nya böcker som kommit på posten häromdagen. Fantastiskt vackra bilder och inspirerande texter. Dessutom så är böcker fina inredningsdetaljer. Jag som ser allt i bilder, var givetvis tvungen att fota. 

kopp1

kopp3

kopp2

Pratade med Mirka på dagen, hon hade varit hos ett medium. Så himla spännande. Jag skulle själv vilja besöka ett om jag vågade? Just sådana där saker ”skjuter” jag bort lite grann. Jag har nämligen själv alltid känt av saker, ni vet lite abstrakta, konstiga och oförklarliga saker. När jag var yngre speciellt, då kunde jag känna av saker. Pappa sa alltid att jag skulle sluta fjanta mig och inte lyssna så mycket på farmor, men min farmor hade aldrig pratat om något sådant. Det som inte var vetenskapligt bevisat var i min pappas ögon, som uttryckte det lite hokus pokus hahaha.

Sen pratade jag en snabbis med Therese, min fina vän som sliter som bara den med sin barnmässa Älskade Ungar. Jag är så stolt över vad hon åstadkommit. Det märks verkligen att hon tycker det är roligt 🙂 I år så kommer jag och hela familjen att finnas på barnmässan hela helgen, hoppas ni också kommer att komma dit. Jag och Mirka kommer att ha lite mammasnack och dessutom så kommer jag att prata med Linn från TV4 unga föräldrar, det ska bli jätteroligt! Jag var 15 år när jag blev mamma precis som hon var, idag är hon 18 år och mamma till lilla Amy. Och idag är min son lika gammal som Linn. Det har såklart hänt lite sedan jag var 15 och fick barn, men fortfarande så har vi gått igenom precis samma sak. Jag kommer inom kort att tävla ut fribiljetter till mässan, så håll utkik!

Jag har aldrig skrivit om det men jag skulle kunnat vara farmor idag. Efter ett gemensamt beslut så valde de att göra abort. Oavsett så hade jag stöttat dom, men jag tycker ändå att deras beslut var bra. Jag fanns där hela tiden, var med på sjukhuset och tog hand om dom båda två så mycket jag bara kunde. Trots att man är försiktig och äter preventivmedel så kan man bli gravid. Under den här tiden så tänkte jag tillbaka mycket på när jag fick reda på att jag väntade Victor, och hur min mamma och pappa kände och reagerade.

Nu vet jag hur min mamma kände och jag förstår också varför. Man får ett annat perspektiv på situationen. Blandade känslor ♥

Ta hand om varandra!

Kram / Madeleine

 1. Nu förstår jag dina tidigare inlägg om barn och tankarna du skrev om då! Bra att du stöttade dem oavsett val! Jag kan tänka mig att du är ett av de bästa stöd de kan få! Du vet ju precis vad det innebär att vara ung förälder!!

  Många kramar till hela familjen! Det är verkligen inte ett lätt beslut de har fått ta!
  http://blogg.loppi.se/mammalinda/

 2. Här känner jag nog att du gick över gränsen till vad som är ok. Jag förutsätter att din son och hans flickvän sagt att du får skriva om aborten men nej. Det känns bara fel.
  Det är ju deras beslut och att du berättar om det på din blogg känns helt fel. Vill de dela med sig borde det komma från dem och inte via dej.
  Du menar säkert inget illa men tyvärr får jag lite känslan av att du skriver om det här för att få läsare och framhäva dej själv. Så är det säkert inte men hela situationen känns så fel och ger säkert därför fel associationer. Åtminstone för mej.
  Ett sånt beslut har säkert varit väldigt tungt att ta och att DU så lättvindigt delar med dej av DERAS beslut känns minst sagt osmakligt och ledsamt.

  1. Det här har vi givetvis pratat om. Och JAG skulle aldrig i helvete skriva om något som har med mina barn att göra utan tillåtelse!

   Framhäva mig själv, få läsare? Vänta… Är du helt rubbad?

   Ta dina åsikter och behåll dom för dig själv! Abort är inte fult, och definitivt inte ett tabubelagt ämne! Herregud!

   1. Språket! Man kan svara med tyngd utan fula ord och sänkningar! Det ger mer respekt!

    Klart detta inte hade skrivits om om det inte diskuterats först!

   2. Du ska inte svära även om hennes kommentar var rakt åt helvete. Min dotter har gjort abort och det har varken hon eller vi hymlat med inför andra. Jag hade stöttat henne vilket val hon än gjort och jag var precis som du med på sjukhuset. Varför skulle man ljuga om det? De gjorde sitt val och det enda negativa var att det blev så långdraget till skillnad mot en skrapning. De känner att det var rätt val och man får även stötta det. Så länge det inte används som ett p medel ( tyvärr är det en del som gör det ) så är det en möjlighet och ett EGET val man gör. Här håller jag med dig Madde, till hundra procent men räkna till tio innan du skriver så slipper folk störa sig på att du använder grovt språk

  2. Ja älskar din blogg men där måste ja nog hålla med om att de gick över gränsen! Absolut inget illa menat, men tycker absolut de..

 3. Tack Madde för ett ärligt och genuint inlägg. Det är det som är så skönt med dig för att du inte förskönar verkligheten. Livet är som du skriver så här.

  Jag gjorde abort som 16 åring, önskar att jag hade haft en mamma som dig bredvid. Istället var jag själv, och kände skuld.

  Fortsätt vara den du är ❤️❤️❤️

 4. Jag har också gjort abort, värsta jag gjort då. Men med facit i hand det bästa för min situation. Glad att du skriver om det!

  Bry dig inte om bittra kommentarer, de fattar inte längre än näsan pekar.

 5. Fattar inte varför inte Madeleine skulle kunna skriva om sin sons abort!? Han är vuxen!! Och tror folk på riktigt att hon skulle skriva det här utan hans tillåtelse? Folk är inte kloka idag. Underbart att du biter ifrån Madeleine, all kärlek till dig och dina ❤️

  1. Väldigt moget att en av mina läsare påstår att jag använder ett sådant här ämne för att dra flera läsare och höja mig själv!

   1. Ja dom får tydligen skriva precis vad som helst till dig. Men när du svarar tillbaka blir det värsta ramaskri! Då är det du som är dum i huvudet osv. Så jävla sjukt !!! Som jag skrev förut, så sitter dom sen o bölar på andra sidor om hur elak du är mot dina läsare. Men fattar inte själva att det är ju dom som är jävliga från början och det enda du gör är ju att svara tillbaka. Hur normala är dom lixom? Nej fy fan Madde, stå på dig!!! Klart du ska få förvara dig. Du är ju ärlig. Dom är ju rubbade som går in o läser din blogg ENDAST för att klanka ner på dig! Hur mycket har man i skallen då? Då måste man ju verkligen vara rubbad. Om man går in på någons blogg och enda syftet är att mobba! Det värsta är att det är dessutom är vuxen mobbing att hålla på som dom gör. Det ÄR sjukt! Nej fortsätt att stå på dig Madde ❤️! Vi är fler här som gillar dig! Skit i bajsklicken som bara jävlas här! Du ÄR bäst ❤️

  1. Hon har gjort det och det visade inget!! Det har hon skrivit om . om man går upp kraftigt i vikt och är trött så tror många att det är sköldkörteln som krånglar.. jag hade inget av dessa symptom ovan men tappade hår vart torr i hy och hår och när jag gick så kändes det som jag hade mjölksyra i dom.

   1. Jag har hypoterios och det utlöses oftast av en jobbig period eller händelse. Har Madde inte nya färska prover så rekommenderar jag att man tar det. Så man kan gå vidare

 6. Magdalena: behåll din negativitet för dig själv. Jag förstår att Madde inte skriver något här, om hon inte hade pratat med sin son och hans flickvän innan om detta. Jag hoppa innerligt Madde att du klarar av att läsa och tackla alla negativa kommentarer som du får på din blogg. Jag hejar på dig, och njuter av allt du delar med dig på din blogg. Kramizar

 7. Tycker inte att det är Tabu det du skrivit, om ungdomarna ger klartecken till dig att lyfta frågan här på bloggen.De är så unga och känner säkert att det är skönt att få berätta
  En del väljer att inte berätta andra vill berätta helt upp till varje par att själva välja.
  Det är ett viktigt ämne att diskutera.Jag hoppas av hela mitt hjärta att dina ungdomar mår bra. Idag och att beslutet känns bra. ( rätt beslut tycker jag ) De har hela livet framför sig❤️❤️❤️
  Fint av dig att följa och stöttat.dem på sjukhuset.Det är nog ialla föräldrar som får, det visar vilken fantastisk mamma du är som får det förtroendet.
  Skönt att ni sedan kan diskutera och vara öppen om aborten, och prata om den så skönt för ungdomarna, inget att bara sticka under stolen och bara glömma bort en otrolig tuff upplevdes för dom att gå igenom skönt att de har varandra och familjen runt sig.
  I många bloggar tycker att kommentarerna här inne många gånger skulle kunna vara snällare.
  Tacksam att jag får följa dig och din familj fina Madde
  Kramar ❤️❤️❤️

 8. Herregud, vad är det för fel på människor?!
  De skulle inte våga säga ett ont ord öga mot öga, men här tar man sig tydligen friheten. Trots att man troligtvis vet att det man skriver är fel.

  Stå på dig, Madde. Vi är många som hejar på dig!

 9. Det är väl jättebra att en bloggare med stor läskrets lyfter såna här ämnen! Varför kan man inte bara lita på folk istället för att utgå ifrån att Madde bara skriver om det här utan att prata med sin son och hans flickvän först?! Enbart bara för att skapa drama och bråk måste man kommentera.?
  Till dig Madde; jag förstår att det är skitsvårt, men försök att inte gå i fällan och brusa upp och svara som du gjorde nu, för det är just det dom är ute efter, skapa.bråk och få dig att ”lacka ur”!. Jag menar absolut inte att du borde bara ta emot skit, men se och lät ex på fin väns Mirkas blogg. Svarar sakligt och tar udden av bråk direkt. Jag tror det blir tristare för trollen!
  Ha en trevlig helg och hoppas du blir av med din trötthet snart!

 10. Jag kan inte annat än hålla med dom flesta här. Till er andra, sluta tjafsa om att Madde vill ha mera klick. Jag tror nog hon har så det räcker utan era bittra inlägg. Försök att förstå att alla sidor har fler än en sida och det finns fler rätt än era rätt.
  Bara för att ni inte tycker det är okey att lägga ut saker, så är inte det per automatik det enda rätta. Ni är ganska intoleranta, egocentriska,något omnipotenta, och framförallt vämjeliga.

 11. Att din son valde abort är upp till honom och alla andra som tar det beslutet. Jag tycker inte att man behöver berätta om allt, speciellt inte till främlingar som läsarna till dig faktiskt är. Vad är syftet?

 12. Vilket bra beslut. Jag själv blev oplanerat gravid och gjorde abort. Jag var förvisso inte 16 utan 22. Men jag var student och singel. Jag är glad att jag gjorde det valet. Dock tycker jag att det ska vara enklare och billigare att göra abort. För mig var det svårt att överhuvudtaget få en tid, och sen kostade det typ 1000 kr med aöla besök. Mycket pengar för en student.

  1. Preventivmedel borde vara gratis och är väl det upp till viss ålder? En abort kräver ju operationssal och personal. Och stöd kan man behöva efteråt.

 13. Alltså har ni bloggare ingen egen stil? Tror tamifasen nästa varje bloggare inreder exakt lika! Fast du har ett år senare än många…. Chanel böcker och sedan en vas …. Bara en reflektion
  Marmor bord , mässing detaljer och 2 böcker m designer och som pricken över i :et en vas ovan på ! Och klädstilarna är lika antingen damigt elegant eller fransar och volanger och rych pych trasiga jeans! Känns lite… Har man sett inredning och klädbilder hos en har man sett alla.

  1. Stil? Ett år senare? Mitt marmorbord har jag haft i några år… En vas? Jo många hem har vaser. Klädstil? Varierar, säkert precis som för dig!?

   1. För ett år sedan svämmade bloggare och instagram över av marmor bord m rosé ljusstakar och exakt dessa böcker m en vas ovanpå…. Det kan du knappast ha missat? Och din ” nya klädstil är ju en kopia av två andra bloggare , en frisör den andra en av två tvilling systrar! Vad är det för fel att se den jämförelsen? Sa inte att det var fult… Men lite kul att stilen/ stilarna är identiska och en röd tråd hos många bloggare.

    1. Mitt marmorbord har jag haft över två år, vasen har jag haft i år snart. Böckerna är nya. Mina nya klädstil? Jeansen hade jag under tv-inspelningen av familjen annorlunda när vi var med sist dvs för två år sen. Så ingen ny klädstil. Skorna är nya däremot. Superkul att människor influeras av varandra, det måste man ju ta som en komplimang

     1. Ni som stör er varför läser ni bloggen och om ngn annan har samma inredning .? Hur gammla är ni som sitter och jämför på olika bloggar väx upp

     2. Bordet köptes väl nytt förra året va har jag för mig. Älskar det. Och struntar i när d köptes men tror det va när du flyttat in i huset

     3. Nej jag köpte bordet av kasenberg när jag väntade EmmyLou, och EmmyLou fyllde nyss 2 år. så vi hade det när vi bodde i lägenheten 🙂

   2. He he he Jag tucker det är bra att du är rätt normal och har både vaser, böcker, möbler och kläder. Det är också bra att du har det i några år. Både före och efter andra. Det vore ju alldeles tokigt om du skulle byta ut saker du gillar bara för att andra också har det. Och du skulle förvisso kunna börja blogga naken…men det skulle nog ändra vem som liksom följer din blogg. Så fortsätt du som du gör idag!

  2. Jag har hypoterios och det utlöses oftast av en jobbig period eller händelse. Har Madde inte nya färska prover så rekommenderar jag att man tar det. Så man kan gå vidare

  3. Nämen, vad var syftet med denna kommentar?. Man gör ett val närmare man läser och lyssnar om man vill tolka allt negativt. Vad ville du ha sagt. Att hon delar stil med många andra. Att man orkar att vara elak!

 14. Fint är det ! Till ni som bara kan skriva negativt vad ni måste vara bittra stackare. Du är bra Madde ärlig. Det finns ju bloggare som ljuger och pratar skit om andra bloggare hela tiden . Men det straffar sig med tiden. Håll dom på avstånd !! Ärlighet varar längst!! Go girl!!!!

  1. Precis snackar skit? Ja och det värsta är när man får sin mail kapad och någon skriver massa skit för att starta ett bråk det gäller att gardera sig som bloggare så att sånt inte kan hända! Och precis håll människor på avstånd som inte kan hålla sig till sanningen.

 15. Härliga Madde! Fortsätt vara dig själv. Till dig ” C ” hur ser du ut själv och hur har du det hemma hos dig?? Bitterhet är nog jobbigt eller ?? Du har en bra blogg det är därför du har många läsare Madde. Tänk på det ! Kram vi hörs.

  1. Ja inte marmor bord m rosé ljusstakar och Chanel böcker
   Inte heller indian mockasiner skor och trasiga jeans med tillhörande rysh Pych top !
   Inger om du är intresserad av min inredning och klädstil så kan jag maila dig bilder ! Så får du stilla din nyfikenhet!

 16. Fast här tycker jag med att detta skulle inte stå överhuvudtaget på denna bloggen, då tänker jag mer på allt snack detta får för sonen och tjejen från allt och alla överallt.

 17. Jag tyckte inte heller det kändes okej att skriva om sitt barns abort på en så stor blogg. Men då utgår jag ju ifrån mig och min integritet, som så klart skiljer sig från andras. Vi har alla olika gränser. Så länge ni alla inblandade är överens är det enbart upp till er vad som läggs ut i ”offentligheten”. Det finns ändå en poäng i det du säger, att abort inte är någonting fult och att vi måste kunna prata om det. Vi ska verkligen värna om vår fria abort.
  Hoppas ni får en trevlig fredag och helg!

 18. Får lite kluvna känslor ang att skriva om aborten.
  Å ena sidan bra att prata om och inte skuldbelägga men om det är så att det är Victor och hans (ex-?) flickvän så var väl hon fosterhemsplacerad hos er? Det finns väl sekretess man måste följa som fosterhem?

 19. Jättebra att du som har så många läsare lyfter detta ämne, tror många unga skäms och tycker det är ”fult”..
  Tycker du verkar vara en härlig människa och är imponerad över att du fortsätter blogga med sånna kommentarer du får stå ut med! Faktiskt en av anledningarna till att jag är inne här så sällan, du får ta så mycket skit och det gör mig bara arg och upprörd.
  Klart man får tänka vad man vill, men jag har då alla fall fått lära mig att ”har man inget snällt att säga ska man vara tyst!”

  Måste sen bara tillägga att det stämmer verkligen att man kan bli gravid trots preventivmedel, två av mina prinsessor blev till medan jag åt p-piller. Men det kanske man inte heller får skriva här på bloggen, det kanske också är att gå över gränsen för vissa av dina läsare? 😉

  Fortsätt vara den du är Madde, jag hejar på dig!

 20. Det verkar som att ni läsare utgår ifrån att Madde skulle ha god etik och moral men det har hon visat tidigare att hon inte har alla gånger så lägg ner gnället. Madde är en ”unik kopia” som så många andra med tatueringar, marmor, mässing m.m.
  ”Åh vad jag känner för att inreda i grått just nu” .. Ja de flesta gör ju det som är på modet liksom så det handlar i grunden mindre om vad man känner för och mer vad man inspireras av (mode) och det är väl inget fel med det tänker jag men vidare eget är det inte utan kopierat. Jag tycker ändå att det är ok att det är så.
  Låt Madde skriva om vad hon vill, det är hennes blogg, hennes liv, take it or leave it. Hon har sina förutsättningar och det måste läsaren utgå ifrån!

 21. Jag har också varit där. Småbarnsmamma var jag också och inte 40 fyllda. Hade inte ens känt att jag var klar med MIN familj…och plötsligt skulle mitt barn ha barn….ja det kom som en chock. För det kändes ju fel att skaffa fler barn själv när man har barnbarn liksom…och jag fick lite panik, det var som att jag inte kunde välja själv längre. Plötsligt var jag inte bara mamman mitt i livet utan det gick liksom ett steg längre. Var det då du funderade på en tia? För att liksom hinna en sista gång innan barnbarnen kommer, för att tiden plötsligt försvann? Jag är mormor nu. Inte en mormor som jag tänkt utan en mormor mitt i arbetslivet och med egna småbarn…
  Du säger att Victor var det bästa som hänt dig. Tyckte du att de skulle behålla barnet och bli unga föräldrar som du var? Eller kände du personligen att du inte ville bli mormor? Det skulle vara intressant att få ta del av DINA tankar då! Jag blev också mamma tidigt. Och det var helt rätt för mig. Ändå önskade jag ju att mitt barn väntat, blivit klar med utbildning m m. Fast jag vet hur underbart det är att bli förälder liksom. Och jag vet inte ens om det skulle varit det bästa för dem egentligen eller om det var så att det helt enkelt var JAG som inte var redo att bli mormor och det färgade min åsikt. Även om det är tufft att bli ung förälder så är det tufft att gå igenom en abort också, leva med vetskapen att ”nu skulle henne ha varit ett år” o s v…

 22. Vad skönt att det löste sig till det bästa för dem och att de hade dig som stöttade dem!

  Ang att skriva om det eller inte?
  Det är väl ändå upp till Madde och hennes familj?
  Alla har olika integritet och olika gränser – själv visar jag inga bilder på mina barn och skriver typ inget alls om dem och att Ni ska tvinga Madde att inte skriva det hon gör är ju samma som att tvinga ngn att skriva mer om sina bar – eller hur?
  Låt alla göra som de vill!
  /Charlotte – Plugga med mig

 23. Som bloggare tycker jag att det är ok att skriva om sig själv, men detta inlägg (liksom Mirkas skilsmässa) känns för privata för att komma från någon annan än dem själva.

  Att många har samma stil och inredning beror väl på att alla läser varandras bloggar och inspireras. Likaså skyltas och säljs ju det som är modernt i butiker just nu och då blir det det som köps! Eoslampor, marmor, mässing, grå möbler, fina böcker, vaser är sånt som skyltas i inredningsbutikerna också.

  Inget konstigt alls!

  1. Det är bara det att när alla har eos-lampor, vitt grått, samma stil så är det inte längre intressant. Då blir det faktiskt opersonligt. Ögna igenom exempelvis ‘ sköna hems’ senaste nummer så ser man snabbt att den stilen redan är passé .

   1. Hihihi…stil som är pase’ är nog mitt mellannamn… och då menar jag att min stilbpasserade för länge sedan. Jag har verkligen så många riktigt omoderna saker! Som jag med omsorg valde på den tiden… Men det hår ju inte att köpa nytt hela tiden. Inte för att man är en sån sann miljövän, och inte heller för att man fullt ut funnit sin för-evigt-stil utan allra mest för att det är skönt att ha kvar sina vanliga, väl fungerande möbler som man valt och TYCKER OM oavsett om alla i Sverige äger samma föremål eller om man är helt ensam om saken.

    1. Det finaste är att mixa personliga saker med modernt på ett smakfullt sätt. Jag menar inte heller att man ska byta ut allt efter modet. Det blir alldeles för kostsamt men viktigt för mig ( mycket inredningsintresserad ) är att det andas personlighet och kvalitet. Det är inte posters med texter eller eos-lampor. Det är slit-och/släng i mitt tycke. Fram för personlighet med stil.

     1. Nu är detta bara tanke-spröt inget jag vet bestämt. Men kan det ha med ålder att göra? Jag är själv lite äldre , 45plus, och höll nog på att byta ut och trixa och följde modet mer när jag var runt 30. Men med årens gång så märker jag att jag ofta faller tillbaka i samma typ av inredningsstil efter ett tag igen. Alltså sånna eos lampor är så vackra men jag skulle inte köpa då jag vet att jag snart skulle tröttna. Jag tycker ändå att den är så fin …hade för många år sedan en servis (håll i er nu) i keramik med gul botten och ditskvätta gröna fläckar och det var på den tiden höjden av mode och då skulle det synas vad som fanns i skåpen så jag (och alla andra) tog bort köksluckorna. Den servisen har jag INTE kvar och luckorna åkte upp igen, det blir väldigt dammigt i skåp annars.

      Så jag har på något vis hunnit ”gå på” moderna saker så ofta, på grund av hög ålder, att jag inte orkar vara modern. Min fundering blir alltså om ökad ålder ger att man hittar SIN stil?

      Men alltså sen finns det ju ännu äldre människor som liksom slänger ut alla möbler och bara in med helt nytt överallt också ?!?!…äh jag vet inte.

   2. Men om man har det för att man gillar det istället för att det är mode, blir det ju faktiskt ens personliga stil! Hade Madde slängt ut allt för att följa trender i sköna hem vore det ju tragiskt!

 24. Jag skulle själv aldrig skriva helt öppet om så privata saker. Men nu är ju detta Maddes blogg och det är hon som bestämmer vad hon vill dela med sig av. Vad vi läsare tycker är egentligen inte väsentligt, det är inte vi som ska avgöra vad Madde ska skriva. Om man inte tycker att det passar, ja då är det bara att välja en annan blogg. Många här är väldigt dömande och det känns bara så trist. Jag gillar att läsa Maddes blogg just för att hon skriver från hjärtat, det är både vardagligt och mer djupa funderingar. Det gör bloggen mer intressant. Det viktiga är ju ändå att det Madde skriver är okej för alla inblandade, inte att det ska passa oss som läser.

 25. Jättebra att du tar upp detta viktiga ämne och jättebra av din son att han vill dela med sig. Det kommer hjälpa många. Vad starkt av honom att han vill dela med sig av det till andra. Fantastiskt gjort av honom faktiskt. Det är absolut ingenting som man ska känna att man ska behöva dölja. Det är förmodligen väldigt vanligt och behövs skrivas mer om.

  1. Fast å andra sidan har ju inte sonen delat med sig…vi vet inget om tankar och känslor, varför beslutet blev det det blev utan bara ATT det blev…

   1. Jo det har han ju eftersom han godkände att Madde publicerade det. Då har han ju på ett sätt delat med sig. Annars hade han ju inte godkänt det.

 26. Läste en kommentar som Maggan Graf gav en av sina nättroll där hon markerade att det var hennes blogg och hon som valde vad som var okej skriva men oxå vad som var okej skriva i kommentarer. Klokt som fan! Heja Madde – det är din blogg och du bestämmer vad som är okej skriva om. ❤❤❤

 27. Som vanligt är det massa tjafs och bråk om både aborten och hur Madde inreder.ni är ju inte kloka älskar NI att bråka på en blogg ?har ni inga liv eller? väx upp och uppför er som folk.

  1. Det har varit tjafs och otrevliga kommentarer under flera på bloggen. Läsarna verkar bli arga vad Madde än skriver. Otroligt att dessa personer ändå läser bloggen. Det är precis som att de gillar att bråka och få ur sig sin ilska. Omoget av vuxna att bete sig så.

 28. MADDE
  Gillar din blogg. Trodde man bara följer den man gillar. Alla som skriver en massa skit. Ni behöver ju inte läsa Madde blogg. Kram till dig och hela din underbara familj. Tack för alla fina bilder.

 29. Nu är den här bloggen färdigläst. Upplevde sättet som du skrev kring aborten på, som märkligt. Vad var din mening med att upplysa om det? Sedan nivån, som du Madde (och andra som mot-kommenterar) svarar till vissa kommentatörer, sandlådenivå. Tack och hej!

  1. Det där förstår inte jag alltså. Om jag inte gillar någon då skulle jag ju aldrig skriva ett mejl eller en kommentar till den personen utan jag skulle ju helt enkelt bara försvinna i det tysta och ägna mig åt någonting som jag istället tycker om. Har man inget bra att säga så säger man ju inget alls. Varför talar man om för bloggaren att man inte gillar bloggen? Till vilken nytta? Jag förstår inte det där.

 30. Älskar hur du bloggar Madde. Jag älskar även att du faktiskt säger emot när du inte håller med nån här på kommentarerna. Jag har inte läst kommentarer förut men nu förstår jag verkligen dina tidigare blogginlägg om nättroll. Jag tycker du är stark som fortsätter dela med dig av ditt liv trots allt. Fortsätt med det för du har kloka idéer och du är en fin människa. Bra att du tar upp ämnen som abort för det ska ingen behöva skämmas över om de nånsin har behövt göra. Ingen skam i det. Fortsätt vara den du är!

 31. Jag tror, att mitt i allt så kom tiden ifatt Madde att hon faktiskt kunnat blivit farmor nu. För att hon fick barn i unga år. Jag tror att det väcker känslor i den rollen hur hennes mor känt. Att det inte var själva embryot som var huvudinlägget utan det skapade vi läsare. Jag läste i en skrift ….. En del av mänskligheten misstolkar allt som kan misstolkas men det kan oxå bero på asberges. Men jag kan ha fel. Jag tycker bara det är hemskt att man som vuxen väljer att medvetet vara elak!

  1. Jag tror som du att tiden kom ikapp. Så var det för mig. Nyss var jag relativt ung småbarnsmamma. Att plötsligt bli mormor var…omtumlande. Jag var inte redo att lämna över stafettpinnen. Men det är ju bara att inse att tiden går. Och får man barn tidigt är risken/chansen stor att bli mormor/farmor tidigt. Man växer in i den rollen med även om det är en alldeles ny roll. Det är svårt att släppa taget om den gamla rollen som ”mamman” och bli ”mormor” när man själv har småbarn. Men det går…och det är riktigt nice!

 32. Från liv till kläder. Du som har så många barn skulle inte du kunna ha bloggis?. Jag har barn mellan dina åldrar och jag älskar återvinningstänk. så jag handlar gärna

 33. Bra blogg !! Ärligt! Läst här och där och kommit på att en del ljuger så dom tror sig själva. Nä var dig själv Madde och fortsätt så!!! Puss!

 34. Sen måste jag skriva en sak till… Det där med att folk tror man skaffar barn för bidragen! Dom som säger så kan ju inte ha barn! Barn KOSTAR!!! barnbudraget tex räcker inte speciellt långt! Det kostar att leva. Ingenting är gratis här i livet. Mat, kläder, hygien artiklar, saker, barnomsorg m,m. ALLT kostar! Det går inte ens jämt ut med bidragen man får. Så hur tror folk att man kan sitta o tjäna in pengar på att ha många barn??? Jag fattar inte det!

 35. Jag läser den här bloggen för att jag gillar den! Jag googlade på ”färgat hår” och råkade hitta hit iom det för ca 3år sedan.

  Vi delar inte alltid åsikter, men ofta. För mig är det inte ett problem att andra tycker olika ibland. Jag älskar alla bilder som läggs upp. Även om min egna inredningsstil bara påminner om denna så gillar jag att se allt i inredningsväg. Vardagsbilder.

  Men jag undrar varför så många av läsarna läser denna blogg? Så mycket negativa kommentarer och ”hot” om att lämna bloggen som läsare. I flertalet av kommentarerna klagas det över hur bloggaren skriver, ser ut och inreder hemmet..

  För mig är det så tydligt att denna blogg inte är något för dem. Så varför plåga sig själv med att klicka sig in hit? Det tar ju bara massa onödig tid och energi och gör dem till bittra människor.

  1. Jag förstår inte alls vitsen med att tala om att man kommer lämna bloggen. Det är väl bara att sluta läsa om det inte passar. Men varför göra en stor grej av det? Många är väl bittra och just därför letar de efter saker att haka upp sig på. Det kan vara allt ifrån att Madde tar upp känsliga ämnen till vilka skor hon använder. Det är en massa konstiga kommentarer om alla möjliga saker och det mesta är av någon anledning väldigt negativt. Ändå är det något som gör att dessa personer återkommer till bloggen trots att de stör sig så mycket.

 36. Jag undrar egentligen bara en enda sak. Ni som kritiserar utseende, klädstil osv. Går ni fram till folk på stan och gör samma sak? Går ni fram och kritiserar och påpekar att skorna/byxorna/frisyren passar inte dig alls?
  Hoppas att ni själva har ett helt perfekt liv som ingen kan kritisera er för…

  1. På nätet blir folk modigare och vågar säga saker som annars aldrig skulle falla dem in. Förstår inte varför det hela tiden är tjafs här, Maddes läsare verkar mer benägna än andra att skapa konflikter.

   1. Ja…som.jag skrev där uppe. Madde faller direkt i ”fällan” och går till attack när någon inte tycker som henne. Exakt det trollen är ute efter. Se i Mirkas blogg ex. Svarar lugnt och sakligt på såna kommentarer, tar udden av det ”roliga” direkt.
    Därmed inte sagt att bloggare ska tåla vad som helst! Men man kan tänka på vilka ord man använder och försöka tygla sitt humör. Då blir det mindre roligt för de som vill skapa bråk!

    1. Madde spär ju på alla troll genom att svara som hon gör. På Mirkas blogg är det sällan något tjafs men så håller hon inte på och skäller ut sina läsare heller.

     1. Men läs Mirkas blogg då och sluta läs här,när du ändå inte verkar gilla det Madde skriver. Jag läser bådas bloggar och Carolas,men jag gör det för att jag tycker alla skriver bra,på sin egna sätt. Den dagen jag börjar jämföra och tycka illa om det,då ska jag sluta läsa den bloggen.

   2. Nej människor blir inte modigare på nätet utan dom blir tvärtom fegare. En människa som gömmer sig bakom en skärm och vräker ur sig skit det är inte en modig människa utan det är väldigt, väldigt feg människa. Fegare än så går det inte att bli. Och ni som hackar på att Madde svarar på ett ”aggressivt” sätt tillbaka och svär osv. Det gör hon naturligtvis för att hon märker att den personen har baktankar och är enbart ute efter att skada henne. Det handlar inte om att hon inte accepterar att man har en annan åsikt. Det har hon accepterat många gånger. Hon har svarat lugnt och sakligt på andra ”åsikter” många, många gånger. Men ibland så handlar det inte om en ”annan åsikt” utan ibland så handlar det om att personen vill jävlas med henne. Det märker man direkt om en person är ute efter att säga sin åsikt utan baktankar eller om en person enbart säger sin ”åsikt” för att skada och såra och jävlas med en person. Det märks direkt. Och det märker säkerligen även Madde. Det är inget fel alls med att ”hugga” tillbaka när en person är ute efter skada och såra. Mänskligare än så går det inte att bli.

    1. Det handlar inte om att ha olika åsikt, det handlar om att folk gillar att jäklas med Madde eftersom hon ständigt går till attack vilket många verkar uppskatta.

 37. Det är ingen vidare trevlig stämning här varken mellan läsarna eller mellan Madde och läsarna. Det märks ju att Madde är rejält trött på allt tjafs och därför måste svara som hon gör. Det är mycket att alla läsare är idioter som är avundsjuka och bittra. Ja, herregud vad patetiskt. Fega eller modiga spelar ingen roll, trams är vad som pågår här.

  1. Håller med dig där Ida. Madde brukar tolka det som att man menar att hon ska ta emot skit utan att försvara sig..men NEJ!! Självklart inte! Men just de här sättet som Madde reagerar på är just det de är ute efter! Det beror ju inte bara på läsarna att det är mest tjafs här! Samma läsare på många andra bloggare och de lyckas avstyra det här tjafset lugnt, tydligt men bestämt. De hånar inte sina läsare, svär inte åt sina läsare och kallar de för diverse. Vips så var det roliga borta. Sen håller jag med om att vissa personer som kommenterar faktiskt är värda att båda hånas å sväras åt! Men det är ju faktiskt så att det är ägaren av bloggen, som gärna åxo framställer sig som en storbloggare, en av dessa största, som.har ansvaret för stämningen i kommentarsfältet, för alla sina läsares skull. Varför inte lägga in att kommentarerna ska godkännas? Behöver Du ju inte godkänna nå skit. Men då minskar de ju radikalt åxo förstås läsarna. Men i nästa andetag säger ju du Madde att det kvittar för din inkomst hur många läsare du har? Då förstår jag inte varför du väljer att tillåta så mycke bråk å tjafs här. ?

 38. Hej! Följer Madde dagligen, har aldrig kommenterat.. Men nu blir jag ARG! Vad är det för patetiska människor som sitter bakom en data/telefon/Pad och kommentarer? Varför läser ni bloggar? Är ni så olyckliga så ni ska trycka ner andra på det här sättet. Du/ni sätt er och fundera hur ni kunnat blivit såna hemska respektlösa människor? FY på er… Ni kan ju inte ha någon självkänsla eller självförtroende…synd om er. Tur att det finns andra som är glada här i livet 🙂 hoppas ni inte har barn… Inte så trevliga förebilder… Heja heja Madde!! Stor KRAM

 39. hej finaste madde

  jag hoppas verkligen inte att du tar åt dig av alla knasiga kommentarer……
  jag tittar in till dig emellanåt ,älskar dina tips du delar med dig av…..och att följa era vardagliga bestyr….jag beundrar dig o micke …tycker ni är helgrymma som fixar och trixar o får ihop er vardag med allt vad det innebär……..träning skola förskola jobb osv
  jag blev mamma som 18 åring och skulle aldrig vilja att min son blev pappa nu,även att det var det bästa somkunde hända mig…..
  kramar i massor från jenny i jönköping

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..