En försenad trettioårskris?

Vilken sensommarkväll vi fick. När jag gick i affären efter att ha hämtat alla barn på skolan och dagis (förskolan) så gick jag och funderade på vad vi skulle äta. Angelica ringde och jag frågade direkt vad dom skulle äta ihop om att få lite inspiration. Grillat, vi ska äta grillat! Men såklart! Dagar som dessa så kan ma ju krama ur det sista av sommaren med att grilla. Bekvämt blev det också, istället för en köttbit så blev det hamburgare och korv – enkelt!

grill1

fashion40

grill3

Barnen blev mätta och belåtna. Engla-Frejas kompis Bella käkade här också och det gick hem hos henne med 🙂 Sen skickade vi in dom i duschen, en efter en. Jag påbörjade mitt lilla bakprojekt american pie hehehe. Skalade äpplen som jag blandade med citronsaft innan jag stekte dom ihop med socker och kanel. Gjorde en mördeg som jag sen kavlade till två olika ”lock”. Jag har inte provsmakat pajen ännu så jag får återkomma imorgon med ett utlåtande.

äpple1

äpple2

Pajer är annars underskattat egentligen. Paj funkar i alla lägen, mat som efterrätt.

Om jag säger rida islandshäst vad säger du då? Jag red som yngre, sen var jag med om en liten olycka och har inte sedan dess suttit på en hästrygg. Men jag skulle vilja, och eftersom jag numera tvingar mig själv till att göra saker som jag annars undviker och som jag är rädd för så kanske jag skulle ta tag i det och rida igen? Mina vänner frågar om jag blivit sjuk, om jag inte mår bra eftersom jag pressar mig själv att göra dessa saker. Jag kanske har fått en försenad ålderskris, en trettioårskris hahaha. Fast vet ni, man lever bara en gång man har en chans vad vi vet om i alla fall. Och jag tänker leva mitt liv fullt ut och inte låta rädslor stoppa mig. Jag vill inte sitta på hemmet och ångra saker och ångra chanser jag aldrig tagit. Tycker min inställning är sund. Vi pratar ju inte om att jag ska bli äventyrare och resa jorden runt, vi pratar om att rida islandshäst 😀 Jag ska minsann bjuda med några vänner och ta en dag på hästryggen. Jag har några grejer på min lista som jag vill uppleva och någonstans måste man ju börja, med små steg så… Har ni några sådana där saker som ni skulle vilja göra?

Nu ska jag ta igen lite och svarar på era kommentarer. Varit lite dålig på det.

Kram / Madeleine

 1. Har en islandshäst på foder. De är underbara.

  Rekommenderar Gibraltar islandshästar. Ligger hyfsat nära Motala i otrolig natur. Glöm inte fika. Vi fira en stallkompis som gift sig med en tur där.
  Länkar i mitt namn.

 2. josefin skriver:

  Vilken kanonbra blogg du har Madde! Tänkte höra om du har kvar den fina coola klämlampan som du tänkte ha i köket för länge sen? Jättefin verkligen! Jag köper den gärna om du tänkt göra dig av med den. ; ) // Josefin

 3. Maria skriver:

  Kan bara hålla med, det är så dumt att låta rädslor styra, men ibland känns det enklare att undvika det man känner sig rädd för än att göra, men jag känner som dig, det är en sak att jag avstår från saker för att jag inte vill men inte för att jag är rädd.
  Jag har själv haft nån panikångest attack och detta känns obehagligt, så därför kan jag nästan tänka tanken att jag inte går på bio, teater eller konsert eftersom att det hänt på sånna plaster, men jag älskar ju ”kultur” så rädslorna ska inte vinna, bokade igår musikal biljetter, för egentligen är det ju nåt jag älskar 🙂

  Lycka till på hästryggen, blir säkert en underbar upplevelse

 4. Klart du ska rida Islandshäst!!! Bästa rasen och det är ju så härligt att bara få komma ut o tänka på annat en stund (än hem, familj o sånt). Jag har haft flera islänningar men har en kvar nu när jag har två småbarn hemma och det räcker gott. Ibland svårt att hinna men vad/vem skulle jag vara utan häst. Finns ju många bra turridningsfirmor runt Linköping men skulle rekommendera att rida lektioner om du vill lära dig mer. Turridning är ju sällan mer än ”naturupplevelse” och det finns ju så mycket mer att upptäcka med vår fantastiska ras!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..