Vår skitiga lilla björn och ursäkta röran!

Imorse försov vi oss, eller nja vi vaknade senare än vad vi brukar. Jag blev väckt av Buster vid 03.30, han behövde rastas. Jag försökte övertala honom att gå och lägga sig men hans blöta nos vann och det var bara att gå upp. Iförd endast en kofta stod jag i trädgården och gäspade. Jag hoppas dessa nattliga toabesök blir ett minne blott snart. Men han är duktig, han säger ju numera till i alla fall. Jag måste säga att det har blivit mycket bättre sedan vi tagit bort vattenskålen  under natten. Jag fick ju tips om att han kunde vara okynnesdrickare vilket fallet också var. Veterinären sa att han var frisk som en nötkärna. Väldigt skönt. Så nu åker vattenskålen bort efter att han fått dricka efter sista promenaden. Sen får vi också se till att ALDRIG glömma att gå ut och slänga soppåsen innan vi lägger oss hahaha. Annars ser det ut som kriget på morgonen när vi vaknar. Lille killen tänk att han har hunnit bli sju månader redan 🙂

Så här liten var han när han kom ♥

buster25

buster20

buster10

gå4

buster35

buster34

buster36

En sak är säker i alla fall, människans bästa vän är hunden ♥ Och även om han gett oss huvudvärk och mellan varven gjort så vi slitigt vårt hår så är han bra gosig den skitiga lilla björnen. Jag fattar inte hur han lyckas, men han är alltid lite skitig hahaha. Och nu har han blivit såhär stor…

hus8

buster2

buster30

buster31

buster32

Ursäkta röran! Madde har lyckats förstöra den nymålade trappan määhäää jag gråter. Men jag får skylla mig själv, jag skulle barra ha upp den där stora skänken som gjorde märken i hela trappan. Nåja, nu har vi tagit bort mattorna på trappstegen och tvättat bort klistret och i helgen ska vi väl ta tag i målandet IGEN. Dessutom så har spegeln i klädskåpet gått sönder så den ska också fixas. Har man inte att göra så skaffar man sig saker att göra 😀

Idag ska jag testa att göra en amerikansk äpplepaj, har aldrig gjort det men det ser himla gott ut. Vilken är eran favoritpaj?

Kram / Madeleine

 

 1. Sanna skriver:

  Hej! Den godaste äppelpajen vi gjorde här hemma förra hösten, tror jag att det var, var ett recept från Mirkas dotter Linneas blogg. Tyvärr hann hon att ta bort bloggen innan jag skrev av receptet =( Men den kan jag rekommendera, om hon har kvar det!

 2. Vilka härliga hundar du har! Saknar min när jag ser bilder på dina. Min blev 13,5 år. En blandras. Han fick somna in i somras då han började bli trött och såg ut att ha ont i leder då han började grymta när han lade sig ner. Saknar honom varje dag! Amerikansk paj… låter spännande. Om den är god får du gärna skriva receptet sedan.

 3. Jag gillar paj med knäckigt lager särskilt rabarber. Hm, kanske ska testa det på äppelpaj också… jag har inte gjort någon äppelpaj detta året än. Får bli imorgon…

  Buster är så otroligt fin! Så härligt att ha en hund (haha, förutom kl 03.30 då…)

  Kram
  http://blogg.loppi.se/mammalinda/

  1. Jag håller med det är gott med lite knäckig paj, har något recept som du vill dela med dig av?

   Ja han är så fin lille Buster, men iblanda är han billig hahahaha 😀

   Kram

   1. Tina skriver:

    http://www.tasteline.com/recept/knackig-appelpaj-med-havregryn/
    Den här har jag testat och den blev supergod! Men lite för söt kanske i min smak, strödde nämligen lite socker + kanel (hör till äppel tycker jag) ovanpå äppelbitarna, men sockret var onödigt, då själva täcket är rätt så sött. Sen har det förstås att göra med äppelsorten också! Men gott var det och kan säkert göras med rabarber också!

 4. Elin skriver:

  Gud så söt han är, er Buster <3

 5. Mb skriver:

  Vad är amerikansk paj? Min dotter gör världens godaste med äpplen hon steker på i stekpannan med julkryddor på, kanel osv sen ett mjukknaprigt täcke med sirap över å in i ugn en stund. Mumma

  1. Jag ska uppdatera med ett inlägg med min paj om den inte blir katastrof vill säga haha 🙂

   Din dotters paj låter spännande och god, du får jättegärna dela med dig av receptet. Det skulle vara roligt att testa.

   1. M skriver:

    Här får du receptet… ( eller beskrivningen kanske man ska säga, ingen av oss här lagar direkt efter mått, men jag skriv er på ett ”ungefär” )
    Fasta skalade, urkärnade äpplen, så mkt att det blir en rejäl pajform.
    Stek dessa med
    3 msk smör
    1 msk ingefära
    2 msk kanel
    1 msk nejlikor
    ½ dl strösocker
    ½ dl farinsocker
    Stek detta på medelvärme så äpplena precis mjuknar lite
    Häll över i en pajform ( tycker du det blir för mkt ”blött” kvar i pannan kan du låta bli ta med allt, men det är gött)
    Täcke
    150 gr margarin
    1 ½ dl vetemjöl
    2 tsk bakpulver
    2 dl strösocker
    Detta rör du ihop med elvisp, det blir som ett grövre smul som du täcker äpplena med.
    Platta till lite och ringla över sirap för ett knäckigare täcke
    Stek i 175 gr i kanske 20 min tills den fått fin färg. Låt svalna och servera med vaniljglass, vaniljgrädde eller vaniljsås. Mumma… Den är nästan godare att ljumma på dagen efter.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..