Monstermys, civilkurage och snyggt organiserat!

Hemma med mina två minsta monster. En mysig tjejdag men en massa monstermys. Eller? Den ena b busungen är värre än den andra. Just precis nyss så klättrade EmmyLou upp i sängen och rörde till alla mina nyvikta tvätthögar höhöhöhö. Usch vilket barn hahaha. Förut sprang hon omkring kletig om munnen efter maten och skrek att hon var en skitgris.

EmmyLou har varit vaken inatt och haft en mage som bråkat med henne pga att hon får tänder. Tänk att de kan bli så dåliga av tänder. Skönt att hon är pigg och glad nu.

emmy10

emmy11

emmy12

Igår var en sådan där galen dag! Det gick i ett och på kvällen när jag hade tänkt att sätta mig i soffan med bärbara datorn  så somnade jag som en stock. Tror många småbarnsföräldrar känner igen sig i det. Colin och Charlie bråkade hela tiden, Adam tjatade om att han och Engla-Freja ville börja i bandy (fråga inte!) Wille beklagade sig över att han blivit tilldelad franska när han valt spanska. Underbara dagar. Dessutom så tjafsade jag och Micke lite också, det blir ju liksom inte bättre då. Nu är det en ny dag och alla är glada, men fy för dagar om dessa. Det hände en lite grej i skolan också, ett bråk och ett utbrott som kunde slutat illa. Engla-Freja var den enda som vågade gå emellan. Stor gjort av henne och sådant ska självklart uppmuntras. Jag vet ju själv när jag blev förföljd och nerknuffad mitt i natten. Jag skrek på hjälp och trots att det gick förbi människor som måste hört mig så gjorde inte någon något! Det krävs stort civilkurage att våga gå emellan och att våga ingripa. Engla-Freja fick några smällar tyvärr men hon sa det gick bra, sedan hyllade kompisarna henne på skolan.

engla1

engla2

engla3

Min modiga tjej! 

Ikväll ska jag skissa på lite på våran hall. Det är superkul att inreda, hitta bra lösningar och få det snyggt organiserat. Men fasen så svårt när man aldrig kan bestämma sig. Jag ska rådfråga en supergullig tjej som kan allt om det här, hon kanske kan hjälpa mig att bestämma mig för något. Ni hittar henne och alla hennes fina inredning HÄR! 

Kram / Madeleine

  1. Wow, hälsa din kloka dotter att jag hoppas att jag kommer vara lika rådig som henne om jag hamnar i liknande situationer. Civilkurage är något att eftersträva. Engla-Freja är en förebild.

  2. Vad glad jag blir när jag hör om hjältar som du Engla- Freja! Jag har oxå varit med om massa konstigt! Var på en tillställning då ett barn på 6 år föll ihop i kramper. Det var stor folksamling och jag verkligen ropade på hjälp, men ingen kom! Antingen tittade dom bara på eller låssades inte se eller höra! En annan gång en 14- 15 årig tjej låg helt utslagen. Ingen kom och hjälpte fast jag ropade, folk gick bara förbi ! Var är världen på väg?

  3. Mysan skriver:

    Fint gjort av henne, hon förtjänar verkligen alla fina ord ord hon fått. 🙂

  4. Hej Madde.
    Skulle du kunna ha möjlighet att maila mig (hittar inte din emailadress). Jag och mina vänner i vår mammagrupp augustimammor 2014, vi är ca 150st, har en fråga till dig som skulle hjälpa en av våra medmammor och mammor och barn över hela världen. Snälla, skriv ett kort mail så ska jag berätta allt om ett öde och en gemenskap som kommer beröra dig varmt! Tack!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..