Middagstips och nytt projekt.

När man inte har tid att stå vid spisen så funkar enkla middagar som sköter sig självt. Jag tycker det är roligt att stå i köket men det är inte alltid man har tid.

Sen kommer problem nummer två. Alla i familjen tycker inte om allt, ibland väljer jag mina strider och kompromissar ibland inte. Hur gör ni?

Hur som helst, vanlig husmanskost är underskattat. Falukorv och potatis så enkelt men så gott. Slänger man in falukorven i ugnen med lite ost, senap, ketchup och grädde så sköter det sig självt. Voila så har man en god middag!

Jag gör snitt i falukorven (se bild nedan), strör ost över hela korven och i snitten samt i hela formen. Varvar senap och ketchup över korven efter eget tycke (jag brukar ha mera senap) och häller sedan på grädde över allt. Gräddar i ugnen tills korven fått lite färg. Även här kan man välja hur länge man vill ha korven i ugnen, jag gillar att få en lite knaprig yta. Och vill man så kan man även ha lite lök till den ugnsbakade falukorven eller någon annan ingrediens som man gillar.

mat30

mat31

mat32

mat33

Servera med potatis och sallad. Hur enkelt är det inte!?

Nu ska jag ta min promenad och få lite frisk luft. Ikväll ska vi fira lite, vi har ett födelsedags”barn” i huset. Dessutom har jag i veckan filat på ett nytt samarbete som jag är väldigt glad över. Jag kommer att jobba ihop med en annan stor bloggare med ett litet projekt som jag tror kommer att intressera flera av er.

Hörs sen!

Kram / Madeleine

LOADING..