På Östermalm eller Söder? Öppna taxirörelse och odla mustasch!

Mer död än levande. Satte mig i soffan och kände hur jag liksom hamnade i koma, jag fattar inte att man kan vara så trött. Åldern tar ut sin rätt, eller kanske inte? Micke fyller 38 bast idag och han är piggare än mig hehehe. Vi bakade en tårta till honom och sjöng, det räckte tyckte han.

EmmyLou roade sig med att stapla Mickes snusdosor på mig, efter ett tag så ville hon något annat, mammaj Emmy vill spindel! Så då blev det youtube en stund 😀 Vad gjorde man innan youtube?

fredag1

fredag3

fredag4

När Micke plockade fram tårta så sprang hon snabbt bort dit. Charlie och Colin sprang också in i vardagsrummet efter att Engla-Freja varit borta och hämtat dom i hoppen. Skitiga och dana, så är dom lyckligast, det har jag läst! Men de glömmer både tid och rum, men fasen vad roligt de har med alla grannungar. Det är så skönt att barnen har sina vänner på gatan som de kan springa över och leka med. Ibland tänker jag på hur bortskämda vi är. Eller inte, vi har ju valt detta själva. Men tänk att bo i en storstad, exempelvis Stockholm. På Östermalm eller Söder, rätta mig om jag har fel för jag har ju ingen aning men vågar man släppa ut kidsen och leka där? Äsch morsan jag drar över till en polare… 6 år? Jag skulle vara som ett nervvrak, tycka det var asjobbigt. Men det kanske är som med allt annat, man lever efter situationen!?

fredag5

fredag6

Engla-Freja skröt lite och visade upp sina skoljoggen märken som hon fått på armen idag. 6 märken vilket jag förstår skulle betyda att hon sprungit 6 kilometer. 1 kilometer per varv och märke. Bra jobbat! Adam skröt om att han hade sprungit 10 varv men han hade bara 2 märken hehehe den lille rackar.

fredag7

fredag8

Jag skjutsade ett gäng ovanligt glada grabbar till en fest ute på vischan. Nollningsfest, gymnasiekickoff eller nått. Jag vet inte vad det kallades. Tänk när de alla är i den åldern, då får jag öppna taxirörelse och odla mustasch.

Nu väntar en härlig säng på mig. Hoppas ni har haft en mysig fredag ♥

Kram / Madeleine

 1. Vilket fint hem ni har!! Jag är så avis på lamporna du har i vardagsrums fönstret, var har du köpt dem?? Vill så gärna ha dem.
  Tack för en fin blogg. Har nyligen hittat den.

 2. I stan får man bestämma och planera innan och ta hem varandras barn när de bestämt sig för att leka. Spontant funkar inte innan de själva kan ta buss eller tunnelbana. Det är inte lika lätt som på mindre orter att ses spontant.
  Men som du skriver så gör man ju ett val om var man vill bo.
  Själv är jag en person som blir uttråkad snabbt på mindre ställen, älskar pulsen, parker, museum, caféer, människor och tycker Stockholm är fantastiskt vackert. För/ Nackdelar med allt

 3. Grattis till Micke, ni firade väl med skönsång pussar och kramar☕️, Du är en fantastisk bra ”morsa”, och fint hem har du/ni också. Ha en fin helg, hela härliga familjen

 4. Det går alldeles utmärkt att släppa ut barnen själva! Vi bor på Östermalmstorg och vi har en gräns att de inte får gå längre än till skolan☺️Om det inte hålls pratar vi om det och varför dem gick utanför och det har bara hänt en gång på 5 år:) men självklart är man lite orolig för trafiken, ibland önskar ja vi bodde på Lidingö. Som en liten ort men nära till stan

 5. Hur jag nu än försöker uttrycka mig så kommer det väl att låta dumt, men jag har observerat och undrat över era fönster som är brun/svarta…? Har ni funderat på att måla dem vita eller ni kanske förderar att ha dem mörka som en kontrast. En nyfiken fråga bara haha 😉

 6. Tyvärr är det ju så att man inte per automatik slipper hemskheter med barnen för att man bor på vischan…
  Allt som kan hända i en stad kan så klart hända i en liten stad också.
  Av egen erfarenhet så vet jag dessutom att man kan invaggas i en slags falsk trygghet, att här händer ingenting…

 7. Så mysiga bilder! Grattis till Micke! Haha Adams skryt hehe så gulligt, men när vuxna försöker på typ samma sätt blir det piinsaamt, ser vissa liknelser till en händelse häromdagen hehe…Lamporna i fönstret är sååå fina!

 8. Hej, vi bor på Söder i Stockholm och har en stor fantastisk innergård där barnen kan cykla, sparkcykla, sparka boll och leka. Mina barn och grannbarnen springer in och ut som dom vill. Så allt är inte bara betong och trafik för att man bor i stan

 9. Jag bor med min sambo och son i ett stadsradhus i Bromma. Här leker alla barn varje kväll på en stor innegård. De spelar fotboll, går själva till varann och de syns verkligen hur kul och roligt det har tillsammans. Så tvärtom jag bor i en stadsdel med mycket barn, parker, fotbollsplaner 4h gårdar och massa annat kul precis runt knuten.Tror mitt barn mår bättre här än om de bodde på landet:)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..