Lat söndag, återställare och vlogg?

Lat söndag utan några som helst måsten. Ibland är dessa dagar så välbehövda och sköna. Wille har laddat för fotboll på teven sedan han vaknade imorse och inte haft annat än fotboll i huvudet hela dagen, småtjejerna har tittar på film på övervåningen, knatte, fnatte och tjatte (Charlie, Colin och Adam) är ute och mekar cykel. Oliver har fotbollsmatch borta tror bestämt att han sa att det var i Stockholm, Victor drog till Flen igår och kommer väl hem sent ikväll och Engla-Freja har tittar på youtube.

Det här med youtube och vlogg, vilken grej det har blivit. Allt flera startar sin egen kanal och filmar allt från att spränga meloner till att göra egna sminktutorials eller något som har blivit väldigt populärt, att pranka. Inget nytt med pranks egentligen men det verkar ha blivit det nya stora. Jag erkänner, jag kan tycka det är skitroligt 😀 Ibland så tycker jag dock dessa youtubers kan vara lite för ”vulgära” för små barn som faktiskt tillhör en väldigt stor del av alla som tittar på dessa klipp. En del kan tycka att ma ska förgå med gott exempel och ta sitt ansvar i allt som man lägger ut och delar med sig av men samtidigt så är gränsen väldigt svår att bedöma vad som är okej att lägga ut eller inte för hela sin målgrupp. Man kan ju inte själv välja ut specifikt vilken ålder man vill nå ut till. Där tycker jag vi som föräldrar får ta vårt ansvar. Det är upp till oss att se till vad våra barn tittar på eller inte. Vad tycker ni?

Engla-Freja vill börja vlogga men jag tycker hon kan vänta lite. Hon filmar här hemma och gör sina filmer, och det är helt okej. Men ska hon officiellt lägga ut något så känner jag eftersom hon fortfarande är väldigt liten att vi måste få titta på det och godkänna det. Så… hon får vänta lite till, eller tills vi känner att vi kan lägga tid på det.

mys7

mys8

Jag har beställt ett nytt skåp till hallen, äntligen har jag bestämt mig. Ni vet man har en bild i huvudet hur man vill ha det på ett ungefär. Och ni vet ju att jag gillar inredning, fina saker och design. Allt behöver nödvändigtvis inte vara dyrt och dessutom inte enligt konsten alla regler. För ett tag sen var det någon som störde sig på att mitt hem såg ut precis som alla andra bloggares hem. Nej det håller jag inte med om! Men man tar efter varandra osv osv. Lite så funkar väl trender, man inspireras av andra, tidningar och andras hem. Jag har alltid haft en förkärlek till gamla möbler, det är något visst med det. Handgjorda snickerier med vackra detaljer. Jag är så mallig för mitt stora skåp i vardagsrummet, det som tillhörde min farmor och farfar. Det är gammalt men efter att jag lämnat in det till lackeraren så blev det som nytt fast det behöll sin åldriga charm ni kan titta på ett äldre inlägg hur det blev HÄR! 

Nästa vecka tisdag ska jag in till Linköping på möte och då förhoppningsvis kan jag hämta skåpet. På skåpet kommer jag bla att ha den här bubbliga lampan. Den bubbliga vasen från Svensk Tenn som Carina Seth Andersson formgivit har ju sedan några år onekligen blivit väldigt populär och numera finns det även vaser som är bubbliga för alla plånböcker vilket är bra tycker jag. Sedan dess har det även kommit små bubbliga ljuslyktor och lampor som blivit väldigt omtyckta.  Men det bubbliga uttrycket är inte nytt, och jösses nu låter jag väl lastgammal vilket jag inte är men jag minns själv, den stora orangea bubbliga taklampan som hängde i vardagsrummet i mitt föräldrahem. Gammalt blir som nytt, trender kommer och går.

mys9

Igår fick vi besök av Angelica, Rickard, Leia och Lowa. Trevligt som vanligt, barnen lekte och busade. Jag och Angelica passade på att jobba lite samtidigt.

mys1

mys5

mys3

mys4

Angelica och jag är VIP bloggare på Älskade Ungar den roliga barnmässan i Örebro som går av stapeln nästa helg. Vi pratade lite om den och vi ser så framemot att få åka dit igen. Jag kommer ju dessutom att ha lite mammasnack på scen och dessutom få prata med Linn från Unga Föräldrar. Bananer på stan kommer att vara på plats, hoppborg, legostation och en himla massa annat roligt. På fredag så får ni inte missa att Robin Bengtsson är på scen wiii det kommer bli grymt!  Så kan man ju fynda både det ena och det andra hos alla mässutställare också.

Håll utkik på mitt instagramkonto för där kommer jag att tävla ut fribiljetter till barnmässan, ni hittar mitt insta HÄR!

mys6

Micke åkte tidigt i förmiddags, han skulle åka på golftävling. Han var inte säker på hur många hål han skulle gå. Senare fick jag ett sms om att det var 18 hål, kanske inte vad han önskade efter en kväll med både vin och öl hahahaha. Det kan vara en bra återställare kan jag tycka 😉

Jag blev också sugen på att spela golf. Jag har väl mer roligt än vad jag är bra på det men lite bollkoll har jag faktiskt. Har alltid varit en sporttjej med kärlek för allt som rullar. Tävlingsmänniska rakt igenom, kämpar som ett djur och vägrar ge upp. Kan kallas envis också. Ni kommer förstå vad jag menar när jag lite längre fram berättar… 😉 (hjälp!!!) Att jag fixade extreme run förra helgen med mina förutsättningar slår mig fortfarande.

golf1

golf2

Bilder från i somras…

Nu ska jag samla ihop alla barnen och stoppa i dom lite kvällsmat sen får jag förhoppningsvis in alla i en dusch. Efter det  är det bums i säng för imorgon är det dags för skola och dagis igen.

Kram / Madeleine

 1. Stina skriver:

  De e synd att du alltid tittar ner på dina foton. Ser så deppigt ut. Upp med hakan tjejen så blir det ett helt annat intryck i dina bilder!

 2. Ase skriver:

  Detsamma gäller när de kan titta på vloggar utan vuxna vid sin sida, inte ensamna förrän de har koll på det onda och goda som nätet för med sig.

 3. Ase skriver:

  Barn kan börja vlogga när de har koll på allt gott och allt ont som kommer av det, innan är ingen bra idé. Låt henne göra egna filmer som ni i familjen tittar på, det är en kul grej.

 4. Hej! Barn är smarta och förstår att det här med pranks är på skoj. Ofta vi föräldrar som oroar oss lite för mkt tror jag. Sen finns det ju klart en del barn som lever under hemska hemförhållanden och kanske inte kan skilja på verklighet och skämt. Men i det stora hela så är det nog heeelt lugnt…

 5. Malin skriver:

  Wow vilken snygg lampa på byrån.
  Den vita. Får man fråga vad den heter och vart du har köpt den?
  Hälsningar Malin

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..