ANNONS
Integritet på Tailsweep

Paus, glögg och kakor!

/

Jag har tagit en välbehövlig paus. Av olika anledningar, mest för att jag inte mått bra. Nu mår jag bättre, känner mig starkare och saknar er.

Tack för att tips ang knölen. Man kan ju elda upp sig för lite men det här känns ändå jäkligt obehagligt, ”det händer aldrig mig” är snarare ”jaha nu är det min tur”. Tyvärr så är sjukdomar vanligare på något sätt, i alla fall uppfattar jag det så. Forskningen går framåt och man botar på ett annat sätt men samtidigt så hör man fler och fler som drabbas av olika skit! Det kommer att göras en ordentlig utredning, förhoppningsvis prioriterar dem.

Jag brukar vara ganska positiv, och jag är positiv men ibland så får även jag svackor. På något sätt reser man sig upp, kanske måste man falla några gånger först bara. Familjen, barnen är det viktigaste i livet det har varit skönt att bara fokusera på dem.

Har tänkt på en vän väldigt mycket de senaste dagarna också, hon har gått igenom det värsta tänkbara en mamma kan. Hemskt! Mycket känslor på en och samma gång, men skönt när man kan stötta varandra i tuffa stunder. Vänner ska man vara rädd om, det har jag lärt mig. En del finns här oavsett och alltid ♥

Feberfri sedan i lördags, det är ju härligt! Jag och min envishet bestämde att Ikea skulle bli den dagens mission. Vad tänkte jag med? Nåja det blev så, kan inte stänga in mig för all evighet och saker kan inte förbli ogjorda. Nu är Adams säng kirrad och andra saker som behövdes (och inte behövdes hehe). Ja jag ångrade mig några gånger när vi väl var där och även om jag stupade innanför dörren efteråt så var det klart värt det nu när allt är klart.Något som förundrade mig var folks beteende, och all denna hets och stress.

Jag skulle kunna sitta och iaktta allt runtomkring i flera timmar. Det är helt galet! Ikea kring jul är som Ullared vid löning hahaha. Ni vet när folk inte har mera vett i huvudet och går fram till en familj som äter och frågar är ni klara snart? För vi skulle vilja ha ert bord. Alltså vafasen!!!??? Kom igen nu, låt folk äta i lugn och ro. Nej där går väl gränsen väl ändå?! Men folk har inga spärrar, det har tappat sunt förnuft och är inte uppfostrade. Det var bättre förr. Eller? Ett äldre par, ja de var säkert 75 -80 + de stod länge och väntade på att få någonstans att sitta, mitt framför ögonen så kom det unga friska människor och satte sig ner där det blev ledigt. Det var väl trötta efter all shopping. Då kokade det i mig kan jag säga, jag funderade på att ställa till med en scen… Förfärligt och ledsamt!

Vi passade på att handla lite julklappar också, och jag en till mig själv. Vi har letat länge efter ett glöggset, tyvärr verkar det inte som att hemmen ska vara utrustade med vanliga traditionella glöggset. Tråkigt tycker jag. Jag kommer ihåg när mamma och pappa hällde upp glögg i glögggryta och lät stå framme i vardagsrummet och lukta gott. Med ett enkelt värmeljus höll det sig varmt och spred sin juldoft i flera timmar. Barndomsminnen ♥ Jag vill ge mina barn samma minnen. Dofter associerar man till minnen.Har frågat överallt om just en sådan gryta men utan framgång. Så hade vi ärenden inne i Linköping city och då passade vi på att springa in på Cervera. Till våran stora glädje så hittade vi en kanna! 349 spänn, som hittat! Dessutom fick vi 20% på hela köpet! (Och nej detta är inte något smygreklam som jag får betalt för!

Men däremot vill jag uppmärksamma personalen på Cervera i Linköping, vilka tjejer så proffsiga och rara! ) Jag ville inte ha samma muggar som grytan utan bryta av med något ljusare. Vad passade inte bättre än Rörstrands Swedish grace winter ♥

Blev ju så himla fint! Jag ska köpa till lite till, skulle vilja ha fat också. Man får köpa lite då och då. Så himla glad över att ni tipsade om Swedish grace 🙂 Många tyckte jag skulle spana in det när jag för ett tag sen frågade om porslin.

Gillade de andra också. Vi behöver ju fortfarande ha något nytt porslin, ska bara bestämma mig. Jösses vilken porslinsdjungel haha.

Innan jag tog min lilla bloggpaus (på några dagar, men känns som flera veckor) så lovade jag att återkomma med recept på våra nougatkakor. Världens enklaste och fruktansvärt goda.

Ilmruds Nougatkakor

9 dl havregryn

300 g smör/margarin

3 dl socker

2 tsk bakpulver

2 tsk sirap (eller en dutt som ”svärmor” säger hmf?)

250 g odense nougat (fast jag tar två nomnom)

Smält smöret och blanda under tiden havregryn, socker och bakpulver i en bunke. När smöret har svalnat en aning så blandar du ner även det och till sist så tillsätter man en ”dutt” sirap. Blanda ordentligt och smöra en långpanna. Fördela smeten jämt i långpannan och ställ den i ugnen på 175 grader tills den fått en fin gyllenbrun färg. När kakan fått en fin färg så är det dax att plocka fram nougaten, som förvarats i kylskåpet. Hyvla nougaten över den varma kakan så den smälter (hur mycket? efter smak!). Sen är det bara att ställa kakan kallt så nougaten stelnar. Skär sedan upp bitar efter tycke. Klart!

Hoppas det smakar ♥

Imorgon ska jag bjuda på ännu ett gudomligt julrecept/godisrecept som ni inte får missa. Nu ska vi äta, helgmiddag på en måndag. Det ni!

Kram / Madeleine

20
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00