ANNONS

Sund inställning, stark mammakropp och så lät lilla P!

/

Idag har vi varit på mödravården och tittat till lilla P ♥ Allt såg bra ut och hon växte som hon skulle enligt magkurvan. Hjärtljudet låg på 153. Det kändes lugnande och mysigt att få höra henne.

Jag fick svar på alla blodprov jag lämnade för några veckor sedan där man undersökte lite närmare om jag har benägenhet för propp. Tydligen så går man efter någon slags poängtabell vad jag förstod det som. Jag fick 2 poäng vilket betyder att jag kommer att behandlas med blodförtunnande direkt efter förlossningen och en vecka efter förlossningen, sprutor som jag kommer att få ta hemma själv. Har du haft några ytliga proppar någon gång? Eh… har du sett mitt vänstra ben det är helt blått. Det är ju det här jag sökt för så många gånger och berättat om så många gånger. När Tuvis föddes för 4 år sedan fick jag den första ytliga proppen i mitt vänstra ben, sedan har benet bara blivit fulare och fulare. Jag struntar väl i och för sig i hur det ser ut utseendemässigt, det finns mångt mycket värre saker man kan råka ut för än en ett fult ben.

Det viktiga är att det inte är farligt och att bebis mår bra. Har någon av er erfarenhet av den här poängtabellen?

Jag passade på att ta upp det här med sköldkörteln med barnmorskan också, berättade om knölen. Hon förstod inte riktigt vad hon skulle göra med det, alltså hon verkade inte ha någon större erfarenhet av att man under graviditeten kunde få problem med detta. Inte vanligt att få knölar sa hon, okej?! Jag som fattat att det faktiskt inte alls var ovanligt att få rubbningar och knölar som dessa under graviditet? Hon tog ett bloodprov, för att kolla något hormon? Hon skulle rådfråga läkaren om provet verkade lustigt. Tänker att jag kanske borde ligga på lite mer på vårdcentralen istället då kanske.

Hahaha jisses hela jag låter som en trasig, rostig gammal bil. Det är inte helt lätt det här med att vara preggo och samtidigt uppnå någon slags eufori.

Som jag längtar till att detta ska vara över nu så jag får hålla det lilla knytet i armarna och inse att det helt och hållet är värt allt det här hehe. Alla är inte skapta för att vara gravida, definitivt inte jag tydligen. Därför väljer jag att skaffa tio barn. Kan också kallas självdestruktivt 🙂 Åh vad jag älskar mina gullepluttar.

bebis300

bebis31

Dagens jag, tröja och MOU skor från ELSALEONIE Jacka PJS från COUNTRYDREAMS

Victor och jag har pratat om att vi ska lägga om kosten efter nyår. Inte för att vi äter jätteonyttigt nu, det är sämre med motionen. Jag försöker intala Vitor att man kan äta vad man vill bara man rör på sig, ja eller med någon form av måtta om ni förstår vad jag menar. Trycka en påse chips varje kväll och fritera pommes är väl ingen höjdare men man behöver inte välja bort alla godsaker om man faktiskt rör på sig och ser till att få daglig motion. Sen kan man ju ha olika mål med träningen, vill man ha en tryckapåstrandenkropp med grova armar  och magrutor så krävs en annan sorts karaktär. Det finns de som dagligen arbetar som PT, tränar och säger sig äta rätt som inte alls har den där kroppen man annars kanske skulle kunna förvänta sig att denne skulle ha. Allt handlar om vad man själv vill uppnå.

Jag tycker det ska bli roligt att få träna ihop med familjen, ihop med Victor. Om man uppmuntrar varandra så blir det mycket roligare. Det ska vara roligt och det får inte stiga en åt huvudet som det gjorde på mig under en tid för några år sedan. Herregud jag blev som ett benrangel och räknade kalorier, kolhydrater och proteiner i allt. Galet! Till en början så fick jag en kropp som jag bara kunde drömma om att få men sen blev det liksom onyttigt. Det är en svår balans.

Jag tränade med tvillingarna på höfterna, benböj, planka och allt jag bara kunde ha med barnen i. Jag gjorde det till en vardag att få ihop pusslandet för träningen fick jag inte missa en enda dag. Det går ju, men inte till vilket pris som helst. Jag lärde mig en läxa, och sedan dess tränar jag med sunt förnuft.

Rotade i arkivet och hittade några gamla bilder. På bilden där jag har på mig den prickiga blusen hade det gått för långt, det syns tydligt men tänk då tyckte jag inte alls att jag var vältränad och smal. Huvudet kan spela en ett spratt ibland.

Jag ska försöka reparera kroppen efter den här graviditeten, kunde jag få en fysik som nedan efter sju barn så kan jag det efter tio. Men med en sund inställning och tillsammans med familjen. Jag ska få en stark mammakropp!

da5

Unnande mig en ansiktsmask idag igen, jag är helt såld på dom! MayBeauty´s produkter gillar jag. Den här gången gjorde jag en annan mask än den svarta jag gjorde sist. Jag ska uppdatera er! Ska göra den imorgon igen tror jag, det var riktigt skönt och avkopplande och förutom det så luktade den underbart (dille på allt som luktar gott just nu!).

Kram / Madeleine ♥

28
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00