Ljuvliga fudgebollar och mina små bagare ♥

Reklam i samarbete med thefashionroom…

Har ni haft en fin fredag? Här har vi snörvlat, fast vi börjar bli bättre nu tackochlov. Jag skulle dock inte överleva utan mina dundermediciner just nu, krumilurpiller och en massa pussar 🙂 (hörde att kräksjukan börjat härja omkring, hoppas verkligen vi slipper den!)

Pratade med barnmorskan idag, de hade fått svar på hormonprovet de tog igår, ni vet det där ang min sköldkörtel. Kan det hetat TSH prov? Jag kommer inte ihåg, men det visade sig vara bra i alla fall och det gjorde mig glad. Därav hänvisade hon mig till vanliga vårdcentralen ang min knöl som sitter på sköldkörteln. Det är inget som läkarna på mödravårdcentralen kan gå vidare med. Ska ringa vårdcentralen på måndag, hoppas de prioriterar det och att någon kan ordna ett ultraljud så man kan titta på det närmare. Jag känner den ju och i vissa vinklar så syns den.

Jag skulle varit i skolan i Linköping idag, men eftersom jag inte är helt hundra ännu så känns det inte okej att åka dit och må dåligt och dessutom riskera att smitta ner de andra. Nu blir det bakläxa och ta igen några timmar, fasiken också. Jag hoppas jag mår bättre tills imorgon så jag kan vara med på viktig genomgång och inte missa mera. Min lärare är verkligen helt outstanding, hon uppdaterar mig hela tiden och undertiden så försöker jag hinna med teoretiskt.

Barnen ville baka idag efter skolan, deras favoritgodis fudgebollar. Superenkelt och ljuvligt goda. Perfekt att ställa fram på bordet nu till jul och nyår.

jul50

jul48

Charlie och EmmyLou plockade fram bakmaskinen. Den som tjejerna skulle fått i julklapp(!) haha 😀 Gjorde en riktig mammamiss kan man säga, gömde några av alla julklappar i tvättstugan för där går barnen aldrig in i princip. Tänkte att jag skulle slå in dom när barnen somnat häromkvällen men så glömde jag det och vips så kommer Tuvis ut glad i hågen med en ny leksak i högsta hugg. Tur att hon bara tog med sig bakmaskinen ut kan jag säga annars hade det inte blivit roligt på julafton. Nåja, de kunde väl få den redan nu då, de hade ju redan sett den så vad skulle jag göra? Dessutom så har barnen valt bort adventskalendrar i år och har istället valt att få en liten extra julklapp. Nu fick dom den 🙂

Barnen älskar att baka! Skulle kunna göra det varje dag om de fick. Det är blir en gemenskap och ett sätt att samarbeta tillsammans i köket. Nu kan de samtidigt också leka att de bakar. Barnen har önskat sig ett leksakskök och de kommer de få tillsammans i julklapp, den här bakmaskinen var tänkt till det. De kommer bli överlyckliga ♥

Bakmaskinen är utav trä och hållbar, gillar ordentliga leksaker som håller. Uppskattad av både de lite äldre barnen och de mindre. Häromdagen så delade jag med mig utav 15% rabatt hos www.thefashionroom.se om ni uppger koden: MADDE, där kan ni hitta den här söta bakmaskinen. Passa på att utnyttja rabatten, den är giltig tom söndag 23.59. Du hittar leksakerna HÄR! Perfekt att klicka hem på nätet om man inte hunnit shoppa allt till julafton.

jul40

jul41

jul42

Medan barnen bakade i vardagsrummet så bakade jag i köket. För att få den perfekta fudgen så måste man koka i exakt temperatur, blanda ingredienserna och sen låta det svalna i en form (förslagsvis ute). De tog en stund innan vi enades om vilken smak fudgen skulle få. Många olika viljor, men till slut valde vi romerska bågar. Min favoritchoklad!

jul46

jul45

jul49

Ilmruds ljuvliga fudgebollar!

3 dl grädde

3 dl socker

1 dl sirap

2 msk honung

50 g smör

150 g hackad favoritchoklad (mjölkchoklad eller som vi älskar – romerska bågar)

Koka socker, grädde och sirap till 120 grader i en kastrull. Viktigt att det är exakt 120 grader annars blir det inte fudge! När det är 120 grader rör man i smör och honung och låter det koka i ett par minuter till. Ta bort från plattan och rör ner 150 g finhackad choklad (valfri). Häll upp i en form med bakplåtspappaer som är ca 15*20 cm, det är enklast om man vill skära traditionella fyrkantiga fudgebitar. Annars kan man ta en lite större form och innan smeten stelnat ordentligt forma söta små bollar som vi brukar göra. Man kan också om man vill lägga lite mera tid på baket snurra in fudge i lite bakplåtspapper, det är charmigt och fint (se bild ovan). Om man vill så kan man också dekorera fudgebollarna med dekorationströssel.

Hoppas ni provar, ni kommer inte ångra er för dom är supergoda!

Nu ska jag lägga mig i sängen och läsa lite, tycker det är avkopplande och väldigt sövande. Gillar ni att läsa? Vad läser ni i så fall? Jag är periodare, läser massor mellan varven och ibland inget alls. Ta hand om er ♥

Kram / Madeleine

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..