Babyplus, får man inte filma på mödravården? Och prover!

I samarbete med babyplus.se

Idag har jag haft mitt lilla yrväder Charlie hemma. Han hade haft falsk krupphosta i skolan dagen innan och och inte ätit så mycket så därför fick han vara hemma med mig. Det var inga större fel Charlie, han har inte hostat en enda gång och aptiten har det inte varit något fel på heller.

Han åt lite yoghurt när han vaknade, sen tjurade han en stund för han ville ha glass men mamma jag är ju sjuk då får man äta glass!? Jaha ja det får man säger du… Nåja det var ju trots allt fredag så vi båda kalasade på cheesecake 🙂

Charlie blev glad och trodde han skulle få en mysdag hemma med mamma i soffan, men när det hela utbyttes mot ett litet fredagsstäd så var inte lyckan långvarig hehehe. Ibland ångrar man att man är hemma med mamma. Hade nog varit skönare att vara i skolan kanske.

Nej det var inte tråkigt att hjälpa mamma, det gick nog ganska bra och inga men fick han heller 😉

Klämmer och känner på barnvagnen ibland. Tänk att vi snart kommer att kunna gå på promenader med bebis i den ♥ Känns lite galet att det har gått så fort. Köpt på mig lite olika bebisblöjor, både Libero och Pampers. Glömmer alltid bort vilka jag gillar bäst när de är så små. Vilka har ni gillat bäst till era bebisar?

Apropå Bugaboo, jag vill ännu en gång tipsa om att ni som går i tankarna att köpa barnvagn borde kolla in Babyplus. Man sparar flera tusenlappar (tror vi sparade ca 5000kr!) på att köpa vagn därifrån dessutom så får man den smidigt hemlevererad till dörren. Många i Sverige väljer att köpa vagn från Holland bara därför, mycket bättre pris och bra leverans! Lite synd bara att priserna inte står direkt på hemsidan men det är ju inte svårare än att man kan mejla eller hur!

Bebisblöjor ♥

Charlie fick följa med till barnmorskan idag, en stolt kille som precis fått lyssna på lillasysters hjärta. Jag hade tänkt att filma men enligt barnmorskan så fick jag inte det pga landstingets regler. Man får alltså inte ens filma när man lyssnar på hjärtljuden. Varför undrar jag? Jag förstår såklart om man vill lyssna först så att låter okej eller om personal inom landstingen inte vill vara med på film men när det gäller en själv så borde det väl inte spela någon roll tänker jag? Någon som vet varför? Jag som hade tänk filma förlossningen (för eget bruk) och kanske även fota, kommer jag inte få göra det nu pga av dessa regler?  Tråkigt i så fall. Fick säkert inte ta dessa bilder nedan heller då?

Mina blodvärden var inte alls bra. Barnmorskan började prata om dropp, järndropp. Nej tack, det ska tydligen inte alls vara några supertrevliga biverkningar på det enligt henne. Jag frågade om dom specifikt men hon ville inte prata om det, eller hon ville inte berätta det? Vilka är biverkningarna?

På måndag ska jag upp igen, ta fasteprover. De ska kolla mina levervärden för att jag får klåda på hela kroppen. INTE roligt men också något som jag tyvärr brukar få problem de sista veckorna. Jag kliar sönder mig. Det här med att vara preggo ”dont do this at home kids” hehe, vilket jäkla bestyr. Tur att det är värt det tusen gånger om, eller ja uppenbart tio gånger, eller rättare sagt nio gånger i alla fall. Jag hade dessutom stannat av på vågen, tror tom att jag gått ner ett kilo eller två, det gör ju inget det finns lite att ta av men vi bestämde att vi skulle ha extra koll tillväxtkurvan för magen. Den hade växt 3 cm sen sist, inte så mycket men ändå inom min godkända kurva.

Fredagkvällen bestod av tillbaka till framtiden, barnen tyckte filmen var rolig. Dessutom har vi spelat spel och hängt i soffan med chips och choklad.

Nu är jag slut som artist, hoppas barnen sover länge i morgon för jag vill ha sovmorgon! Hoppas ni får det också 🙂

Kram / Madeleine

 1. Hej Madde! Läser ofta men har aldrig kommenterat, om du bara ska ta leverprover behöver du inte vara fastande. Jag fick järndropp i somras fick Inga som helst biverkningar men vet inte om det blir annorlunda när man är gravid. Tack för en bra blogg! Lycka till med ”tian”.

  1. Leverprover för att möta gallsyror för hepatos skall alltid tas fastande (precis som Madeleine skriver), annars kan de vara falskt höga.

   Så har jag lärt mig, efter fyra graviditeter med klåda, varav två med hepatos.

  2. Jo jag ska vara fastande för just dessa leverprover annars kan provsvaren vara missvisande.

   Åh vad skönt att höra att du mådde bra av droppet! Tack för att du kikar in här, det glädjer mig <3 KRAM

 2. Vid mina tre graviditeter så har jag alltid fått höra ”att bebisen tar alltid vad den behöver av dig o din kropp”,så om du inte gått upp i vikt från en gång till en annan borde inte betyda nåt negativt..

 3. Hej Madde!

  Jag har under flera års tid fått järn via dropp pga av en kronisk tarmsjukdom som jag har och för mig har det varit suveränt! Det går fort, inga biverkningar och känner jag mig alltid mycket piggare redan dagen efter! Lycka till med sista biten av graviditeten och fortsätt skriv så som du gör på din blogg! Läser den varje dag!! Kram Jessica

 4. Hej Madde!

  Jag har under flera års tid fått järn via dropp pga av en kronisk tarmsjukdom som jag har och för mig har det varit suveränt! Det går fort, inga biverkningar och känner jag mig alltid mycket piggare redan dagen efter! Lycka till med sista biten av graviditeten och fortsätt skriv så som du gör på din blogg, det är så roligt attfå följa eran vardag! Läser bloggen varje dag!! Kram Jessica

 5. Vi har samma regler i mitt landsting där jag jobbar. Man har sagt stopp pga sociala medier och att personal har hängts ut i dem. Och för att medpatienter med tex skyddad identitet har lagts ut utan deras vetskap och det har orsakats problem för dem. Och för att andra filmats/fotats och hånats. Du anar inte vad patienter har filmat/tagit kort på!!! Och de har spelat in samtal… Därför har man sagt stopp till allt sånt. Har själv sett en patient smygfilmat en annan medpatient på sal… Men man kan självklart fråga om man får ta kort vid förlossning på bebis och mamma/pappa.

 6. Hej. Jag har haft blodbrist/järnbrist till och från i hela mitt liv. Och i våras fick jag järndropp för försts gången. Och det var det bästa för mig,inga biverkningar alls!! Tabletter gör bara att magen krånglar. Så jag rekomenderar järndropp om man slipper betala dosen själv dvs.För när jag fick det i våras så var jag inlagd på sös och det ingick i vårdkostnaderna då. Men nu när jag behövde en dos till så var jag tvungen att betala den själv ,runt 1500kr..
  Kram Alexandra

 7. Hej!
  Varför byter du inte barnmorska? Du verkar ju inte riktigt nöjd med varken hen eller hens ovilja att svara på frågor. Byt så det känns okej och givande att gå dit! Kram

 8. Varför tacka nej till järndropp när du mått dåligt så länge??
  Du skriver ofta om hur trött du är och hur dåliga värden du har, men tackar nej när du erbjuds hjälp?
  Jag har fått järndropp flera ggr och det var suveränt.

  Ang foto/filmförbud går det nog att höra sig för om ev undantag vid en förlossning.

 9. Hej Madde!
  Jag tror att anledningen till att du inte får järndropp är graviditeten. Jag får det själv då och då, utan biverkningar, men under graviditeterna åt jag järntabletter. Alldeles efter döttrarna var födda fick jag järnfusion. Det kanske du också kan få för att bli piggare?
  Du skrev ett inlägg för länge sedan om att spara bebisars stamceller som en livförsäkring vid eventuell cancer. Du var väldigt positiv då, är det ngt ni ska göra med lilla P?

 10. Vi använder bara libero touch, älskar dom. Mjuka och täta, Pampers tycker jag luktar så illa när dom blir våta.
  Jag filmade när jag var hos mvc, fast bara när vi lyssna på hjärtat och då hade jag kameran mot magen. Så man ser ju inget men hör gör man.

 11. Tycker du ska byta barnmorska. Varför fortsätta gå till någon som det inte känns bra med. Det ska ju inte kännas jobbigt varje gång att gå dit.

 12. Tycker du ska satsa på järndroppet, du kommer må mycket Bättre efteråt och du slipper biverkningarna som tabletterna har.

  Det här med att köpa ny vagn till varje barn har jag aldrig fattat. Det går väl lika bra att ha samma varje gång och använda pengarna till nåt roligare , som en resa med familjen, eller en utflykt med barnen el liknande? Jag har endast två barn, lånade vagn till första och köpte en begagnad , superfin vagn för en tusenlapp till andra. den kunde jag sedan sälja för nästan samma summa ett par år senare.

  Jag använde libero till mina barn, första barnet, min dotter, tålde inte Pampers , hon fick enorma utslag av dem och då blev det mest naturligt att använda samma till sonen sedan, fast han var inte ett dugg känslig.

 13. Vi fick filma hjärtljud efter Bm kollat. Det var för att våra två barn hemma skulle få höra. Vi gick privat men lanstingsanslutet. Vi känner vår Bm väl efter tre graviditeter och hon vet att vi aldrig skulle sprida materialet vidare

 14. Fotoförbud på landsting är nog helt generellt, dels för att känslig, sekretessklassad information inte ska läcka ut, dels för att patienter, personal och besökare inte ska fotas och råka hamna ute i cyberrymden. Det är alltså lättare att ha ett generellt förbud än att tillåta vissa foton. När jag jobbade inom landstinget fick jag inte ens fota på mitt eget arbetsrum, även om jag inte visade känslig information. Lycka till med bebisen! 🙂

  1. Ja jag fattar ju principen varför det finns! Jag har en före detta vän som jobbade på lasarettet i Motala som satt och filma sin kollega i deras fikarum som han sedan skämtade om och gjorde sig rolig på när han var på fest osv. HELT SJUKT! Jag berättade detta för den här kollegan till honom, men han förnekande SÅKLART! Och jag hade inte bevis mer än att jag hört det… Så där stod ord mot ord!

   Men jag tänker om man vill ta en bild på sig själv så ska väl inte det vara några problem tänker jag… Fast iofs det kanske är svårt att sätta en gräns då? Antingen eller liksom.

   Tack så mycket <3 🙂

 15. Hej! Tänkte bara berätta att jag fick järndropp vid min senaste graviditet och jag fick inga biverkningar alls. Det var hur bra somhelst, smakade lite lakrits i munnen bara.. Nu fem år senare har jag fortfarande bra järnvärden

 16. Alltså denna klådan …..!!!!!! Jag hade det med alla mina tre graviditeter! Och den kom nästan extakt på dagen i v 34/35. Sen kliade jag mig konstant, jag blev tokig! Badade hela nätterna typ…och sov knappt nåt :(…

 17. Järndropp ska inte ge några speciella biverkningar
  Jag har fått det massor med gånger
  Nuförtiden går det ganska snabbt också
  Man KAN bli lite frusen en kort stund och det kan smaka lite järn
  Men fördelarna överväger nackdelarna
  Jag vet ju inte hur andra reagerar men med tabletter mår jag illa så de funkar inte
  Jag fick både järn och b12 även när jag var gravid
  Man slapp känslan av att liksom ”gå i deg” och man blev bra mycket piggare
  Du har ju klagat på trötthet tidigare så nog tycker jag du ska ta det
  Lycka till !

 18. Det där med hur man reagerar på järndropp är väldigt olika, vissa reagerar inte alls medan andra får väldiga allergiska reaktioner. För inom sjukvården är det väl känt att just järndropp ger lätt allergiska reaktioner, därför är det inget man rekommenderar i första hand. Har själv fått järndropp både som gravid och ”ogravid”. Lycka till med tian M, du verkar så rar! 🙂

 19. Vi körde Libro den första storleken men sen läckte de igenom hela tiden och har kört Pampers sen dess (dottern är två). Upplevde att Libro var mindre vilket passade perfekt första tiden.

 20. Får också järndropp då och då och de enda biverkningarna jag fått är att jag känner mig lite ”sjuk” första – andra dagen. Dock är det helt klart värt det då det sedan vänder.

 21. Jag har fått järndropp under 2 av mina 3 graviditeter. Inga som helst biverkningar. Skulle råda dig att ta det om barnmorskan rekommenderar det. ☺️

  1. Tack Therese! Jag blev verkligen avskräckt efter att barnmorskan sa att det var väldigt jobbiga biverkningar (som inte ens ville gå in på!?) Känner mig mycket mera positiv till det nu, tack igen!

 22. Jag drack Blutsaft, eller hur det nu stavas…Blev kanonvärden….Jag vet bara att filma en förlossning får man inte göraa ifall något skulle hända….och sånt vill man nog inte ha på film.. men fota får man ju göra.. Lycka till nu..Kram

  1. Ferrnol, hm måste kolla upp om jag ätit dom…? Känner igen det på något sätt, annars kanske jag kan prova dom också… Tack för tips!

 23. Vi fick filma hjärtljuden för den BM vi hade så länge hon lyssnat så att det låtit okej först och så länge hon slapp vara med på filmen. Även förlossningen fick vi filma/fota på så länge det var privat bruk. Ville vi lägga ut film/foto på sociala medier var vi tvungna att ha alla inblandades godkännande innan något publicerades. Den bästa bilden från förlossningen är på mig, sambon, bebis och förlossningsteamet som förlöste vårt första barn. Kommer alltid vara speciellt!

  Vi hade Pampers först men kändes plastigt och luktade mycket bajs/kiss. Dottern fick även rodnader runt blöjkanten. Bytte efter några dagar till libero Touch och det är det bästa vi gjort. Luktar inget, är mjuka och sköna och dessutom skonsamma mot babyhuden!

 24. Jag skulle rekommendera blutsaft. Det har både järn och c-vitamin som behövs för att ta upp järn.
  Värdena stiger också snabbt. Det tar ju trots allt ett tag för dom blodbildande cellerna att bildas. Blutsaft, helt ofarligt.

  Jag har så svårt att ta dessa ” i min värld” idioter som spelar in och lägger ut sjuka människor på facebook och liknande. Vad gör dom på sjukan själva kan man tänka. Synd att dom inte får skaka galler. Skulle dom kanske behöva dom idioterna. Riktiga idioter. Förmodligen någon störning man inte kan bota eller lindra.

  1. Finns ju sådana som filmar olyckor och sådant också. Totalt fotoförbud på vårat sjukhus med, måste ha tillstånd från sjukhuschefen om man ska ta en bild. Tycker det är bra, man ska känna sig trygg med att inte hamna på nätet när man är dålig.

 25. Jag fick järn under graviditet. Värdet var så lågt men jag mådde illa och kräktes alltid någon timme efter jag tog järntabletter. Under de två senaste graviditeterna så har jag ”inte tålt” järntabletter. Blivit jätteyr mått illa och spytt efter intag. Märkligt!

  De försökte därför få i mig blutsaft för de ville inte gärna ge injektion med tanke på biverkningarna men jag pallade inte saften. Köjdes bara av att se flaskan efter 3:e försöket.

  Fick till slut injektion 2ggr. Köpte själv på VC, och fick sedan boka tid för ”droppet”. Jag var så rädd och orolig över kroppens reaktion. De frågade mig hur jag mådde men jag märkte inget. Fick ligga ganska länge. Lite obehag/kyla just där nålen satt men varken pigg, febrig eller illamående efterråt. Märkte ingen skillnad alls (men värdet steg iaf). Till mig sa de att man kan få en allergisk reaktion och det är därför de inte i första hand vill ge injektion. Särskillt inte till gravida. Fast det är ju ofta dem som behöver denna järnpåfyllning.

  Efter graviditeterna har jag kunnat ta järntabletterna utan problem.

  1. Åh jag känner verkligen igen mig sååå mycket 🙁 Jag kräks också!

   Men vad glad jag blir av att du ändå haft en positiv upplevelse ang droppet! Min barnmorska förtydligade verkligen att det inte alls var roligt att få det där jäkla droppet!

 26. Jobbar själv inom landstinget och det råder generellt foto-förbud både för patienter och personal inom väggarna, och absolut förbud att publicera bilder som du gjort här ovan.
  Undrar också hur du tänker kring stamcellsbasen som du talade så väl om i ett inlägg??

  1. Jag förstår absolut varför det finns ett förbud, men om man vill ta en bild på sig själv eller sitt barn så kan jag tycka att undantag bör finnas.

   Det är delade meningar ang stamceller här hemma, men vi kommer ta ett gemensamt beslut!

 27. Där hittade Anna något att anmärka på ! Nu blev hon glad ! Ja du Madde alltid glädjer du någon haha. Hoppas blodet blir bättre och att du mår bra. Läser din blogg varje dag och tycker du är toppen. Ang bilderna från Landstinget så är det inget att tjafsa om. Tv har visat värre isåfall. Hejsan !!

 28. Tror det är väldigt olika från landsting till landsting, nu sist när vi väntade tvillingarna så filmade min sambo hela ultraljudet, 45 minuter… det var i Jämtlands län. Sen kan man ju förstå att personalen inte kanske vill vara med men det respekterar man ju givetvis.
  Vad hade du för hb? Mitt låg i veckan på 94, vilket är dåligt men det är liksom ingen som tar tag i det.. funderar på om jag skulle behöva få dropp eller om det räcker med järntabletter?

  1. Oj 94 är inte alls bra! Har man ett HB under 110 så anses det att man har järnbrist, sen tittar man altid på hur järndepåerna ser ut också. Tycker absolut att du ska kolla upp det!

   Vi har aldrig fått filma något av ultraljuden, lite tråkigt! Däremot har vi gjort 3D och 4D ultraljud som vi betalat för och då har vi fått en skiva med hela ultraljudet på.

  1. Vet inte om det finns något värre! Jag har antagligen ett av världens bästa tålamod men när det kommer till tafsande män och kvinnor på krogen då blir jag upprörd och förbannad!

 29. Hej Madde. Jag har tre barn. O på den tiden jag fick barn, alltså på 80 & 90-talet.. Då var det Blutsaft som gällde. Men vad jag har förstått, så är det delade meningar om detta.. Jag gillar Blutsaft, så för mig var det inga problem att dricka detta, o inte senare heller när jag känt behov av det, vid mens tex.. Mina barn var oxå så fina i hyn av det. Delade meningar även i om det är ofarligt eller inte.. Men jag tror nog att det är bättre med något som är naturligt än framställt på konstgjord väg osv..Sen en fråga om barnvagn.. Varför använder du inte begagnat till dina barn..? Med tanke på miljön bla..O återvinningstänk.. Lycka till med bäbis kramiz

  1. Ja blutsaft var det som gällde på 90-talet när jag fick min stora pojke. Tyvärr så funkar inte det på mig, inte heller tabletter som gör mig superdålig 🙁 Jag hoppas så att det inte blir ännu värre nu och att tiden går snabbt!

   Jag använder mina bättre begagnade vagnar också, dock så gjorde jag mig av med mig donkey efter EmmyLou eftersom jag inte alls planerade en liten till. Den vagnen är perfekt om man har två som behöver åka vagn eftersom man kan göra om den till enkelvagn också. Annars så tänker jag mycket på återvinning när det gäller barnen.

   Tack! Kram <3

   1. Hej ja vi får hoppas du får i dig järn på något vis.. Låter bra att du har återbruks/återvinningstänk..:) Du har ju många järn i elden oxå så då behöver du ju järn..;) Ha det gott med alla två o fyrbeningar.. kramiz

 30. Jag gillar libero first touch. Inget fan av pampers alls.
  jag fick inga som helst biverkningar av järninjektion med dropp som jag fick i somras. Bara ett lysande järnvärde.
  Man får sitta kvar en stund efter bara för observation. Förstår att du längtar efter bebis nu. Fick våran ”trea” på Lucia. En liten Colin (inspirerad av dig)

  1. Hej Malin,

   Vada härligt att höra att du inte heller fått några biverkningar, känns mycket tryggare och bättre att höra alla positiva upplevelser.

   Åh vad roligt! Stort GRATTIS till en liten Colin <3

 31. Mixa bär och pumpakärnor, drick det på morgonen utan mjölkprodukter och inte i samband med koffein.
  Finns massor med järn i pumpakärnor, mycket mer än alla andra livsmedel.
  Höjde mitt värde supermycket på bara ett par veckor när jag drack det varje morgon och åt järntabletter också.

 32. Jag använder bara pampers tycker libero blöjor är så tjocka och klumpiga för en liten bebis… men smaken är som baken delad ☺. Järninjektioner har jag fått under graviditet 3 ggr i veckan det gör en mycket piggare däremot blir man väldigt yr och svimfärdig efter så jag fick ligga och vila en stund innan jag kunde åka hem. Men det är nog olika från person hur man reagerar. Tänkte tipsa dig läste innan att du är som mig och gärna ha bebisen hos dig red castle e toppen att ha i sängen och den är underbar för bebisen och ligga i se så bekvämt ut visst den kostar en hel del men ha vatt värd varenda krona. Men jag fattar int vart tiden tagit vägen min lilla plutt är redan 5 månader varför ska tiden gå så fort ? Tycker allt tiden kan stanna upp lite…. Vill så gärna också ha fler men kroppen har sagt ifrån .

 33. Hmmm vet inte om jag törs säga ngt om järndropp..alla verkar ju bara ha positiva erfarenheter….
  Men jag mådde verkligen skit på dom… Blodtrycksfall mådde illa spydde yr stressad bebis …. Kröp hem .. sov i två dygn..ungefär som värsta influensan… Efter tredje påsen/ggn frågade jag sköterskan när man skulle börja känna av ngn effekt ..men det borde du redan ha gjort tyckte hon…nopp jag mår bara dåligt/sämre….
  Blodvärdet höjdes ifr 84 till 95… Alltså knappt ngn effekt på mig…
  Har vägrat att ta injektionerna dom andra graviditeterna ..vilket inte har varit så poppis.. men för mig Funkade dom inte..det var inte värt att må så dåligt för att höja blodvärden så lite..
  Har du kollat b12 brist?
  Magnesium?
  Och inte meningen och skrämmas..
  Förresten , du kan väl pröva en påse och se hur du & din kropp reagerar..?! Mår du dåligt hoppa dom andra påsarna ,mår du bra .. Go for it!!
  Ha det gott
  PS jag är älskat min donkey ..servat mig väl

 34. Hej. Får man fråga vad ditt blodvärde ligger på? Är oxå gravid men bara i v 19 änsålänge. Ligger på 104 å äter järntabletter, men måste på extra kontroll utöver vanliga barnmorsketiderna å kolla så att de gått upp. Annars vet jag inte va de tänkt göra. Känner mig väldigt trött och har svimmat vid ett par tillfällen.
  Tack för fin blogg

  1. Hej Malin,

   Mitt värde idag låg på 101 så det har sjunkit sedan i fredags. Det viktiga är att hålla koll på att det inte sjunker mera, håller det sig i schack när du äter tabletter så är det nog ingen fara. Vet inte om du lämnat blodprov för att kolla hur dina järndepåer ser ut? Fråga om det, för om depåerna är bra så behöver man inte vara lika ”orolig”.

   Jag har också svimmat och är supertrött 🙁 Nu har jag en guide på vilken mat jag ska tänka på att äta som är järnrik, det finns nog att googla på så det är ett tips också!

   Lycka till <3 Och roligt att du gillar bloggen!

 35. Även jag fick järndropp under min graviditet. Kunde ej ta järntabletter pga en massa vidriga biverkningar.
  Fick droppet utan problem, inga biverkningar eller obehag. Dagen efter kände jag skillnad.
  Så tveka inte om det erbjuds.
  Lycka till!

 36. Jag rekommenderar verkligen att du tar järn via dropp om det erbjuds!

  Jag har normalt sett väldigt lågt hb (110) men under min senaste graviditet så gick det ner till 70 redan i vecka 20. Jag fick då venofer via dropp 3 gånger/vecka fram tills veckan innan förlossning och tack vare det kom mitt hb upp till 120 plus att man även fyllde på kroppens järndepåer. Inga biverkningar alls upplevde jag vilket jag gjort med tabletter.
  Som med alla mediciner så finns det ju biverkningar som man kan få, men det innebär ju inte att man faktiskt får dem. Med tanke på att de allra flesta här i kommentarerna bara har haft positiva upplevelser med järndropp så tycker jag att du ska prova.

 37. Jobbar själv på förlossningen och får ofta arga och upprörda föräldrar som mottsätter sig fotoförbudet. Lika enkelt som det inte är lagligt att gå in på skatteverket och börja filma när de fixar med DINA papper… Filmar du när du och din man är själva i rummet varsegod men visa respekt och hänsyn till de som arbetar med att ge er den bästa vården genom att fråga först och respektera att de säger nej. Inse att barnmorskor jobbar i sekunden, dvs att vad som helst kan hända och då bli filmad samtidigt och inte kunna stå med i klippning och redigering av just filmen innan den hamnar ute på nätet eller man sitter hemma och smutskastar denne framför de som tittar med utan rätten att försvara sig. Bara att läsa olika förlossningsberättelser får en att tänka en extra gång när man blir frågat om filming. När man som novis föder så har man inte samma uppfattning som vårdpersonalen och där kan allt skära sig och bli extremt jobbigt. Finns personal som upplever extrem ångest efter filmer odylikt där patienten missuppfattat och snabbt lagt upp. Vill du filma och fotografera gör det. Men tänk på sekretessen. Om du visste hur mycket hot och våld vi faktiskt går igenom så skulle inte detta vara en svår fråga men klart man ska ta bilder och minnas men glöm inte att vi också är människor

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..