Det är inte konstigt om folk har förutfattade meningar om storfamiljer!

Mina små älskade sjuklingar ♥ Det går en vecka eller två så kommer det något nytt smittsamt. De har legat hela dagen i sängen och tittat på tecknat, zootropolis går varmt, EmmyLous favoritfilm. Mamma jag ska bli polis när jag blir stor även om jag är liten! Ja det är klart du ska 🙂

Jag har serverat med saftsoppa, gröt och annat som jag fått i dom. Jag hoppas jag slipper att ännu en gång få något, jag är så mottaglig just nu. Micke kanske får vabba imorgon?

Jag har försökt jobba mellan avbrotten, hann prata med Mirka en stund. Hällde upp kaffe tre gånger men glömde dricka det. Inte alltid man får ihop dagarna så som man vill.

Gjorde några yogaövningar, tur ingen såg mig hahahaha!!! Väldigt graciöst och smidigt såklart, ni trodde väl inget annat? Det enda plusset just nu skulle väl vara att jag är överrörlig. annars så pustade jag och frustade jag mest. Försökte se sådär vacker och fridfull ut som de gör i tidningarna men nja jag vet i sjutton, såg nog mest ut som en olycka eller ett försök till misslyckad stretching. Men jag kanske bjöd granne på ett gott skratt om de såg mig 🙂

Såg att de Aftonbladet publicerat en artikel ”Familjen Annorlunda vad hände sen?” Reportern ringde mig också, jag skulle ringt upp men det kom saker emellan. Lite glad för det nu för det kändes inte som en helt positiv upplevelse om man ska läsa utifrån artikeln. ”Ångrar sig, skulle aldrig varit med i tv” ”Sjukskriven för depressioner” ”Den enda planen är att ha fler barn” Alltså det sista… Förlåt men det är inte konstigt om folk har förutfattade meningar om storfamiljer! Va, va, va!? Hur kan man ens tänka så, säga så? Med barn kommer ett ansvar, och de är inte små och söta hela tiden. De växer och blir stora och kräver allt mer än vad man tror.  Ett barn är en gåva! Jag reagerade när jag såg framsidan av artikeln, och under dagen har jag fått flera meddelande och mejl där folk har undrat. Tyvärr måste man måste vara med i plus för att läsa allt, men nej så illa har det inte varit att vara med i Familjen Annorlunda! Och jag tycker rubrikerna var tråkiga och lite orättvist vinklat.

Nu ska jag greja med kvällsmat, men jag tittar in senare med en döläcker sak! Missa inte ♥

Kram / Madeleine

   1. Jag reagerar på att du tycker det är så konstigt att en av mammorna säger att planen är att skaffa fler barn. Hon har ”bara” 8 och du snart 10 st.
    Hon vill ha fler och det är planen framöver.
    Varför är det så hemskt?
    Bättre om hon sagt att hon ska utbilda sig el skaffa ett annat arbete eller förverkliga sig själv, som verkar vara poppis.
    Varför är den planen så fel?

    1. Ja visst är det konstigt! Men jag har aldrig planerat att jag ska ”skaffa” tio barn. Eller jag har aldrig drömt om elva barn heller… Dömer ingen för det men för mig är barn en gåva inget man bara bestämmer sig för att skaffa ”jag ska minsann HA tio ungar”. Klart det är bra att ha en plan, och vill man ha elva eller tio barn och det är planen så kör på!

     Men att en reporter citerar orden ”Den enda planen är att ha fler barn”… nja jag är ledsen men JAG tycker det låter jäkligt illa. De som planerar nästa barn redan innan bullen som redan är i ugnen fått jäsa färdigt är för mig också väldigt konstigt! Kan man inte bara vara glad för det man har i magen och för det som komma skall. Det känns som varje barn blir en siffra istället för en individ. Och nu pratar inte jag specifikt om någon person så ta detta generellt nu! Inget näthar och inget elakt! (Bäst att jag förtydligar det!)

     Sen vad du menar med att jag skulle förverkliga mig själv? Hehe jag fattar inte riktigt vart du vill komma med det!? Det är väl superbra om man kan göra det med!

     Jag kommer aldrig bara identifiera mig som enbart en MAMMA! Livet springer ikapp och sen sitter man där ensam när kidsen är utflugna ur huset… Och en utbildning är väl aldrig fel?

     Vart vill du komma?

 1. Sen vet väl du, liksom fler andra, att saker och tings vrids till. Inte sant?
  Allt man säger kommer inte med, en del förstoras och annat förminskas.
  Något du liksom borde vara ganska erfaren kring… känner jag iaf?

  1. Jo jag vet precis hur media funkar Just därför jag tycker det är så illa att vinkla Familjen Annorlunda med sådana korkade uttryck. Jag hade blivit asförbannad om något jag inte sagt kom ut så!

   Anledning till att vi varit med i FA är bland annat att just slå hål på sådana förutfattade meningar!

   1. Fast uttrycket hennes enda plan är att skaffa fler barn behöver väl inte vara påhittat? Gissar det kan va hon som vill ha 11 barn? Hon har 8 nu och har som mål att ha 11.. 3 st till… hon har ju själv sagt det i programmet att hon vill ha 11 st.

    Är något av rubrikerna om din familj, vet du det?

    Är ni nöjda med epoq köket eller har ni märkt något negativt med det?

    1. Nej ingen av rubriker är om min familj! Jag återkopplade inte till reporten så han har inte skriver något om oss.

     Vi är verkligen supernöjda med epoq! Det enda som jag kan säga som varit och är negativt är lutningen på vår diskho :-/ Vattnet har svårt att rinna ner, ligger alltid lite kvar som man får torka. Men jag har för mig att det nya är omgjorda annars är ett tips att vara noga med det när bi väljer ut diskho 🙂

  1. Ja det vinklar, så är det! Allt handlar om rubriker och flest lästa artiklar. men sen får man själv också tänka sig för vad man säger. För som sagt det är ingen nyhet hur det kan vinklas ibland.

 2. Jag tänker att det är mer ansvarsfullt att faktiskt planera för, och skaffa X antal barn än att ligga utan skydd och bli gravida oplanerat.
  Speciellt om relationen inte är bra…

  1. Ja det tycker jag också! För visst är det oansvarigt att välja att behålla ett barn som blivit till trots skydd!

   Och nää ännu värre att behålla ett barn när en relation inte är bra! För ALLA relationer är ju bra

   Syfta du på något speciellt KARIN?

   1. Det finns ju åtskilliga exempel på par som skaffar fler barn bara för att försöka rädda förhållanden som håller på att gå åt skogen.
    Det verkar som att du tog åt dig?
    Du behöver ju inte stå till svars inför mig men efter ditt utspel i somras tycker jag nog att det var ett märkligt beslut av er att utöka familjen.
    Gillar din taktik MADELEINE, varje gång du svarar på en kommentar du inte gillar så caps lockar du personens namn eller om någon kommenterar anonymt så svarar du med namn som du antagligen fått från mailadressen.
    Är det ett försök till härskarteknik månne?

    1. Oj Karin, jag tror bestämt att du trampade MADELEINE på en öm tå där 😀 Vet ni. Enligt en väldigt säker källa så har inte alls familjen Ilmrud blivit tillfrågade angående detta reportage på Aftonbladet. Så gissa att popcornskålen inte var jättestor när man såg reportaget och sen höll utkik på ”fru” MADELEINEs blogg.
     Förresten, ditt nya ställe. Det finns inga såna ställen i Motala. Har du legat med någon (igen) för att få det du vill ha?????

     1. ”Sofie S” tack för din kommentar, väntade just på att du skulle kommentera något. Det brukar gå en liten stund mellan dina sjuka påhopp. Men ju mera du sprider din skit ju mer material ger du polisen.

      Du är anmäld och jag ser framemot att få se vem du är bakom skärmen.

 3. Håller med dig! Verkar som att målet är 11 barn såg fort som möjligt! Hinner ju inte njuta av bebisen innan nästa är på G! ser inget fel i att vilja ha ett visst antal barn men här känns det som att det är antalet som är viktigast, helst spå en gång och nu!

 4. Håller med om att det låter lite konstigt att bara bestämma att man ska ha x antal barn. T ex åtta då….oavsett hur livet ser ut ska man ha ÅTTA. Om man får barn med handikapp eller diagnoser som kräver mycket, om man bor i en tvåa, om man har kass ekonomi, om man blir sjuk själv….finns hur mycket som helst som spelar in. Mer rimligt att önska sig en stor familj och sedan ta ett barn i taget och känna efter efter varje.
  Tycker också det är trist med fördomar mot stora familjer. Tycker att om man skaffar barn är man skyldig att ta hand om dem, se till att de är hela och rena, att läxorna görs, att de får ha en hobby om de vill, att de uppfostras och inte uppfostrar varann, att man har plats för dem, att de får näring och kärlek. Sedan kan naturligtvis olyckliga omständigheter inträffa på vägen…..Tyvärr är det de ansvarslösa familjerna man oftast ser, de som borde ha nöjt sig med ett eller två barn eller kanske avstått helt. Att ha barn är ingen rättighet och skaffar man barn innebär det massor av skyldigheter!

 5. Så du säger att det spelar ingen roll om man skaffar barn om förhållandet är stabilt och bra ? eller om det är svajigt och inte bra? Det har alltså ingen betydelse ? Tror nog dom flesta håller nog med att skaffa barn när ens ”sambo sviiiiket en så otroligt och tilliten är borta så ”råkar man bli med barn ! För så många andra har det struligt i sina förhållanden väldigt märkligt försvar .

  1. Fast hon blev väl inte med barn efter krisen de hade, utan innan? Det var väl det krisen handlade om? Så har jag fattat det i alla fall, att krisen handlade om i fall de skulle behålla barnet eller ej. Är väl därför det är hemligt vilken graviditetsvecka hon är i gissar jag.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..