Diskussioner och gräl, och många härliga skratt!

Vilken härlig dag vi hade i Linköping, eller rättare sagt i Berg. Mickes bror Johan bor där och igår (läs idag) så var det upplevelsekvälle i Berg med uppträdande, ponnyridning, babblarna, Pettson och Findus, Mojje, hoppborgar och mycket mera. Det var verkligen en lyckad tillställning! Det enda som var jobbigt var att man fick stå minst en timma i kö till allting.

Vi fick dela upp oss ibland för att ens få ihop det med alla barn. Mickes syster Tessan som också var där med sin familj gick och ställde sig i glasskön en timma innan vi skulle äta glass medan vi underhöll barn undertiden. Glass vid Bergs slussar var mysigt tyckte barnen.

Rickard och Angelica kom också dit en liten stund, de stannade inte så länge men det var mysigt att de kom. De blev full rulle på alla barn och tillsammans hade de verkligen jätteroligt. Själv hade jag en ”bajsdag”.  Usch vad trött jag var. Lättirriterad och nästan lite avtrubbad eller trög kanske är ett bättre ordval?! Just nu är sömnen en bristvara igen, jag vet ju att det blir såhär i perioder. Inget nytt egentligen men jag uppfattar det som sjukt jobbigt just nu. Kanske för att jag är tröttare denna gång? Jag och Micke har våra diskussioner och gräl, lätt att bråka om en sådan enkel sak för den är sååå viktig för att man ska funka och orka. Nästan så jag funderar på att åka hemifrån ett dygn, låta Micke få ta Mathilde 24 timmar så jag bara kan sova och lata mig. Är det egoistiskt? Det är det väl inte? Vi är ju två om det här och han kan väl också få känna hur det känns att behöva avbryta sömnen hela tiden. Har faktiskt sett att andra mammor åkt hemifrån och tagit in på hotell bara för att få sova, men jag vet i sjutton om jag skulle klarar det? Då skulle jag väl inte sova ändå för att jag skulle oroa ihjäl mig över hur det skulle gå för Micke. Dessutom så är Mathilde mammas tjej och gråter ibland hysteriskt om jag inte tar henne. Frustrerande för både mamma och pappa. Äsch, jag får väl helt enkelt bara bita ihop, sova kan man göra i graven som jag hörde någon sa 🙂

Även om jag gäspande säkert hundra gånger så var det härligt att komma iväg på en liten uppflykt!

Haha! 

Pettson och Findus blev helt klart höjdpunkten för de små barnen. Mickes bror Johan gick fram och satte de mindre barnen nästan längst fram tillsammans med Engla-Freja som väldigt gärna ville sitta med dom. Det var så himla trångt och med tanke på hur mycket barn det var som ville titta så höll vi oss hellre i bakgrunden så flera fick plats. Synd att det inte var flera som tänkte likadant! Alltså en del vuxna säger jag bara!!! Så korkade verkligen. En dam hade sagt till Engla-Freja att flytta på sig för att henne sällskap skulle få plats. Ett sällskap på t r e vuxna människor! Klart inte Engla-Freja vågade säga ifrån så hon fick flytta sig och göra plats för dessa tre personer som satte sig precis framför småbarnen som helt plötsligt inte såg något. Så snopet för dom. De försökte hänga fram lite mellan de stora som satt framför och ibland ställde de sig upp. Tur jag inte visste något om detta för då hade väl mitt italienska intesovitmångatimmarhumör sagt både ett och annat hehe.

Farbror Johan och Mathilde ♥

Efter ett par timmar på upplevelsekvällen vid Bergs slussar så gick vi hem till Johan som bor precis bredvid Göta Kanal. Han bjöd på grillat, glad och många härliga skratt (roligast var när en höjdrädd farbror Johan skulle hoppa studsmatta med barnen och fick lite svindel). Vi fick en rundtur i deras nya hus, herregud vilket hus alltså! Så himla fint och stort. Just nu håller de på att renovera och det är ju vi proffs på nuförtiden 😉

Ni som undrar hur jag gör när jag ska amma. Såhär gör jag (se bild nedan)! Jag har alltid med mig en snuttefilt som jag sätter i behå-bandet. Antingen om jag kan dra klänningen över bröstet eller om jag måste dra upp klänningen. Smidigast är om jag kan dra ner över bröstet och bara dölja med hjälp av en filt som jag sätter fast vid behå-bandet. Om jag måste dra upp hela klänningen så väljer jag att dölja nedre regioner med filten istället. Smidigt och enkelt!

Det är helt naturligt att amma. Jag set inget fel med det överhuvudtaget men, jag tycker inte heller att man måste sitta och flasha med tuttarna faktiskt. Man kan respektera folk i ens omgivning genom att inte sitta och med flit visa upp brösten .

Mathilde med söta kusiner ♥

Tänk om vi hade en större trädgård, det är drömmen det ♥ Då skulle jag också ha en sådan här söt gunga i ett träd.

Kram / Madeleine

 1. Du skrev ju redan innan sista barnet att du var mkt trött. Kollade du dina järn/blod och B12 värden?
  Ett råd till dig från en tant med B12 brist och perniciös anemi, köp Blutsaft och testa. Tror inte det ska påverka bröstmjölken men det kan du kolla.
  Du skriver att du skulle behöva åka bort och sova, nu tror ju inte jag det skulle motverka tröttheten om du sov ett dygn, men åk bort ett dygn i alla fall. Micke klarar barnen det är jag övertygad om. Det är inte bara mamma som gäller i en familj.

  Sen det du skriver om amning ger jag dig en stor tumme upp för. Man behöver inte sitta och visa allt man har bara för att man kan och får. Tyvärr finns det ju äckel som går igång på sånt också.

 2. Tycker inte det är egoistiskt att ta en natt för sig själv för sömn är jätteviktigt! Du har ju fler barn och jag misstänker att det inte är så lätt att sova en stund mitt på dagen.Ok att bebis kanske skriker lite mer hos pappa men de stora barnen (och Micke) blir nog glada för en piggare mamma;) Kram

 3. Det är som du skriver, det är livet i ett nötskal. Finns egentligen inget mer att orda om. Bråk, trötthet, dagar som är underbara, dagar som är svartaste svart och så den raka dagen. Upp, ner och rakt. Det enda som är bra är att man erkänner att man bråkar och att man tar det som en del av kärleken. Alla bråkar, säger man nej…. ska inte skriva mer om det. Jag har alltid ammat mina barn men med sista blev det problem och jag var tvungen att äta medicin ett tag som inte gick att vara utan och då tog vi till ersättning under den tiden. Hade jag vetat vad jag fick för erfarenhet då, hade jag blandat amning med ersättning/pumpat ur, till alla barn. Efter det så delade jag och min man på nätterna så att vi båda fick sova. Han tog många nätter då trots att han jobbade. Har aldrig hört honom gnälla om en vakennatt. Jag kanske hade tur som hade ett barn som tog både bröst och flaska. Kan vara en hjälp kanske.

 4. Oerhört frustrerande att läsa…. Menar du att mannen inte hjälper till på nätterna??? Har du skött nätterna själv med alla barnen?

 5. Igenkänning. 5 månaders bebis som helammas och skriker och är missnöjd hos pappa. Dessutom är pappan hörselskadad så han sover goooott på nätterna medan jag ammar, ammar, ammar och ammar…..
  Behöver sova!! Men med andra barn så är det svårt…sen på dagen är det så mkt annat så det är svårt att slappna av om man väl skulle få chansen. Mina ”sovmorgnar” består av Max en timma extra på helgen då sambon får gå upp.
  Styrkekramar till oss ❣️

 6. Sömn är A och O för att man ska funka.. Vår minsta är 3 nu och det känns som att livet vänder!! Han är tvärilsk och har värsta 3 års krisen! MEN vi får sova och då funkar livet så mkt bättre! Jag och min man har delat på nätterna och ja det innebär ju en del tjafs och bråk! Så mkt mindre bråk när vi får sova gott! Man blir knäpp till slut om man inte får sova. Så hotell låter som en superbra idé för dig! Lär dig släppa och delegera mera. Varför ska bara en ta nätterna?? De kvinnor som gör så förstör för alla andra Min man brukar vända på det och säga tvärtom Men han och barnen har defenitivt en annan kontakt när han varit så delaktig från början! ❤️

 7. Hej..vad öppen och härlig du är..livet är ingen dans på rosor ⚘Att få sova är ju super viktigt..mina tvillingtjejer sover som bäst nu (dom fyller 7)det har varit nattskräck,vandra fr säng till säng m.m.Till slut säger hjärnan stopp. Tycker absolut att du ska samla dig och åka iväg ensam så du får sova..Ni har ju så många fina duktiga barn som kan hjälpas åt❤Om inte annat så behöver man egen tid för att ladda och andas❣Kram Åsa.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..