ANNONS
Integritet på Tailsweep

Livet på ön och säg hej till Toffie!

/

Sådär ja, nu har jag en liten stund över. Det har varit kaos här hemma efter en liten mindre kräksjuka. Jo den var liten om man nu kan uttrycka sig så? Såklart jobbigt, det är alltid jobbigt med kräks. Men den kunde varit elakare och mera ihållande så tack gud för att den inte var det. För en storfamilj så är just kräksjuka bland det värsta. Ni kan ju tänka er paniken när alla blir sjuka samtidigt i det. Fy fasen säger jag bara! Nu behöver jag inte skriva mera om det känner jag uuhhh 🙁

Istället ska jag skriva om något roligt och kärleksfullt nämligen om lilla T. Lilla T som från början var en Toffie, men som blev en annan liten hund Tosca som till slut blev lilla Toffie igen men som vi hade en tanke på att kalla för Tikka men som till slut ändå fick namnet Toffie. Haha. Underbart komplicerat. Familjen har utökats med ännu ett efterlängtat litet lurvigt liv, nämligen en liten Pomeraniantjej ♥

Pomeranian, dvärgspets eller tysk spets som den också känns igen vid är en liten hund som är vaken, gladlynt och aktiv och som inte kräver alltför mycket motion, men följer gärna med på längre promenader om man vill. Den här hunden älskar människor, barn och andra djur och har lätt för att lära sig. Den här rasen är också väldigt duktig på agility och Toffies pappa är faktiskt ett proffs på agility.Så när vi bestämde oss så kikade vi överallt efter den perfekta familjemedlemmen, eller om sanningen ska fram så nördade vi rättare sagt. Många gånger blev vi besvikna, alltså vet ni hur måååånga oseriösa uppfödare det finns!!! Jag är chockad över att en del väljer att leva på att sälja smuggelhundar. Det är såå sjukt och orättvist för djuren 🙁 Just den här rasen verkar vara väldigt benägen att vilja säljas dyrt och utan stamtavla där säljaren lovar dyrt och heligt att den är renrasig men i själva verket så är den inte det. Jag läste på mycket och fick råd på SKK HÄR! 

(Tips till er som går i tankarna att skaffa hund, läs på mycket!) 

Så till slut så läste jag en annons som tilltalade mig jätte mycket! Och som tur var så kände uppfödaren likadant om oss med 🙂 Efter första samtalet så kändes det sååå rätt verkligen och vi bestämde oss för att ses. Nathalie är i min ålder (sorry Nathalie nu blev du 5 år äldre men jag stannade vid trettio så det jämnar ut sig hehe) och bor på en ö i Mälaren tillsammans med sin Anders och deras härliga ”flock”. Ett riktigt paradis om du frågar mig ♥ Vi blev kära på en gång! I hela flocken 🙂 Det är sällsynt att man träffar någon som man klickar med så himla mycket på en gång men det gjorde faktiskt jag med Nathalie på en gång. Och det visade sig också att trots att vi lever så olika liv är så vi väldigt lika på många sätt och vis.

Tänk att bo på en egen Ö och bli självförsörjande. Vilken dröm! Även om jag är stadstjej så är jag uppvuxen med mycket natur omkring mig. Varenda sommar nere i Ishult i Smålad, vilken barndom egentligen. Helt underbar om jag får säga det själv. Jag skulle vilja ha ett sådant ställe och ge barnen samma uppväxt som jag själv fick.

Nathalie kom och hämtade oss med båten och snart var vi framme på Lindö. Adam var lite skeptisk till det här med att åka båt men det var ju inte så farligt. När vi kom fram så väntade Aussietiken Vilja och BorderCollie killen Tross på oss vid bryggan. Ja och så en he del andra djur också 😀

Vilja

Tross

På den här ön bodde det ju massor med djur. Här kikar Adam in till gamla Eivor som är hälften tamgris och hälften vildsvin och hon har bott hela sitt liv i ladan på ön.

Alla fina hästar och fåren Rita, Saga, Lillemor, Maj, Runa och Signe. Sen hade dom en hel del ”Ragnar” också. Fåret Ragnar 4 var favoriten 🙂 Och tuppen Viking! Alltså har ni sett vilken tjusig tupp, så vackra färger. Jag förstår att hönorna blir till sig.

Så bodde det ju en liten valpkull på ön också. Lite känslig som jag är så fick jag hålla tillbaka tårarna när jag såg dom. Herregud vilka perfekta små nallebjörnar som hoppade omkring i köket. Kan vara det absolut sötaste jag någonsin sett. Vi hamnade allihop på golvet och där satt vi. Nathalie hade bakat äppelpaj och bjöd på kaffe men jag var inte alls sugen på det. Kan vara första gången jag inte är det liksom. Jag hade tänk att fota en massa på valparna men jag hade helt enkelt inte tid för det, jag var fullkomligt överröst av kärlek från dessa små underverk.

Vi stannade länge och hade kunnat stannat ännu längre om vi inte hade behövt åka hem. Vi hade så himla trevligt och massor att prata om. Vi kom hem sent och Micke och jag pratade nog halva natten om alla intryck och känslor. Så fina människor, så genuina fina människor. Om ni vill så kan ni kika in på Nathalies blogg, ni hittar den HÄR!

Jag fick sådan inspiration, en spark i rätt riktning att tänka mera självförsörjande. Eller ja åtminstone att tänka mera på hur man kan främja miljön och sitt levene till något bättre. Och jag insåg hur mycket jag saknade skogen och naturen.

Toffie med sina systrar ♥

Och såhär såg det ut när Toffie skulle flytta till Motala.  En massa pussar och kramar och ett försök till en fin bild. Hade varit extra roligt om hela familjen kunde följt med och hämtat hem våran håriga bebis.

Båtturen hem var något utöver det vanliga, så fantastiskt vackert. Solen som värmde och så lilla Toffie i buren. Det blev helt enkelt en perfekt dag av flera anledningar ♥

Nu har det gått ett tag och Toffie har bott hos oss i vecka. Och på något konstigt sätt så är det precis som om hon alltid har bott här. Alla har anpassat sig och det funkar såå bra! Precis som på ön där Toffie också hade en stor familj. Ett härligt samspel med inslag av kaos då och då ♥

Kram / Madeleine

25

Följ mig på Instagram!

@madeleineilmrud
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00