Hur många gånger har man inte som förälder tänkt…

Äntligen ser vi skillnad på vår lilla busunge, hon är på bättringsvägen och är mycket piggare. Älskade lilla Mathilde, usch vad du har skrämt upp din mamman och pappa! Det finns verkligen inget värre än när barnen blir sjuka, man är totalt maktlös. Känslan av att vara maktlös är skrämmande och frustrerande. Hur många gånger har man inte som förälder tänkt låt mig få ta det onda istället! 

Jag är tacksam över att det inte blev värre än va det faktiskt var. Fortfarande har hon svårt att andas ibland, men vi kämpar på med OptiChambern. För mig med barn som har astma och falsk krupp så är dessa mediciner inga nyheter. Den som varit drabbad värst är Oliver, usch vad sjuk han har varit. Likaså Victor med sin falska krupp som flera gånger slutade med ambulansfärd när han var liten. Men att tvinga på sitt barn en mask känns lite jobbigt måste jag erkänna. Nästan så det känns som om man kväver sina barn fastän det är tvärtom.

Det ligger liksom lite i släkten det här med andningsproblem. Men första gången det inträffar är det otroligt obehagligt, dessutom när Mathildes saturation inte heller varit så bra under flera dagar. Jag klandrar mig lite själv över att jag inte sökte vård lite tidigare, vem vet hur många dagar hon legat på så låga värden liksom. Huuua. Men det går inte att göra något åt nu. Det vi ska göra nu är att blicka framåt ♥

Idag fick vi träffa våra underbara läkare på vårdcentralen igen. De tyckte Mathilde såg mycket piggare ut, och allt lät bättre i lungorna. Det enda problemet förutom de problemen som vi håller i schack är nu att hon matvägrar. Jag ammar, det funkar och det vill hon göra utan protest. Men hur mycket får hon i sig? Dessutom så är täcker inte bröstmjölken hennes dagsbehov av näring längre . Hon ratar just nu allt, verkligen allt. Så fort hon får något i munnen så får hon kväljningar, och i värsta fall så kräks hon för att hon hela tiden sätter i halsen.

Läkaren tittade på halsen och mycket riktigt så hade hon stora och svullna halsmandlar, likaså var hon lite röd på ena örat. Det var inget vi skulle göra något åt, det läker av sig själv. Men maten oroar mig lite som sagt. Efter mycket trixande (tvångsmatning) idag så fick jag i Mathilde nästan 1 dl yoghurt, och på det har jag fått i henne nästan 100 ml välling. Det är ju ingenting 🙁 Jag försöker muta henne med allt men hon är inte intresserad och biter ihop munnen så hon blir alldeles vit runt munnen.

Så har ni några supertips på hur vi ska få Mathilde att börja äta igen? Bitar är bara att glömma, hon sätter i halsen på en gång. Men har ni kanske tips på vad som triggar igång matsuget? Jag testar allt! Ni brukar kunna ge mig så mycket bra råd mellan varven ju. Jag är desperat nu så hjälp mig!

Lilla handen ♥

Idag klippte vi bort armbandet, det kändes skönt! Nu vill vi inte besöka barnakuten något mera. Vi fick flera härliga leenden idag, och det är ju ett tecken på att hon börjar må bättre i alla fall. Nu ligger hon här tätt intill mig i sängen och jag skulle bara vilja stanna tiden en stund.

Tog med mig EmmyLou till stan idag, vi åkte ner på kvällen strax innan de stängde. Det är alltid lugnt och skönt en fredagkväll i gallerian. Det var härligt att bara komma ifrån en stund och kunna ge EmmyLou lite uppmärksamhet. Jag passade på att köpa lite nya kläder till Mathilde, det har kommit så mycket fint nu. Hittade faktiskt lite till mig själv också. Kanske kan visa er imorgon.

Hoppas ni har det bra, och glöm inte att ni är bäst!

Kram / Madeleine

 1. Marita skriver:

  Hej!
  Jag hade provat då o då som du gör, kanske barnmatsefterätterna?
  Men bröstmjölk räcker gott o väl nu, det är ju bara en period nu när hon håller på o repa sig♥️Var lugn o njut av närheten

 2. Pa skriver:

  att bröstmjölk är dåligt är nog en generationsfråga..min mor 70 plus tycker detsamma..själv har jag ammat i flera år
  och barnen har mått utmärkt!
  De där bvc sköterskorna är ju på en hela tiden att man ska sluta amma vid 5 månaderca

 3. Eva J skriver:

  Hej Madde. Mina barn hade falsk krupp när de var små. Mollipect var det ända som hjälpte.. Nu är det väl inte bara det ditt barn lider av.? Men om du försöker blanda i bröstmjölk i festis yoghurt eldyl. Någon skrev att djuren var källan till besvären.. Men jag hävdar bestämt att djuren eller deras päls inte har något med detta att göra.. Astma allergi odyl kommer från magen o tarmfloran. det har forskats mycket kring detta o tom läkare kan nu fastslå hur det förhåller sig.. Min dotter hade böjveckseksem som liten, o barnsköterskan på bvc sa ja har ni djur..? det är pga de hon får detta.. Gör er av med djuren o skaffa en vandrande pinne..! Nu var det ju inte djuren det berodde på..Barn tål oftast det som finns runt omkring (djur) o har ett immunförsvar redan i magen, o i bröstmjölken senare.. Det med ”stationer” är ett mkt bra tips.. kramiz o lycka till hoppas ni får ha friska barn nu..

 4. Ge Alvedon ca en timme innan mat. Det dämpar ev smärta. När vår tvååring matvägrade/dricka efter sjukdom satte vi ut små ”stationer” med festis, saft, russin, smörgåsrån etc i rummet där hon lekte. Rätt vad det var drack hon lite eller tog nåt. Krävs ju dock att man är med hela tiden så inte sätter i halsen.
  Men hon var ju äldre än din dotter. Annars funkar också att man har ett gosedjur eller docka som ”matvägrar” precis som barnet och så får barnet hjälpa den och vips brukar barnet själv ta nån klunk. Men även här kanske din dotter är för liten.

 5. Anna skriver:

  Jag har också haft barn med astma och ett bra tips är att ge dem piggelin mär de fr krupp eller jobbigt att andas. När vi har åkt in akut så har barnen fått en piggelin direkt av sjukhuspersonalen .

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..