En hel outfit för 298 kr! Och gör det för dig själv…

I fredags så fyndade jag på hm. Jag köper mycket till barnen där och får ofta bra rabatter. Man blir ju också extra glad när man för en gång skull hittar något till sig själv. Jag hade bestämt mig för att inte köpa kläder till mig själv just nu, inte förens jag når min första målvikt. Det är roligt att ha mål, och då får man något att kämpa för. Kanske den där sommarklänningen som man gått och trånat efter, eller en fin skjorta eller dom där jeansen man har i garderoben som man kunde ha innan man fick barn.

Jag är så fruktansvärt nöjd med min kropp, den har burit tio barn! T I O barn alltså det är helt galet när man tänker efter, och ändå så håller den ihop. Är inte det helt fantastiskt!? Inte så svårt att räkna ut att jag gått upp och ner i vikt ganska många gånger. Jag märker ju att det är svårare att komma i form ju äldre jag blir och ju flera barn jag fått.

Det finns faktiskt en förklaring till varför. Muskelförlust. Visste ni att muskelförlusten börjar redan efter att man fyllt 25 år och att många tappar mellan 2-5 kg av sin muskelmassa vart tionde år. Och när man förlorar muskler så förlorar man liksom lite av ämnesomsättningen och man förbränner inte på samma sätt. Så med andra ord är det bra att bygga muskler, när man gör det så ökar man sin dagliga ämnesomsättning och den har man inte bara på dagen utan även på natten. Bygger man bara 2-5 kilo nya muskler så kommer förbränningen att öka med sådär 100 kalorier per dag. Det är mycket om man tänker framåt även om det inte låter så mycket.

Jag blev väldigt deppig efter EmmyLou, hur jag än vred och vände, tränade och verkligen kämpade på som jag alltid gjort så reagerade inte min kropp som jag ville. Jag har lärt mig med åren att jag måste ha snabb och effektiv förändring för att inte tröttna och ge upp, och hur fasen jag än tragglade på så gav det nästan snarare motsatt effekt. Hur sjutton gick det till!? Jo jag hade det lite rörigt omkring mig, endometriosen gjorde mitt liv till ett helvete och hela kroppen gjorde tvärtom mot vad jag ville. När jag sedan blev gravid med Mathilde-Isabelle så gav jag liksom upp allt. Det kan jag ångra idag för jag hade behövt motionen och vägen tillbaka nu hade kanske inte varit lika tuff? Samtidigt så måste jag stanna upp och påminna mig om att jag inte mådde så bra i kroppen av själva graviditeten. Så jag ursäktar allt med att situationen blev lite av ett moment 22. Känns alltid bättre att ha en ursäkt eller hur!?

Nu har jag bestämt mig för att det inte finns några ursäkter. Jag kan om jag vill och jag vet ju egentligen hur jag ska gå tillväga. Är så jäkla glad över att jag påbörjade mina PT studier även om jag inte gick klart dom. Det är fortfarande en dröm, och vem säger att jag inte kan ta upp dom igen?! Inte för att jag aktivt vill jobba som PT men för att jag tycker det är väldigt intressant och för att jag förhoppningsvis kan inspirera andra genom bloggen då och då. För jag vet hur förbannat svårt det kan vara att få till sin träning, gå ner i vikt och bli mera sund! Kan jag med många barn och med hjälp av hemmaträningen få till det så kan alla andra också det.

Ibland kan jag bli lite provocerad när jag ser att mammor precis som jag följer träningsprofiler och försöker leva upp till samma träning som dom. De inspirerar absolut med sina extremt vältränade kroppar och visar upp en fantastik fysik. Jag vet hur mycket tid och slit det ligger bakom det och för det ska de ha respekt. Men vi mammor kan liksom inte relatera till det på samma sätt för vi kan inte träna 3-4 gånger om dagen och vi hinner kanske inte laga alla dessa vägda mål mat varje dag. Det blir liksom lite hokuspokus, man ser en bild utav någon annan och jämför sig själv med den och hur man än försöker så når man inte den bilden. Det vi mammor och vardagsmotionärer inte får glömma är att dessa människor kanske vigt sitt liv till träningen och kanske också väljer att ta med barnen i det. Då har de aktivt valt det i sin livsstil. Eller så kanske de inte har småbarn längre och kan lägga all tid i världen på att träna. Kanske har de inte ens barn och behöver inte ta hänsyn till det. Det är annat med oss Svenssonfamiljer, vi som behöver den vardagliga motionen men ändå vill leva ”normalt”. Så jämför er inte med andra, där målet och jämförelsen inte stämmer över med verkligheten och sanningen. Gör aldrig något för att efterlikna någon annan, gör det för din skull och för dina anledningar  ♥

Jag vill träna och gå ner i vikt för att hålla mig stark och för att orka kunna vara en aktiv och lekfull mamma. Jag vill träna och gå ner i vikt för att min kropp gått igenom väldigt många graviditeter och förlossningar och behöver byggas upp igen. Och övervikt är aldrig bra, det är många gånger orsak till andra sjukdomar. Jag frågade er vad ni trodde jag vägde? Det spelar ju ingen roll vad siffran på vågen säger egentligen, men det är intressant att se hur andra uppfattar en kropp. Jag har fotat och dokumenterat och kommer berätta vad vågen stod på när jag började min resa. Idag har jag gått ner 5 kilo vilket inte supermycket men redan har kroppen förändrats så mycket att jag kunnat gå ner en stl i kläder. Och då tyckte jag att jag var värd att få unna mig en ny outfit även fast jag inte nått min första målvikt som jag bestämt att jag vill komma ner till.

Måste säga att att jag kom billigt undan också, för jag betalade endast 298 kr för skjortan, linnet och byxorna! Då kan man faktiskt säga att man fyndat. Dom här kläderna med olika sorts skor passar till olika tillfällen. Med ett par sjyssta adidaspjuck så blir man vardaglig men ändå lagom uppklädd. Byter man om till ett par höga klackar och ett fint halsband så är man klart för en middag ute 🙂 Förutom att det var billigt så är kläderna också väldigt bekväma och lätta, det gillar jag!

Fullkomligt älskar grönt, även fast min absolut favoritfärg är blå. Kul att variera och förändra, men jag måste nog säga att det var otippat att faktiskt jag köpte något grönt i klädväg. Wille sa till mig mamma jag har aldrig sett dig i grönt såhär, äger du ens några gröna kläder förutom dessa? Hehe kul att barnen uppmärksammar att man har något annorlunda på sig. Hade Micke otroligt nog fått för sig att fråga så hade jag ändå svarat äsch dom här gamla trasorna, de har hängt i garderoben hur länge som helst! Jag har lärt mig av den bästa – mamma! Min pappa hade noll koll på mammas överdrivna intresse för mode och kläder, allt mamma hade i garderoben hade hängt i flera år. Den kommentaren är sedan länge, och jag tror en del kanske känner igen sig? 😉 Alla kvinnors förtjusande shoppinglist haha. Gillar ni grönt? Vilken är eran favoritfärg? 

Nu ska jag gå och lägga mig, är helt slut! Känns som jag varit överallt och ingenstans idag, Mathilde har varit dålig med maten idag också och det tar så mycket energi ifrån mig. Åkte och hämtade Wille hos hans flickvän på kvällen. Jag är så glad för min Wille, tänk att han har blivit kär ♥ Och hans flickvän är så himla vacker och fin! Någon gång hoppas jag att jag får dela en bild på dom båda ihop så ni får se dom.

Har en promenad-dejt tidigt imorgonbitti och jag längtar redan!

Kram / Madeleine

 1. Karin skriver:

  När små barn var riktigt sjuka tar det tid tills de äter ordentligt igen. Nästan så man tappar hoppet. Men ge det sin tid, konstigt nog behöver de då inte heller så mycket. Ofta blir hungern dessutom mindre när de blir äldre, blev chockad med alla tre barn men när jag väl accepterade det blev alla glada igen i familjen. Och ibland räcker två pastabitar till lunch – fast vi inte förstår.

 2. Kan inte du skriva lite om hur du tränar och främst äter för att lyckas gå ner i vikt?!

  1. Rör dig mer o är mindre.
   Inkomster o utgifter liksom.
   Ät allt men med måtta!

 3. Sussie skriver:

  Du frågade för ett tag sen vad vi trodde att du vägde. Varför det om du inte tänker svara på det själv ?
  Dessa kläder var verkligen fina och till ett toppenpris. Ska nog gå inom på HM imorgon och kolla om de finns här.
  Hälsningar Skåne.

  1. Marie. skriver:

   Ja vi vill oxå veta va du vägde..

  1. S1 skriver:

   Haha tror inte hon kommer att svara eller ens kommentera allas gissningar. Tyvärr, för det var en konstig gissningslek, och hon borde ge svaret.

  1. Anna skriver:

   Undrar detsamma. Redan från början en otroligt barnslig fråga, ”gissa vad jag väger” från en vuxen kvinna, det låter väl mer som en 15- årings fråga. När man sen ändå inte svarar så blev det ju liksom ännu roligare .
   För övrigt en bra blogg tycker jag Madde med en bra blandning! Och snygga kläder, sluta vikthetsa, du är fin som du är!

 4. Anonym skriver:

  Behöver du redovisa dina klädinköp du som har så höga inkomster?

  1. Nej det måste jag absolut inte, det var mera ett tips från mig till er/dom som är intresserade Hur ofta hittar man en outfit för 298 spänn liksom!

   Sådana tips tar jag själv gärna emot

 5. Hej Madeleine!
  Första gångenjag skriver till dig. Sååå fina kläder du hittat Vill bara säga att jag är så impad av dig. Jag har själv 4 barn i åldrarna 3-16 år. Jag var 19 när jag fick mitt första. Har gått ner min gravidkilon plus lite till efter varje graviditet men nu med den sista är det helt omöjligt Vilket har gjort mig så ledsen. Känns som att jag ”tappat” mig själv med utseendet. Jag är inte den jag var. Tänker på detta dagligen då jag har massa fina kläder som jag inte kommer i längre… Jag hoppas att jag en dag hittar motivationen igen. Jag tycker du är fantastisk som fixar o donar med så mycket och har 10 barn! En stor eloge till dig! Som sagt, jag har mina 4 barn, gift, hus, hund, 2 katter, pluggar till sjuksköterska och jag är för det mesta helt slut i rutan Stor kram till dig!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..