Vi hyllar kvinnan!

Fasen vad bra det känns med att kommit igång med promenaderna. Idag blev det en runda på 7 km, den rundan jag oftast går, jag måste börja gå lite andra rundar för att få mera varierad träning. Samtidigt så är det kuperad träningen med både intervaller och stigning så just nu känns rundan jag går nu helt okej. Jag känner mig piggare i psyket och mår mycket bättre på alla sätt och vis. Tävlingsmänniskan i mig vaknar och hornen i pannan växer ut, bara lite till bara lite snabbare och så tar vi nya tag och fortsätter att kämpa.

Det kan ju kännas som en ganska fång bedrift att bara vara ute och gå men jävflars vilken träningen det blir med barnvagn i snödrivorna. Efter allt stillasittande arbete och under en lång tid så blir man som en degklump. Och nej jag kan inte räkna in promenaderna med hundarna för det blir liksom inte samma träning med dom. DÅ går man i sin lugna takt, stannar stup i kvarten och får inte upp tempot på samma sätt. Sen har jag givetvis med mig hundarna ibland också men för mig personligen så blir det bättre med bara barnvagn. Annat är det om jag lämnar Mathilde hemma med Micke och bara tar med mig någon av hundarna, det blir inte lika mycket ”meck”.

Häromdagen när jag var ute och gick så fick jag ett samtal, utan att ens tänka mig för så tryckte jag på knappen på handsfreen. Jag hade glömt bort att jag skulle ha ett telefonmöte just vid denna tiden. Jag skämdes nästan ihjäl för en stund, jag ursäktade mig och förklarade att jag var ute på min morgonrunda. Det gick bra ändå och samtalet avslutades med gud så inspirerande att du tar dig tiden att motionera när du har så mycket att rodda runtomkring dig. Jag ska faktiskt själv snöra på mig skorna och ta ett varv efter att jag hämtat barnen. Alltså förstår ni hur glad det gjorde mig, inte minst för att jag kände mig ursäktad för att faktiskt glömt bort vårt möte men för att jag lyckats inspirera i alla fall en person. Kan jag bara peppa någon så blir jag ju superglad.

Jag har själv så otroligt många stora, viktiga och starka förebilder som jag dagligen följer och inspireras av på olika sätt. Och alla dessa är kvinnor! Och just idag på internationella kvinnodagen så tycker jag det är extra viktigt att hylla alla kvinnor i världen! Det är viktigt att vi stöttar och lyfter upp varandra utan prestige, vi gör det för att vi bryr oss och för att vi vill att alla ska ha samma rättigheter.

Kvinnor borde vara snällare mot varandra, det är så lätt att döma och falla för missunnsamhet. Det är ofta komplicerat och i många fall ifrågasättande. Speciellt om det går bra får någon Hur kan hon göra så? Vad har hon som är så speciellt? Varför? Varför? Varför? Alla dessa frågor och frågetecken, istället för att man faktiskt gläds med kvinnan som lyckats eller gjort en bedrift! På något sätt så verkar det som om det är lättare att döma och vara taskig än att säga wow vad du är duktig! och ge en komplimang.

Jag är inte bättre än någon annan, jag har också varit en sådan där missunnsam jäfel ibland. Tänkt att va fan gör jag för fel jämfört med hen? Det är kanske den mänskliga faktorn? Men ju äldre jag blivit ju klokare har jag också blivit tror jag. Om man lär sig att vända negativa tankar till positiva så kommer man så fruktansvärt mycket längre i livet och när man har en livshistoria med erfarenhet av tuffa saker så blir man nog lite mera ödmjuk mot livet. Och tänk er också hur mycket mera power kvinnan skulle få om vi alla stod upp för varandra!

Min mamma är min idol, jag har allt att tacka henne för! Den starkaste kvinnan jag vet ♥ 

Så hylla en kvinna i din närhet idag! Eller för tusan hylla flera kvinnor 🙂

Mathilde är piggare, mycket piggare. Jag är så glad att hon börjar bli sig själv och så smått börjat äta lite igen. Micke träffade hennes läkare på jobbet igår, han hade frågat om Mathilde och hur det gick. Det går mycket skit nu och det är otäckt när det sätter sig i bröstet och i lungorna på dom där små! Jag säger det igen, jag är så glad att vi bytt vårdcentral för de är så outstanding bra.

Vi testade vårjackan jag köpte på hm, ja en liten tjuvstart på våren våra ju inte så dumt. Men samtidigt så tycker jag det är charmigt med all snö och eftersom jag nu ska ge mig på längdskidor så får det gärna ligga kvar ett tag till.

Emmelie som jag ska åka med är en färgstark kvinna med sjukt mycket driv i, så jag är övertygad om att hon kommer peppa mig till dom här galenskaperna på helt rätt sätt haha. Jag kanske kommer bjuda på en LIVE på Instagram, ja för det måste jag ju nästan va?

Nu ska jag hämta barn på skola och dagis. Världens bästa Anna på fritids ringde för en liten stund sedan och berättade att Colin inte varit på sitt bästa humör idag. Så jag ska andas till tio och stålsätta mig för att han kanske är lite vrång när jag hämtar honom. Jag uppskattar verkligen att våran skola har så himla bra personal, Anna är en pärla! Jag känner mig helt trygg med att hon har hand om mina barn. Lycko oss liksom. Så jag passar på att hylla dig lite extra idag Anna ♥

Tittar in lite senare!

Kram / Madeleine

  1. Jag tycker att du är fantastisk duktig. Du går 7 km när du är ute och går. När jag är ute och går, så går jag bara 3 km och tycker själv att det är fantastisk duktigt. Själv är jag väldigt trött efteråt. Men när jag kommer hem har jag ETT barn hemma och förvisso 8 djur att ta hand om. Men du har tio barn att ta hand om och värna om. Och vad allt detta innebär med matlagning, tvätt, läxläsning mm, och du har ju också hundar att ta hand om. Jag tycker att du är fantastisk duktig.

    1. Tack snälla snälla du <3 Vad glad jag blir! Och ett barn kan vara nog så mycket ibland, jag vet att när jag bara hade Victor så kunde jag uppleva det sååå jobbigt och tufft ibland jämfört med vad jag tycker nu 🙂 Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..