Nyttigt bröd och härlig känsla!

Fick världens godaste bröd häromdagen av en vän. Hur gulligt att hon bakade till mig!? Jag blev så himla glad verkligen ♥ Och ja, ni som känner mig vet att jag har lite svårt för grovt bröd. Men jag ska säga er att jag blev glatt överraskad. Tveksamt smakade jag (livrädd då haha) men jäflars så gott det var! Kunden inte sluta äta. Det var inte sådär hårt och kantigt, mera saftigt och färskt liksom.

Jag som just nu verkligen går in för kosten är begränsad till finn crisp, det är det enda jag gillar. Vanligt vitt bröd sa jag hejdå till för några veckor sedan, okej ja jag har fuskat ett par gånger. För att vara exakt, två gånger. Jag kan sakna bröd ibland och därför blev jag superglad när jag fick den här limpan. Väldigt inbjudande för ögat också. För visst ser det vackert på något sätt!?

Hon delade med sig av receptet, och nu ska ni få det utav mig. Och hörni våga testa, ni kommer älska det! Och glöm inte att förvara det i kylskåpet sen eftersom det är yoghurt i, det håller sig godast då.

Nyttigt Bröd!

2 dl havregryn
5 dl dinkelmjöl
1 dl linfrön (krossade eller hela)
1 dl sesamfrön
2 tsk bikarbonat
1 nypa havssalt
3 msk honung (funkar med avgave sirap också)
1 rivet äpple (eller skippa äpple, lika gott ändå!)
4 dl yoghurt, valfri naturell yoghurt (Funkar med lätt kesella också)

Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop alla torra ingredienser. Riv ner äpplet och tillsätt honung och yoghurt. Klä en brödform med bakplåtspapper och häll/kleta i smeten. Vill man kan man ha lite pumpakärnor och solrosfrön uppe på. Skjuts in i ugnen 45-60 min.

Förstår ni lyckan över att komma i sina kläder igen. Kläder man vill ha på sig! Det är nog den bästa belöningen förutom att bli en stark mamma igen. Känslan av att inte ha samma panik över vad man ska ha på sig. Kunna känna sig bekväm. För mig personligen är det viktigt. Det spelar ingen roll hur jag ser ut, det är bara känslan som är helt underbar!

Jag kom i mina chinos! Köpte dom i två stl från lager 157 för länge sedan, tänkte att dessa vill jag komma i, och nu gör jag det! Underbart! De kanske finns kvar på lager 157? Supersköna, lite stretchiga chinos som är mjuka i kvalitén.

Jag gick 7,6 km idag, det var tufft och jag fick ont i mitt ”fulben” men skam den som ger sig. Jag funderar på att testa stödstrumpor och se om det kan hjälpa? Har ju haft det tidigare men inte tyckt att det gett någon vidare positiv effekt. Men det är värt att prova igen såklart.

Imorgon har barnen studiedag, jag lovade barnen att det skulle få baka så det är vad som står på schemat. Sen ska vi planera Willes födelsedag, han fyller fjortis på torsdag 😀 ♥ Han har två önskemål för den här dagen, mammas lasagne och mammas cheesecake. Lille plutten, klart han ska få det! Sen ska vi köpa födelsedagspresenter också, har köpt lite på nätet. Hoppas det hinner att komma innan hans födelsedag bara.

Ta hand om er!

Kram / Madeleine

 1. Jag bakar eller snarare rör ihop det där brödet jag också, jättegott tips för att få det ännu godare är att strö över flingsalt ovanpå innan gräddning

 2. Andrea skriver:

  Mumsigt bröd, måste ja prova.
  Har ett liknande recept fast med morot, himla gott oxå.
  Får leta upp de kände ja nu

  Kram fina du

 3. Jag hittar faktiskt inte heller något inlägg med svar på viktfrågan, vad är rubriken på det inlägget?

 4. Yvonne skriver:

  Ja stödstrumpor hjälper. köpt mina på apoteket. har numera inte ont vid promenader. tar på mina före jag går på promenad, tar av dom när jag kommer in. Testa. Lycka till

  1. Nästa promenad kör jag med stödstrumpor Måste nog dock åka och köpa ett par nya så jag får ett par som sitter som de ska ☺️ Tack!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..