Rimliga mål, det roligaste jag gjort och träningsvärk i magen! (Och missa inte filmen!)

Att röra på sig kan vara det roligaste som finns. Jag som är en fotbollstjej, alltid gillat lagspel och både spelat fotboll, innebandy och basket tycker det är väldigt spännande att testa på nya motionsformer och sporter.

För andra gången i mitt liv så testade jag på längdskidåkning. Jag är helt fast, det var så himla roligt. Ja och så jäkligt tufft. Man använder verkligen hela kroppen i skidåkningen. Jag har haft träningsvärk i magen efter alla turer, och benen känns också. Men jag skrattade mig igenom allt och längtar redan efter att få åka igen. Varför har jag aldrig testat det här innan?

Det blev ju några vurpor och det kommer säkert komma flera till. Ena skinkan är blå, hehe det gör ont att ramla på is. Speciellt när det går undan i backen. Men upp igen och bara åk 🙂 Nu vill jag köpa mig egna skidor och det gör inget om snön vill ligga kvar ett tag till så jag får åka.

Jag är så glad över att känna –>Emmeli<– som ju också delar många av mina intressen, men det här kommer jag helt och hållet skylla på henne. Det är hon som har fått mig till att testa längskidor. Som tur är kanske jag ska tillägga.

Jag delade med mig av en liten film på Instagram, och många tipsade mig om bra skidor och deras egna erfarenhet. Det är det jag älskar med Instagram, man kan få så bra tips och råd från andra som har erfarenhet. Man kan lära sig mycket och se saker från olika perspektiv, förstår ni vilken tillgång det är med social media när man kan använda så här. För det är jag tacksam! Jag kan ju ingenting om skidor, absolut ingenting! Tänker att det bästa är att ta kontakt med en proffsbutik som kan hjälpa mig. Jag behöver inga ”värsting grejer” men jag har förstått att det är bra med skin tech, dvs vallningsfria skidor?

Jag ska plugga på så mycket jag bara kan nu och kanske sätta upp ett rimligt mål. Skulle man klara av ett snällt lopp till nästa vinter? Och tänkt barnen, alltså åh vad roligt de skulle tycka att detta vore. Och vad roligt vi skulle kunna ha ihop.

Här nedan kan ni kika på filmen, jag bjuder på en vurpa. Men hörni alla är barn i början 😉 Hoppas ni gillar det ni ser!

Kram / Madeleine ♥

 1. Rille skriver:

  Längdskidåkning är det bästa som finns, helt överlägsen motionsform! Jag var själv ute och åkte i lördags morse – soluppgång, blå himmel, gnistrande snö – helt magiskt!
  För dig som inte bor så jättelångt ifrån (allt är relativt) skulle jag rekommendera Tony Pölder Sport i Nässjö. Enormt kunnig personal! De säljer på postorder också.

  1. Tack så himla mycket för tipset! Ska genast kika på deras hemsida och se om jag kan få lite proffshjälp 🙂

   Åh det låter så himla underbart när du beskriver det! Nu blev jag ju inte mindre sugen på att ge mig ut och åka längdskidor 😉

 2. Synd att ni inte bor närmare Göteborg, här har vi skidome (man kan åka längdskidor inomhus året om) 🙂

 3. Lovisa skriver:

  Åh så härligt! Blir inspirerad!

 4. Madde skriver:

  Jag är ingen duktig längdskidåkare men jag gick in i en sportaffär och fick jätte bra hjälp att prova ut och köpa längdskidor. Oj vilken skillnad det var att åka på skidor som är anpassade för mig. Så mitt råd är gå till en sportaffär och få hjälp att prova ut skidor som passar just dig. Längdskidor är riktigt kul Vill även säga att jag älskar din blogg och din härliga familj.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..