Att göra sig av med negativa källor! Fin helg och vill ni tipsa mig om en bra joggingvagn?

Vilken underbar helg vi hade. Sol, snö och glada ungar, vad mer kan man begära? Alla barn var inte sugna på att följa med på våra äventyr för de hade andra planer ihop med kompisar. Men ett gäng fick vi med oss och det är roligt. Vi har ju alltid gjort saker ihop med barnen, antalet barn vi har skaffat har aldrig begränsat oss från att göra saker. Är det något jag alltid lovat mig själv så är det att barnen alltid ska få uppleva saker. Att ha ett fritidsintresse, idrott, fotboll, ishockey, handboll eller vad det än må vara.

Det är nog kanske också den allra vanligaste förutfattade meningen om oss som storfamilj. Man kan inte ge barnen det dom behöver när de är så många! Pyttsan säger jag i så fall, och jag tror inte vi är något unikt undantag. Eller är det så att vi båda, jag och Micke har en släng utav adhd som hela tiden försöker få ihop en vardag med små utflykter och andra aktiviteter.

Nej det är väl klart att andra familjer också försöker ha en aktiv livsstil. Om de vill och är intresserade utav det ska tilläggas, för alla uppskattar inte sådant och så är det ju. Vi är alla olika. Men personligen så vill jag göra saker, testa nya saker och uppleva saker ihop med mina barn. Sen tycker jag det lika viktigt att göra saker själv också, för mig som mamma så tycker jag det är extremt viktigt att få fokusera på mig själv och på sådant som gör mig glad och pigg. Och det behöver nödvändigtvis inte handla om att man går ut och festar med sina polare (det är roligt också ibland) utan att man väljer att lägga den där timmen på att kanske ta en promenad ihop med en vännina. Eller lyssna på en ljudbok, sätta sig och måla, sjunga eller vad man nu vill.

När jag har kommit igång med träningen, börjat röra på mig igen så känner jag mig mycket gladare och piggare på många plan. Och barnen har en numera en gladare mamma hemma 🙂

Att göra sig av med negativa källor är bland det bästa man kan göra. Vad är negativa källor?  Alla har vi något som kanske suger lite extra energi i vårt liv på ett eller annat sätt. Att inse vad som är negativt i ens liv är inte alltid så självklart. Ibland kanske det är något som man inte överhuvudtaget skulle kunna tro att det var. Jag har lärt mig med åren att träningen alltid gjort mig positiv. Även om det varit väldigt jobbigt och tufft att komma in i det så har det alltid i långa loppet gjort mig väldigt glad i slutändan. Och när man dessutom hittar en träningsform som är rolig ja då är det ju så himla enkelt. Och när man kan träna ihop med sina barn på samma förutsättningar så blir det liksom något som alla kan relatera till och också genomföra. Kan jag, kan du 🙂

Något annat positivt som jag lärt mig är att omge sig med likasinnade. Människor precis som du som kanske vill göra samma saker. Allt blir så mycket enklare när man kan dela ett intresse, peppa varandra och höja varandra. Jag hade en gång en vännina som upprepade gånger enbart tog kontakt med mig för att skvallra, prata skit, vara nyfiken och egentligen bara prata av sig om tyngande saker. Efter varje samtal kom jag på mig själv med att vara lite låg, som att jag drogs med i dennes negativa stämning. Till slut insåg jag mer än det och kunde inte alls relatera till hur denna människa betedde sig. Jag satte punkt och även om det kan kännas ledsamt ibland så mår jag efter det hundra gånger bättre som slipper dras med i den personens bekymmer, lögner och negativa stämning. Envägskommunikation är aldrig en bra grund att stå på! Det handlar om att ge och ta, bygga vidare i en relation och må bra utav den.

Så känner du dig lite negativ så tycker jag du ska rannsaka sig själv och sålla bort alla negativa källor som påverkar dig. Sen toppar du det med en rolig aktivitet som gör att du får röra lite på dig. För det minsann det frigör en massa bra hormoner som gör dig glad 🙂

Apropå likasinnade, är det någon mer som är dunderförkyld? Efter en härlig helg så känns det inte alls roligt att behöva ligga nerbäddad i sängen med papper i näsan för att undvika att det står elva i hela ansiktet. Snoret bara rinner och jag tackar gudarna för Otrivin menthol. EmmyLou har passat upp på mig sedan imorse. Mamma har du feber? Vill du ha ett plåster? Mathilde är också förkyld och jag underhåller henne i sängen med hjälp av leksaker. Mellan varven hoppar syskonen upp i sängen och busar ♥

Jag blir lite rastlös, speciellt när solen kommer fram. Jag hade gärna tagit min promenad och tankat på med lite D-vitamin. Men man ska lyssna på kroppen, så istället ska jag boosta mig själv med en massa frukt och annat bra.

Hoppas det här är snabbt övergående så jag kan gå ut imorgon istället. Just nu ligger jag och googlar på en bra joggingvagn. Vet ni, jag som haft så många vagnar har a l d r i g ägt en ordentlig joggingvagn. Hittade Thule cykelvagn Chariot som är anpassad för både cykling, längdskidåkning, jogging och härliga promenader. Jag skulle nog faktiskt vilja ha två stycken så att vi båda kan ge oss ut samtidigt. Annars är det ju en dubbelvagn som gäller men när man bara har ett barn med sig så känd det så onödigt. Inom det här området har jag inga erfarenheter så har jag någon bloggläsare som använder sig av en joggingvagn så får ni väldigt gärna tipsa mig om någon bra 🙂

Ta hand om er så länge!

Kram / Madeleine ♥

 1. Jenny skriver:

  Hmmm vet inte om min kommentar försvann… Fina solglasögon 🙂 . Finns de i butik nu ? Tack för fin & ärlig blogg.
  Kjamar Jenny

 2. Jenny skriver:

  Coola solglasögon, köpta var ? 😉 . Allt gott till er & tack för en ärlig fin blogg.
  Kjamar Jenny

 3. Terese skriver:

  Umgås du & Mirka fortfarande?

  1. Ja det gör vi 🙂 Eller ja vi har ju en bit emellan oss, vilket vi senast häromdagen konstaterade är väldigt tråkigt. Men vi pratar i telefonen nästan varje dag.

 4. Thules joggingvagnar är bra till ett helt ok pris. Lätt att styra och mycket smidiga.

  1. Tack för att du berättar 🙂 Alltid tryggt att köpa något som får bra recensioner!

 5. Här har tre av fyra i familjen åkt på dunderförkylning. Först sonen, nästan hela förra veckan låg han sänkt. Sen var jag ute för räkning i helgen, mår fortfarande inte tillräckligt bra för att göra mer än småsaker. Igår åkte dottern på det och nu ligger hon som en blek docka med röd näsa och glansiga ögon.
  Hoppas att ni blir friska snart! Krya

  1. Men åh 🙁 Hoppas verkligen ni kryar på er snabbt nu! Kram <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..