Tack snälla! Och känna sig mera fri och självständig…

Igår rekade jag lite inför fotografering. Solen var på väg ner och där vi var så hade det hunnit bli mörkt. Med träd och skog runtomkring så skymmer det ju snabbare också.

Tjejerna hann leka lite undertiden så jag tror dom var mer än nöjda. Jag fick ett så fint paket och brev på posten häromdagen. Det innehöll dessa fantastiska virkade bakverk. Tack snälla söta Monica i Småland, jag blir alldeles rörd av allt det fina vi fick, och barnen  älskar det! Tack, tack, tack ♥

Jag blir så imponerad över att man får ihop så fina virkade saker. Jag kan knappt trä tråden genom nålen hahaha. Så många gånger som jag försökt lära mig virka, sy och sticka. När det kommer till sånt här så är jag totalt värdelös. Kommer ihåg i skolan, jag kämpade mig igenom syslöjden. Träslöjden däremot var inga problem. Bygga och banka det fixade jag, och det verkar hänga i fortfarande även fast jag gjort mina tappra försök att lära mig annat.

Barnen har lekt så mycket med bakverken och de tycker det är så roligt!

Jag har verkligen världens snällaste och gulligaste bloggläsare. Jag uppskattar er alla så otroligt mycket! Att någon vill ge oss fina saker gör mig tårögd. När Mathilde föddes så fick jag så fina kläder och dregglisar, jag sparat undan allt för jag tycker det är så fint och otroligt generöst. Ni är så fina – Tack!

Jag är lite förkyld, i kombo med pollenattacken som kommit. Jag började använda mina mediciner igår så jag hoppas jag mår bättre snabbt. Hade tänkt att träna idag, men det får såg vänta ett par dagar till. En liten promenad ska jag väl få till utan att få andnöd 🙂 Jag skulle vilja ta med min mamma ut på en promenad, så ledsen över att hon inte kan gå så bra längre. Det är korta sträckor, sen är hon helt slut. En trasig rygg efter alla år inom sjukvården när hon jobbade på lasarettet. Och sen är det ju nu också hennes leukemi som påverkar. Kanske skulle se över vart man kan få tag i en rullstol, pimpa den så den får en tjusig färg. Och överaska henne med att få med henne ut på en längre promenad nu när våren blommar. Så är det någon som vet vart man kan köpa lite roligare rullstolar? Eller kanske en elskoter  så hon kan känna sig mera fri och självständig. Hör gärna av er till mig med alla tips ni har. Tänk vad underbart om hon skulle kunna komma ut mera, och tänk bara tanken att kunna följa med barnbarnen på en promenad till lekparken ♥

Kram / Madeleine

 1. Om du kontaktar din mammas kommun/landsting och ber om att få prata med en Arbetsterapeut som har hand om hennes område, så får ni diskutera fram till vilken sorts rullstol din mamma skulle behöva.
  I vissa städer är det kommun som har hand om hjälpmedel och i vissa är det landsting.
  Här i Uppsala får vi låna dem som hjälpmedel av kommun och betalar inget för dem.
  Jag använder rullstol själv sedan många år tillbaks.
  Ni kommer att få åka till en hjälpmedelscentral och din mamma får prova ut en som passar just hennes behov.
  Det beror på vilken upphandling er kommun/landsting har, vilka rullstolar som finns i sortimentet.
  Jag själv har en Panthera en sk aktiv rullstol.. en lätt och lättkörd lite rullstol som väger runt 6 kg.
  Sen kan ni pimpa ekrarna med olika läckra tejp, ramen,.. osv,..
  http://www.panthera.se
  Lycka till kram ♥

 2. Köp ingen rullstol. Kontakta rehab (arbetsterapeut) i primärvården så kan ni få låna rullstol. Det finns olika modeller och är helt kostnadsfritt förutom själva utprovningsbesöket som brukar ligga på en hundring. Kolla upp det först, men det borde vara likadant i alla landsting! Jag är arbetsterapeut i Västra Götalandsregionen och där fungerar det så iaf. Lycka till!

 3. Linda skriver:

  I Norrköping finns en liten butik i vilbergens centrum som säljer diverse hjälpmedel. Kommer inte ihåg exakt vad den heter nu bara 🙈🙈 hjälpboden? Kanske.🙂🙂

 4. Lotta skriver:

  Smink på småbarn.

   1. thea skriver:

    Hahahaha, förlåt men jag kände din frustration då du svarade på detta Madde 😀 Dagens bästa kommentar stod du för själv. *ASG*

 5. Klart vi ska försöka få ut lilla Gun! <3 tänker mycket på henne<3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..