ANNONS

Blåögda och naiva föräldrar, överviktig hund och fika i solen!

/

Nu känns det som sommar hörni. Solen strålar, man hör folk klippa gräset i trädgårdarna runtomkring. Träden blommar och humlorna surrar. Man kan inte annat än älska värmen ♥

Vi tog en svettig runda på förmiddagen med syskonvagnen, Buster och Adam. Och jag vet att en del undrat över om det bara Buster vi rastar, men självklart är inte fallet så. Men när vi motionerar med lite tempo så tar vi med oss Buster för han behöver tänka på vikten. Jajamän, vi har fått till oss av proffsen att han är lite kraftig. Han har levt det allt för goda livet med andra ord, så därför väljer jag att ta med honom. Han går på diet också stackaren, jag kommer på mig själv med att jag ofta skämmer bort honom. Och ärligt talat så är det inte schysst, vi vill ju ha våran hårboll länge hos oss, och övervikt påverkar måendet även hos hundar.

Sju kilometer med ett vattenstopp, vi försökte få Buster att vilja bada lite grann, men han är totalt livrädd för att bada hehe.

När vi kom hem så påbörjade vi (som vi alltid gör på söndagar) operation städa, och efter det blev dags för lunch. Det blev stuvade makaroner, korv och rivna morötter. Till efterrätt så festade vi på någon god glasscitrontårta. Syrligt och uppfriskande när det är varmt,  det blev en mumsig fika i solen.

Tuvis älskade tårtan och var inte sen med att roffa åt sig EmmyLous tårta för hon ville inte ha sin.

Våran lilla Tuva-Li, hon har haft sådan otur på sista tiden. Ramlar och snubblar, vet inte om hon håller på att växa för då kan ju balansen bli lite tokig. Hon har ett tjusigt blåöga på vänster öga, det håller på blekna nu men jäklars så hon sett ut. Någon läsare här på bloggen trodde hon hade smink och skrev någon spydig kommentar om det. Ibland ska man hejade sig innan man vräker ut sig, ibland är inte saker vad dom verkar. Och så är det ju med allt 🙂

Grabbarna kom hem på eftermiddagen och var upprörda. De var tillsammans med grannpojkarna och lekte i lekparken. Då hade det kommit två andra pojkar i området och siktat med sina leksakspistoler mot barnen och börjat skrika en massa skällsord. Väldigt fula ord. Varpå våra pojkar och grannens pojkar undrade varför de gjorde så? Kom då om ni vågar, vi skjuter er! Varpå grabbarna satte sig på sina cyklar och skulle cykla bort till dessa pojkar och fråga varför de höll på som de gjorde. Men då blev pojkarna rädda och började gråta och sprang hem till mamma och pappa, väl där hade den ena pojken ljugit och sagt att grabbarna slagit på honom. Så föräldrarna letade upp våra barn och kallade dom för skitungar och sa både det ena och det andra. Det dom inte visste var att den ena grannpojken hade med sin storebror på fjorton år, och han är så stor att han kan återberätta hela händelsen.

Usch vad arg jag blir på sånt här! Hoppa på andras barn utan att höra hela historien. Jag vet nog sjutton att mina barn inte är små änglar, de kan minsann bete sig illa och göra saker man inte får göra. Jag har inga problem att hänga mina barn i situationer när det blir bråk om någonting. Men att åka efter andras barn och slänga ur sig skällsord är inte okej! Tål inte blåögda och naiva föräldrar, ni vet sådana som har barn som aaaaaaaaldrig gör något! Herregud, de skulle bara veta!

Vi gjorde ingen stor grej utav det, vi pratade med våra barn och bestämde att de ska undvika bråk om det kommer något, bättre att åka därifrån istället. Antagligen så ville bara dessa pojkar vara med och leka med er, och ibland vet man kanske inte hur man ska närma sig. Så om någon gör så igen, åk därifrån eller fråga istället om de vill vara med och leka! Colin stod som ett frågetecken, han fattade inte riktigt grejen med att bjuda in någon i leken som skriker elaka saker. Hahaha, jag förstår honom på ett sett men ibland är det bättre att bemöta bråk med kärlek!

Vattenspridaren åkte fram till Mathilde stora förtjusning. Wow så roligt! Min lilla badanka ♥

Nu ska vi ge oss ut och cykla, njuta av den här underbara kvällen.  Men jag kanske tittar in sen.

Puss & Kram / Madeleine

8
3

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00