Blåögda och naiva föräldrar, överviktig hund och fika i solen!

Nu känns det som sommar hörni. Solen strålar, man hör folk klippa gräset i trädgårdarna runtomkring. Träden blommar och humlorna surrar. Man kan inte annat än älska värmen ♥

Vi tog en svettig runda på förmiddagen med syskonvagnen, Buster och Adam. Och jag vet att en del undrat över om det bara Buster vi rastar, men självklart är inte fallet så. Men när vi motionerar med lite tempo så tar vi med oss Buster för han behöver tänka på vikten. Jajamän, vi har fått till oss av proffsen att han är lite kraftig. Han har levt det allt för goda livet med andra ord, så därför väljer jag att ta med honom. Han går på diet också stackaren, jag kommer på mig själv med att jag ofta skämmer bort honom. Och ärligt talat så är det inte schysst, vi vill ju ha våran hårboll länge hos oss, och övervikt påverkar måendet även hos hundar.

Sju kilometer med ett vattenstopp, vi försökte få Buster att vilja bada lite grann, men han är totalt livrädd för att bada hehe.

När vi kom hem så påbörjade vi (som vi alltid gör på söndagar) operation städa, och efter det blev dags för lunch. Det blev stuvade makaroner, korv och rivna morötter. Till efterrätt så festade vi på någon god glasscitrontårta. Syrligt och uppfriskande när det är varmt,  det blev en mumsig fika i solen.

Tuvis älskade tårtan och var inte sen med att roffa åt sig EmmyLous tårta för hon ville inte ha sin.

Våran lilla Tuva-Li, hon har haft sådan otur på sista tiden. Ramlar och snubblar, vet inte om hon håller på att växa för då kan ju balansen bli lite tokig. Hon har ett tjusigt blåöga på vänster öga, det håller på blekna nu men jäklars så hon sett ut. Någon läsare här på bloggen trodde hon hade smink och skrev någon spydig kommentar om det. Ibland ska man hejade sig innan man vräker ut sig, ibland är inte saker vad dom verkar. Och så är det ju med allt 🙂

Grabbarna kom hem på eftermiddagen och var upprörda. De var tillsammans med grannpojkarna och lekte i lekparken. Då hade det kommit två andra pojkar i området och siktat med sina leksakspistoler mot barnen och börjat skrika en massa skällsord. Väldigt fula ord. Varpå våra pojkar och grannens pojkar undrade varför de gjorde så? Kom då om ni vågar, vi skjuter er! Varpå grabbarna satte sig på sina cyklar och skulle cykla bort till dessa pojkar och fråga varför de höll på som de gjorde. Men då blev pojkarna rädda och började gråta och sprang hem till mamma och pappa, väl där hade den ena pojken ljugit och sagt att grabbarna slagit på honom. Så föräldrarna letade upp våra barn och kallade dom för skitungar och sa både det ena och det andra. Det dom inte visste var att den ena grannpojken hade med sin storebror på fjorton år, och han är så stor att han kan återberätta hela händelsen.

Usch vad arg jag blir på sånt här! Hoppa på andras barn utan att höra hela historien. Jag vet nog sjutton att mina barn inte är små änglar, de kan minsann bete sig illa och göra saker man inte får göra. Jag har inga problem att hänga mina barn i situationer när det blir bråk om någonting. Men att åka efter andras barn och slänga ur sig skällsord är inte okej! Tål inte blåögda och naiva föräldrar, ni vet sådana som har barn som aaaaaaaaldrig gör något! Herregud, de skulle bara veta!

Vi gjorde ingen stor grej utav det, vi pratade med våra barn och bestämde att de ska undvika bråk om det kommer något, bättre att åka därifrån istället. Antagligen så ville bara dessa pojkar vara med och leka med er, och ibland vet man kanske inte hur man ska närma sig. Så om någon gör så igen, åk därifrån eller fråga istället om de vill vara med och leka! Colin stod som ett frågetecken, han fattade inte riktigt grejen med att bjuda in någon i leken som skriker elaka saker. Hahaha, jag förstår honom på ett sett men ibland är det bättre att bemöta bråk med kärlek!

Vattenspridaren åkte fram till Mathilde stora förtjusning. Wow så roligt! Min lilla badanka ♥

Nu ska vi ge oss ut och cykla, njuta av den här underbara kvällen.  Men jag kanske tittar in sen.

Puss & Kram / Madeleine

  1. Vilken underbar helg vi haft sol och värme🌞i fredags åkte jag bil från Skåne och gissa vad jag fick se efter vägen ?Jo en skylt som det stod Motala på och direkt gick tankarna till dig, tänk att bara svänga av och få ringa på din dörr och säga ”hade vägarna förbi och ville säga hej” visst vore det kul? Ha det fortsatt gott och njut……av den goa värmen kram på er😘

  2. Brukar inte kommentera men jag kunde inte låta bli nu. Är Tuva-Li i 6-årsåldern ? När ett av mina barn skulle börja Lekis som det hette på den tiden så berättade förskolläraren just om detta fenomen. Att barn som är duktiga på det mesta just i den åldern blir lite klantiga, trillar, spiller m m . Många kände igen sig och hon tröstade oss att det går snart över. Sen blev jag dagbarnvårdare och har sett detta många gånger. Kram till er alla.

  3. Hej, mitt barn ramlade och snubblade jämt. Det berodde på synen och hon fick glasögon. Ni borde kolla upp barnets syn.

  4. Ja fy för vissa föräldrar! Bor på en liten ort och där snackar folk skit om det mesta:( Min dotter blev gravid som 15 åring och jag fick höra att jag var en dålig mamma osv,ryktet gick att dottern blivit våldtagen mm.Jag vet att några av dessa föräldrar har döttrar som gjort abort utan föräldrarnas vetskap för att de inte vågar berätta för sina föräldrar medan min dotter fick stöd och hjälp att behålla sin lilla tös som idag är 11 år.Stor kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..