Knyta ihop bandet! Och det här är vi, take it or leave it!

Älskade små systrar, oskiljaktiga och bästa vänner. Jag har alltid önskat mig en syster, men jag är sladdis och ensam tjej utav fem syskon. När jag var liten så hittade jag på att jag hade två systrar Pernilla (Per) och Titti (Thomas) hahaha! Mina bröder fick alltså helt utan egen vilja och vetskap bli mina systrar.

I helgen ska jag träffa mina systrar (bröder) och det ska bli så himla roligt! Mina fastrar, kusiner och kusinbarn. Det är oförskämt länge sedan vi träffades, det var ju min pappa som höll ihop banden. När han gick bort så förlorades tyvärr den fina kontakt vi alltid haft. Tråkigt när det blir så, och det finns egentligen inga ursäkter för det. Om viljan finns, så ser man till att ta sig tid ♥ Livet kan komma emellan ibland såklart, men nu ska vi äntligen knyta ihop bandet igen.

Det är förstås med blandade känslor som jag nu för första gången efter pappas bortgång åker tillbaka till Småland. Jag vet inte hur jag kommer reagera, bara jag skriver om det så får jag en klump i magen och ögonen tårar sig. Jag har ju tänkt så länge att jag vill visa barnen vart jag ”kommer ifrån” och vart jag vuxit upp. Sjön där jag lärde mig simma, bara att få visa issjön i Ishult. Vägarna till Karlstorp, skogen, träden och alla magiska platser.

Vidare ska vi till Påskallavik där vi slutligen ska träffas hos min faster Kerstin. Det kanske inte låter som världens största grej men för m i g är det stort. Jag vet att pappa kommer se ner på oss och skratta av glädje. För det var ju precis såhär han hade önskat att det skulle vara, där vi som en stor härlig familj umgicks.

Häromkvällen tog vi en cykeltur till stadsparken. En del kanske såg det på Instagram då jag lade ut ett litet filmklipp. Jag fick ta på mig skämshatten efteråt, jag föregick inte alls med gott samvete då hjälmen glömdes hemma. Såklart jag med så många barn skulle tagit på mig hjälmen när vi cyklade. Många skrev och kommenterade det av omtanke såklart, men jag tror som vuxen kvinna på 35 år att jag själv kan ta mina egna beslut. Sen behöver man inte påpeka det till höger och vänster tycker jag. Det finns mångt mycket mera allvarliga saker att lägga sin energi på då. Man kan inte vara perfekt i allt, det är liksom inte rimligt någonstans. Förr cyklade alla utan hjälm, och satt obältade i bilen medans mamma och pappa rökte i bilen. Nu säger jag inte att det är så hos oss överhuvudtaget men ni förstår vart jag vill komma. Att jag inte har hjälm gör inte mig till en sämre mamma för det, det finns värre saker.

Det här är lite baksidan av att driva en blogg, man måste alltid i alla steg tänka sig för i allt man gör och publicerar. För man blir granskad i allt tyvärr. Det är något jag ogillar extremt mycket, jag vill inte känna mig begränsad i det jag gör. Knyta Det kommer alltid finnas någon som inte håller med, eller som alltid känner sig ha behovet av att rätta fel hos andra. Dessvärre tror jag inte dessa människor är helt perfekta själva och då kan jag tycka att man ska sätta sig ner i båten och bara hålla tyst! Åsikter ska man vädra, det är väl lite så utvecklingen går framåt. I denna specifika  situation så vet vi ju alla att en hjälm kan rädda liv, men fortfarande så är det upp till mig om jag vill sätta den på huvudet. Så, nu har jag förklarat min dumdristighet och vädrat vad jag tycker 🙂

Visst är det vackert med alla blommor som blommar nu ♥ Jag verkligen älskar det! Jag önskar så att jag kunde mera om växter och blommor, för det är otroligt roligt 🙂 Min dröm är att ha en stor trädgård med fina blommor som blommar från tidigt vår till sena hösten.

Ett gäng med busiga barn vare här! Vi är liksom all over the place när vi leker – härligt!

Vi lekte kurragömma med dunk. Jag räknade och hittade inte en endaste unge! Då minsann kan de göra sig osynliga fast de är ett gäng. Konstigt det där hehehe.

Vi hade roligt, vi har ju alltid roligt ihop med barnen. Är det något som våra barn alltid blivit bortskämda med så är det just lek och bus.

Någon hade placerat en studsmatta mitt i min väg när jag kom springandes. Jag missade den helt och hållet i full fart, satte ner foten och kände att marken under försvann. Det blev en härlig vurpa och fina skrapsår på båda benen. Jag passade väl på att visa hela hönan för de andra som var i stadsparken och lekte också. Jag hörde en utländsk kvinna ropa ohhhh. Hahaha jag med min otur, eller ska jag säga engagemang 😀

Min lilla kramiga Mathilde-Isabelle ♥ Min lilla apa! Hon ska alltid hänga i famnen på mig. Mammas tutte är fortfarande hennes trygghet. Hur ska det gå när förskolan drar igång i augusti. Förnekar det lite till tror jag…

Hoppas ni haft en fin dag, tack för att du vill kika in här ♥

Kram / Madeleine

 1. Jag börjar tappa hoppet om mänskligheten. Hur orkar man hela tiden sitta och titta med förstoringsglas för att hitta nått att klaga på? Varför måste man hela tiden gnälla och vem är du som hela tiden letar fel och gnäller och gnäller och gnäller? Är du verkligen felfri?

  Jag är en enkel människa med både fel, brister och vetskap om att jag inte är perfekt. Jag är glad att jag inte är perfekt för då vore jag helt ensam i hela världen.

  Kan vi inte bara försöka att istället för att snacka skit, hitta fel, gnälla, bara säga nått snällt, se nått av det fina, hitta nått av det rätta?? Är det så svårt?

 2. Jag tycker ju inte det är negativt om folk påpekar om hjälm om det görs på ett vettigt sätt.
  Självklart gör du ( och alla andra vuxna) sitt eget val men OM olyckan är framme så kan ett skadat huvud ibland leda till saker som inte går att laga. Folk blir liggande som kollin med hjärnskador eller värre ändå, avlider.
  För min del gör folk som de vill men skulle gärna se en lag om hjälm för alla faktiskt. Detta säger jag för att jag sett vad en cykelolycka utan hjälm kan leda till.
  Inga pekpinnar och ingen elakhet bara omtanke om människor.

  1. Håller med! Varje människa gör som de vill. Det får man acceptera. Det borde dock vara lag på hjälm, i all åldrar. På så vis kan massa hemskheter undvikas/mildras. Har, på långt håll, oxå sett vad det kan göra att skippa hjälmen. Det finns mycket som kan utgöra en olycka då man sitter på en cykel även om man själv sköter sig exemplariskt på vägen.

   Jag ser det inte som att man är en _dålig förälder_ bara för att man låter sitt barn cykla utan hjälm. Jag ser det mer som att man är en _ansvarstagande förälder_ som faktiskt ser till att ha hjälm på barnen, och även sig själv för att föregå med gott exempel.

   Transportstyrelsen säger att alla barn och ungdomar under 15 år ska använda cykelhjälm. Barn och ungdomar under 15år som inte använder hjälm kan stoppas av polisen men inte bötfällas. Vuxna personer som fyllt 15 år kan däremot bötfällas, om de på sin cykel skjutsar ett barn som inte har cykelhjälm. Nåt att tänka på 😊

 3. Det spelar väl ingen roll om folk kommenterar att du inte har hjälm? Jag förstår inte vad det har för betydelse?

  1. Flipp, om man ser att flera redan har framfört budskapet så räcker väl det! Varför ska så många skriva samma sak?

   1. Alla vill vädra sina reflektioner. Resonerar du så om alla tankar? Om tre sagt att tröjan är så får det räcka?

   2. Är det inte så att kommentarer inte syns på en gång? Då är det väl svårt att veta vad andra kommenterat! 😊

 4. Jag änskade mig oxå en syster under hela min uppväxt men fick aldrig nån,jag var oxå ensam tjej på 5 syskon😉

  Hoppas du får en trevlig släktträff.
  Jag hade min släktträff för 3 år sedan,då hade jag inte sett flera av dom på 10 år.
  Det kändes så bra ❤️

 5. Detta prat om hjälm när man cyklar.kan man diskutera i oändlighet.men som Du skriver som vuxen bestämmer jag själv,sen får folk tycka vad dom vill.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..