Kan ni rekommendera något smultronställe?

Inte mycket som slår Varamon en varm kväll. Sol, bad och glass. Inte jättevarmt i vattnet ännu kanske, men igår var det faktiskt badvänligt. Mina barn är inga badkrukor, de älskar att bada. Det blev premiärdopp för Mathilde i Vättern, hon skrattade mest hela tiden.

Nu längtar vi till sommarlovet ännu mera. Bara några veckor kvar nu, sen kan vi hänga på stranden varenda dag 🙂

Har ni inga planer i sommar så kan jag varmt rekommendera er att besöka Motala. Varamonstranden ger riktig söderhavskänsla. Flera kilometer lång sandstrand, långgrunt och barnvänligt. Klart vatten och fin botten. Längst med stranden finns olika restauranger och kiosker. Varamon på sommaren är en riktig pärla!

Engla-Freja gick sin första dag i nya klassen i tisdags. Hon var så nervös på morgonen, men när hon kom hem från skolan så möttes vi av en mycket gladare tjej. Jag blir så glad ända in i själen, att se henne såhär är underbart!

Igår så pratade jag och Micke om lite roliga saker vi skulle kunna göra nu i sommar med barnen. Vi har lite idetorka, vill ni komma med lite tips? Kan ni rekommendera något smultronställe som man absolut inte får missa i sommar? Vi blir glada för alla tips ♥

Kram / Madeleine

 1. Jag kan varmt rekommendera ett dagsbesök i Mariefred och ett dagsbesök i Söderköping!

  Övernattning på Gustavsviks camping och bada på äventyrsbadet!

  Västkusten kan jag också rekommendera, Tylösand, Halmstad, Smögen osv.

 2. Siljan i Dalarna såklart! Rättvik kan jag rekommendera. Eller Orsas camping. Eller Leksand med sommarland intill. Pärlor alla 3

 3. Eftersom jag bor i Skåne vill jag rek Österlen med sin härliga natur. Sveriges sydligaste udde,Ale stenar och mycket annat.

  1. Roligt att du skriver Skåne för jag och Micke bestämde nämligen ikväll att vi ska ta oss ner dit i sommar 😀

   1. Kul! Jag är skåning och bor i Ystad. Utanför ystad finns en djurpark med tillhörande vattenland. Ett rintigt roligt ställe och många fler sorters djur än vad jag trodde då ystad inte är jättestort!

 4. Självklart ska ni dela sommaren TILLSAMMANS med barnen om och när det är möjligt och ni kommer säkert få tips.
  Men, om man får komma med en liten undring?
  Finns det inte nåt ni skulle kunna låta barnen göra var för sig, eller några tillsammans utan hela familjen ?
  Här där vi bor finns möjlighet till olika sorters ”dagkollo” med olika inriktningar, tex bad/simskola, idrott, dans mm.
  Tänker på att sommarlovet är långt och Micke har väl inte hur lång semester som helst ?
  Dessa kollon här är så gott som avgiftsfria, bortsett från dans, och transport fram och tillbaka ingår.
  Ett litet tips i all välmening bara, då det ju kanske kan kännas skönt att vara delaktig i en annan grupp än just familjegruppen.
  Oavsett vad ni kommer att göra så tror jag nog ni får jättetrevligt

  1. Du har en bra poäng i det faktiskt 🙂 Har inte tänkt så långt att barnen skulle kunna göra lite roliga saker själva. Klart barnen har sina olika vänner och gör saker var för sig också mellan varven men just som du skriver, lite roliga sommarkollo kanske vore något. Det ska jag googla på – tack!

   Micke har lång semester, blandat med lite pappaledigt också, så vi kommer nog hinna tröttna på varandra både en och två gånger hehehe!

 5. Hej.
  Jag kan tipsa om Ölands djurpark. Djurpark och vattenland i ett. Perfekt att kunna blanda. Lagom stor djurpark och ett vattenland som passar både stora och små. Vi var där med sonen förra sommaren och köpte 2-dagarbiljett, helt ok priser.
  Hälsn sandra

   1. På Öland finns även Ormöga kamelranch där man bl a kan få rida på kamel.
    Annars i Skåne (där jag bor) har vi (utöver underbara Österlen) den vita sanden och havet i Falsterbo/Skanör, Ystad Saltsjöbad, pittoreska fiskebyar längs med kustvägen, sälsafari i Torekov, Pannkaksladan i Höganäs och säkert mycket mer mitt snurriga huvud inte minns just nu 🙈😂

  1. Ölands djurpark är fruktansvärd! Djuren känns misskötta i sina trånga, fula burar och tivolit är ett skämt med karuseller som faller ihop när som. Förstår inte hur någon kan rekommendera det stället!!

   1. Jag håller helt med dig… berg och dalbanan är en gammal från gröna lund! kollar du på karlsson på taket så ser du den på filmen.. den är hemsk! åkte den för många år sen och man har bara en stång framför magen, den var trasig i min vagn, ingen rolig upplevelse! Krusellerna är gamla och skruttiga, stället känns slitet över lag, förutom vattenlandet! Inte värt 400kr att gå in.. Bättre med Lisseberg då… =)

  1. Madde nämner mycket i bloggen som inte följs upp eller avslutas. Läste om stora planer på att åka utomlands och kryssning i medelhavet men ingen sponsor kanske?!

   1. Ibland kommer livet emellan, och ibland blir det inte riktigt som man planerat av olika anledningar. Kryssning i medelhavet ska vi absolut komma iväg på 🙂 Och kära du Stina, det har inte med sponsorer att göra överhuvudtaget 😀

  2. Ja vi är ju sååå sugna på att ta oss längre bort på semester. Samtidigt så vill man ju passa på att njuta av det fina vädret vi har här i norden under sommaren. Teneriffa är fint har jag hört 🙂 Min Oliver har varit där…

   1. Hej,
    Just på grund av att vi bor i norra Europa åker vi alltid bort en vecka på sommaren för att då vet vi att barnen får sol och bada massor:)

 6. Hej Madde
  Jag kan varmt rekommendera att åka till Dalarna, hyra en stuga i leksand. Där har du leksand sommar land och passar barn i alla åldrar och vuxna. Finns all inclusiv paket man kan köpa som inte är allt för dyrt. Finns även massa fina fiske vatten och Rättvik är helt fantastiskt fint om man bara vill gå och titta lite eller bara ta en kaffe. Hoppas ni finner vad ni söker för sommaren. Vi har Dalarna högst upp på våran aktivitets lista i sommar med våra två små skruttar. Mvh Johanna

  1. Åhhh Dalarna <3 Det var sååå länge sedan jag var där, jag var väldigt ung när jag var där men jag minns att det var väldigt vackert där. Det var ett väldigt bra tips – Tack! Ska absolut kika på det 🙂 Hoppas du får en fin kväll!

 7. Spännande med Motala har aldrig varit där så lägger det på listan på platser att besöka, stranden låter jättefin :).

  Jag kan rekommendera Dalarna som flera här ovan ;). Bor ju här så vet att det finns flera vackra smultronställen. Idrefjäll var vi till för några år sedan sommartid och det var jättekul 🙂 Varit där på vintern tidigare :).

  Skrev ett blogginlägg med tips på ställen man kan besöka i Dalarna för någon månad sedan, fritt fram att läsa om du vill :). https://www.saramadeleine.se/boka-dalarna-i-sommar/

  1. Tack snälla! Ska läsa på en gång 😀

   Du är välkommen till Motala, och kommer du hit så måste du höra av dig så vi kan träffas! <3

 8. Ååå då rekommenderar ja träslövsläge i Varberg!
  Där har vi vart varje sommar sen vi va små, i vår underbara stuga som vi kallar för just smultronstället!
  Den mysiga stranden och en glass på tre toppar är ett måste ❤️

  Kramis

 9. Hej Madde vet du om campingen vid Varamobaden har blivit rustat? Så fint där men campingen var ju under all kritik.
  Ha en skön sommar.

  1. Hej Birgitta, menar du vid Zeros då? Alltså vid fotbollsplanerna? Har tyvärr ingen koll på det, men ge mig några dagar så ska jag kolla upp det 🙂

   Ha det så fint så länge!

 10. Vi går i tankarna att byta garderob, liknande det ni gjorde i ert sovrum. Har för mig att ni skulle ha spegeldörrar?! Är ni nöja med det och vart beställde ni ifrån? Lägg mer än gärna upp bilder. Tack för en fin och inspirerande blogg, jag har följt er i många år. 👌🏻☀️😘

 11. Hej! Jag vill rekommendera Felicias kakeri i Linköping! Fantastiska tårtor och bakverk att ta med på picknicken eller varför inte deras nybakta bröd. Som ta med present finns även bakmixar och smycken att köpa.

  1. Hej Jessica, vad roligt tips. Vart ligger det här? Vi är ofta i Linköping eftersom Micke är därifrån och hans familj bor där.

 12. Då vädret är så osäkert i Sverige hade jag satsat på en charter, saker som passar hela familjen och blir ofta billigare om man väljer all inklusive. Annars är mitt tips Varberg och Hallifornia (googla), bo på Apelvikens camping med strandtåg in till stan, händer saker hela tiden.

 13. Alltså, Gotland. Älskar Gotland och Fårö. Så underbart vackert. Oh, när man kommer så man ser ringmuren, bara det. Fårö med sina ställen.
  Dit kan man åka varje år om man vill. Tröttnar aldrig. Sen är ju naturligtvis dalarna så vackert och har som ovan skrivit sommarland som är för alla, vuxna som barn med både vattenlek och massa andra saker. Åker ofta till dalarna. Skulle själv vilja åka neråt i landet då det är där jag aldrig varit

 14. Jag skulle satsa på Vimmerby och Astrid Lindgrens värld! Finns massa roliga utflyktsmål i närheten med, riktiga Katthult och Bullerbyn tex! Det skulle nog småflickorna älska! =)

 15. Kom till Dalarna och Leksand!
  Hyr stuga eller campa på leksands strand, sen kan ni gå på Leksands sommarland och göra massa mysiga utflykter i närområdet.

 16. Håller med ovanstående. Dalarna är underbart på sommaren och Idre Fjäll är perfekt för barnfamiljer! Välkomna till oss! 😁

 17. Hej Madde jag kan varmt rekommendera Eskilstuna att bo på parken zoos camping och gå på parken zoo och även brevid campingen ligger ett riktigt stor galleria med över 60 affärer , att rekommendera är också slagsta glass i Eskilstuna kan va värt o testa riktigt härligt 👍🏼

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..