Så möts vi igen ♥

Sitter och tittar på bilderna från våran härliga helg i Påskallavik. Och turen förbi mitt älskade Ishult.

Det var inte helt utan att det kändes i bröstet när vi rullande ner mot Ishult. Så många år av saknad och tunga känslor. För det var det sista avslut vi fick, när pappa gick bort. Efter det har jag inte besökt Ishult.

Men det var inte så jobbigt som jag trodde. Det blev snarare ett avslut på alla jobbiga tankar på något sätt. Det såg precis ut som för 14 år sedan, även om det på dagen hade gått en månad längre. Men just den våren för 14 år sedan kom värmen ovanligt tidigt. William var nyfödd och låg i vagnen och Victor sprang omkring och lekte med sina legogubbar. Jag spelade pappas gamla skivor, det ekade jazziga toner i hela byn från Strandvillan (det vita huset ni kan se till vänster i bilden nedan).

Vi tog promenader och Victor lekte på stranden. Så kom det där samtalet, det där som jag aldrig någonsin kommer att glömma. Det som jag visste skulle komma men som man aldrig riktigt ändå är förberedd på. Han var borta, och han passade på just den dagen när jag inte var där. Jag har nog aldrig känt så mycket hat som jag gjorde i just den stunden. Jag skrek rätt ut, och sedan levde jag som i en dimma i flera månader efteråt. Det var sista gången jag var i Ishult. Detta härliga vackra sommarparadis som i alla år varit del av min uppväxt.

Det var här jag lärde mig simma och äntligen fick jag visa barnen ♥ Det finns så många fina kärleksfulla minnen härifrån, och alla dessa kom tillbaka trots att jag lämnade Ishult med tårar i ögonen och en stor sorg i hjärtat. Det var precis som om kroppen fylldes med värme och glädje, och det kändes bra.

Härligt att se barnen springa omkring här…

Jag stannade upp och tog in så mycket jag bara kunde av stunden. För det här betydde så mycket för mig. Om vi hade kunnat så hade jag  velat stanna längre i Ishult ♥

Vi åkte vidare till Påskallavik där min faster Kerstin bor, där väntade hela släkten och några till. Vi fick ett härligt välkomnande och det blev kramkalas. Vi saknade såklart Oliver men han hade fotboll på schema och så mina två andra bröder som dessvärre inte kunde komma och några kusiner. Men annars så kom faktiskt väldigt många på släktträffen och det var roligt.

Världens vackraste brorsdotter ♥

Det är såhär jag är uppvuxen, med många människor runtomkring mig. Jag älskar verkligen mina stora familj. Vi har alltid så roligt och alla är alltid så glada.

Det var såhär min pappa hade velat haft det, han drömde om många barnbarn och en stor familj. Han älskade verkligen barn. Ville alltid hålla ihop familjen och hitta på saker tillsammans. Jag tittade på mina äldsta bröder och skrattade för mig själv, så mycket likheter jag ser hos dom. Jag är helt säker på att pappa var med oss den här dagen och tittade ner på oss och var överlycklig över att vi äntligen var tillsamman igen.

Mina bröder, svägerskor och brorsbarn ♥

Mathilde myser med sina kusiner Dennis och Simon 🙂 

Stiliga Max min brorson ♥

Mina fastrar hade ordnat med en tipspromenad om Ishult, min farmor Astrid och farfar Gösta. Vinnaren fick en otroligt vacker tavla målad av min farmor som var en riktig konstnär.

Det bästa av allt förutom att vi fick träffa familjen var nog den här hjälmen. Den hade min pappa på sig när han flög över Östersjön. Min kusin Mikael berättade att pappa fick dispans när han var 17 år att börja flyga och bli pilot inom det militära.

Victor som stod sin morfar väldigt nära fick den här hjälmen. Ni kan ju gissa om Victor blev glad och rörd ♥

Min kusin Mikael och Victor…

Den här helgen är helt klart en utav de bästa på länge. Jag önskar att vi fick mera tid med alla, men nu är vi redan igång att planera nästa släktträff. En släktträff med extra utav allt, och förhoppningsvis lite mera tid ihop 🙂

Barnen har inte gjort annat än att prata om det här. Redan har de tjatat om att träffa alla igen. Och vi har redan nu bokat en helg i Halmstad i sommar hos brorsan och mina brorsbarn!

Kram / Madeleine

 1. Åh Madde vilken fantastisk släktträff! Jag blir rörd av att läsa det här, din papp var såklart med er i Ishult och på träffen och ler säkert från öra till öra❤️ Vilket otroligt fint minne Victor fick och vad snällt av din kusin stt ge det till honom. Åh vad jag bölade när jag läste! Var rädda om varandra och kramas mycket❤️

  1. Tack snälla Johanna <3 Det hela var verkligen så fint!

 2. Karin skriver:

  Klart att din pappa var med. Han njöt säkert av stunden❤

 3. Andrea skriver:

  Så fantastisk att göra såhär ❤️
  Detta lever man ju länge på, minnen!

  Kram på er

  1. Verkligen <3 Är så otroligt glad över att vi alla träffades!

   Kram till dig <3

 4. Lotte skriver:

  Va roligt att så många kom 🙂 Det är något visst att få visa barnen ställen från sin barndom. Jag ska visa barnen Gotland i sommar och för där var vi på somrarna när jag var liten.

  1. Ja visst är det Lotte 😀 Vad roligt, kommer du från Gotland? Det kommer barnen tycka är roligt, det är jag helt säker på 😀

  1. Det var verkligen supertrevligt 😀 Och det kändes precis som förr när alla sågs <3 Kändes fint i hjärtat!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..