ANNONS

Mat och bus! Och man ska kämpa på av rätt anledning…

/

Idag körde vi teamwork hos familjen Ilmrud. Det blev premiär för färskpotatis och till det fixade jag och Wille biffar. Hur gott är det inte med färskpotatis egentligen, jag bara älskart! Som vi har längtat efter dom. Micke var iväg med Adam i Linköping för han spelade fotbollsmatch, och då passade vi på att laga mat så länge så det skulle vara klart när de kom hem igen.

Mathilde står och hänger, skön brud! 

Här är lite av allt som jag ska plantera så fort jag får tid. Hade tänkt få det gjort idag men vi fick gäster så då fick det vänta lite. Men för er som gillar lakrits, oh my god(!) ni måste köpa lakritskrydda. Sååå gott till citronglass och hallon. Lika så har jag köpt lite thailändsk kryddor från en lokal blomsterhandlare som kommer från Thailand, och de kryddorna är så fantastiskt goda till pastarätter och sallader. Ska visa er längre fram, det får ett alldeles eget blogginlägg tänkte jag.

Wille fixar biffen! Min älskade unge, han är så fin ♥ Alltid så snäll och omtänksam. Även om tonårshumöret börjat spöka lite hehe. Han fixar och donar, även om han nuförtiden mest hänger hos sin flickvän Amanda. Sötaste paret, de är så gulliga.

Utemat i all ära men hemmagjord husmanskost är det allra godaste. Så glad över att mitt matintresse kommit med åren för jag var verkligen kass på att laga mat förr. Pinsamt dålig alltså haha. Man kan ju inte vara bra på allt 😉 Nuförtiden tycker jag det är roligt, ännu roligare är det när barnen vill vara med. Dessutom är det nyttigt för barnen att få vara med så de klarar sig i köket när de blir äldre. Victor är nog den som har minst intresse för matlagning, han kan knappt koka nudlar. När vi frågar honom hur han ska klara sig när han flyttar hemifrån kontrar han med att det finns youtube 🙂

Mickes lillabror Johan och hans barn kom på besök. Kusinbus är det bästa som finns juh! Det syns att dessa två ”grappar” är bröder va? Jag kommer ihåg när jag träffade Johan för första gången, jag trodde han var Micke och var tvungen att kolla en extra gång innan jag konstaterade att det var någon annan. De båda har jobbat i telecombranschen och jag vet inte hur många gånger människor tagit fel på dom, kunder som trott att Johan varit Micke och tvärtom.

De verkar ju röra sig likadant också 😀

Devil älskade Devil. Den gamla trogna vännen ♥

Efter en eftermiddag med lek och bus så stressade jag ner till stadion för Oliver hade också match idag. Adam och Oliver spelar i samma fotbollsklubb och idag fick Adam vara bollkalle när a-laget skulle spela.

Tur var nog att jag var sen till matchen för idag blev jag ordentligt irriterad. Så mycket att jag fick bita mig i tungan för att inte säga både ett och annat! Shit vilka killar vi har i Motala AIF, kämpar! Alla är verkligen så grymma.

Adam tyckte det var coolt att få vara bollkalle. Så pepp han var på att få hänga lite med de stora killarna. De blir ju spelare som han ser upp till och som han vill bli som. Därför är det också så viktigt att det går sportsligt till. Ja, på alla plan och för alla som är involverade!

Skillnaden på när man spelar fotboll för att det enbart är roligt och när det blir mera allvar och på en annan nivå är ju trots allt stor. Alla gör sitt yttersta och alla kämpar på lika villkor, åtminstone så vill man att det ska vara så. Alla visioner är oftast vackra. Det är ingen hemlighet att det förekommer orättvisor och hur långt ner åldrarna börjar man gallra? Idag ställdes frågan på sin spets bara för att jag generellt ville veta. Jag var tvungen av nyfikenhet att läsa igenom klubbens värdegrunder och policy.

Gemenskap och glädje gör att man presterar bättre, för att utvecklas måste man trivas. Inte så svårt att begripa, det lär man sig i tidig ålder. Det är roligare när alla är sams. Att hålla ihop en grupp kan nog vara så svårt men när man väl lyckas så funkar lagspelet utan problem. Jag kan själv återgå till min egna lilla skara, till mitt egna lilla fotbollslag här hemma, teamwork och kommunikation är a och o. Av motgångar växer man, även om det rent psykologiskt kan vara extremt krävande. När man satsar på ”elit”fotboll så krävs mer och det blir tuffare. Men för att utvecklas och komma vidare så måste alla också få chansen. Inneboende kvaliteter måste bejakas. En förlust kan vara ett nederlag men det kan också tända en låga inom en. Att blir bättre och starkare.

Idag blev Adam berörd, han stod där med tårar i ögonen. Jag ville säga att de spelar ju för glädjen men i samma stund som jag möttes av det uppgivna ansiktet så visste jag inte vad jag skulle säga. Han såg ju allt med egna ögon! Ibland är idrotten hård, hård som en jävla käftsmäll. Och jag antar att den bara kan förändras genom att man agerar och tillsammans gör skillnad. Adam sa att han aldrig ville spela vuxenfotboll, och det gjorde mig omåttligt förbannad!

Jag läste en artikel i dagbladet där en fd elitidrottsman uttryckte sig. Han sa idrott ska vara roligt, vi hade alltid roligt. Ingen av våra tränare bromsade oss! Och det kom vi långt med! 

Man ska kämpa på av rätt anledning – att man tycker det är roligt! Det kanske är värt att tänka på en extra gång.

Kram / Madeleine

8
1

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00