Härliga dagar, dålig humor och dravel!

Vilka härliga dagar vi har haft. Värmen håller i sig och det är väl helt underbart! Igår bjöd jag Micke på Arvid Nordqvist Cuvée Rosé.

Cuvée Rosé är ett halvtorrt mousserande rosévin med toner av tropisk frukt och jordgubbar. Ett fruktigt och lättillgängligt vin med en låg alkoholhalt och ett mjukt avslut. Vinet ska serveras väl kylt som aperitif till vårens- och sommaren alla festligheter eller till bäriga desserter. 

Jag som ärligt talat är helt jäfla kass på allt som har med vin eller allt som har med alkohol att göra går liksom på flaskans utseende. Hahaha jag erkänner, det är faktiskt så! Men ibland så får man jackpott, eller ja lite som roulette. Helt enkelt mer sport över det eller hur? 😉 Den här rosa bubbliga och alldeles förtjusande flaskan bjöd på en riktig njutning. Det var såååå gott! Till kvällens bärefterrätt helt perfekt.

Jag hade ju inte riktigt fattat tjusningen med att avnjuta ett gott vin, alkoholdrycker förens jag var på champagneprovningen i Kalmar för några år sedan. Efter det fick jag en helt annan uppfattning om det hela. Skulle vara roligt att åka tillbaka dit, det var väldigt fint allting!

Hur som, den här rackarn var god! Lite som en alkoläsk fast ändå inte. God kort och gott. Prova den vetja!

Micke lagade som alltid en gudomligt god middag. Pasta alfredo med crispy chicken. Det kan tamejfan vara en av de godaste pastarätter jag ätit! Men jag skäller på honom lite, min lilla ”feeder” hehe. Hålla på att övergöda mig såhär! Nejvars jag är glad över att vara bortskämd med hans matlagning. Vi båda gillar ju att laga mat. Jag ska övertala honom att ge oss receptet eller vad säger ni? Visst vill vi ha det? Eller rättare sagt jag vet att ni vill ha det för ni måste smaka detta.

Barnen somnade skapligt för en gång skull igår. Mathilde och Engla-Freja lekte på trädgården innan jag gick in och nattade det lilla yrvädret. Hon somnade på två röda. Sen satt jag och Micke på verandan på framsidan och njöt av solnedgången. Fånade oss med snapchatfilmer, delade några på instagramstory. Tänk vad lite roliga filter kan göra 🙂 Ja också lite chéeve rosé… Tack för alla privata meddelande på Instagram, ni var några stycken som uppskattade våran dåliga humor haha!

Så nöjd över att vi varit noga med att vattna våran gräsmatta. Allas trädgårdar är gula, gräset bränns av solen. Inte alls skönt att springa omkring på barfota då, snyggt är det inte heller. Men här vattnar vi nästan varje dag. Barnen älskar att ha vattenkrig och det gör sitt också antar jag.

Idag har vi varit i Linköping och hämtat hem Adam som hängt hos sina kusiner hela helgen. Någon av er hade visst sett Adam försöka busvissla på delfinshowen 🙂 Jag frågade honom om det gick bra att busvissla, hur vet du det då? Jag vet allt svarade jag Adam hehehe. Älskar mina bloggläsare!

Vi fick lunch av Mickes föräldrar, så snällt! Jag känner mig inte helt hundra heller och då var det skönt att få sätta sig vid ett dukat bord. På eftermiddagen blev det värre. Frossa och ännu mera frossa. När vi kom hem så insåg jag att både panodilen och näsdropparna var slut. Mamma ringde och strax efter så hade mamma ordnat både panodil och näsdroppar ♥ Min älskade lilla mamma. Vad vore jag utan henne? Så omtänksam och alltid så omhändertagande.

Jag skulle varit på bloggevent i Göteborg i helgen, men det blev inte så, tur var väl det! Hade inte varit roligt att vara iväg på något sådant och bli sjuk. Det finns en mening med allt sägs det ju! Dock så surar jag lite över att jag inte fick hänga med världens bästa tjejer!

Nu ligger jag nedbäddad under täcket i sängen och hoppas på att allt detta är bättre imorgon. Jag har inte tid att bli sjuk nu!

Nu ska jag läsa några rader i min tantsnuskbok som Micke kallar det. Jag är kanske aningen poetisk, filosofisk och gillar att både läsa och skriva om djupa romantiska och fängslande ögonblick. Äsch fifasen vilket dravel! Hahaha jahopp, antar att jag får leva själv med det intresset, men man kan ju inte dela allt eller?

Kram / Madeleine

 

 1. Härligt med så fin gräsmatta! Blir lite avis 😉 Hos oss råder det förbud att vattna gräsmattor & fylla pooler… Så vår gräsmatta är snart helt torr, tyvärr. Lever på hoppet att det regnar snart. Hoppas du mår bättre snart.

  1. Men åh så jäkla trist 🙄 Nästan så jag hade smygvattnat lite ändå 😂🙈😬 Håller tummarna för att vi får regn, det behövs nu faktiskt! Det började precis dugga lite här nu!

   Tack snälla 🙏🏼 Jag hoppas verkligen jag mår bättre imorgon, frossa och feber mitt i sommarn är inte kul 😥

   1. Smygvattna 😉😂
    Om det är bevattningsförbud ska det väl respekteras. Det finns väl sånt som är viktigare att använda vatten till än gräsmattor.
    Under helgen som gick var det tex förbud i två områden i Motala, inte för att vattnet var på väg att ta slut men trycket sjunker så ledningarna behövde ”ta igen sig”.
    Som ansvarskännande vuxen bör man kolla kommunens sidor gällande både bevattningsförbud och eldningsförbud.
    Om alla sket i sånt skulle det snart bli kris.
    Vatten (och el) är väl det viktigaste vi har och det ska man vara rädd om.
    Eller hur?

    1. Ja det var såklart med glimten i ögat och mer som ett skämt M! Givetvis ska man respektera det 🙂 Jag vet mycket väl att det var förbud både i Tjällmo och Godeård häromkring Motala, men där bor inte vi.
     Men det är bra att du har huvudet på skaft M, sånt gillar jag. Men man behöver nödvändigtvis inte alltid ta allt med största allvar. Eller hur?

 2. Här kom lite regn när vi gick och på oss men det var nog inte mycket att hurra över för det slutade rätt snabbt. Jag är glad att vi grävde ny brunn förra året för annars hade vattnet tagit slut igen men nu finns det gott om 🙂
  Hoppas du piggnar till! Ni har väl skolavslutning med i veckan?
  Kram

 3. Fina Madde älskar att följa er på insta ni är en så underbar familj ni är roliga på snapchatt så fin er veranda blev önskar jag bodde i hus nu inget går upp mot mysig kväll med gott vin vart hittar man det

  Kram Anna saknar er i tv serien familjen annurlunda

 4. Å har inte ni bevattningsförbud!?. Här i Skåne, Blekinge så går reningsverken på total högtryck för att kunna ge djur och oss mänskliga varelser vatten. Hoppas på regn nu.

 5. Åå, vilken fin grön gräsmatta, här är den brun och trist. Vad god maten ser ut, hoppas verkligen att vi får ta del av det receptet. 😊

 6. Skulle också vattna varje dag om det inte vattningsförbud som det är i stora delar av landet. Har inte ni också det??

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..