Kärleksrelationer och vänskapsrelationer!

Uppe med tuppen imorse och det kan hända att jag känner mig lite piggare idag, men jag är långt från bra ännu. En förbaskad envis förkylning har flyttat in.

Som alltid så vaknar jag runt kvart i fem på morgonen, vänder och vrider. Idag gjorde Mathilde mig sällskap med många pussar och kramar så då gjorde det ju inte så mycket.

Lagom tills det var dags att gå upp och ta tag i dagen så somnade hon, det var bra för då fyllde jag upp kaffekoppen och hann jobba lite. Nu däremot känner jag mig lagom mosig i huvudet.

Älskade Thildis, våran bestämda lilla glädjespridare ♥ Vissa dagar känner man sig mera tacksam över vad man har och har åstadkommit. Idag är en sådan dag. Lever inte något extravagant liv med lyx och annat överflödigt fint, men jäklar vad bra vi har det precis som det är. Skulle inte kunna önska mig ett annat liv.

Jag har en fin kärleksfull familj och friska barn, så jag känner mig rikast i hela världen.

Jag fick en fråga om hur vi håller kärleken vid liv. Det är när det lilla blir stort som man inser vad man har och även om jag inte är gammal fast det låter som jag är det så har jag trots allt varit med om en del. Allt har såklart inte alltid varit en dans på rosor även om det tycks vara så. Men jag har alltid uttryckt mig när jag har haft nedgångar, det rosa fluffiga hitta-på-livet vet ju alla existerar inte. Relationer förändras, både kärleksrelationer och vänskapsrelationer. Antingen blir de starkare eller så avslutas dom.

Jag har lärt mig av båda delarna. Tagit egna beslut, vuxit som människa och omvärderat. Och även ångrat väldigt mycket. Man är aldrig ensam i en relation men man är ensam om att acceptera eller att inte acceptera för det bestämmer man ju själv. Både jag och Micke har bättre och sämre sidor, en del saker har inte alls varit bra och vi har ju faktist en gång lämnat varandra t.o.m. För den saken skull så betyder det ju inte att den ena är bättre än den andra (och ja we are still going strong!).

Det har jag har lärt mig den hårda vägen genom tidigare avslutade relationer. Att även om själva relationen inte var bra så är livet efter en avslutad relation inte heller alltid är så lätt. Vänner och bekanta väljer på något sätt alltid ”sida”. Och skitsnack förekommer nästan alltid från båda parter där den ena tycker sig ha rätt i sin historia och tvärtom. Samma är det med vänner som man valt att avsluta sin relation med.

Det finns dessutom oftast eller om jag vill våga hävda alltid en ulv i fårakläder, jag som är så godtrogen och blåögd har tyvärr flera gånger råkat ut för dessa. Jag vill tro så jädrans gott om alla, trots att de inte alltid sagt och gjort så snälla saker. Vet inte om det är en positiv egenskap eller inte att alltid vara godtrogen? Av mina erfarenheter så säger huvudet nej, problemet är bara att hjärtat säger något annat. En jäkla dum kombo det där! Men jag försöker lära mig att vara mera på min vakt. Oavsett så kommer alltid sanningen fram, även om det tar hundra år och det stillar min frustrerande vilja att egentligen vilja berätta om både det ena och det andra rakt ut! Inte för att skapa oreda utan mera för att rentvå sitt egna, säga sitt och få människor att öppna upp sina ögon. Jag hävdar aldrig att det alltid nödvändigtvis är ens fel men orättvisa och hot kommer jag aldrig i hela mitt liv acceptera! Att hålla sig undan infekterade relationer och bara fokusera på sitt alldeles egna gör dock själen mera fridfull och okomplicerad. Det har jag i alla fall lärt mig utav allt.

Ibland är det bättre att låta saker vara, och med tiden kommer förhoppningsvis insikt i vad som är viktigast. Men har man något som tynger en så är det bästa att fråga rakt ut, och då menar jag inte linda in något påstående i nån halvsjaskig lögn som man kan skylla på för att få veta eller säga sitt. Utan bara kort och gott säga eller fråga rakt ut! Detsamma är det med kärleksrelationer, att bygga ett förhållande med lögner är aldrig bra. Det har jag också lärt mig den hårda vägen tyvärr.

Prata, prata och prata mera om sådant som är jobbigt är nyckeln till bra relationer. Kommunikation gör alla förhållanden starka ♥ Det är nog en väldigt viktig del i hur man håller kärleken vid liv! Sen vet man aldrig vad framtiden har med sig, och det kan inga råd i världen hjälpa.

Nu ska jag sätta den här fina postern i en ram. Den kommer göra sig bättre med en vit ram. Sen ska jag snyta mig för femtioelfte gången innan jag tvingar mig själv att gå ut och klippa gräset.

Jag ska fundera lite på vad vi kan bjuda våra midsommargäster på till midsommar. Ingen av oss äter ju direkt den traditionella midsommarmaten. Vad ska ni äta på midsommar? Dela med er om ni vill 🙂

Puss & Kram / M

  1. Ja grillat blir det nog såklart, tänkte inte så långt 😂 Va dum jag är! Men sillen avstår vi nog 😬

 1. Tack för att du delar med sig av dina personliga erfarenheter. Du skriver så genuint och ärligt. Och fängslande så man förstår att du skriver från hjärtat. Och så länge jag har följt dig både på tv och här på bloggen så verkar du vara så otroligt omhändertagande och mån om alla i din närhet.

  Jag gick fram till dig en gång i Linköping och sa hej. Väntade mitt tredje barn och hade med mig min ena son Ludvig, vet inte om du kommer ihåg det? Men du var så trevlig och glad. Fortsätt vara du 🌺

  1. Tror de flesta vill vara alla till lags 🙏🏼☺️ Det är nog mänskligt ❤️

   Vad glad jag blir att du tog dig tid att reflektera. Tack.

   Ja jag tror jag minns dig, på stora torget? Haha hoppas jag inte tar fel nu 😂🙈 Roligt att du kom fram!

 2. Jag har det just nu kämpigt med min sambo och jag måste bara skriva! Tack, nu känns det lite lättare igen. Man glömmer lätt att flera har motgångar i livet men att det ordnar sig 😀🙏🏼

  1. Hej Malin, vad glad jag blir att du skriver. Såklart alla har det tufft ibland. Livet går nog både ner och upp för de flesta 🙏🏼❤️ Men som du skriver så kan man kanske känna sig lite ensam i det tunga ibland också.

   Hoppas allt ordnar sig, det tror jag det gör!

   Kram till dig!

 3. Vi brukar alltid ha sill till lunchen men det uppskattas inte av alla o familjen så till det serveras Västerbottenpaj, ägghalvor med räkor, köttbullar, färskpotatis och en sallad så alla får en god midsommarlunch! Så ja mitt tips är helt enkelt en god ostpaj, ägghalvor, knäckebröd, köttbullar och sånt till lunch! Till kvällen blir det alltid grillat!

 4. Fina du 💕
  Känner igen mig i så mycket du skriver och känns så skönt att läsa att man inte är ensam 😉
  Kom ihåg att du är värdefull!

  Kram från mig

  1. Tack – du är precis lika värdefull 💕☺️ Visst är det skönt att känna igen sig!

   Kram till dig med.

 5. Du har så jädrans rätt i vad du skriver! 😘👌🏻

  Vi ska till (närapå) en granne till er på Midsommarafton, och där blir det grillat och jag tar med jordgubbstårtan.
  Förra året var vi här hemma..då bjöd jag på ruskigt goda Surf n’ turf. Dvs en slags ceasarsallad med grillad flankstek och gratinerade havskräftor (vet att det där sista inte är nåt för dig 🤣)!
  Kram kram och krya på dig ordentligt nu!

  1. Åh Camilla det låter ju finemang 😋 Du lagar alltid så god mat (tänk om jag skulle komma över min fisk och skaldjursfobi 😂)

   Tack snälla 😘

   Åh ska ni te grannarna, då får ni komma över och dansa runt stånga en sväng vetja 😀🎉

 6. Så himla klokt!

  Även jag är sådär som du beskriver, tror så gott om allt och alla. Tyvärr har jag av egna erfarenheter fått inse att jag har haft fel många gånger.
  Undra om man blir klokare med åren och lär sig tro 😂

  Midsommar blir det alltid ”midsommarmat” och faktiskt en ostbricka till kvällen, vi brukade alltid grilla men eftersom alla blev så mätta på dagen så flyttade vi grillen till midsommardagen 👌🏼😍

  Hoppas du kryar på dig så gott ❤️
  Kram

 7. Låter jobbigt, förstår ju att du och Mirka inte är vänner längre och är ledsen för det. Jag gillar er båda, ni verkar stå med fötterna på jorden.

  1. Det framgår inte någonstans att detta handlar Mirka och att vi inte skulle vara vänner längre ☺️ Jag har många andra vänner än de som synts i sociala media/här på bloggen som jag vuxit ifrån eller valt att inte ha någon kontakt ned längre.

   Tack snälla för de fina orden 💕🙏🏼

   1. Ni kommenterar inte varandras instagram längre, nämner inte varandra på bloggen, ”passade” inte på att träffas i Eskilstunas djurpark. Tråkigt om ni inte umgås längre, men det är ju sådant som händer. Ha en skön sommar! 🌞

    1. Nej det har vi nog inte, har jag inte ens tänkt på 😅 Men å andra sidan så finns det många som jag inte skriver hos fast som jag umgås och pratar väldigt nära med. Ha en fin sommar du med Anette 🌴☀️

 8. Vi fick ansvaret att så för middagen till släkten på midsommar. Till lunch blir det ju sill och potatis och allting som hör till. Men till middagen för 14 stycken ska vi slänga ihop dessa. Det är så underbart gott, och man fyller dom med det man känner för. Vi brukar fylla med rostbiff, tomat, lök och paprika. Och sen blanda med sån rökig sås. Har ni inte testat dessa, så gör det! https://www.pinterest.se/pin/682576887248395423

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..