Turista i sin egna stad och resa utomlands med barn!

Igår tänkte vi berika barnen med lite historia från Ulvarnas ås, ja eller Ulvåsa egendom ute vid Birgittas udde. Birgitta Birgesdotter som bodde i borgen vid udden, hon som sedan blev känd som den heliga Birgitta. Hon och Ulf Gudmarsson bodde i borgen i 20 år och fick 8 barn. En promenad i engelska trädgården slutade dock med en myggattack så vi fick åka hem istället.

Eftersom tjejerna är allergiska mot myggbett så kändes det inte försvarbart att stanna kvar även fast de gärna hade velat gå omkring och titta. Sällan man turistar hemikring fast man borde göra det oftare. Vi får göra ett nytt försök en myggfri dag istället. 

De var mysigt att komma iväg en sväng, bara göra något annat för omväxling skull. Engla-Freja var livrädd för att det skulle komma vildsvin, en sann jägardotter hahaha. Men visst kan de vara otäcka de små svinen. Tänk vad fantasin kan dra iväg när man går och tänker sådär, EmmyLou fick för sig att de bodde träsktroll i skogen.

Det enda träsktrollet som sprang omkring vid Ulvarnas ås var jag och mina trollungar. Mina tokiga underbara troll ♥

Jag blir så full i skratt när jag ser de här bilderna. Kan inte sluta tänka på den där gamla tandlösa gumman som man kan se på vykort 😀 Tänker ni på samma som jag när ni ser bilderna?

Vi åkte inte allihop, några av barnen var hos kompisar och några var hemma.

Idag har det varit växelvis mulet och sol här i Motala. Det kom några stänk av duggregn men mer än så blev det inte. Det hade inte gjort något alls om himlen velat öppnat sig och gett oss ett ordentligt regnväder, bara en liten stund.

Men den här värmen och otroligt fina sommaren som vi hittills haft är ju bara helt underbar! Den bästa sommaren på länge, och jag skulle kunna vänja mig vid att alltid ha det såhär varmt och skönt.

Vi har ju länge pratat om att åka iväg på semester med barnen, jag har ju skrivit om det förut på bloggen. Ni gav oss många bra tips på både resmål och annat bra att tänka på när man reser med barn. Eftersom det varit så fint här hemma i Sverige så har vi dragit lite på det, men till hösten ska vi slå till och överraska barnen.

De har ingen om det ännu, bättre att lova för lite än för mycket 🙂 Det lutar åt Spanien men vi ska ta hjälp av en professionell researrangör, Micke är berest men jag är det definitivt inte så det känns tryggt med lite hjälp.

Nu ska vi åka hem till mormor en sväng. Vad gör ni en kväll som sådan?

Kram / Madeleine ♥

 1. Hej och återigen tack för fina kort.Ja,tänk vad mygg kan ställa till det om man planerat nåt kul och trevligt och så kommer dom och förstör allting,jag är ingen myggälskare👎Ikväll ska jag heja på Belgien i semifinalen mot Frankrike⚽️⚽️⚽️ha det bäst😋

 2. Ja visst är det underbart väder . Men vi har faktiskt en resa bokad nu den 23/7 till Cypern…vi ska till ett hotell som heter Sandy Bay Beach i Aiya Napa …ska bli så skönt att komma väg.. har bokat all inclusive så behöver inte tänka på var och vad man ska äta, det är perfekt och sååå bra när man reser med barn👍Skönt är också att flyget går från Norrköping till Cypern(vi bor i Linköping). Hoppas ni hittar någon passande resa😃. Nästa år blir det Dubai för oss😉

 3. Mina döttrar är också allergiska mot myggor så vi har fått aerius (allergimedicin) utskriven av läkare. Om vi ska fara någonstans där vi vet att det är mycket mygg eller om dom blivit stucken så ger vi av medicinen. Ett tips bara.

 4. Se till att resa utanför skoltid bara!
  Annars kommer det bli surt !
  Sen är det inte alls en härlig sommar för de som lever av jorden.
  Har du missat att det är torka ?
  Har du missat att maten kan bli jättedyr i höst/ vinter ?

  1. Men du är så tråkigt, otrevligt och vass i dina kommentarer hela tiden M. du måste vara en tragisk människa som har ett enormt ensamt och tråkigt liv.

   Sommaren ja, den är fantastiskt! Jag njuter var eviga dag av solen och värmen. Det här behövde vi människor för att klara av mörkret som kommer i vinter. Och att maten skulle bli dyrare gör ingenting, vi har råd med det. Att det är torka kan jag ej bekymra mig över då jag ej har lantbruk eller djur som saknar foder,man kan inte lägga sin egen energi och börja oroa sig för saker som inte drabbar mig direkt. Ska man tänka så behöver folk oroa sig för andra året runt Och det är ej hållbart. Nä Madde, njut av sommaren för det gör jag❤️☀️

   1. Så bra att Madde har försvarsadvokater.
    Jag vet att vissa skolor ska ha in ansökan OM elever ska ha ledigt och att skolan även har rätt neka ledighet för resor Men det kollar hon säkert.
    Sommaren är onormal för alla, även för er som inte är bönder. Njut av värmen, det är helt ok, men att tycka att det liksom är andras bekymmer är väldigt egoistiskt. Fortsätter det här är det väldigt mycket som kan komma bli väldigt dyrt, kött, grönsaker, mjölk mm. Sånt som även de som inte har så gott ställt behöver. Det är galet av dig att säga att VI har råd. Det är redan nu folk som inte har råd ge sina familjer fullt näringsrik kost, många barn får sitt enda lagade mål mat i skolan. Så hoppas du är så rik att du kan dela med dig till andra om och när prishöjningarna kommer. Tänk också på att om djurbesättningarna slås ut nu så kommer det att påverka under lång tid framöver.
    Det sista jag vill säga om det här det är att Madde behöver inga försvarare, hon har skinn på näsan och svarar för sig när och om det behövs och hon gör det bra
    Förresten en sak till, du som skriver att barn sjukanmäler sig för att åka utomlands, det heter SKOLK det😉

  2. Jag njuter i fulla drag av värmen och ljuset! Varför ska man inte kunna det? Det blir inte mindre torka osv för att vi skulle sitta och sura över värmen. Bättre då att vi som kan tar vara på sommaren och gläds åt den. Sen vad gäller resor under terminer har det aldrig varit några problem för oss. Vi har rest två veckor i januari tre år i rad och har barn på låg-,mellan- och högstadiet på tre olika skolor. Vi har sökt ledigt i god tid före och barnen har fått jobba in det de missar före eller efter resan.

 5. Man har rätt till 10 dagars ledighet på ett skolår… Det enda man behöver tänka på är att skolorna inte ger ledigt om det ligger något nationellt prov den tiden! Meeeen sen är det väl som så… att har man bokat en resa och planerat allt och skolan inte ger ledigt, då brukar man ju inte ställa in, de flesta sjukskriver sina barn! och det vet alla lärare, för inte kan man lämna ett barn hemma själv… Därför brukar eleverna alltid få ledigt.. =) /en lärare

  1. Det är väldigt olika från kommun till kommun. Upp till 10 dagars ledighet per elev kan man ha rätt att bevilja, om kommunen gett mandat till detta.
   I vår kommun, liksom i flera grannkommuner (Skåne)har vi 0 dagar. All ledighet, förutom ledighet för typ begravningar, nekas. I praktiken innebär det dock att barn reser utanför skoltid ändå. Föräldrar kan inte kräva att läraren ska förse barnen med hemarbete inför resan eller har skyldighet att se till att barnen rar igen förlorat arbete. För små barn spelar det sällan eller aldrig roll, men barn i betygsålder kan det spela roll.
   Och i NP-tider reser man aldrig! Sunt förnuft.

   Med vänliga hälsningar
   Mare, också lärare

 6. Tycker att din blogg är väldigt inspirerande och blev lite nyfiken när du skrev om det här med att resa. Många anser ju att man ska ”leva livet”, resa, festa, träffa kompisar, plugga och skapa en stabil tillvaro med allt vad det innebär, innan man ens börjar fundera på att bilda familj. Hur ser du på det? Känner du att det är något du har missat? Har du själv råkat ut för sådana kommentarer? Har du träffat många i samma situation eller har du känt dig ensam som ung mamma?

 7. Alltså Tuva är så himla söt och ser så snäll och omtänksam ut, hon måste väl vara mammas hjälpreda kan jag tänka😊 Gällande resa utomlands så skrev även Mirka här om dagen att hon tänker resa utomlands med barnen. Är det något ni alla blir bjudna på genom bloggportalen ?
  Ha en fortsatt fin sommar hela familjen🦋🌸🌺☀️

  1. Tack <3 Ja Tuvis är verkligen en liten hjälpreda här hemma 😀 Lilla fröken!

   Gjorde hon!? Vad roligt att hon kommer iväg med alla barn 🙂 Nej det är inget alla blir bjudna på genom bloggportalen, sen vet jag inte om det i hennes fall är någon pressresa eller så 🙂

   Tack snälla hoppas du också får en fin sommar!

 8. Har ni provat att ha med en Thermacell mot myggorna? Praktisk mobil liten sak som håller 25 kvm runt en myggfritt. Även perfekt vid jakt 😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..