Tandläkarskräck och ett projekt jag blivit tillfrågad att göra!

Idag ringde klockan tidigt, Tuva-Li och EmmyLou skulle till tandläkaren. Som tur var så fick vi dubbeltider, alltid skönt att kunna bocka av flera på en gång. EmmyLou ska börja gå på specialist tandläkaren, hon har riktigt dåliga tänder min lilla skrutta 😕 Konstigt det där att vissa får bättre och sämre tänder. Majoriteten av barnen har aldrig haft ett hål någonsin, och några av barnen har olyckligtvis haft flera. Vi borstar ju inte annorlunda liksom. Sen försöker vi vara noga med att inte småäta mellan måltiderna och borsta noga som sjutton. Jag själv har ju tandläkarskräck, en riktig ordentlig sådan. Det finns nog inget så ångestladdat  som just tandläkare i mitt liv. Jag påbörjade KBT för några år sedan, det slutade med att jag sprang gråtandes därifrån. Så därför är jag väldigt noga med barnen och att de inte utvecklar samma rädsla som jag. Och konstigt nog tycker alla mina barn att det är det roligaste som finns att gå till tandläkaren 😂🙈 När dom inte har hål så gråter dom, för att få laga ett hål är ju superhäftigt. Engla-Freja har lagat utan bedövning, och det var ju inga problem. Bedövning är för mesar säger hon och tittar på mig. Jojo, mamma är den största mesen i familjen.

Måste visa bilderna jag fotade för ett samarbete jag gjorde igår. Lilla Mathilde min söta lilla busung, hon fick agera modell. Väldigt tacksam sådan, alltid med ett leende på läpparna 💕 Och mina pelargoner, visst är dom vackra.

Hade en liten Toffie som också gärna ville vara med. Hon följer varenda steg jag tar. Världens keligaste lilla Pomeranian. Så snäll mot alla, orädd och älskar barn. Den gladaste av alla på morgonen när alla vaknat.

Idag ska vi bara lata oss, åka till stranden och bada och sola.

Jag ska ladda energi hela helgen för nästa vecka har jag jobb som väntar. Roliga samarbeten och ett spännande möte med en ny samarbetspartner. Till hösten kommer jag fokusera lite mer på en av mina stora passioner i livet, inredning. Jag ska platsbygga en bokhylla, ett projekt dom jag blivit tillfrågad om att göra. Alltså hur kul!? 😀

Kram / Madeleine 💗

 1. Jag har hört att om man har dåliga tänder har man för lite kalk i kroppen (den försöker då ta kalk från skelettet för att rädda tänderna)
  Så kanske något kalk/kalciumtillskott för barn skulle hjälpa henne.

 2. Dåliga tänder kan bero på mycket.
  Dåligt vatten, kanske nån brist osv.
  Kan även komma sig om mamman ätit nån form av antibiotika / penicillin under graviditeten.
  Mitt ena barn och svägerskans dotter har båda samma fel på vissa av sina tänder. Tänderna är mer gula, nästan ingen emalj och sköra.
  Vi hade båda som gravida ätit antibiotika och fick samma besked av barnens tandläkare.
  Men sen tror jag inte det behöver letas fel och orsaker.
  Vi har alla olika hår, naglar osv, vad är det då som säger att det ska vara annorlunda med tänder.
  Hm? Så undrar jag lite grann om inte det här inlägget är l i t e smygreklam ( även om det kommer ett inlägg senare )?
  Jag bryr mig inte men hör andra i diskussionsgrupp som undrar
  Ha nu en trevlig helg

  1. Godkväll M,

   Tack för att du delar med dug av dina erfarenheter. Kanske är värt att fråga om detta. Nu tänker jag så det knakar, men jo visst åt jag antibiotika när jag väntade EmmyLou. Flera gånger faktiskt 😏

   Ah nej det är ingen smygreklam. Jag skulle likagärna kunnat klistra över själva produktnamnet om det nu är det folk stör sig på. Väldigt nöjd med bilderna bara, tycker Mathilde ser så busigt söt ut. Gillar färgerna och kombon. Jag har inte länkat eller något sådant och det hade jag ju gjort ifall detta var reklam. I det fallet hade jag också skrivit att det just var reklam för det är jag väldigt noga med 🙏🏼

   Men av nyfikenhet, i vilken diskussionsgrupp pratas det m just detta? Hahaha 😂

   1. Jag menar inte bokstavligt talat med diskussionsgrupp men det är många som pratar och ifrågasätter både det ena och det andra. Så att ”skratta” högljutt är kanske inte det bästa.
    Du skrev väl nåt om nåt samarbete och det är väl därför frågorna kommer?

    1. Vet du folk får prata och diskutera om mig bäst fasen de vill. Herrejösses tänker jag och skrattar visst högljutt 😂 För kan det inte finnas mera intressanta saker att grotta ner sig i? Så fort någon kan komma med pekpinnar och se saker som KAN VARA negativa så blir det spännande och intressant. Är inte det lite tragiskt tycker du?

     Ha en fortsatt fin kväll ☀️🌴

 3. Hur går det med din PT utbildning? Hur går det med din nagelutbildning? Hur går det med ditt målande? Många projekt du nämnt hur har det gått med dessa?

  1. Jag målar fortfarande, bland det roligaste jag vet. Jag år färdigt manikyrist, ett prov kvar till färdig nagelterapeut. Valde att ta ledigt nu över sommaren. Men planerar att göra klart det i höst.

   Min PT utbildning ligger på is helt och hållet. När jag tar upp den igen eller om jag tar upp den igen ät oklart.

   Pratar om allt jag gör 🙂

  1. De finns såklart alltid negativa saker med allt! Hur man än vrider och vänder så är något åt helsike!

   Självklart är det förfärligt att djur måste nödslakts! Usch hemskt 😕

  2. Vet du… vädret går inte att påverka, inte direkt i alla fall. Solen kommer skina, det kommer vara varmt och torkan kommer fortsätta. Djuren kommer nödslaktas (vilkey naturligtvis är fruktansvärt, men nu är det så) och skörden kommer att torka. Oavsett om du är positiv eller negativ. Så varför inte njuta av solen och sommaren nu när den ändå är här!? En lycklig, positiv människa gör gott för hela mänskligheten. En negativ och pessmistisk människa förpestar tillvaron.

  3. Om vi slutar njuta av det fina vädret, baddagar, ljuva sommarkvällar, ljuva sommarmornar…. kommer det att börja regna då, kommer djuren och skördarna att räddas?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..