Varför ska människor alltid slå ner på ens lycka?

Bada, bada, bada! Så otroligt tacksam för den här sommaren. Och även om värmen är förödande, så måste jag få tillåta mig själv att få känna att den här sommaren varit något utöver det vanliga. Självklart är det hemskt med alla bränder, man kan ju inte ens föreställa sig. All hjälp som finns att tillgå är helt fantastisk. Alla brandmän som kämpar, hjälpen utifrån. Polen, helt otroligt vad stort det är att se medmänskligheten från sin allra bästa sida. Jag hoppas verkligen det vänder snart. Men så fort man nämner att man är glad för sommaren så får man alltid någon kommentar om att man inte alls ska vara så glad minsann! Varför är det alltid så? Varför ska människor alltid slå ner på ens lycka? Ska vi hålla på så, ja då kan vi dra det till den yttersta gränser för allt! Var inte glad för att du har ett kylskåp fullt med mat, för det finns faktiskt folk som svälter!! Ni fattar vad jag menar va!? Alltid ska vi jämföra och aldrig får man aldrig vara glad fullt ut för att någon bitter människa ska påpeka något skit!

Men det är väl klart som fasen man lider för allt hemskt som händer bakom husknuten, allt annat skulle vara sjukt. Men för den sakens skull så måste jag tillåta mig själv att få vara lycklig och tacksam för stunden jag lever i just nu!

Mitt uppe i våran härliga och lyckliga tillvaro så kan barnen driva oss till vansinne, de kivas mellan varven. Men mellan alla upptåg så är de världens bästa. Ändå skulle jag vilja åka iväg någonstans bara med Micke. En liten minisemester utan barn. Det är vi värda ♥

Bubbelpoolen har ju ändå varit sommarens bästa lyx! Alltså den är värd varenda krona! Drömmen skulle vara ett riktigt spabad, ett hårt spa. Det skulle kunna vara de vuxnas. Det finns ju så många olika, hur ska man veta vad man ska gå efter? Tipsa mig gärna om det om ni vet 🙂

Charlie min lilla chokladbit. Ser ni hur brun han är, helt otroligt. Jag har hans pigment fläckvis, det kallas visst pigmentfläckar. Hade inte gjort något alls om det ville sätta sig som en och samma stor fläck på hela kroppen hehe.

Nu ska vi åka och hämta en överraskning som morfar och mormor köpt till Engla-Freja. Och jag ska försöka göra lite reafynd i hopp om att hitta nya dynor till verandan.

Puss och kram / Madeleine

 

 1. Anne skriver:

  Älskar denna värmen sån sommar ska man alltid ha. MEN jag avskyr den samtidigt då vi bor på landet och brunnen sinat så vi får inget vatten och det är sjukt jobbigt med 7 barn! Det är inte lätt va utan vatten få hämta hos andra osv det är stort problem. Tänk om man kunde få bestämma att det regna från 22 t 8 varje natt då hade det vatt bra för de flesta. Sol på dagarna regn på nätterna 🙂. Men klart man ska va glad att det är sol så barna få springa barfota dom älskar det.

  1. Men åh 😕 Vilket ”meck”! Måste vara otroligt jobbigt! Hoppas Såå att det kan komma lite regn, men enligt SMHI så tror dom ju att det är på gång 🙏🏼 Men sen får det gärna bli sol igen ☀️

 2. Jag är så glad över denna sommar, tänker hur mycket man fått göra denna sommar för vädret varit så underbart. Bad, massor med sol och verkligen liv. Men visst är bränderna hemska, idag kände jag doften från Trängsletbranden och det är klart obehagligt även om jag bort en bit därifrån.

  1. Men usch vad obehagligt 😱 Hur långt ifrån bor ni?

 3. M skriver:

  Visst får man vara glad och lycklig. Ingen som säger annat.
  Tids nog får vi alla betala för torkan och dess verkningar.
  Jag tycker ni som kan njuta av värmen ska göra det! Självklart.
  Men ni ska heller inte se ner på den/de som kanske ”oroar” sig eller kanske pga sjukdom nästan inte klarar detta.
  Vi är alla olika och en sak kan vi vara överens om, att alla tycker olika och alla har rätt att göra det.
  Jag för min del önskar regn så att jorden återhämtar sig och att alla brunnar fylls.
  Inte alla heller som har tillgång till obegränsat med vatten.

 4. Ulrika skriver:

  Vårt ”hårda” spa är ett Viskan, det valde vi dels för att det är svensktillverkat och lätt att få delar och service till och dels för att vi har en lokal firma som säljer det. Vi bytar vatten 3-4 gånger om året och filter 1 gång. Vi gör veckokem 1 gång i veckan och stödkem om många badar och om det är mycket smuts, tex tonåringar =) Vi har ung 37,5 grader i det, lite varmare på vintern. Plats för 8-9 personer men om man inte vill sitta så finns det utrymme för fler. Detta kostade cirka 90 000 kr men då har vi ”lock”. Man kan tycka att detta är mycket pengar men vi har definitivt tyckt att det var värt pengarna att välja ett dyrare då det inte krånglat en enda gång och det är nära till service om det skulle göra det samt kem och reservdelar. Jag tror helt enkelt att man får det man betalar för och de man hittar på Bauhause mm också är sämre kvalitet på. Sen måste man ju inte ha det finaste och dyraste, vi har inget ljud i vårt och inte jättemånga spa-ventiler. Det är ingen liggdel då vi hörde att det var svårt att få kroppen att ligga kvar utan att flyta upp till ytan och det tar stor del av spa-ytan, vill vill kunna umgås många på en gång. Om jag tolkar ert rätt så bytar ni vatten varje vecka vilket måste göra att det går åt enorma mängder vatten, verkar som en miljöbov, eller vad säger företaget som säljer dem om det??

 5. Hej!! Det kommer alltid finnas ”tyckare” som anser än det ena,än det andra…. tro mej!! Det går att vända o vrida på allt men gör å få negativ respons….. – har inte Du o Micke lyckats med ”alla era barn”-hus-mycket mera-ja då vete sjuttan vad ”korparna” ser med…..
  Fortsätt vara de ni är som ni lyckats mycket bra med…🏝🍓🌺

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..