Dina fördomar om mig?

Hela eftermiddagen har vi legat i soffan och tittat på film. Familjen är trötta av någon anledning. Är det kanske det varma vädret som slagit ut oss?

Mathilde somnade i sängen med sin favorit”pippi” i handen. En söt speldosa som spelar harmoniska svansjön. Jag kan ha lite svårt för speldosor som spelar skärande i öronen på mig haha. Om och om igen så spelas det. Men den här svanen är faktiskt både söt och sövande i sin klang.

Hon fick sova en stund, det kommer jag få äta upp senare ikväll när hon borde komma i säng. Nu kommer hon leva loppan in på småtimmarna. Jag kunde ansträngt mig och försökt hålla lågan uppe men jag orkade helt enkelt inte. Jag för bekväm och njöt av att få ligga i soffan med de andra barnen och mysa.

Det finns inget gosigare än att få väcka de små liven med tusen miljarder pussar. Mathilde är fasen alltid glad när hon vaknar, ja innan hon slår upp sina ögon ligger hon och ler. Älskade lilla unge ♥

Jag hängde upp pippin på hängaren men där fick den inte hänga så länge. Öhh öhhh och så pekade hon och sa mammut! Jag tror inte jag har berättat för er att vi kallar Mathilde för mammut va? Hahaha kärt  barn har många namn, men alla säger mammut till henne här hemma. Och nu har hon börjat säga det om sig själv med! Hon lyssnar på Mathilde, Mathilde-Isabelle, Thilde, Tillis, Belle-bus och mammut 🙂 Har ni också haft eller har konstiga smeknamn på era barn?

EmmyLou kom snabbt in och pussade sin lillasyster när hon hörde att jag hade väckt henne. Leendet växte direkt. Sötkorvar.

Samtidigt som det kommer bli bra med rutiner när skolan börjar igen så kommer jag sakna att ha barnen hemma. Efter ett så långt och härligt sommarlov tillsammans så är det med dubbla känslor höstterminen drar igång.

Men jag får trösta mig med att vi ska försöka komma iväg på en liten semester senare i höst. Och dessutom har jag en massa roliga grejer att se framåt i höst.

Nu ska vi äta sen middag/kvällsmat. Micke har gjort biffar och det luktar ljuvligt. Husmanskost är det bästa. Sen ska jag ta ett glas rosé och gå ut och måla på en sak som jag ska visa er sen när den är klar.

Jo jag tänkte på en sak, har ni sett att många influencer och större instagramprofiler kör det här fenomenet ”Dina fördomar om mig?” Så får alla ens följare dela med sig av alla fördomar de har om personen i fråga. Det kan ju vara spännande, för oftast så handlar ju fördomar om okunskap och det har jag upprepade gånger skrivit om. Eller så bara tänker man utifrån sig själv ibland och tror något helt annat om en person. Jag kan ju inte vara sämre än alla andra? Eller?

Vi kör! Om ni orkar? Vad har ni för fördomar om MIG? Släng ur er allt ni tänker på, dela med er om hur ni uppfattar mig så kommenterar jag om det är rätt eller fel 😀

Roligt för mig också att få veta vad tänker om mig hehehe.

Kram / Madeleine

  1. Hahaha ja jag hörde ju idag i telefonen 😂😂😂 Men lekoftimen? Say what??? 😂😂 Har du vart i flarran och tjuvrökt nu igen Angelica hehe!

 1. Yngsta har fått några smeknamn, första va Lillebror, sen blev det Knirkenknorken för han hade perioder när han knorrade och va lite missnöjd och så är det Viddenkidden.. Hans riktiga namn är Vidar, men lillebror används flitigt <3
  Gulligt att hon själv säger Mammut om sig själv <3

 2. Dottern heter Julia men vi kallar henne även ”Krusmynta” eller ”myntan”. Somen heter Felix men kallas även”pixen”, ”pixelius” eller snodden”

 3. Menar du inte ”förutfattade meningar ” ?
  Fördomar är en annan sak!
  Å varför vill man ens veta om nån tänker nåt negativt ?
  För enligt er bloggare är det ju hur vanligt som helst med ”Troll” som tycker annorlunda.
  Näe du Madde, den här går jag inte på

  1. Det är skillnad på troll, åsikter och förutfattade meningar/fördomar.

   Allt behöver ju inte nödvändigtvis vara negativt i den bemärkelsen att det skulle vara något förfärligt hemskt och kränkande.

   Jag delar gärna med mig av hur jag tänker och lever ifall det skulle kunna hjälpa någon att förstå.

   Handlar inte om att ”sätta dit någon” jösses M så lättkränkt är du väl inte så du tror det. Du som brukar resonera och ha klara åsikter om mycket ☺️

 4. Jag har tänkt på en sak och det är din något överdrivna tacksamhet gentemot din mamma och svärfar. Kommer de med bullar och saft är det världens största grej och tacksamhet ftån din sida. Var du hårt hållen som barn? När du blev mamma som ung, sa din mamma då uppfordrande att nu får du minsann klara dig själv? Du är jättefin och omtänksam. Det är absolut inget fel, jag undrar bara om det är något du kan hålla med om eller om jag har fel? En s k förutfattad tanke som inte stämmer. I övrigt verkar ni vara världens finaste familj. Du har det alltid så fint!

  1. Nja jag ska inte säga att jag var hårt hållen. Men ja jag var ensam tjej och sladdis så kanske de var lite mera överbeskyddande mot mig.

   Jag är väldigt tacksam mot min mamma och låtsaspappa. De är dom enda jag har kvar som står mig närmast ❤️ Jag har sörjt min pappa i 14 år och det smärtar fortfarande oerhört mycket än idag när jag tänker på det. Min mamma har nu fått blodcancer och allt hon gör för mig/oss är jag väldigt väldigt tacksam för. Om man vill kalla det för överdriven tacksamhet så visst. Jag överöser gärna med tacksamhet så mycket jag bara kan 🙏🏼❤️

   Livet är kort så jag ger så mycket jag bara kan av allt!

   Tack snälla för fina ord 🙏🏼

 5. Lovisa: sessi, Love, bisan
  Izabella. Bennin, lallabella, isagnälla
  Christoffer. Stoffe, tuffe, kokko (som våran 3 åring hittat på)
  Alexander. Alex, putte, alle.
  Elias. iia, lille roy.
  Så här hör vi många namn på en dag. Bara jag som heter samma MAMMA hundra gånger om. 🙈😉😂😂

 6. Sonen heter Fabian men kallas för Tjabo och dottern heter Maja men kallas för Bärfis eller Råttan. Bärfis är för att hon är söt som ett bär men fiser som en karl 😂

 7. Det var mkt diskussioner om ditt dotters namn, dubbelnamnet alltså och nu heter hon tydligen bara ETT
  Så skriver du vad vi har för fördomar om dig.
  Förutfattade meningar menar du väl?

 8. Fördomar och förutfattade meningar är INTE samma sak. Men OK, du bad om det!
  Här kommer vad jag TROR om dig.
  Du är en människa med stort kontrollbehov och att du gärna pratar/svarar istället för både man och barn om det egentligen är de som ska säga nåt. Och säger du nåt som gäller t ex dig och Micke så tittar du menande på honom som för att få hans godkännande.
  Jag tror dessutom du ska ha din vilja igenom om det mesta och får du inte det så blir du nog lite sur.
  Sedär, lite om vad jag tror om dig, efter att ha läst blogg och sett tv.
  Fast egentligen borde det kanske inte vara du själv som bemöter de ev påståenden folk kommer med om dig.
  Men det verkar som det enda folk tog till sig i det här inlägget det var vad man kallar sina ungar för.
  Jag kallar mina för skitungar jag 😉

  1. Nja har inte så stort kontrollbehov, kanske när det kommer till barnen då. Micke har ett större kontrollbehov än mig nör det kommer till saker och ting 😂 Och Micke han svarar alltid för sig själv. Där har du en man med talets gåva som alltid är rak och står för vad han tycker och tänker. Ibland skulle jag vilja sätta en silvertejp för munnen på honom. Så där har du väldigt fel 🙈 Och barnen dom är ganska talförda dom med!

   Såklart alla vill ha sin vilja igenom. Så där prickade du rätt!

   Vi kallar våra för skitungar med mellan varven ☺️

   1. Ok.
    Tack för ditt svar!
    Jag är tydligen den enda i stort sett som har nån fundering om dig😉
    Men jag måste ändå säga att det man sett på tv är liksom att DU säger nåt, sen tittar du liksom på Micke som för att befästa det du sagt, eller som för att få ”medhåll” på nåt sätt.
    Men det är klart, det är väl alltid annorlunda i verkliga livet.
    ( konstigt förresten att du inte fick en massa skit och elaka kommentarer för ditt inlägg när ni körde grabben till sjukhus. En annan bloggerska höll på att bli uppäten för SITT inlägg om sjukan för sjukt barn, men jag tycker det är inget fel att lägga ut när ni nu lägger ut allt annat och DITT inlägg var ju lite ROLIGT även om det var synd om killen 😄)

 9. Jag tycker att du verkar vara en genomgo människa! Du bjuder alltid på både dig själv och livets alla sanningar. Det känns ärligt och härligt att du kan skriva om livets motgångar, sjukdomar, trötthet osv. Allt är inte alltid perfekt, och det är det ju inte hos någon! Men du om någon är duktig på att berätta om vardagstjafs och motgångar och det tycker jag känns så rakt. Du verkar vara en person med mycket energi och sån fantastiskt utstrålning! Hela din familj strålar av lycka och ni är så fina hela högen. En riktig powermom! 😊 jag önskar att du blir kvitt din sjukdom, att Engla-Freja slipper sin hemska huvudvärk och trivs i skolan igen till hösten. Jag tycker framförallt du/ni har uppfostrat era små troll till fantastiska små individer som alltid känns glada och tacksamma över det lilla. Önskar att få se mer om tuva-li i bloggen. Det har varit mycket Emmy och mathilde det senaste. Vi vill ju läsa om alla era goa troll!

  I vilket fall som, du verkar snäll, härlig, bjuder på dig själv och är otroligt omtänksam! Du borde åka iväg med Micke en helg och få lite ensamtid, det är ni såååå värda.

  Kramis

 10. Jag läser här ibland och jag vet inte om det klassas som fördom, men min bild av dig är att du är en förebild för mig. Låter kanske konstigt, men jag är sugen på fler barn (har fyra) och ibland när jag tvivlar pga andra människors oförståelse kring att man kanske vill ha fler barn! Då tänker jag på dig och på att gå sin egen väg och faktiskt skita i vad andra tycker. Jag kanske klarar av fem barn och bara för att inte alla andra gör det så ska det ju inte hindra mig. Så tack! 😄❤️

 11. Jag uppfattar att du har stort bekräftelse behov. Du talar gärna om hur duktig, framgångsrik, snygg, omtyckt och välbeställd du är.

  1. Har inte alla lite bekräftelsebehov? Jag har det absolut, alla vill bli sedda och hörda 🙂

   Framgångsrik, nja lite kanske. Snygg, har mina snyggare dagar men oftast är jag ganska bekväm av mig nuförtiden. Omtyck av vissa men av andra näää. Välbeställd, vad är det?
   Kommer med extra allt? Hahaha fattade inte riktigt vad du menade med den.

   Ha en bra kväll 😀

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..